COVID-19 (koronavirus) saattaa vaikuttaa matkasuunnitelmiisi. Minne ikinä menetkin, löydät uusimmat ohjeet täältä.

uutiset vihjeet Paras matkatyyny lentokoneeseen ja automatkalle? Testissä 11 matkatyynyä

Kaikki artikkelit

Paras matkatyyny lentokoneeseen ja automatkalle? Testissä 11 matkatyynyä

Haluatko rentoutua ja ottaa nokoset lentokoneessa? Matkatyyny on paras apu, jotta saat unen päästä kiinni. Päiväunien jälkeen heräät määränpäässä virkistyneenä, mutta vain jos mukanasi on juuri sinulle sopiva matkatyyny!

Lähdössä matkaan? Hienoa! Testasimme erilaisia matkatyynyjä ja pisteytimme ne mukavuuden, helppouden ja hinta-laatusuhteen mukaan. Valitse paras matkatyyny lentokoneeseen, junamatkalle tai tien päälle.

Mikä on sopivin matkatyyny juuri sinulle? Tässä testitulokset.

1. Samsonite puhallettava matkatyyny, 14,90€

Mukavuus 4/5
Tämä matkatyyny on perusmallia. Sen U-muoto tarjoaa hyvän tuen niskalle sekä hartioille. Hikoilua estävä materiaali, joka päältä pehmeä.
Helppous 4/5
Nopea puhaltaa täyteen ja kulkee helposti mukana. Menee pieneen tilaan matkatavaroissasi, sillä taittuu kätevästi omassa pienessä taskussaan.
Hinta-laatusuhde 4/5
Reilun kymmenen euron hintaluokasta löytyy monenlaisia matkatyynyjä, joista Samsonite Travel Pillow on ihan kelpo tuote.
Millaiselle matkalle?
Euroopan lennoille ja junamatkoille sopiva matkatyyny, sillä on helppo täyttää ja tyhjentää ja menee pieneen tilaan.

Mitkä muut varusteet olisivat käteviä reissussa? Lue lisää.

Samsonite, kuva Tura Scandinavia

Kuva: Tura Scandinavia

2. Travelrest – Ultimate Travel Pillow -matkatyyny, 26,95€

Mukavuus 4/5
Tätä matkatyynyä voi käyttää monin eri tavoin ja se onkin yksi niistä, jotka tukevat koko vartaloa. Pitkänmallinen matkatyyny voidaan kiinnittää myös tuoliin tai turvavyöhön, joten se pysyy paikallaan.
Helppous 4/5
Hyvin helppo puhaltaa täyteen ja tyhjentää. Rullautuu pieneen tilaan.
Hinta-laatusuhde 3/5
Travelrest on kehuttu tuote, jota saa tilattua monista nettikaupoista. Hinnat ovat melko samat riippumatta siitä, mistä sen tilaat. Hinta saattaa tuntua korkealta, kun kyseessä on vain pitkä pötkelö tyyny, mutta tämä tyyny on normaalia spesiaalimpi ja varsin käytnnöllinen niille, jotka arvostavat kokovartalotukea.
Millaiselle matkalle?
Kaukolennoille ja muille pitkille matkoille. Varsinkin, jos kärsit unettomuudesta kaukomaille lentäessäsi.

Mitä et saa pakata käsimatkatavaroihin? Lue lisää.

Travel rest, kuva Amazon

Kuva: Amazon

3. Ferrino puhallettava matkatyyny, 9,90€

Mukavuus 2/5
Ferrino-matkatyyny on valmistettu 100% polyesteristä, joten se on sileä, mutta ei kovin pehmoinen. Myöskään tyynyn malli ei sovi kaikille tai kaikkiin tiloihin.
Helppous 3/5
Pienessä tilassa kuljetettava tyyny on kätevä ja pakkaukseen kuuluu kuljetuspussi.
Hinta-laatusuhde 2/5
Tämän matkatyynyn hinta on ihan ookoo, mutta samalla hinnalla saat hieman mukavammankin. Ei kuitenkaan huonoimmasta päästä.
Millaiselle matkalle?
Paras auto- tai junamatkalle. Vie vain vähän tilaa matkatavaroissa, mutta käytettäessä ei sovi kaikkein ahtaimpiin kulkuvälineisiin kuten lentokoneeseen.

Ferrino-matkatyyny, kuva: Matkavaruste.fi

Kuva: Matkavaruste.fi

4. Easy Camp -matkatyyny, 3,95€

Mukavuus 3/5
Mukava ja kevyt matkatyyny, jossa miellyttävä niskaa tukeva muotoilu ja pehmeä materiaali. Pintamateriaali käsitelty likaa hylkiväksi.
Helppous 4/5
Nopea täyttää ja helppo käyttää. Saatavilla myös kätevä matkapakkaus, jossa matkatyynyn lisäksi silmäsuoja ja korvatulpat. Kaikki mitä tarvitset päiväunille lentokoneessa!
Hinta-laatusuhde 5/5
Hyvä perustyyny matkalle erittäin edulliseen hintaan. Saatavilla myös kokonainen matkapakkaus, Travel Sleep kit, joka maksaa 12,95€ eli vähemmän kuin moni matkatyyny yksistään.
Millaiselle matkalle?
Sopii kaikille matkoille, mutta paras lyhyille lennoille ja auto- ja junareissuille. Jos olet herkästi nukahtavaa tyyppiä, tämä matkatyyny riittää myös pitkille kaukolennoille.

5. Cocoon Air Core Travel -matkatyyny, 29,95€

Mukavuus 3/5
Tässä matkatyynyssä on hieman ekstra-mukavuutta. Tyynyssä on miellyttävän pehmeä ja hengittävä mikrokuitupäällinen. Sen muoto ei tue erityisesti niskaa, mutta pehmeyttä voi säätää ilmamäärällä.
Helppous 4/5
Matkatyyny painaa vain 185g ja sen koko puhallettuna on 33 x 43cm. Se kulkee mukana matkassa mukavasti omassa pussukassaan.
Hinta-laatusuhde 3/5
Cocoon Air Core Travel -matkatyynyn hinta on melko kova verrattuna muihin perustyynyihin. Tosin, tästä tyynystä voi maksaakin hieman enemmän, sillä Cocoon on merkki laadusta. Tuotteita on saatavilla laajalti Suomesta, mm. Partioaitasta, Prismoista ja monista nettikaupoista.
Millaiselle matkalle?
Mille tahansa matkalle, niin lyhyille reissuille kuin pitkille kaukomatkoille.

Lähdössä lennolle? Lue lisää parhaista käsimatkalaukuista!

Cocoon Air Core Travel, kuva: Partioaitta

Kuva: Partioaitta

6. Joutsen untuvainen matkatyyny, 52,90€

Mukavuus 5/5
Joutsen-tyynyt ovat henkäyksen keveitä ja korkealaatuisia. Tämän matkatyynyn kevyt täyte on 60 % untuvaa ja 40 % höyhentä, ja sen koko on 30 x 40 cm.
Helppous 4/5
Pehmeä ja kevyt Joutsen-tyyny on helppo ottaa matkalle mukaan, sillä se kulkee kätevästi säilytyspussissaan. Kokonsa puolesta tämä matkatyyny sopii käytettäväksi vaikka koko matkan ajan.
Hinta-laatusuhde 4/5
Hinta on toki korkeampi kuin tavallisten matkatyynyjen, mutta tällä hinnalla saat matkallesi mukaan höyhenenkevyet unet. Saatavilla mm. Joutsen-shopeista ja verkkokaupasta sekä jälleenmyyjiltä kuten Stockmannilta.
Millaiselle matkalle?
Kaikille matkoille ja erityisesti niille travellereille, jotka haluavat mukaansa hieman luksusta.

Joutsen matkatyyny, kuva: Stockmann

Kuva: Stockmann

7. Cushtie-matkatyyny, 17,50€

Mukavuus 4/5
Cushtie-matkatyyny on ehdottomasti yksi mukavimmista. Se on pehmoinen ja muovailtava, pinnaltaan silkkinen ja sisältää pienenpieniä mikrojyväsiä. Tämä pölkynmallinen matkatyyny tukee niskaa ja alaselkää, sillä voit muotoilla sen juuri itsellesi sopivaksi.
Helppous 1/5
Cushtie ei ole se kaikkein pienin matkatyyny, joten se on helpompi ottaa mukaan automatkalle kuin lentokoneeseen; varsinkin jos sinulla on vähän tilaa matkalaukuissasi.
Hinta-laatusuhde 3/5
Alle 20€ hintaryhmässä tämä matkatyyny on ihan hintansa väärti.
Millaiselle matkalle?
Perhematkoille Cushtie-matkatyyny on oiva lisä. Varsinkin automatkoilla tämä muovautuva ja sileäpintainen matkatyyny on hyvä apuväline päiväunille niin lapsille kuin aikuisille.

Pillow cushie

_Kuva: Pulju.net_

8. Tempur-matkatyyny, 109€

Mukavuus 5/5
Tempur-matkatyyny on ergonomisesti muotoiltu ja sen kanssa voit nukkua missä vain: niin istualtasi kuin määränpäässä hotellissakin.
Helppous 4/5
Tämä matkatyyny on helppo kantaa mukana, jos sinulla on matkalaukussasi hieman ylimääräistä tilaa. Tyyny on muotoiltu muutoin tavallisen tyynyn tapaan, mutta se on puolet kapeampi. Se kulkee mukanasi kätevässä kantopussissa, johon se mahtuu napakasti rullattuna.
Hinta-laatusuhde 4/5
Korkealaatuinen Tempur-matkatyyny ei ole tarkoitettu vain matkustukseen vaan sitä voit käyttää koko matkan ajan. Hinta on kova, mutta jos herkkä niskasi vaatii terveellistä leposijaa, kannattaa kunnon matkatyynyyn satsata hieman enemmän.
Millaiselle matkalle?
Pitkille lentomatkoille lentokoneeseen, ja kaikille matkoille hotellihuoneeseen tai muuhun majapaikkaan.

9. Pikkulasten Travel Friends -matkatyyny, 12,90€

Mukavuus 3/5
Pienille vauvoille ja taaperoikäisille suunnitellut matkatyynyt tukevat lapsen päätä ja niskaa. Materiaali pehmeää kangasta ja malleina monet eri eläimet kuten nalle, sammakko, panda ja pupu. Kahta eri kokoa, toinen alle vuoden ikäisille ja toinen 1-4-vuotiaille.
Helppous 4/5
Matkatyyny on helppo ja kevyt ottaa mukaan. Travel Friends -tyynyn voi kiinnittää istuimeen ja sen saa myös kiinnitettyä leuan alle kätevällä magneettikiinnityksellä.
Hinta-laatusuhde 4/5
Oikein passeli hinta-laatusuhde. Tuote on kivan näköinen ja kätevä. Saatavilla muun muassa Hobby Hallista ja monista eri nettikaupoista.
Millaiselle matkalle?
Kaikenlaisille perhematkoille ja lomareissuille. Sopii käytettäväksi niin lentokoneessa kuin junassa tai autossa.

10.Trtl matkahuivi ja -tyyny, 29,95€

Mukavuus 4/5
Uskomaton keksintö: huivi, jonka sisällä myös niska- ja päätuki! Kietaise kaulasi ympärille ja ala vetää hirsiä. Superpehmeästä fleece-kankaasta valmistettu matkatyyny pitää pääsi myös mukavan lämpimänä viileässä lentokoneessa.
Helppous 4/5
Erittäin helppo käyttää ja kantaa. Menee pieneen tilaan, vaikkapa taskuun. Voi pestä huoletta pesukoneessa.
Hinta-laatusuhde 4/5
Jos matkustat useammin kuin kerran vuodessa, tämä matkatyyny on varmasti hintansa väärti. Kolmekymmentä euroa yhdestä huivista voi kuulostaa liialta, mutta tämän huivin avulla saatat saada parhaat nokkaunet matkasi aikana.
Millaiselle matkalle?
Sopii kaikenlaisille reissuille, mutta erityisen kätevä lentokoneessa tai ruuhkaisessa junassa, jossa tilaa on vähän.

Lue lisää eri lentoyhtiöiden käsimatkatavaroiden rajoituksista.

11. Nodpod leukatyyny, tulossa markkinoille

Mukavuus 3/5
Selkänojaan sidottava matkatyyny, joka asetetaan leuan alle? Kuulostaa ehkä hiukan omituiselta, mutta tämä tuote on tulevaisuutta. Sitä kutsutaan leukatyynyksi ja sen avulla voit lepuuttaa päätäsi istuma-asennossa eteenpäin. Ehkä ei se kaikkein rentouttavin asento tosin?
Helppous 4/5
Pienikokoinen leukatyyny mahtuu helposti minkäkokoisiin matkalaukkuihin vain. Sitominen selkänojaan onnistuu nopeasti, mutta miten tyyny pysyy paikoillaan? Siitä emme tiedä tarkemmin.
Hinta-laatusuhde
Nodpodin hinnaksi on arvioitu 30€, mutta tarkkaa tietoa myyntipaikoista ja -hinnasta ei vielä ole. Niin uusi tämä keksintö on!
Millaiselle matkalle?
Sellaisille matkoille, joissa voit ripustaa tyynyn selkänojaan. Ihanteellinen lentokoneeseen ja junamatkoille.

* Tiedot ja kuluttajakokemukset matkatyynyistä on kerätty useiden matkatyynyjä myyvien toimijoiden nettisivuilta ja kuluttajapalautteesta.

Lue myös nämä:

Skyscannerin suuri pakkausopas
Näin matkustat vain yhdellä käsimatkalaukulla!

Mitä voit pakata käsimatkatavaroihisi ja mitä et?
Lue lisää eri lentoyhtiöiden käsimatkatavaroiden rajoituksista. Kaikki tiedot nyt kätevästi taulukkona!

Esittelyssä parhaat matkasovellukset puhelimeen ja tablettiin
Kyllähän sinäkin matkustat puhelin taskussasi? Tässä lisää tietoa niistä sovelluksista, joita sinun ehdottomasti kannattaa ladata, kun lähdet reissuun!

Etsitkö lentoja minne vain?
Oletko kyllästynyt matkustamaan aina samoihin paikkoihin? Tai etkö keksi, mihin lentäisit? Entä jos me Skyscannerilla ehdottaisimme sinulle, mihin lähteä?

Skyscannerin opas äkkilähtötarjousten metsästäjille
Äkkilähtötarjouksia kannattaa etsiä Skyscannerin avulla. Jos olet valmiina lähtemään reissuun aivan viime hetkillä, saatat saada lentoliput hyvin edulliseen hintaan!

Skyscanner on maailman matkahakukone, jonka avulla säästät rahaa lennoista, hotelleista ja autovuokrauksesta.