COVID-19 (koronavirus) saattaa vaikuttaa matkasuunnitelmiisi. Minne ikinä menetkin, löydät uusimmat ohjeet täältä.

uutiset vihjeet Näin pakkaat käsimatkatavarat KLM-lennolle kätevästi!

Kaikki artikkelit

Näin pakkaat käsimatkatavarat KLM-lennolle kätevästi!

Kun olet lähdössä lennolle KLM:n siivin, haluat varmasti tietää, kuinka paljon matkatavaroita voit ottaa mukaasi ja millaisen matkalaukun saat viedä lentokoneen matkustamoon.

Käsimatkatavarat KLM-lennolle on helppoa pakata oikein, sillä me kokosimme kaikki tärkeät tiedot yhteen taulukkoon.Katso tiedot ja nappaa muutkin Skyscannerin vinkit KLM-lennollesi!

Käsimatkatavarat KLM-lennoilla

Yksi käsimatkalaukku: koko enintään 55 x 35 x 25cm.

Yksi pienempi laukku (käsilaukku, salkku, tietokonelaukku): koko enintään 40 x 30 x 15cm.

Molempien käsimatkatavaroiden yhteenlaskettu paino maksimissaan 12 kg.

 Business-luokka: Kaksi käsimatkalaukkua ja yksi pienempi laukku

Matkatavarat KLM-lennoilla

Matkalaukku: koko enintään 158 cm (leveys + pituus + korkeus)

ja paino maksimissaan 23 kg.

Economy Light: ei ruumaan laitettavia matkalaukkuja.

Lisämaksu matkalaukuista Euroopan lennoilla: 25 € etukäteen netissä, 35€ kentällä.

Economy Standard ja Flex: yksi matkalaukku

Lisämaksu ylimääräisistä matkalaukuista Euroopan lennoilla: 45 € etukäteen netissä, 70€ kentällä.

Flying Blue Silver-, Gold- tai Platinum -asiakas: kaksi matkalaukkua
SkyTeam Elite tai Elite Plus -asiakas: kaksi matkalaukkua

*Tiedot on tarkistettu artikkelin julkaisuhetkellä.

Usein kysytyt kysymykset KLM:n matkatavararajoituksista:

Miten minun kannattaa maksaa lisämaksut ylimääräisistä matkatavaroista?
Suosittelemme, että maksat lisämaksut aina KLM:n nettisivuilla, oman varauksesi kautta. Siten saat ylimääräiset matkatavarat mukaasi edullisemmin, säästät 20-50%! Voit myös tarkistaa tarkat summat ja maksumahdollisuudet reitillesi KLM:n kätevän laskurin avulla.

Mitä jos matkalaukkuni painaa enemmän kuin suurin sallittu paino eli 32 kg?
Jos kannat mukanasi jotakin todella painavaa, on matkatavarasi kuljettava rahtina, ei matkatavarana. Jos mahdollista, jaa tavarasi kahteen laukkuun. Voit kuljettaa kaksi matkalaukkua ruumassa, jos olet Flying Blue Silver-, Gold- tai Platinum-asiakas, taiElite tai Elite Plus -asiakas. Myös Business-luokassa matkustavat ovat oikeutettuja kahteen ruumassa kuljetettavaan matkalaukkkuun.
Lisämaksut ylimääräisistä matkalaukuista ovat edullisemmat netissä maksettuina. Maksun summa määräytyy reittisi perusteella.
Esimerkiksi Economy Standard ja Flex -lipuilla Euroopan sisäisillä lennoilla ylimääräinen 23 kg matkalaukku maksaa etukäteen netissä maksettuna 45€ ja kentällä 70€. Ylimääräinen painava (max. 32 kg) matkalaukku maksaa 140€ ja sen maksat lentokentällä.

Mitä jos kuljetan mukanani golf-bägiä, surffilautaa tai polkupyörää?
Golf-bägi kirjataan normaaliksi ruumaan laitettavaksi matkatavaraksi, jos se painaa alle 23 kg. Samoin surffilauta jos se on alle 107 cm mittainen ja painaa alle 23 kg. Sitä suuremmista laudoista ja mm. polkupyöristä maksat lisämaksuja. Esimerkiksi polkupyörä lennolle Helsingistä Amsterdamiin maksaa 45€.

Mitä jos kuljetan mukanani laskettelu- tai hiihtovarusteita?
Laskettelu- tai hiihtovarusteet kirjataan normaaleiksi ruumaan laitettaviksi matkatavaroiksi, jos ne painavat alle 23 kg. Jos haluat ottaa varusteet mukaasi ylimääräisinä matkatavaroina, maksat niistä lisämaksun, joka on Euroopan lennoilla 45€ (netissä) tai 70€ (kentällä).

Etsi lennot kaikkialle maailmassa Skyscannerin avulla!

Käsimatkatavarat KLM

Parhaat vinkit: Näin pakkaat matkatavarasi KLM-lennolle:

1. Ota matkaan oikeankokoinen käsimatkalaukku

Paras ja tärkein vinkkimme: tarkista, että käsimatkalaukkusi on KLM:n ohjeistusten mukainen. Käsimatkatavarat KLM-lennoilla sisältävät yhden laukun, jonka maksimi koko on 55 x 35 x 25cm. Ei siis ole aivan yhdentekevää, millaiseen matkalaukkuun pakkaat lomavaatteesi ja tärkeimmät matkatavarasi.

Lue vinkkimme kätevistä matkalaukuista, jotka mahtuvat käsimatkatavaroihin.

Etsi lennot kaikkialle maailmassa Skyscannerin avulla!

Käsimatkatavarat KLM: Tyylikäs käsimatkalaukku

2. Ajoissa lentokentälle!

Ota huomioon, että kaikki käsimatkatavarat KLM-lennoilla eivät aina mahdukaan matkustamoon. Sesonkiaikoina koneet ovat monesti täynnä ja silloin on mahdollista, että käsimatkalaukkusi saatetaan joutua laittamaan koneen ruumaan isompien matkalaukkujen mukana. Tämä siis vain silloin, kun koneen matkustamo on liian täynnä ja turvallisuussysitä osa matkustamoon tarkoitetuista matkalaukuista ei mahdu istuinten yllä oleviin lokeroihin.
Muista kuitenkin, että jos käsimatkalaukkusi on KLM:n matkatavaraohjeen mukainen, sinun ei tarvitse maksaa mitään ylimääräisiä matkatavaramaksuja.

Toinen vinkkimme siis onkin: saavu lentokentälle ajoissa! Käsimatkatavarat pakataan koneen matkustamoon saapumisjäjrjestyksessä. Vältät samalla turhaa matkastressiä.

Ole kentällä hyvissä ajoin, tarkista ajantasaiset tiedot Helsinki-Vantaan lähtevistä ja saapuvista lennoista!

Etsi lennot kaikkialle maailmassa Skyscannerin avulla!

Käsimatkatavarat KLM: Lentokentällä

3. Mukaan myös käsilaukku tai läppärilaukku!

Muista: Saat ottaa lentokoneeseen myös toisen laukun! Käsimatkatavarat KLM:n lennoilla eivät rajoitu pelkkään matkalaukkuun, vaan voit kantaa mukanasi myös pienempää laukkua. Se voi olla vaikkapa käsilaukku, pieni reppu, salkku tai tietokonelaukku. Mikä tahansa nyssäkkä tai pussukka käy, kunhan sen koko on enintään 40 x 30 x 15cm. Muista myös punnita käsimatkatavarasi: käsimatkalaukkku ja pikkulaukku saavat painaa yhteensä maksimissaan 12 kg.

Mitä kaikkea saat pakata käsimatkatavaroihin? Lue lisää tuotteista, joita ei saa viedä lentokoneeseen.

Etsi lennot kaikkialle maailmassa Skyscannerin avulla!

Käsimatkatavarat KLM

4. Upgreidaa itsesi ja matkatavarasi

Jos haluat lentää mukavasti ja kantaa mukanasi hiukan enemmän tavaraa, nosta matkustusluokkaasi. Nimittäin Business-luokan matkustajat voivat ottaa koneeseen 2 käsimatkalaukkua! Siis kaksi kappaletta laukkuja, joiden enimmäiskoko on 55 x 35 x 25cm per laukku. Ja sen lisäksi vielä pikkulaukku! Kaikki nämä saavat painaa yhteensä max. 18 kiloa.

Etsitkö tietoa myös muiden lentoyhtiöiden matkatavararajoituksista? Tässä eri lentoyhtiöiden käsimatkatavararajoitukset kätevästi nyt taulukkona!

Etsi lennot kaikkialle maailmassa Skyscannerin avulla!

Käsimatkatavarat KLM: Kentällä

5. Ota mukaan myös kunnon matkalaukku!

Economy Light -lipulla voit kantaa mukanasi vain käsimatkatavarat KLM-lennolle. Mutta Economy Standard ja Flex -liput KLM:n lennoilla oikeuttavat aina myös yhteen tavalliseen matkalaukkuun. Toisin sanoen, sinun ei ole pakko matkustaa pelkkien käsimatkatavaroiden kera, vaan voit pakata lomavaatteita, varvastossuja ja matkaoppaita myös ruumaan laitettavaan laukkuun. Sen koko saa olla enintään 158 cm, siis leveys + pituus + korkeus. Joudut siis harjoittamaan pientä yhteenlaskua, ja varmistamaan ettei laukkusi paina enempää kuin 23 kiloa.

Jos matkustat Economy Light -lipulla ja sinulle tulee äkillinen tarve ottaa mukaasi muutakin kuin käsimatkatavarat, voit laittaa isomman matkalaukun ruumaan pienellä lisämaksulla. Maksa laukkumaksu etukäteen netissä, voit rekisteröidä ylimääräisen laukkusi vielä 24 tuntia ennen lennon lähtöä. Euroopan lennoilla ylimääräinen matkalaukku maksaa etukäteen maksettuna 25€ ja lentokentällä 35€.

Etsi lennot kaikkialle maailmassa Skyscannerin avulla!

Käsimatkatavarat KLM: Matkalaukku mukaan

6. Flying Blue -asiakkaille vieläkin enemmän matkalaukkuja

Oletko lähdössä jonnekin pidemmälle? Silloin pelkät käsimatkatavarat KLM-lennolle eivät todellakaan riitä. Oletko jo Flying Blue Silver-, Gold- tai Platinum-asiakas? Entä SkyTeam Elite tai Elite Plus -asiakas? Hienoa, sillä silloin saat mukaasi vieläkin enemmän matkatavaraa! Kanta-asiakkaat ovat oikeutettuja kuljettamaan kaksi ruumaan laitettavaa matkalaukkua. Flying Blue -ohjelmassa kerrytät myös lentomaileja ja saat muita etuja. Mukana on muitakin lentoyhtiöitä kuin KLM. SkyTeam-lentoyhtiöallianssiin kuuluvat myös Aeroflot, Air France ja Alitalia.

Etsi lennot kaikkialle maailmassa Skyscannerin avulla!

Matkatavarat

Skyscanner on maailman matkahakukone, jonka avulla säästät rahaa lennoista, hotelleista ja autonvuokrauksesta.