uutiset inspiraatio Nähtävyydet Rooma: Top 15 vinkit

Kaikki artikkelit

Nähtävyydet Rooma: Top 15 vinkit

Kaikki tiet vievät Roomaan. Upeita museoita, kauniita aukiota ja suihkulähteitä, viehättäviä kukkuloita, pikkukahviloita ja lumoava Colosseum. Tässä vinkit matkallesi Roomaan!

Rooman nähtävyydet ovat historiallisia, mutta ne ovat myös vahva osa kaupungin nykypäivän elämää. Huolimatta historiallisuudestaan, Italian pääkaupunki on myös lujasti kiinni nykyajassa. Kaupungin kulttuuri- ja yöelämä on todella vilkasta ja kaupungissa tapahtuu koko ajan, joten täällä et pääse kyllästymään.

Löydä halvat lennot Roomaan

1. Nähtävyydet Rooma: Colosseum

Mitä tulee mieleen kun ajattelet Rooman nähtävyyksiä? No, luultavasti Colosseum. Vuosisadan alussa keisari Vespasianus määräsi tehtäväksi suurimman amfiteatterin Rooman valtakuntaan. Massiivisen rakennushankkeen vei lopulta loppuun hänen poikansa Titus. Colosseumilla esiintyivät pelottomat gladiaattorit ja orjat ja rikolliset taistelivat elämästään viimeiseen hengenvetoon. Yleisö huusi hurmoksessa, kun hikeä ja verta virtasi. Näitä brutaaleja näytöksiä seurattiin jopa viiden vuosisadan ajan. Colosseum kannattaa nähdä myös iltavalaistuksessa.

Löydä halvat lennot Roomaan

2. Nähtävyydet Rooma: Forum Romanum

Jos rakastat historiaa, suosittelemme Forum Romaniumia. Forum Romanium oli aikoinaan sosiaalisen, kaupallisen ja poliittisen kanssakäymisen keskus. Muinaisen Rooman hallinnon rakennukset, torit, säätytalot, kaupat ja temppelit sijaitsivat täällä. Juhlakulkuekatu Via Sacra yhdistää Forum Romanumin ja Colosseumin toisiinsa.

Löydä halvat lennot Roomaan

3. Nähtävyydet Rooma: Trasteveren kadut

Rooman nähtävyydet ovat usein peräisin Rooman valtakunnan ajalta. Mutta jos kaipaat muutakin, ota suunnaksi Trastevere, yksi Rooman kolmestatoista kaupunginosasta. Täällä ei ole rakennuksia, patsaita tai muistomerkkejä, vaan ihmisiä, jotka pitävät itseään aitoina roomalaisina. Heitä on alueella noin 23 300. Trastevere on maalauksellinen kujineen, kahviloineen ja ravintoloineen. Trasteveren vehreällä pohjoispuolella on Gianicolon kukkula, jonka laelta avautuu näkymä Tiber-joelle. Kukkulalla sijaitsee myös Suomen omistama Villa Lante, jossa toimii Suomen Rooman-instituutti.

Löydä edulliset lennot Roomaan

4. Nähtävyydet Rooma: Palatium-kukkula

Palatium-kukkula on yksi Rooman seitsemästä alkuperäisestä kukkulasta. Se sijaitsee Colosseumin, Forum Romanumin ja Circus Maximuksen välissä. Palatium liittyy kiinteästi myös roomalaisen mytologian Romulus ja Remus -tarinaan. Kukkulalla on edelleeen nähtävissä jäänteitä Augustuksen, Tiberiuksen ja Flaviusten keisarisuvun palatseista. 

Lähdössä ihanaan Italiaan? Nappaa sisäpiirin vinkit uudenlaista Italian-matkaa varten ennen kuin sana leviää! Lue lisää: Salainen Italia: Viisi kaupunkia, joihin sinun tulisi matkustaa!

Löydä halvat lennot Roomaan

5. Nähtävyydet Rooma: Käy museoissa

Rooman nähtävyydet -lista ei olisi mitään ilman museoita. Rooman kulttuuri ja taide on ainutlaatuista ja sitä voi nähdä myös kaupungin lukuisissa museoissa. Itsessään Vatikaanin museoissa on useita eri museoita ja uskomaton määrä taidetta.

Me suosittelemme visiittiä museoihin ainakin, jos satut olemaan Roomassa kuukauden ensimmäisenä viikonloppuna. Nimittäin joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina suurimpaan osaan museoita pääsee ilmaiseksi! Silloin on Sunnuntai Museossa eli Domenica al Museo.

Löydä ne parhaat lennot Roomaan!

6. Nähtävyydet Rooma: Ihastu Pantheoniin

Pantheon eli Kaikkien jumalten temppeli on parhaiten säilynyt antiikinajan rakennus Roomassa. Seitsemälle planeetalle ja niiden jumalille pystytetty pyhäkkö oli aikoinaan ensimmäinen paikka, jossa kuka tahansa sai palvoa jumalia, kun sitä ennen palvontamenot oli sallitut vain papistolle. Pantheon rakennettiin 118-125 eKr. ja se on upea!

Välimeri on monen mielessä, kun suunnitellaan lomalle lähtöä. Eikä ihme! Sieltä löytyy upeita hiekkarantoja, aurinkoa, kaupunkeja ja maisemia moneen makuun. Lue lisää vinkkejä matkallesi: 10 parasta Välimeren kohdetta

Löydä lennot Roomaan

Nähtävyydet Rooma: Pantheon Roomassa

7. Nähtävyydet Rooma: Kulje pätkä Via Appiaa

Via Appia rakennettiin osana Rooman laajentumista kohti etelää. Sitä pitkin Rooman armeija pystyi siirtymään nopeasti valloitetuille aluille. Via Appian varrelle ristiinnaulittiin noin 6000 orjaa Spartacuksen epäonnistuneen kapinan seurauksena. Tie valmistui vuonna 312 eKr., mutta sen kivetys on edelleen hämmästyttävän hyvässä kunnossa – niin kuin monet Rooman nähtävyydet. Päästäksesi Via Appialle mene Puerta de San Sebastianiin, Rooman ulkopuolelle. Sinne pääset kätevästi busseilla.

Löydä ne parhaat lennot Roomaan!

8. Nähtävyydet Rooma: Pietarin kirkko

Pietarin kirkko eli Basilica di San Pietro in Vaticano sijaitsee Vatikaanissa, aivan Rooman keskellä. Yksi maailman kuuluisimmista katolisista kirkoista ja maailman suurin uskonnollinen rakennus. Melkoinen näky siis, sekä ulkoa että sisältä. Sisätila on lähinnä barokkityylinen ja tunnetuin osa on Berninin suunnittelema suuri alttarikatos.

Pietarinaukio eli siis Pietarinkirkon edustan aukio on myös mahtava näky. Lähes 300 pylvästä, upea pylväskäytävä ja 140 pyhimyspatsas saa kenet tahansa hiukan hartaaseen mielentilaan.

Löydä parhaat lennot Roomaan!

Photo: magicaitalia / Instagram

9. Nähtävyydet Rooma: Italian ruokakulttuuri

Italialainen ruoka on maailmankuulua. Yksi italialainen klassikko on all’amatriciana bucatini. Siinä bucatini-pasta (niin kuin spagettia, mutta reikä keskellä) yhdistetään pekoniin, tomaattiin ja vuohenjuustoon. Myös pasta carbonara ja porchetta di Ariccia (rapeaa porsaanpaistia ja artisokkaa) ovat maistamisen arvoisia. Jos Roomassa tulee käveltyä, tulee siellä myös syötyä.

Löydä edulliset lennot Roomaan!

Nähtävyydet Rooma: Ruoka

10. Nähtävyydet Rooma: Caracallan kylpylät

Upeat Rooman valtakunnan aikaiset kylpylärakennukset rakennettiin 200-luvulla ja rauniot ovat edelleen nähtävissä! Tämä kylpylä ei ollutkaan mikään pelkkä allasrakennus, vaan alueelta löytyi muun muassa kirjasto, urheilukenttiä sekä valtava puutarha.

Löydä edulliset lennot Roomaan!

11. Nähtävyydet Rooma: Acquedotti-puisto

Parco degli Acquedotti on upean vehreä 240 hehtaarin puistoalue ja saanut nimensä alueen akveduktien myötä. Voit myös nähdä pätkän kuuluisaa Via Latina -tietä. Puisto siaitsee noin 8 km päässä keskustassa ja voit kokea siellä autenttisen antiikkisen fiiliksen. Pääset puistoon metrolla, ota suunnaksi esimerkiksi Lucio Sestio -asema tai Giulio Agricola.

Löydä edulliset lennot Roomaan!

12. Nähtävyydet Rooma: Castel Sant’Angelo

Tämä mahtava, sylinterinmallinen Castel Sant’Angelo eli Pyhän enkelin linna tunnetaan myös nimellä Hadrianuksen mausoleumi. Se on hiukan omintuisen, mutta todella mielenkiitnoisen näköinen rakennus, johon ehdottomasti kannattaa tutustua lähemmin! Se rakennettiin jo vuosina 120-139 keisari Hadrianuksen hautapaikaksi ja nykyisin siellä toimii museo. Matkalla Castel Sant’Angelo ylität kauniin antiikinaikaisen Ponte Sant’Angelo -sillan.

Löydä edulliset lennot Roomaan!

13. Nähtävyydet Rooma: Villa Celimontana

Yhdellä Rooman seitsemästä kukkulasta, Celio-kukkulalla, sijaitsee Villa Celimontana, huvila ja sen kauniit puutarhat. Näitä puutarhoja tullaan ihastelemaan kauempaakin, mutta myös sisätiloissa on upeaa nähtävää. Italian Maantieteellisen Seuran kirjasto saa mielikuvituksen lentämään kauas historiaan!

Löydä edulliset lennot Roomaan!

14. Nähtävyydet Rooma: Jalkapalloa

Ei Italiaa ilman jalkapalloa! Italian jalkapallomaajoukkue on yksi maailman suosituimmista joukkueista. Taivaansiniset eli Azzurri on myös monen suomalaisen suosikkijoukkue, ja Roomassa voit nähdä tasokasta jalkapallo myös liigatasolla.
Tiesitkö, että Euro2020-turnauksen eli jalkapallon Euroopan-mestaruuskilpailuiden otteluita pelataan nimenomaan täällä Rooman Stadio Olimpicolla!

Löydä edulliset lennot Roomaan!

15. Nähtävyydet Rooma: Fontana di Trevi

Ennen lähtöäsi Roomasta, tee kuitenkin kuten muut eli heitä kolikko Fontana di Trevin suihkulähteeseen ja toivo palaavasi Roomaan vielä kerran. Suihkulähteen suunnitellut arkkitehti Nicolò Salvi tuskin ajatteli tällaista käyttöä teokselleen, mutta kolikonheitosta on tullut roomalainen traditio.

Löydä edulliset lennot Roomaan!

Nähtävyydet Rooma: Fontana di Trevin suihkulähde

Löydä edulliset lennot Roomaan!

Skyscanner on maailman matkahakukone, jonka avulla säästät rahaa lennoista, hotelleista ja autovuokrauksesta.

Kartta