uutiset vihjeet Mitä tehdä Riian matkalla? Tässä top 10 Riika-nähtävyydet!

Kaikki artikkelit

Mitä tehdä Riian matkalla? Tässä top 10 Riika-nähtävyydet!

Latvian pääkaupunki Riika on myös tunnettu Baltian Pariisina, eikä suotta. Se on romanttinen, historiallinen ja kaunis kaupunki, täynnä nähtävää ja koettavaa. Skyscanner listasi kaupungin parhaat käyntikohteet: tässä Riika-nähtävyydet top 10!

Löydät edullisia lentoja muun muassa reitille Helsinki-Riika ja Tampere-Riika.

Löydä edulliset lennot Riikaan

1. Riika-nähtävyydet: Vanhakaupunki

Riian vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde ja upea nähtävyys kaikkinensa. Siksi se onkin Riian nähtävyyksistä tärkein! Koko alue on täynnä art noveau eli jugend-tyylisiä rakennuksia, monia upeita kirkkoja, pieniä putiikkeja ja kahviloita sekä kauniita maisemia. Tee siis kävelyretki jos toinenkin. Kauneimpia jugend-rakennuksia löydät muun muassa Doma Laukums -aukion kupeesta sekä Alberta-kadulta. Katu on muuten nimetty kaupungin perustajan piispa Albert von Buxhoevedenin mukaan.

vanhakaupunki

2. Riika-nähtävyydet: Mustapäiden talo

Mustapäiden talo on goottilaistyylinen rakennus ja peräisin jo vuodelta 1344! Se toimi alkujaan ulkomaisten kauppiaiden järjestön eli Mustapäiden killan yhteisenä tilana. Alkuperäinen rakennus kärsi pahoja vahinkoja 1940-luvulla sodan aikana ja se onkin uudelleenrakennettu 2000-luvun alussa, alkuperäisten piirustusten mukaisesti. Tarinan mukaan tämä on se paikka, jossa otettiin ensimmäistä kertaa käyttöön joulukuusi! Kertomusten mukaan kauppiaskilta pystytti jouluaattona vuonna 1510 joulukuusen, jonka nämä poikamieskauppiaat tosin polttivat illan tullen.

Löydä hotelli Riikan matkalle

Photo: wonderstasy / Instagram

3. Riika-nähtävyydet: Pyhän Pietarin kirkko

Aivan Mustapäiden talon kupeessa sijaitseva Pyhän Pietarin kirkko on upea historiallinen nähtävyys. Se rakennettiin alunperin vuonna 1209 ja kirkko laajentui 1400-luvulla. Kirkon kuuluisin osa, 123 metriä korkea torni, valmistui vuonna 1746. Torniin pääsee hissillä ja näköalatasanteelta 73 metrin korkeudesta onkin vallan mahtavat näkymät kaupunkiin. Pyhän Pietarin kirkko onkin Riika-nähtävyydet -listan kärkipäässä!

Löydä edulliset lennot Riikaan

Photo by ewaskrea / Instagram

4. Riika-nähtävyydet: Vapauden muistomerkki

Upea Riika-nähtävyys: vapauden muistomerkki! Vanhakaupungissa sijaitseva muistomerkki on pystytetty Latvian vapaussodassa (1918–1920) kaatuneiden muistoksi. Muistomerkin korkeimmalla kohdalla voit nähdä vapaudenjumalatar Mildan pitelemässä kolmea tähteä, jotka kuvastavat Latvian kolmea eri aluetta.

Lue lisää: Parhaat kaupunkilomakohteet!

Photo by rucksackramblings / Instagram

5. Riika-nähtävyydet: Radio- ja televisiotorni

Korkein Riikan nähtävyyksistä on radio- ja televisiotorni, joka näkyy kyllä ympäri kaupunkia, mutta tarkkaan ottaen se sijaitsee Zaķusala-saarella, Daugavan eli Väinäjoen keskellä. Tornin korkeus on lähes huikeat 370 metriä! Sinäkin voit päästä torniin, et aivan 370 metriin, mutta näköalatasanteelle 97 korkeuteen. Näköalatasanne on avoinna maanantaista lauantaihin, sunnuntaisin suljettu. Hinnat eivät ainakaan päätä huimaa: Aikuiset 3,70€, eläkeläiset 2€ ja koululaiset & opiskelijat 1€.

Löydä hotelli Riikan matkalle

Photo by jacoprisco / Instagram

6. Riika-nähtävyydet: Latvian kansallinen taidemuseo

Riika-nähtävyydet numero kuusi on Latvian kansallisen taidemuseo. Museon päärakennuksen on suunnitellut arkkitehti Wilhelm Neuman ja se on valmistunut vuonna 1905. Museo sijaitsee Krišjāņa Valdemāra-kadulla, noin 400 metrin päässä Vapauden muistomerkiltä. Näyteillä on runsaasti korkeatasoista latvialaista taidetta eri vuosikymmeniltä. Museo on avoinna ti-to klo 10-18, pe klo 10-20 ja la-su klo 10-17.

Lue lisää: Parhaat kohteet viikonloppulomalle Euroopassa!

Löydä edulliset lennot Riikaan

Photo by latviannationalmuseumofart / Instagram

7. Riika-nähtävyydet: Riian keskustori

Riian keskustori on Itä-Euroopan suurin tori. Se on myös kauppahalli, sillä tori koostuu viidestä kaarikattoisesta paviljongista. Tori on suuri markkinapaikka, josta löydät kaikenlaisia makuja ja tuoksuja. Pääset todella tutustumaan paikallisiin ruokalajeihin kuten vaikkapa samsa-piirakoihin ja sklandrausis-piiraisiin. Riian keskustori on myös UNESCOn maailmanperintökohde ja yksi kaupungin maamerkeistä. Keskustorille on helppo löytää, sillä se sijaitsee aivan Riian sydämessä: bussi- ja rautatieaseman vieressä, lähellä vanhakaupunkia, Väinäjoen varrella.

Lue lisää: Riian keskustori on yksi Euroopan upeimmista.

Löydä edulliset lennot Riikaan

Photo by tobyandtamar / Instagram

8. Riika-nähtävyydet: Vērmanes-puutarha

Vērmanes-puutarha on Riian vanhin yleinen puisto, se avattiin jo vuonna 1817. Alunperin puutarha-alue oli vajaan hehetaarin kokoinen, mutta nykyisin puistoaluetta on jo viisi hehtaaria. Puistosta löytyy erilaisia puutarhoja, patsaita ja suihkulähteitä sekä paljon tapahtumia ympäri vuoden. Puistoalueen kupeessa sijaitsee yksi Latvian korkeatasoisimmista ravintoloista, Bibliotēka N°1.

Photo by elenorabirch / Instagram

9. Riika-nähtävyydet: Tuomiokirkko

Riian vanhakaupungin toinen kuuluisa kirkko on kaupungin tuomiokirkko (Rigas Doms). Kirkon rakentaminen aloitettiin jo 1200-luvun alussa ja se on yksi Itämeren alueen vanhimmista kirkkorakennuksista. Kirkon arkkitehtuurissa voi nähdä vaikutteita goottisesta tyylistä, barokista sekä jugend-tyylistä. Nykyisin se toimii Riian ja koko Latvian arkkipiispan katedraalina.

10. Riika-nähtävyydet: Daugava

Kaupungin halkova Daugava-joki tunnetaan Suomessa myös nimellä Väinäjoki. Daugava on ehdottomasti yksi Riian tärkeimmistä nähtävyyksistä, sillä se on yksi Itä-Euroopan suurimmista joista. Daugavan jokiuoma, rannat ja saaret tarjoavat paljon tekemistä ja nähtävää. Kesäisin paras tapa nähdä useat Riika-nähtävyydet on jokiristeily, jonka aikana tulevat tutuksi monet sillat, nähtävyydet, kaupunkisiluetti sekä vehreät kanavauomat.

Photo by travelonatimebudget / Instagram

Lue myös nämä:

Näe ja koe Praha: Top 10 Prahan nähtävyydet
Kivisillat ja astronomiset kellot. Taidegalleriat ja tanssivat talot. Skyscannerin pieni Prahan matkaopas kertoo, mitä tehdä Prahassa.

Oslon nähtävyydet top 15, katso kohteet!
Norjan ykkösmatkakohde on tietenkin Oslo, Oslofjordin rannalla sijaitseva pääkaupunki, jossa luonto ja kulttuuri kulkevat käsi kädessä. Oslon ravintolat ovat kuuluja pohjoismaisista mauistaan ja saaristo kutsuu nauttimaan maisemista.

Top 10 Münchenin nähtävyydet: Näe ja koe München!
München on paljon muutakin kuin Baijerin pääkaupunki. Kaupunki tarjoaa paljon muutakin koettavaa kuin legendaariset Oktoberfestit. München on vilkas ja monipuolinen matkakohde, josta löytyy nähtävää joka lähtöön. Skyscanner kokosi parhaat vinkit matkallesi: tässä siis top 10 Münchenin nähtävyydet!

Berliinin nähtävyydet: Top 10 parhaimmat kohteet
Berliinin nähtävyydet ovat omanlaisiaan: rujoja, kauniita ja kertakaikkisen hurmaavia. Tanssi yön läpi, juo erikoisoluita tai leijalautaile hylätyllä lentokentällä. Skyscanner esittelee nyt Berliinin parhaat matkavinkit!

Tukholman parhaat: Tässä top 10 nähtävyydet
Tukholma-nähtävyydet ovat historiallisia, kauniita ja jännittäviä. Mietitkö, mitä tehdä Tukholmassa? Et mieti kauan! Tässä Skyscannerin kätevä Tukholma-matkaopas!

Näe ja koe Budapest: parhaat nähtävyydet
Pubeja, kylpylöitä, viininmaistelua ja luolakävelyitä. Kymmenen parasta vinkkiä Budapestin matkaa varten!

Skyscanner on maailman matkahakukone, jonka avulla säästät rahaa lennoista, hotelleista ja autonvuokrauksesta.

Kartta