uutiset vihjeet 17 suosituinta matkakohdetta vuodelle 2017

Kaikki artikkelit

17 suosituinta matkakohdetta vuodelle 2017

Mitkä ovat suosituimmat matkakohteet vuonna 2017? Skyscanner paljastaa nyt vuoden 2017 parhaat matkakohteet.

Seuraavat tulokset perustuvat Skyscannerin lentohakuihin viimeisen kolmen vuoden ajalta sekä asiantuntijoidemme arvioihin. Seuraavan vuoden suosituimmat matkakohteet ja niiden nousulukemat (prosentteina) ovat:

1. Malediivit, 225%

Ensi vuoden suosituin matkakohde tulee olemaan Malediivit. Eikä ihme, sillä pelkkä nimi herättää jo lupauksen luksuslomasta. Turkoosi meri, valkoiset hiekkarannat, trooppisen leuto tuuli ja paratiisimainen ympäristö. Ei ihme, että Malediivit on suosittu kuherruskuukausikohde. Miltä kuulostaisi yöpyminen veden päälle rakennetussa bungalowissa tai rentoutuminen rantamajan hieronnassa? Malediivit on myös sukeltajien suosikkikohde.

Etsi lennot Malediiveille
Trooppinen ranta ja palmuja

2. Chicago, 134%

Toiseksi suosituin matkakohde vuonna 2017 tulee olemaan Chicago. Ja miksipä ei? Hiekkarantoja, upeita maisemia, baseballia, Amerikan toiseksi suurin taidemuseo, kauppoja ja amerikkalaisia burgereita ja donitseja. Tee niin kuin muutkin ja lähde Chicagoon.

Löydä lennot Chicagoon Etsi hotelli Chicagosta
Pilvenpiirtäjiä

3. Antwerpen, 104%

Yllätytkö, että asiantuntijamme veikkaavat Antwerpenin kasvattavan suosiotaan yli 100%? Älä turhaan, onhan Antwerpen yksi hipsterien ja yuccien lempipaikoista. Erityisen trendikäs on kaupungin eteläosassa sijaitseva Eilandjen alue. Museum aan de Stroom eli MAS sekä alueen lukuisat galleriat ja ravintolat vetävät tänne ihmisiä. Antwerpen tulee olemaan suosittu matkakohde vuonna 2017.

Tästä lennot Antwerpeniin

4. Yangon, 74%

Myanmarin entinen pääkaupunki ja maan suurin kaupunki Yangon on listassamme neljäntenä. Se tulee kasvattamaan suosiotaan yli 70% ja on vuoden 2017 suosituimpia matkakohteita. Monet reppureissaajien suosiossa olleet kohteet, kuten myös Yangon, ovat alkaneet kiinnostamaan myös muita matkailijoita. Eikä ihme, sillä tällaiset kohteet ovat erittäin halpoja matkakohteita. Yangon on varsin koskematon Etelä-Aasian kohde ja jos temppelirauniot, aasialainen ruoka ja vieraanvaraisuus viehättävät, suuntaa tänne.

Lennot Yangoniin
Auringonlasku

5. Nepal, 68%

Henkistymisen tyyssijan Nepalin suosio ei oikeastaan vaadi selitystä. Maan maine on täysin omanlaisensa ja se on yksi parhaimmista matkakohteista vuonna 2017. Upeat vuorimaisemat ja ystävällinen paikallisväestö ovat syitä matkustaa Nepaliin. Paikallinen henkinen kulttuuri on yhtä rikasta kuin kansa köyhää. Nepaliin löytävät yleensä tiensä seikkailijat, reppureissaajat tai sen luonnosta kiinnostuneet. Nepalista löytyy myös sademetsiä ja vehreitä kansallispuistoja. Ja tietenkin maailman korkein vuori, Mount Everest.

Löydä lennot Nepaliin
Rukouslippuja vuorten rinteellä

6. Kolumbia, 62%

Aiemmin maailman vaarallisimpana maana tunnettu Kolumbia on nykyään suosittu matkakohde ja myös yksi parhaimmista matkakohteista vuonna 2017. Kolumbian suosio nousee yli 60% vuonna 2017. Kolumbian Bogotassa on nykyään turvallista ja kaupunki on varsin mukava. Muun muassa vilkas ja värikäs katukulttuuri sekä paikallinen, herkullinen ruoka ovat osa Kolumbian viehätystä.

Edulliset lennot Kolumbiaan
Maisema, laakso ja puita

7. Saint Thomas, 61%

Saint Thomas sijaitsee Yhdysvaltain Neitsytsaarilla, Karibianmeressä. Yhdessä Saint Croixin ja Saint Johnin kanssa se toimii kotisaarena noin 50 000 asukkaalle. Saarten pääkaupunki Charlotte Amalie sijaitsee nimenomaan Saint Thomasilla ja se on varsinainen turistirysä talvisin. Risteilyaluksia voi käydä päivässä jopa seitsemän. Ei siis ihme, että Saint Thomas tulee olemaan yksi suosituimmista matkakohteista vuonna 2017. Upea tuliperäinen Saint Thomas on täynnä toinen toistaan upeampia hiekkarantoja. Täällä vesiaktiviteetit ovat paras aktiviteetti.

Etsi lentoja Saint Thomasille
Meri ja ranta

8. Hong Kong, 56%

Hong Kong on todellinen aasialainen suurkaupunki. Seitsemän miljoonaa asukasta takaa, että et koskaan kulje Hong Kongin kaduilla yksin. Modernista meiningistään huolimatta kaupungissa elävät vanhat traditiot vahvana ja maan kulttuuriperintö on nähtävissä temppelialueilla. Muista käydä Victoria Peak-vuorella. Matka sinne vanhan ajan ratikassa on osa seikkailua. Myös Hong Kong nostaa suosiotaan vuonna 2017 ja on yksi vuoden parhaista matkakohteista.

Löydä lennot Hong Kongiin
Kaupungin horisontti

9. Cuzco, 53%

Cusco tai Cuzco on yksi maailman korkeimmilla sijaitsevista kaupungeista. Se sijaitsee Perussa. Yleensä Cuzcossa käydään ohikulkumatkalla kohti Macchu Picchua, mutta vuonna 2017 se on yksi suosituimmista matkakohteista. Cuzco on sekoitus modernia perulaista elämää, Inkojen ajan historiaa, kulttuuria ja modernia yöelämää. Ensimmäiset päivät Cuzcossa kannattaa ottaa rauhallisesti, jotta tottuu korkeaan ilmanalaan.

Etsi lennot Cuzcoon
Cusco

10. Tokio, 47%

Tokio – mikä ihmeellinen kaupunki. Asakusan temppelialue, kirsikankukat keväisin, Tokyo Skytree ja uskomaton metropolikaupungin tunnelma – siinä syitä, miksi Tokio vuonna 2017 myös yksi suosituimmista matkakohteista. Täällä riittää näkemistä ja kokemista. Ravintoloita ja kauppoja on enemmän kuin osaat edes kuvitella.

Tutustu 8 vinkkiin Tokion matkaa varten.

Löydä lennot Tokioon
Pilvenpiirtäjiä ja kaupungin valoja

11. Indonesia, 42%

Indonesia kasvattaa suosiotaan yli 40% vuonna 2017 ja on yksi vuoden parhaista matkakohteista. Indonesia koostuu tuhansista saarista, joista tunnetuin ja suosituin lienee Bali. Myös Sumatra, Borneo ja Papua ovat monelle tuttuja. Indonesia on ennen kaikkea rantalomakohde, mutta sen uskomaton ja monipuolinen luonto tuo maahan myös paljon aktiivilomailijoita.

Löydä lennot Balille
Merenranta ja turkoosi meri

12. La Palma, 40%

Monelle tuntematon La Palma tulee vuonna 2017 entistä tunnetummaksi ja suositummaksi matkakohteeksi. Tämä vehreä saari on Kanariansaarten lounaisin. Sieltä löytyy mustia hiekkarantoja, metsämaisemia ja vuoristoa. Vaelluksen ystävät viihtyvät täällä varmasti. Tämä viehättävä pikkukaupunki on täynnä yllätyksiä!

Löydä lennot La Palmaan
La Palma

13. Gdansk, 37%

Gdansk on yksi parhaista matkakohteista vuonna 2017. Sinne saat aina halvat lennot ja lomailu siellä kasvattaa suosiotaan melkein 40% ensi vuonna. Gdansk on Puolan pohjoisrannikon suurin kaupunki. Kaupungissa on viehättävä vanha keskusta, jossa on kauniita katuja, upeita taloja, museoita ja hurmaavia pikkukahviloita.

Lennot Gdanskiin
Kaupungin kadut, värikkäät talot ja mukulakivikadut

14. Havanna, 27%

Havannan suosio tulee ennusteidemme mukaan kasvamaan melkein 30% ja se on yksi suosituimmista matkakohteista vuonna 2017. Romanttinen Havanna on ollut Kuuban pääkaupunki jo vuodesta 1607 lähtien. Siellä kuubalainen charmi kiteytyy vanhoissa autoissa, rosoisissa taloilla ja menneen maailman tunnelmassa. Kaupungissa on lukuisia muistomerkkejä ja museoita, joissa voi tutustua maan historiaan. Parasta kaupungissa lienee kuitenkin sen värikäs elämämeno. Terassit katujen varrella, kaikkialla kaikuva latinomusiikki, herkullinen ruoka ja raikkaat mojitot hurmaavat kävijän. Illan tullessa pienet baarit ja salsaklubit täyttyvät ihmisistä, jotka tanssivat kuin huomista ei olisi.

Tässä ovat Kuuban parhaat nähtävyydet!

Etsi lentoja Havannaan
Vanha auto mukulakivikadulla

15. Malta, 24%

Malta on yksi maailman pienimmistä ja tiheimpään asutuista valtioista. Upea ilmasto, Välimeri ja kulttuurinähtävyydet ovat Maltan valtti. Malta on yksi vuoden 2017 parhaista matkakohteista. Yksi tunnetuimmista nähtävyyksistä Maltalla on megaliittiset eli suurista kivistä rakennetut temppelit.

Etsi lentoja Maltalle
Turkoosinsininen meri ja sininen vene

16. Kreeta, 18%

Kreeta on Kreikan suurin saari ja siellä rantaviivaa riittää jopa tuhat kilometriä. Kreeta on myös vuodesta toiseen suomalaisten suosikkisaari Kreikassa. Se on myös yksi suosituimpia matkakohteita vuonna 2017. Upeita rantoja korostavat lumihuippuiset vuoret ja vehreät oliivilehdot. Hanian kaupungista löytyy kaunista venetsialaista arkkitehtuuria ja pääkaupunki Iraklionista Knossoksen palatsin rauniot.

Etsi lentoja Kreetalle
Valkoisia kivirakennuksia meren äärellä

17. Kenia, 14%

Voiko olla ihanampaa lomakohdetta kuin Kenia? Se on yksi suosituimmista matkakohteista vuonna 2017 ja listamme viimeinen kohde. Kenian luonnonpuistot safareineen vai upea Mombasa? Kumpi vain! Afrikkalainen kulttuuri, lukuisat heimot ja elämäniloiset ihmiset ovat kaikkialla.

Etsi lentoja Keniaan
Auringonlaskussa

Suosituimmat matkakohteet 2017

Nro. Maa tai alue
1. Malediivit
2. Chicago, Yhdysvallat
3. Antwerpen, Belgia
4. Yangon, Myanmar
5. Nepal
6. Kolumbia
7. Saint Thomas, Yhdysvaltain Neitsytsaaret
8. Hong Kong
9. Cusco, Peru
10. Tokio, Japani
11. Indonesia
12. La Palma, Kanariansaaret
13. Gdansk, Puola
14. Havanna, Kuuba
15. Malta
16. Kreeta, Kreikka
17. Kenia

Lue myös nämä:

Halvimmat matkakohteet vuonna 2017
Skyscanner kävi läpi parhaat halvat matkakohteet vuodeksi 2017 ja poimi sieltä 12 halvinta.

Parhaat lentotarjoukset lähimmältä lentokentältäsi Skyscannerin avulla
Haluatko tietoja kotilentokenttäsi edullisista lennoista? Seuraa ohjeitamme: luo Skyscanner-tili ja tilaa uutiskirjeemme.

Top 10 suosituimmat matkakohteet tällä viikolla
Haluatko tietää, mihin suomalaiset etsivät lentoja tällä viikolla eniten? Tutustu tämän viikon suosituimpiin matkakohteisiin.

Skyscanner on maailman matkahakukone, jonka avulla säästät rahaa lennoista, hotelleista ja autovuokrauksesta.

Kartta