COVID-19 (koronavirus) saattaa vaikuttaa matkasuunnitelmiisi. Minne ikinä menetkin, löydät uusimmat ohjeet täältä.

uutiset vihjeet 10 parasta matkalaukkua käsimatkatavaroihin

Kaikki artikkelit

10 parasta matkalaukkua käsimatkatavaroihin

Käsimatkatavaroiden rajoitukset tuntuvat kiristyvän koko ajan ja matkustajat joutuvat päivittämään käsimatkatavaralaukkujaan. Skyscanner esittelee nyt tyylikkäimmät, kätevimmät ja kestävimmät matkalaukut, jotka mahtuvat käsimatkatavaroihin.

Eri lentoyhtiöiden rajoitukset käsimatkatavaroiden suhteen vaihtelevat, mutta suunnilleen kaikilla käsimatkatavaroiden mitat ovat noin 50 x 40 x 20 cm. Kansainvälinen lentoliikennejärjestö IATA on suosittanut standardoituja käsimatkatavaramittoja (55 x 35 x 20), mutta tällä hetkellä jokainen lentoyhtiö voi määritellä käsimatkatavararajoituksensa itse. Esimerkiksi Finnairin lennoilla käsimatkatavaroiden on oltava kokoa 56 x 45 x 25, lue lisää Finnairin lennoilla sallituista matkatavaroista. Myös Norwegianin käsimatkatavararajoitukset listasimme kätevästi taulukkoon. Lue lisää myös mm. Lufthansan ja Air Francen matkatavararajoituksista.

Esittelemme nyt käteviä, tyylikkäitä ja kestäviä matkalaukkuja käsimatkavaroiksi. Muista kuitenkin tarkistaa aina oman lentoyhtiösi käsimatkatavararajoitukset!

1. IT:n maailman kevyin matkalaukku, 69,95€* Clas Ohlsson

Tämä maailman kevyin matkalaukku painaa vain 660 grammaa. Se on tehty polyesterista, joten sen pystyy helposti survomaan käsimatkatavaroiden säilytystilaan, vaikka se olisi täynnä. Laukussa on kätevä sivutasku ja sinne mahtuu kaikki tarvittava lyhyttä lomaa varten. Tämä on kerrassaan kätevä matkalaukku käsimatkatavaralaukuksi!

Kyllähän sinäkin matkustat puhelin taskussasi? Tässä lisää tietoa niistä sovelluksista, joita sinun ehdottomasti kannattaa ladata, kun lähdet reissuun! Esittelyssä parhaat matkasovellukset puhelimeen ja tablettiin.

IT:n maailman kevyin matkalaukku

2. Samsoniten Neopulse Spinner, 229€*, Samsonite

Samsonite lienee yksi maailman tunnetuimmista matkalaukkujen valmistajista ja heiltä löydät myös kestävimmät käsimatkatavaralaukut. Tämä kevyt (ja hintava) käsimatkatavaralaukku on tyylitietoisen valinta. Se on valmistettu kestävästä polykarbonaatista, joten kaikki kalleutesi ovat varmassa turvassa, vaikka joutuisit survomaan tämän matkalaukun käsimatkatavaroiden säilytystilaan. Samsonite toimittaa koko Suomeen ja yrityksen nettisivuilta löydät myös jälleenmyyjien tiedot.

Samsoniten Neopulse Spinner

3. Kiplingin Youri Spin 55, 199€*, Belizia

Tämä näppärä matkalaukku käsimatkatavaroihin on kestävä, kevyt ja pehmeä. Se on valmistettu laskuvarjonylonista. Siinä on neljä pyörää, mikä helpotta vetämistä. Belizian lisäksi Kiplingin tuotteita on saatavilla monella eri jälleenmyyjällä. Katso missä tai tilaa suoraan netistä.

Mitä ei saa viedä koneeseen? 10 asiaa, jotka eivät ole sallittuja käsimatkatavaroissasi

Kiplingin Youri Spin 55

4. Rimowan Classic Flight Cabin Multiwheel IATA, 549€*, Stockmann

Matkalaukkujen the thing on tällä hetkellä Rimowa. Tyylitietoiset bloggarit ja fashionistat postaavat kuvia rakkaista Rimowoistaan ja Facebook-kirppareilla taistellaan laukuista verisesti, jos joku aikoo omastaan luopua. Rimowa valmistaa täysikokoisten matkalaukkujen lisäksi matkalaukkuja käsimatkatavaroihin. Laukussa on alumiinikuori, jonka kuuluu olla mahdollisimman kolhuilla ja naarmuilla (bloggareiden ja fashionistojen mukaan). Laukussa on myös kiva lentokonekuviollinen vuorikangas.

Rimowan Classic Flight Cabin Multiwheel IATA

Kuva: Rimowa

5. Samsoniten Lite DLX Duffle, 269€*, Samsonite

Tässäpä kätevä matkalaukku käsimatkatavaralle. Se soveltuu erityisesti työmatkoja tai lyhyitä kaupunkilomia varten. Sitä voi vetää tai kantaa tyylikkäistä nahkaisista kantokahvoista. Laukun koko on IATA:n suositusten mukainen ja laukku on oikea tilaihme. Laukun kangas on pehmeää ja kuviointi tylikäs. Tämä malli on myös miesten suosiossa.

Skyscannerin suuri pakkausopas:Näin matkustat vain yhdellä käsimatkalaukulla!

Samsoniten Lite DLX Duffle

6. Louis Vuitton Horizon 55, hinta kysyttäessä, Louis Vuitton

Matka-arkkujen valmistajana aloittanut Louis Vuitton lienee tällä hetkellä maailman tunnetuimpia muotibrändejä. Heidän matkalaukkujaan näkee Hollywood-tähtien käsissä. Vuittonin matkalaukkumallistot ovat kattavat ja laukkuja löytyy niin pehmeinä kuin kovapintaisinakin. Tässä klassinen matkalaukku käsimatkavaralle, jos Vuittonin hinnat eivät pelota.

Louis Vuitton Horizon 55

Kuva: Louis Vuitton

7. IKEA Upptäcka, 59€*, IKEA

Matkalaukun ei tarvitse maksaa aina maltaita ollakseen hyvä. Erilaisissa testeissä hyvin pärjännyt IKEA:n käsimatkatavaralaukku on varsin huokea. Laukkua on helppo vetää neljän pyörän ansiosta. Se on myös helppo pakata, sillä sisällä on taskuja ja kuminauhoja, joiden avulla tavarat pysyvät järjestyksessä. Laukku on myös kokoontaitettava, joten sitä on helppo säilyttää pienessä tilassa matkojen välissä. Tämä on kätevä ja halpa matkalaukku käsimatkatavaroillesi!

IKEA Upptäcka

Kuva: IKEA

8. Samsoniten Firelite Spinner, 279€*, Samsonite

Kun matkalaukussa on kunnolla väriä, sen bongaa helpommin liukuhihnalta. Tässä Samsoniten laukussa väriä riittää ja se onkin malliltaan Chili Red. Värin lisäksi on kyseessä tietenkin laadukas matkalaukku käsimatkatavaroihin. Laukku on valmistettu vallankumouksellisella Curv®-teknologialla, joka kestää kylmää ja iskuja ennen kuulumattoman hyvin. Matkalaukussa on neljä pyörää ja 360 asteen pyörivyys. Se takaa, että laukku on helposti vedettävä.

12 kätevää varustetta matkalle:Skyscanner esittelee nyt 12 matkailijan hyödyllistä varustetta, joiden avulla matkastasi tulee entistä mukavampi.

Samsoniten Firelite Spinner

Kuva: Samsonite

9. Marimekon Matkuri, 160€*, Marimekko

Tämä suomalainen klassikko sopii myös matkalaukuksi käsimatkatavaroihin. Sen kestävä markiisikangas ja yksinkertainen, tilava muotoilu tekee siitä kaupunkilomalle sopivan matkalaukun. Matkurista löytyy myös pienempi koko, jota voi käyttää käsilaukkuna. Mitä enemmän Marimekkoa, sitä tyylikkäämpää!

Marimekon Matkuri

Kuva: Marimekko

10. Björn Borgin Stardust S/32 l, 139€*, Hobby Hall

Tämä maskuliininen tähtisumulla pinnoitettu matkalaukku on valmistettu erittäin vahvasta ABS-polymeerimateriaalista. Se on helppo ja ketterä vetää ja siinä pakkausta helpottavia erillisiä pusseja ja taskuja. Koodilla toimiva TSA-yhdistelmälukko helpottaa erityisesti Yhdysvalloissa matkustamista. Tätä laukkua löytyy myös M ja L koossa. Tästä miehelle matkalaukku käsimatkatavaroille!

Björn Borgin Stardust S/32 l

Kuva: Björn Borg

Huom: Hinnat tarkistettu artikkelin kirjoitushetkellä.

Parhaat matkalaukut käsimatkatavaroille

Laukku Ostopaikka
IT:n maailman kevyin matkalaukku Clas Ohlson
Samsoniten Neopulse Spinner Samsonite
Kiplingin Youri Spin 55 Belizia
Rimowan Classic Flight Cabin Multiwheel IATA Stockmann
Samsoniten Lite DLX Duffle Samsonite
Louis Vuitton Horizon 55 Louis Vuitton
IKEA Upptäcka IKEA
Samsoniten Firelite Spinner Samsonite
Marimekon Matkuri Marimekko
Björn Borgin Stardust S/32 l Hobby Hall

Lue myös nämä:

7 vinkkiä: näin pakkaat Norwegianin lennolle
Norwegianin matkatavararajoitukset kätevästi taulukkona: katso kuinka otat mahdollisimman paljon käsimatkatavaroita lennolle ilman lisämaksuja.

Sallitut käsimatkatavarat Finnairin lennolla, nyt kätevästi taulukkona 
Mitkä ovat sallitut käsimatkatavarat Finnairin lennolla ja sallittujen käsimatkalaukkujen koko ja paino maksimissaan? Entä mikä on Finnairilla matkalaukun hinta, jos sen joutuukin laittamaan ruumaan? Paljon kysymyksiä, joihin löydät nyt vastauksen kätevästi Skyscannerin laatimasta taulukosta!

Pakkaa matkatavarasi oikein Lufthansan lennolle
Katso vinkkimme matkatavaroiden pakkaamiseen ja pääset lentoon rennosti.

Tutustu tarkemmin Air Francen matkatavararajoituksiin
Unohda matkastressi ja katso tästä vinkit matkalaukkujesi pakkaamiseen!

Skyscanner on maailman matkahakukone, jonka avulla säästät rahaa lennoista, hotelleista ja autovuokrauksesta.