uutiset Upeat elokuvien kuvauspaikat: Matkakohteet top 5

Kaikki artikkelit

Upeat elokuvien kuvauspaikat: Matkakohteet top 5

Joker-elokuvan, Leijonakuninkaan ja Star Wars -leffojen kuvauspaikat ovat uskomattoman upeita matkakohteita. Lue vinkit matkallesi elokuvien maisemiin!

Elokuvien tapahtumapaikat ovat upeita matkakohteita, sillä niissä pääset todella sukeltamaan suosikkielokuvasi tunnelmiin! Star Wars -sarjan maailma (ainakin osa siitä) löytyy Skotlannista. Vai miten olisi Aladdin-elokuvien prinsessa Jasminen kotikaupunki tai Joker-elokuvan Gotham Cityn kadut New Yorkissa? Tämän vuoden suurimmat leffat syntyvät uudella tavalla eloon, kun matkustat näet elokuvien kuvauspaikat sellaisena kuin ne itse asiassa ovat!

1. Aladdin: Wadi Rumin aavikko, Jordania

Elokuvien kuvauspaikat: Aladdin
Photo: Nikola Milcic

Julkaisupäivä: 22.5.2019

Aladdin-animaatioelokuva aiheutti 90-luvulla melkoisen hurmoksen ja lapset jo silloin halusivat olla kuin Aladdin tai prinsessa Jasmine. Animaation musiikki on edelleen monien mielestä parasta elokuvamusiikkia siltä ajalta, ja kyllähän sen voittikin Oscar ja Golden Globe -palkinnot parhaasta musiikista ja kappaleesta. Nyt elokuvaohjaaja Guy Richie on valmistellut näytellyn version tästä mahtavasta tarinasta, joka perustuu Aladdinin ja taikalampun stooriin Tuhannen ja yhden yön satukokoelmasta.

Filmiryhmä löysikin mitä parhaimmat kuvauspaikat legendaariselle elokuvalle ja Wadi Rumin aavikko valikoitui fiktiivisen Agrabahin kaupungin paikaksi. Poltetun oranssin sävyinen hiekka, upeat dyynit ja kallioiset vuoret ovat täydellinen näyttämö, jossa hengität Aladdinin tunnelmaa. Ja parin muunkin elokuvan, sillä täällä on kuvattu myös Arabian Lawrence -elokuvaa vuonna 1962 ja Star Wars: Rogue One -leffaa vuonna 2016.

Paras aika vierailla aavikolla on aikainen kevät tai myöhäinen syksy. Beduiinioppaat kuljettavat sinut päiväretkelle, tai voit lähteä käymään vaikkapa Burdah Rock Bridge -sillalla, joka on yksi Wadi Rum aavikon kolmesta mahtipontisesta kivikaaresta.

Yöpyminen:

Jos käyt kuvauspaikalla osana Jordanian matkaasi, yövy aavikolla tähtien alla Wadi Rum Night Luxury Campissa. Voit valita luksusteltan, johon aurinkopaneelit tuottavat sähkön ja katselet maisemia omalta terassiltasi. Tai sitten voit yöpyä futuristisessa kapselissa eli kuplassa, josta näet yötaivaan. Toisaalta, Jamal Rum Camp tarjoaa oikeaa aavikkotunnelmaa vain muutamalla kympillä per yö.

2. Leijonakuningas: Hell’s Gate National Park, Kenia

Elokuvien kuvauspaikat: Leijonakuningas
Photo: David Clode

Julkaisupäivä: 17.7.2019

Jos luulet, että Leijonakuningas oli pelkkä piirretty ja täysin keksittyä tarinaa, olet melkoisen väärässä. Nimittäin täällä Kenian Hell’s Gate National Park -kansallispuistossa on juuri se paikka, joka inspiroi originaalitarinaa yli 20 vuotta sitten. Maaperä, maisemat ja eläimet täällä ovat aivan kuin elokuvasta, niin kuin ne itse asiassa ovatkin! No myönnetään, eläimet eivät ehkä puhkea lauluun yhtä innokkaasti kuin elokuvassa, mutta harva voi sanoa käyneensä Jylhäkalliolla ihailemassa upeaa kivistä maisemaa kanjoneineen.

Kansallispuistoon kannattaa tehdä päiväretki Nairobin matkalla. Fischer’s Tower on puiston näkyvin kohta ja suosittu muun muassa kalliokiipeilijöiden keskuudessa. Toinen näkyvä maisemanmuoto on kerrostulivuori Mount Longonot. Tulivuori purkautui viimeksi 1800-luvulla ja se todellakin näkyy lähes kaikkialle: Se nimittäin kohoaa hurjat 750 metriä merenpinnan yläpuolelle! Tulivuorelle voi myös tehdä vaellusretken, mutta aivan aloittelijoiden kannattaa varautua osin hankalaan maastoon.

Yöpyminen:

Sarova Stanley -hotellissa saat viiden tähden hotellin palvelun ja mukavuudet erittäin edulliseen hintaan. Se sijaitsee lähellä Nairobin kaupungintoria ja keskuspuistoa sekä tärkeimpiä ostosalueita.

3. Joker: Bronx, New York

Elokuvien kuvauspaikat: Joker
Photo: Nicole Y-C

Julkaisupäivä: 4.10.2019

Saatko vieläkin väristyksiä Heath Ledgerin karmivasta Jokeri-roolista elokuvassa Yön ritari? Niin mekin, niin upea oli Ledgerin tulkinta legendaarisesta Batman-pahiksesta. Nyt on Joaquin Phoenixin vuoro laittaa kasvoilleen tuo hyytävä hymy, sillä uusi Joker-elokuva tuo esiin uusia puolia Jokerin menneisyydestä. Emme paljasta juonta sen enempää, mutta vinkkaamme, että Gotham Cityn tunnelmiin pääset kävelemällä pitkin New Yorkin katuja, erityisesti Bronxissa. Maailman suurimpien elokuvien kuvauspaikat voivat siis myös sijaita keskellä maailman suurimpia metropoleja.

Tiesitkö, että Bronxia kutsutaan myös ”porraskatujen” kaupunginosaksi, sillä alueella on yli 60 katua, jotka ovat itse asiassa portaita! Porraskadut näkyvät myös Joker-elokuvan trailerilla, joten ota suunnaksi vaikkapa 167th Street ja näytä pelottavin hymysi. Tai ainakin kokeile, onnistuisitko itse Oscarin arvoisessa suorituksessa.

Toinen leffasta tuttu kuvauspaikka on Brooklyn Army Terminal 58th Streetillä, joka toimii kuuluisana Arkhamin mielisairaalana. Sairaalareissun jälkeen voit jatkaa kohti Bedford Park Boulevard Subway Stationia, joka myös on mukana sekä trailerissa että tietenkin elokuvassa. Ja jotta matkasi ei olisi pelkkää synkkyyttä, loppupäivä kannattaa viettää vaikkapa lauttaretkellä East Riverillä. Lue kaikki vinkkimme New Yorkin parhaista nähtävyyksistä!

Yöpyminen:

Etelä-Bronxin Opera House Hotel on moderni boutique-hotelli kahden metroaseman välissä, lähellä St Mary’s Park -puistoa. Sieltä on vain 1,5 kilometriä kuuluisalle Yankee Stadiumille, joten tee kävelyretki stadionille ja näe samalla Bronxin upeinta katutaidetta.

4. Star Wars: Argyll, Skotlanti

Photo: Christof Koepsel

Julkaisupäivä 18.12.2019

Vuosikymmenten aikana Star Wars -elokuvien kuvauspaikat ovat muodostuneet niin legendaarisiksi, että monista niistä on (tietenkin) tullut suosittuja matkailukohteita. Vaikka et voikaan matkata uusiin galakseihin, voit käydä kokemassa todellista Tähtien sota -tunnelmaa ympäri maailman. Imperiumin vastaiskun Hothin jääplaneetta löytyy Islannista ja pääset vierailemaan Luke Skywalkerin lapsuudenkodissa Tatooinessa kun otat matkakohteeksi Tunisian. Skyscanner esittelee parhaat Star Wars -kuvauspaikat, lue lisävinkkejä matkoillesi!

Nyt kun vihdoin pääsemme katsomaan sitä viimeistä episodia, mahtipontiselta nimetään nimeltään Star Wars: The Rise of Skywalker, ei ole aivan pakko kiitää hyperajolla kohti kaukaisia galakseja. Löydät sisäisen jedisi myös Skotlannin ylämailla. Argyllin alueella Länsi-Skotlannissa on kuvattu useita kohtauksia moniin uusiin Tähtien sota -elokuviin, eikä ihme. Maisemat ovat todella jylhät ja vaikuttavat! Parasta on vuokrata auto ja suunnata Argyll Forest Parkin alueelle, jossa sijaitsee mahtava kalliomuodostelma (tai oikeastaan kalliovajoama) Highland Boundary Fault.

Yöpyminen:

Knockderry Country House Hotel on todellinen satulinna torneineen. Sitä paitsi, maisemat hotellillta ovat silmiä hivelevät ja sijainti lähellä Loch Lomond -järveä tarjoavat loistavat mahdollisuudet retkeilyyn, pyöräilyyn ja kävelyyn. Hieno reitti on Millennium Forest Path ympäri järven.

5. Wonder Woman 2: Amalfin rannikko

Photo: Guille Álvarez

Julkaisupäivä: 5.6.2020

Jos olet jo tehnyt tämän vuoden lomasuunnitelmat, ei hätää. Nyt kannattaa olla kaukaa viisas ja varata matka Amalfin rannikolle vaikka ensi vuodeksi. Siellä on nimittäin kuvattu vuoden 2020 suosikkielokuvaa Wonder Woman 2. Ihmenaisen fanit ovatkin jo odottaneet jatko-osaa elokuvalle Wonder Woman, sillä kakkososan piti tulla teattereihin jo marraskuussa 2019. Voit siis vierailla Ihmenaisen eli Dianan kotipaikalla vaikkapa juuri silloin, kun Wonder Woman 2:n ensi-ilta koittaa!

Jos katsoit ykkösosaa tarkasti, saatoit huomata kauniin italialaisen Ravellon kaupungin kadut ja talot, ja tietenkin upean Amalfin rannikon maisemat. Kreikkalaisroomalainen arkkitehtuuri, värikkäät rakennukset ja kadut sekä kaunis merenranta ovat täydelliset kuvauspaikat fiktionaaliselle Themysciran saarelle.

Amalfin rannikolta löydät upeita kallioita ja kimaltelevaa merta silmän kantamattomiin. Ravellon kaupungin katedraali ja vehreät puutarhat ovat ehdottomasti näkemisen arvoiset. Keskikesällä Ravello Festivaalien aikaan koet kulttuurielämyksiä baletista elokuvanäytöksiin. Ja hei, täällä ollessa kannattaa vuokrata auto ja lähteä automatkalle. Amalfin rannikon reitti on yksi maailman suosituimmista road trip -reiteistä, joista Skyscanner vinkkaa 10 parasta!

Yöpyminen:

Hotel Bonadies lähellä kaupungin keskustaa ja keskustoria tarjoaa kuvankauniita maisemia ja näkymiä. Sisustus ja huoneet ovat simppeleitä, mutta hotellin kattoterassi, uima-allas ja klassinen italialainen keittiö tarjoavat luksusta matkallesi.

Kartta