uutiset Top 15 nähtävyydet Marrakech

Kaikki artikkelit

Top 15 nähtävyydet Marrakech

Sukellus Marrakechin kaaokseen saattaa kauhistuttaa heikkohermoista, mutta se on sen arvoista. Nämä ovat Marrakechin top 15 nähtävyydet ja käyntikohteet, lue lisää!

Kone laskeutuu Marrakechin Ménaraan. Hyppäät taksijonosta auton kyytiin. Ajomatka muistuttaa pyöritystä huvipuistolaitteessa, mutta ilman turvakaidetta. Matka katkeaa, kun tiellä on käärmeenlumooja.

Marrakechin-matka kannattaa aloittaa rentoutumisella: Lokoilua höyrysaunassa, mineraalikuorintahoito ja minttuteetä – kyllä kelpaa taas lähteä kaupungin kaduille. Elämä Marrakechissa on juuri tällaista: hikisestä kaaoksesta huolettomaan laiskotteluun ja siitä taas takaisin kaaokseen. Täytyy vain tietää milloin ja missä hellittää, ja missä ei. Me kerromme nyt sinulle, mitkä ovat top 15 nähtävyydet Marrakech!

Löydä parhaat halvat lennot Marrakechiin!

Nähtävyydet Marrakech

1. Nähtävyydet Marrakech: Ihmettele Djemaa el-Fnan kaaosta

Dhemaa el-Fnan aukiota voi pitää keskipisteenä, jonka ympärillä muu Marrakechin kaaos pyörii. Kuumana päivänä kannattaa mennä katoksen alle kahvilaan ja seurata ympäröivää hulluutta. Kojujen pitäjät mainostavat äänekkäästi tuotteitaan, käärmeenlumoojat tekevät temppujaan, turistit näyttävät hämmentyneiltä ja Koutoubia-moskeijan kaiuttumista raikaa rukouksia. Pimeän tullen aukiolla meno muuttuu. Paikalle saapuu valtava määrä ruokakojuja ja helpottuneena viilentyneestä ilmasta paikalliset ja turistit saapuvat nautiskelemaan ruokakojujen herkullisista ja halvoista antimista. Valitse sinäkin suosikkikojusi ja istu alas nautiskelemaan.

Löydä parhaat halvat lennot Marrakechiin!

Nähtävyydet Marrakech

2. Nähtävyydet Marrakech: Viihdy riadeissa

Marrakechissa on satoja riadeja, joissa on ihana rentoutua ja nautiskella kaukana katujen vilinästä. Riadit ovat arabialaisia ”majataloja” ja ihania Marrakech top 15 -käyntikohteita, joissa on viihtyisä sisäpiha puutarhoineen. Niissä on useasti myös kattoterassit, joissa on kiva lukea vaikka kirjaa varjoisessa aurinkotuolissa. Ainoa riadien huono puoli on se, että niistä ei halua oikeastaan lähteä koskaan pois. Muutamia oivallisia riadeja on Riad Les Yeux Bleus ja Riad Chafia. Ensimmäisessä on kaksi pihaa ja se on upeasti restauroitu ranskalaisten omistajiensa toimesta. Jälkimmäinen on tunnettu vieraanvaraisuudestaan; siellä omistajat ottavat sinut avosylin vastaan ja tarjoavat kupin minttuteetä.

Nähtävyydet Marrakech

3. Nähtävyydet Marrakech: Peseydy hammamissa

Tallattuasi koko päivän kaupungin pölyisillä kaduilla, ei mikään ole parempaa kuin jynssätä itsensä puhtaaksi hammamissa (turkkilainen kylpylä). Höyrysaunassa pehmentymisen jälkeen sinut vaahdotetaan ghassoulilla (mineraalipitoisesta savesta tehty musta saippua) ja hangataan ylt’ympäärinsä kessalla (karkealla pesukintaalla), joka tuntuu siltä kuin ihosi irtoaisi. Mutta voimme vannoa, että tämän käsittelyn jälkeen tunnet itsesi puhtaammaksi kuin koskaan aiemmin. Marrakech top 15 -kokemus on hammam.

Hammameita löytyy kahdenlaisia: paikallisia tai luksusversioita matkailijoille ja kumpiakin kannattaa kokeilla. Jos kokeilet luksushammamia, odotettavissa on henkilökohtaista hoitoa, ylellisiä puitteita ja hierontaa. Paikallinen vaihtoehto on tosin useasti hauskempi. Paikalliset käyvät viikottain hammamissa (vähän kuin suomalaiset saunassa) ja siellä seassa seisoessa voi ihmetellä puheliaita paikallisia. Jynssäysvaihe hoidetaan täällä usein itse, mutta pesijöitäkin on.

Löydä parhaat halvat lennot Marrakechiin!

4. Nähtävyydet Marrakech: Ihastele Palais de la Bahiaa

Marrakech top 15 -kohde Palais de la Bahia rakennettiin vuonna 1866 suurvisiiri Si Moussan toimesta. Hän oli noussut orjuudesta sulttaanin oikeaksi kädeksi. Si Moussan kuoltua hänen poikansa Bou Ahmed laajensi palatsia. Sokkeloinen, yksikerroksinen rakennus on täynnä yllätyksiä kuten ihanan intiimejä puutarhoja ja pylväikköjen reunustamia sisäpihoja. Sana bahia tarkoittaa kauneutta tai upeutta ja se on kerrassaan oikea nimi tälle paikalle.

5. Nähtävyydet Marrakech: Tutki soukia

Kiemurtelevat keskiaikaiset soukin (torin) käytävät voivat tuntua pelottavilta, mutta reippaasti vain sekaan. Melko varmasti eksyt, vaikka kuinka lukisit karttaa, mutta kävele eteenpäin ja nautiskele nähtävyyksistä ja tuoksuista. Jossain vaiheessa päädyt pääkadulle. Paikalliset ovat avuliaita opastamaan sinua, mutta mitä luultavammin päädyt heidän sukulaistensa mattokauppaan juomaan minttuteetä ja hieromaan kauppaa. Siinä vaiheessa on sitten turha tehdä muuta kuin ruveta tinkimään. Koe Marrakech ja lähde torille!

Pieni varoituksen sana kaupankäynnistä ja tinkimisestä: tinkimistä pitää harjoittaa kaikkialla ja vaikka olisit kuinka tarkkana, tulet aivan varmasti maksaneesi jossain vaiheessa kiskurihinnan. Mutta se, että joku huiputtaa sinua on yhtä todennäköistä kuin se, että aurinko paistaa. Joten turha siis huolehtia.

6. Nähtävyydet Marrakech: Piipahda Koutoubia-moskeijassa

Tämä Marrakech top 15 -nähtävyys on 77-metrisellä minareetilla kruunattu moskeija, joka sijaitsee aivan Djemma El-Fnan vieressä ja toimii hyvänä maamerkkinä, kun eksyy soukissa. Kannattaa kuitenkin käydä tutustumassa siihen myös lähemmin, vaikka vain nähdäkseen tämän 1100-luvulla rakennetun rakennuksen upeat koristeornamentit ja simpukkamaiset kaariholvit. Sisään pääsevät vain muslimit, mutta moskeijan puutarha on auki aamukahdeksasta iltakahdeksaan ja siellä on ihana vaellella hämärtyvässä alkuillassa.

Löydä lennot Marrakechiin!

Nähtävyydet Marrakech

7. Nähtävyydet Marrakech: Rentoudu Jardin Majorellessa

Jos moskiitot käyvät hermoille ja soukit kyllästyttävät, Jardin Majorelle on hyvä vaihtoehto sinulle. Tämä rauhallinen puutarha sinisine rakennuksineen on ranskalaisen taiteilijan Jacques Majorellen käsialaa 1920- ja 1930-luvulta ja ehdoton Marrakech top 15 -kohde. 1980-luvulla vaatesuunnittelija Yves Saint-Laurent ostin talon bisnespartnerinsa Pierre Bergén kanssa. Saint-Laurentin kuoleman jälkeen hänen tuhkansa siroteltiin puutarhaan. Suihkulähteet ja puutarhan varjoisat kolkat tarjoavat rauhoittavan pakopaikan kaupungin kuumuudesta. Paikassa on myös pieni taidegalleria, jossa voi vaellella.

Nähtävyydet Marrakech

8. Nähtävyydet Marrakech: Teetä kahdelle

Marokkolainen minttutee on jokapäiväinen nautinto Marrakechissa. Sitä juodaan kaikkialla, mihin aikaan tahansa ja sitä tarjotaan sinullekin jossain vaiheessa reissua. Siitä kieltäytyminen on epäkohteliasta, mutta ei se haittaa, sillä se on herkullista ja yllättävän virkistävää. Minttutee on valmistettu vihreän teen ja tuoreiden mintun lehtien sekoituksesta ja se maustetaan ripauksella sokeria. Jos haluat omasi ilman sokeria, saatat yllättyä sen pistävästä mausta. Djemma El-Fnan viereissä sijaitsevasta Dar Belkabirista saa hyvän kupillisen, mutta periaatteessa sitä on tarjolla missä vain.

9. Nähtävyydet Marrakech: Vieraile Essaouirassa

Marrakech on hauska, mutta erittäin hektinen, joten päiväretki rannikkokaupunki Essaouiraan tuo mukavaa vaihtelua. Kalastajakaupunkia ympäröivällä linnoitusmuurilla on mukava vaellella ja kaupungin tori on huomattavasti rauhallisempi kuin Marraskechin. Myös hiekkarannalla on ihana käyskennellä, vaikka se soveltuukin ehkä vielä paremmin surffaukseen. Jos vierailet Essaouirassa, muista käydä Gelateria Dolce Freddossa, josta saa Marokon parasta jäätelöä.

Löydä parhaat halvat lennot Marrakechiin!

Nähtävyydet Marrakech

10. Nähtävyydet Marrakech: Tee visiitti Marrakech-museoon

Piipahda Dar Menebhin paltasissa sijaitsevassa Marrakech-museossa, jossa näet upeita esineitä (kuten vanhoja kirjoja, kolikoita ja astioita) sekä maagisen kauniita mosaiikkilattioita ja -seiniä! Museo on avoinna päivittäin klo 9-18:30.

11. Nähtävyydet Marrakech: Tutustu Dar Si Said -museoon

Marokkolaista taidetta vuosisatojen ajalta on nähtävissä Dar Si Said -museossa, joka on kaupungin vanhin historiallinen museo. Näe mahtavia vanhoja aseita, erikoisia soittimia ja esineitä. Myös itse rakennus on kaunis nähtävyys ja aiemmin se toimikin kuuluisan suurvisiirin veljen, Si Saidin, asuintalona.

Löydä parhaat halvat lennot Marrakechiin!

12. Nähtävyydet Marrakech: Näe Ben Youssef Madrasa

Marrakech top 15 -nähtävyys Ben Youssef Madrasa on vanha ja kaunis yksityiskoulu, jonka juuret ulottuvat aina 1500-luvulle saakka. Se toimi uskonnollisena kouluna tuhansille lapsille ja upean sisäpihan ympärillä voikin nähdä kymmenet ja taas kymmenet pikkuruiset asuinhuoneet, joissa oppilaat asustivat. Monimuotoisissa ja värikkäissä koristeluissa ei näy islamilaiseen tapaan lainkaan ihmis- tai eläinhahmoja, mutta upeita geometrisiä ja kirjainkuvioita sitäkin enemmän!

13. Nähtävyydet Marrakech: Mysteeriset Saadien haudat

Lähellä Kasbah-moskeijaa sijaitsevat Saadien haudat löydettiin vasta 1900-luvun alussa, vaikka ne rakennettiin jo 1500-luvulla. Saadi-suvun sulttaanin rakennuttamat haudat peitettiin tarkoituksella aikoinaan ja kaikki kulkureitit hauta-alueelle sinetöitiin. Haudat lepäsivät unohdettuina aina vuoteen 1917, jonka jälkeen niiden kauneus onkin ollut nykyajan ihmisten ihastelun kohteena jo yli vuosisadan ajan. Marmorin ja mosaiikkien ympäröimät haudat ovat ehdoton käyntikohde Marrakechin matkalla.

14. Nähtävyydet Marrakech: Koe autenttinen autiomaasafari

Yhden päivän kameliratsastus tai neljän päivän matka Feziin, valitse itsellesi sopiva reissu ja näe kaupungin kuuma ja karu ympäristö. Erg Chigagan dyynit ovat suosittu reissukohde, mutta voit myös valita reissuusi yöpymisen autenttisessa teltassa ja illallisen nuotiotulella. Esimerkiksi Top Desert järjestää monipuolisia reissuja Saharaan.

Nähtävyydet Marrakech: Sahara

15. Nähtävyydet Marrakech: Nauti mauista Al Fassiassa

Al Fassia -ravintolat ovat niin paikallisten kuin matkailijoiden suosiossa, eikä syyttä. Kaksi kaunista ravintolaa, Al Fassia Aguedal ja Al Fassia Gueliz, tarjoavat erittäin laadukasta ja maistuvaa ruokaa, kokeile vaikkapa kuuluisia minisalaatteja tai tagineja. Tarjolla menu myös kasvissyöjille! Spesiaalia on myös se, että nämä ravintolat toimivat lähes tulkoon ainoastaan naisvoimin.

Lue myös: Top 12: Maailman parhaat katuruoat

Käännetty Lewis Packwoodin alkuperäisartikkelista.

Skyscanner on maailman matkahakukone, jonka avulla löydät parhaat mahdolliset lennot, hotellit ja autonvuokraukset.

Kartta