uutiset Top 7: Montenegron kauneimmat paikat

Kaikki artikkelit

Top 7: Montenegron kauneimmat paikat

Montenegro on pieni, mutta pippurinen. Montenegro tarjoaa runsaasti upeita maisemia ja viehättäviä kaupunkeja.

Montenegro eli musta vuori saattaisi nimensä perusteella olla karu lomakohde, mutta on kaikkea muuta. Upeat maisemat ovat nostaneet viimeaikoina Montenegron suosiota matkakohteena, sinne suuntaavat niin reppureissaajat kuin rentoa lomameininkiä etsivät matkailijat. Kuvankauniilta rannikolta löytyy kauniita ja koskemattomia uimarantoja, ja sisämaasta upeita keskiaikaisia kaupunkeja vihreiden kukkuloiden keskellä. Maa on juuri sopivan kokoinen, joten kaikkeen tähän voi tutustua muutaman päivän aikana! Tässä seitsemän kohdetta, joita ei kannata jättää Montenegrossa väliin.

Etsi lennot Montenegroon Löydä hotelli Montenegrosta

1. Kotor

Vaikka Adrianmeren rannikko tuntuukin olevan kesäisin täynnä matkailijoita, Kotorinlahti ja erityisesti muureilla suojattu Kotorin kaupunki tarjoavat lomailijalle rauhallisuutta, kauneutta ja paikallista charmia. Nousu Kotorin vanhankaupungin muureille saattaa tuntua jyrkältä, mutta näkymät rinteiltä ovat sen arvoiset!

Kotor

2. Ostrogin luostari

Ajomatka kiemurtelevia vuoristoteitä pitkin saattaa tuntua vaaralliselta, mutta matka ylös huipulle kannattaa. Korkealla vuorenseinämällä sijaitseva Ostraogin luostari on eräs Balkanin alueen tärkeimmistä pyhiinvaelluskohteista. Tunnelma luostarissa on maaginen, ja monet vierailijoista ovat kiivenneet pitkän matkan tähän pyhään paikkaan vain saadakseen siunauksen; jotkut jopa paljain jaloin.

Löydä hotelli Montenegrosta

Photo: tinygreenshoes / Instagram

3. Durmitorin kansallispuisto

Jos etsit jännitystä ja aktiviteetteja, suuntaa yhteen Montenegron kauneimmista kansallispuistoista. Kesäisin ja syksyin matkailijoita houkuttelevat täällä lukuisat vaellus- ja melontareitit, talvisin monet hiihto- ja lautailumahdollisuudet.

Photo: durmitor_tours / Instagram

4. Perastin pikkusaaret

Perastin pieni viehättävä kaupunki tarjoaa monenlaista hyvää – kuten rantaravintoloita, jotka tarjoavat maistuvia kalaruokia ja hienot maisemat Kotorinlahdelle. Perastin satamasta kannattaa tehdä lyhyt laivareissu läheisille pienille, mutta vaikuttaville saarille. Legendan mukaan Our Lady of the Rocks -niminen pikkusaari on rakentunut pikku hiljaa jo vuosisatojen ajan. Kerrotaan, että paikalliset merimiehet löysivät aikoinaan Neitsyt Marian kuvan erään kallioluodon pinnasta. Aina palattuaan laivamatkoiltaan menestyksekkäästi kotisatamaan, he heittivät kiven tuohon samaiseen paikkaan, ja näin saari muodostui. Nykyisin saarella sijaitsee kaunis pieni kirkko ja museo. Joka vuosi 22. heinäkuuta, auringonlaskun aikaan, järjestetään perinteinen fašinada-tapahtuma. Tuolloin paikalliset asukkaat kokoontuvat saaren tuntumaan veneineen ja heittävät omat kivensä veteen.

Perast
Etsi lennot Montenegroon

5. Sveti Stefan

Tämä vanha kalastajakylä on nykyisin viiden tähden lomakohde. Jos lomakassa ei riitä luksusmajoitukseen, Sveti Stefania voi ihailla sen vieressä sijaitsevalta uimarannalta.

Photo: wtdmontenegro / Instagram

6. Njegošin mausoleumi

Eräältä Balkanin alueen korkeimmista huipuista löytyy ylenpalttisen upea mausoleumi, joka rakennettiin yhden Montenegron rakastetuimmista johtajista, Petar II Petrović-Njegošin muistoksi. Ruhtinas itse halusi viimeiseksi leposijakseen itse rakentamansa pienen kappelin, mutta se tuhoutui ensimmäisen maailmansodan melskeissä. Tämä kultaisin seinin ja valtavin patsain koristeltu mausoleumi rakennettiin tuhoutuneen kappelin paikalle, ja sen ulkopuolella levittäytyy mahtava näkymä lähes yli koko Montenegron.

Photo: roadtripsternet / Instagram

7. Skadar-järvi

Skadar-järven kansallispuisto sijaitsee osin Montenegron, osin Albanian puolella. Tämä rauhallinen luonnonkohde on kuuluisa ainutlaatuisista maisemista ja monimuotoisesta eläinlajistosta.

Photo: insta_montenegro / Instagram

Käännetty Kirsten McCroskien kirjoittamasta artikkelista.

Lue myös nämä:

12 kätevää varustetta matkalle
Skyscanner esittelee nyt 12 matkailijan hyödyllistä varustetta, joiden avulla matkastasi tulee entistä mukavampi!

Mitä voit pakata käsimatkatavaroihisi ja mitä et? Lue lisää eri lentoyhtiöiden käsimatkatavaroiden rajoituksista. Kaikki tiedot nyt kätevästi taulukkona!

Esittelyssä parhaat matkasovellukset puhelimeen ja tablettiin
Kyllähän sinäkin matkustat puhelin taskussasi? Tässä lisää tietoa niistä sovelluksista, joita sinun ehdottomasti kannattaa ladata, kun lähdet reissuun!

Etsitkö lentoja minne vain?
Oletko kyllästynyt matkustamaan aina samoihin paikkoihin? Tai etkö keksi, mihin lentäisit? Entä jos me Skyscannerilla ehdottaisimme sinulle, mihin lähteä?

Kiinnostavatko äkkilähdöt? Skyscannerin opas äkkilähtöjen etsintään
Äkkilähtötarjouksia kannattaa etsiä Skyscannerin avulla. Jos olet valmiina lähtemään reissuun aivan viime hetkillä, saatat saada lentoliput hyvin edulliseen hintaan!

Halvat matkat ja lentodiilit: Parhaat vinkit lentojen, hotellien ja vuokra-autojen löytämiseen
Halvat matkat ovat nyt ulottuvillasi. Lue vinkkimme, kuinka löydät halvat lennot, edullisen majoituksen ja parhaat autonvuokraustarjoukset.

Skyscanner on maailman matkahakukone, jonka avulla säästät rahaa lennoista, hotelleista ja autovuokrauksesta.

Kartta