uutiset Top 10: Kaikkein mahtavimmat road trip -reitit maailmalla!

Kaikki artikkelit

Top 10: Kaikkein mahtavimmat road trip -reitit maailmalla!

Parhaat autoilumatkat eivät ole sattumaa. Road trip -matkailu on upeaa ja avartavaa ja maailmalta löytyy paljon legendaarisia reittejä kuljettavaksi.

Kerää siis ystävät kokoon tai ota kumppanisi mukaan, ja suunnatkaa ikimuistoiselle road trip -matkalle. Skyscanner vinkkaa parhaat road trip -reitit maailmalla. Valitse omasi, varaa lennot ja vuokra-auto, ja lähde matkaan!

1. Pacific Coast Highway, Kalifornia

San Franciscon ja Los Angelesin välillä kulkeva legendaarinen reitti vie sinut Mendocinosta Orange Countyyn. Matkan varrella ajelet mahtavien punapuumetsien halki ja näet upeita kalliomaisemia. Aivan yksin et pääse reitillä ajelemaan, sillä Pacific Coast Highway on todella suosittu road trip -reitti, mutta nautit matkasta ja maisemista todella, takaamme sen!

best_of_sanfrancisco / Instagram

2. Transfăgărășan, Romania

Tämä uskomaton tie kulkee Romanian korkeimpien vuorenhuippujen kautta kierrellen ja kaarrellen, ja tarjoten mitä upeimpia maisemia. Aloita matkasi Sibiun kaupungista, koe tyynen Argeș-joen solat ja rotkot. Voit myös poiketa keskiaikseen Poenarin linnaan DN7C-tien varrella. Se tunnetaan myös Draculan linnana… Road trip Romaniassa ei sovi ehkä kaikkein herkimmille, mutta reissu yllättää ja palkitsee.

mr.qhuntsman / Instagram

3. Hānan valtatie, Maui, Havaiji

Auringon valoa, tuoreiden mangojen tuoksua ja vehreitä maisemia. Hāna Highway -valtatie vie road trip -matkasi uusiin ulottuvuuksiin. Toisesta ikkunasta näet vihreää ja rehevää luontoa ja toisesta upean merimaiseman. Tämän serpentiinitien varrella voit pysähtyä nauttimaan kuuluisista mustahiekkarannoista.

williamhillyard / Instagram

4. Iroha-zaka, Japani

Takuulla tunnetuin Japanin road trip -reiteistä on kuuluisa Iroha-zaka. Täysin uniikit maisemat ovat todella hämmästyttäviä ja tie kiemurtelee siksakkia. Lennä Tokioon, vuokraa auto ja suuntaa Nikkōn kaupunkiin, noin 140 kilometriä Tokiosta pohjoiseen. Reitti Nikkōsta päätyy upealle Chūzenji-järven alueelle.

khellom007 / Instagram

5. Piraattien reitti, Jamaika

Kuvittele, että olet merirosvo ja matkaat pitkin vaarallista rannikkoreittiä epämääristen salakuljettajien uhkaamana – tai kanssa. Jamaikan kuuluisa Pirate Route vie sinut ympäri saarta, kulkien Kingstonin, Negrilin ja Montego Bayn kautta. Koet myös Jamaikan letkeän kulttuurin, Blue Mountains -vuoriston ja rehevät Jamaikan metsät. Ja merenrannat tietenkin.

visitjamaica / Instagram

6. Grossglocknerin alppitie, Itävalta

Road trip Alpeilla ei tästä parane! Grossglocknerin alppitie on yksi Alppien kiinnostavimmista nähtävyyksistä ja tämä serpentiinitie onkin yksi niistä road trip -reiteistä, jotka jokaisen automatkailijan tulisi kokea! Neulansilmämutkia, hurmaavia maisemia ja helposti ajettava tie – mitäpä sitä muuta tarvitsisi. Reitin varrella on myös mukavia ravintoloita ja pysähdyspaikkoja. Reitti lähtee Zell am Seen vieressä sijaitsevasta Bruckista ja sen ajaa yhdessä päivässä. Lähde reissuun touko-lokakuussa, sillä tie on kiinni talvisin ja alkukeväästä.

bandofclimbers / Instagram

7. Seward Highway, Alaska

Sewardista Anchorageen kulkeva valtatie on ajoreittinä melko lyhyt, mutta takuulla road trip -matkan arvoinen. Nopeimmillaan kuljet matkan kolmessa tunnissa, mutta kannattaa ottaa iisisti ja tutkia paikkoja matkan varrella ihan rauhassa. Näet jäähuipuiset vuoret, kauniit jäätiköt, vesiputoukset ja ehkä jopa valaita rannikkovesissä.

alaska_landscapes / Instagram

8. Amalfin rannikko, Italia

Amalfin rannikko Etelä-Italiassa on yksi rakastetuimpia road trip -reittejä. Voit siis varautua siihen, ettet ole yksin liikkeellä. Mutta ei huolta, merimaisemat, kauniit pikkukylät, tuoksuvat sitruunapuut ja eteläitalialainen charmi vievät sinut mukanaan. Lennä vaikkapa Napoliin, vuokraa auto ja suuntaa läheiseen Salernon kaupunkiin.

exclusivecruises / Instagram

9. Trollstigen, Norja

Kun vain vilkaisetkin jyrkkää vuoristotietä, tiedät miksi reitin nimi on peikkojen portaat. Trollstigen on vaativa, mutta mahtava road trip -reitti, joka kulkee Valldalin ja Romsdalin laaksojen välillä, Møren ja Romsdalin läänissä. Reitin varrella on näköalapaikkoja ja turistikeskuksia. Tie on avoinna toukokuun puolesta välistä aina ensilumen tuloon saakka. Talvisin se on aivan liian vaarallinen ajaa.

goldify.blog / Instagram

10. Leh-Manali Highway, Intia

Avoinna vain kesäkuusta syyskuuhun, tämä legendaarinen tie yhdistää Kashmirin Himalajaan. Maailman korkeimmat vuoristosolat kuten Rohtang saattavat heikottaa joitakin. Rohtang muuten tarkoittaa ”ruumiiden kasaa”, joten tällä matkalla kannattaa olla varovainen. Leh-Manali valtatie road trip -reitti on noin 490 km pitkä ja reissu aloitetaan yleensä Manalista. Varaa matkaan useita päiviä, voit pysähtyä ja yöpyä matkan varren pikkukylissä.

farhan_chembat / Instagram

Lue myös nämä:

Matkalaukun pakkaaminen on helppoa: 16 vinkkiä kuinka pakkaat oikein
Oletko lähdössä viikonloppumatkalle, rantalomalle tai hiihtoreissuun? Unohda matkastressi ja lue Skyscannerin pakkausohjeet. Näillä vinkeillä matkalaukun pakkaaminen sujuu kuin tanssi.

12 kätevää varustetta matkalle
Skyscanner esittelee nyt 12 matkailijan hyödyllistä varustetta, joiden avulla matkastasi tulee entistä mukavampi!

Esittelyssä parhaat matkasovellukset puhelimeen ja tablettiin
Kyllähän sinäkin matkustat puhelin taskussasi? Tässä lisää tietoa niistä sovelluksista, joita sinun ehdottomasti kannattaa ladata, kun lähdet reissuun!

Barcelonan nähtävyydet: top 10 kohteet
Barcelonan nähtävyydet koottuna nyt yhteen artikkeliin. Lue Skyscannerin vinkit Barcelonan nähtävyyksistä, museoista, ja ostospaikoista.

Teneriffan matkan parhaat vinkit: näe ja koe Teneriffa top 10
Teneriffan nähtävyydet ovat luontokohteita, rantoja, vesiaktiviteetteja paljon muuta. Tutustu listaamme ja tee aurinkolomastasi entistä parempi.

Top 10 Münchenin nähtävyydet: Näe ja koe München!
München on paljon muutakin kuin Baijerin pääkaupunki. Kaupunki tarjoaa paljon muutakin koettavaa kuin legendaariset Oktoberfestit. München on vilkas ja monipuolinen matkakohde, josta löytyy nähtävää joka lähtöön. Skyscanner kokosi parhaat vinkit matkallesi: tässä siis top 10 Münchenin nähtävyydet!

Skyscanner on maailman matkahakukone, jonka avulla säästät rahaa lennoista, hotelleista ja autovuokrauksesta.