uutiset Tee hyvä matkasuunnitelma ja vältä lomastressi

Kaikki artikkelit

Tee hyvä matkasuunnitelma ja vältä lomastressi

Ota rennosti jo ennen matkaa. Lue Skyscannerin vinkit, tee toimiva matkasuunnitelma ja vältä lomastressi.

Lomamatka ilman stressiä? Kyllä, se on mahdollista! Oli sitten kyseessä viikonloppuloma, perhematka, etelänmatka, rantaloma tai mahtava road trip, on parasta tehdä kunnon matkasuunnitelma. Lue vinkkimme, matkusta fiksusti ja vältä lomastressi. Helpompaa kuin luulit!

1. Tee matkabudjetti

Matkasuunnitelma: budjetti

Matkasuunnitelman tärkein osa on matkakassa. Matkabudjetti vaikuttaa aika lailla siihen, minne matkustat, missä yövyt ja mitä kaikkea matkakohteessa teet. Ikävä kyllä, reissu paratiisisaarelle ei onnistu 500€ budjetilla – mutta pitkä viikonloppu Barcelonassa kylläkin. Tai vaikka viiden päivän loma Espanjan Costa del Solissa!

Matkan budjettia pohtiessa kannattaa palastella asiat: Mitä maksavat lennot, entä hotelli? Kuinka paljon rahaa kuluu paikan päällä liikkumiseen, aktiviteetteihin ja ruokailuihin? Lomastressi helpottaa heti, kun tiedät, miten paljon voit matkan aikana tuhlata. Perusbudjetti Barcelonan kolmen päivän viikonloppulomaan voisi hyvinkin näyttää tältä:

·   Lennot (menopaluu): 120€

·   Hotelli (kolme yötä): 185€

·   Paikallisliikenne: 15€

·   Aktiviteetit: 55€

·   Ruoka ja juomat: 110€

· Yhteensä: 485€

Ja muista, että hotellihuoneen jakaa kaksi henkeä, joten matkaseurasi budjetti on 201€. Eli kahdelta henkilöltä yhteensä 686€!

* Laskelmassa käytetty lentohintoja Helsingistä Barcelonaan 13.-16.9.2019 ja hotellitietoja kolmen tähden hotellista.

Toisin kun yleisesti luullaan, kaukomatkat eivät ole hurjan paljon Euroopan matkoja kalliimpia. Aasian matkakohteissa eläminen on huomattavasti edullisempaa ja monissa kohteissa syöt lounaan alle 5 eurolla ja löydät aktiviteetteja kympillä. Vaikka lennot olisivat kalliimmat, muut matkakustannukset ovat alemmat. Thaimaassa, Intiassa ja Laosissa päiväbudjetti on noin 25€ / henkilö.

2. Päätä matkakohteesi

Matkasuunnitelma: matkakohde

On ehkä kaikkein vaikeinta päättää matkakohde. Maailma on niin täynnä mielenkiintoisia paikkoja! Tärkeintä on tietysti miettiä sitä, mikä on matkalla sinulle se ykkösjuttu. Matkasuunnitelma alkaa valinnoilla: pehmeä hiekkaranta kuuman auringon alla vai kulttuurinähtävyyksiä? Suuren metropolin fiilistä vai idyllisen kaupungin paikallistunnelmaa?

Et tietenkään halua päätyä rantalomalle sateiseen ja kylmään paikkaan tai viettämään rauhallista kaupunkilomaa keskelle festareita. Joten, selaile ja lue siis matka-artikkeleitamme ja inspiroidu erilaisista matkakohteista. Me kerromme, mistä löytyvät parhaat rantalomat ja kaupunkimatkakohteet, ja mitkä ovat mielenkiintoisimmat nähtävyydet kaupungeissa ympäri maailman.

Jos matkakohteen valinta tuottaa päänvaivaa, me voimme myös auttaa sinua kohteen valinnassa! Mene Skyscannerin matkahakuun, valitse lähtöpaikka ja kirjoita matkakohteeksi Kaikkialle. Voit valita tietyt matkapäivät, sinulle sopivan matkakuukauden tai klikata kohdan halvin kuukausi. Lomastressi alkaa helpottaa heti, sillä saat eteesi listauksen kaikista maailman matkakohteista, hintajärjestyksessä! Klikkaa sopivaa matkakohdetta ja näet hintakalenterin, jossa halvimmat lennot on merkitty vihreällä, keskihintaiset oranssilla ja kalleimmat lennot punaisella värillä. Helppoa!

3. Varaa lennot oikeaan aikaan

Vältä lomastressi

Kun olet päättänyt matkakohteesi, tärkeintä on löytää lennot parhaaseen hintaan. Jos olet etukäteen päättänyt matkakohteen ja matkapäivät, saatat huomata, että lentojen hinnat ovatkin korkealla… Silloin kannattaa hyödyntää Skyscannerin Paras aika varata lennot! -työkalua. Skyscanner tutki useamman vuoden lentotilastoja ja kehitti interaktiivisen työkalun, jonka avulla näet, milloin kannattaa varata lennot Helsingistä suosituimpiin matkakohteisiin.

Kun olet selvittänyt, milloin lennot kannattaa varata ja milloin kannattaa matkustaa, on aika laittaa Skyscannerin hintahälytys etsimään parhaat lennot puolestasi. Skyscannerin hintahälytyksen avulla voit tarkkailla, miten suosikkireittiesi lentojen hinnat muuttuvat. Kun etsimäsi lennon hinnat nousevat tai laskevat, lähetämme sinulle sähköpostia. Skyscannerin hintahälytys on täysin ilmainen, ja helppokäyttöinen!

4. Pysy tiukkana

Vältä lomastressi: Valitse matkakohde

Matkasuunnitelman teossa kannattaa rajata mahdolliset matkakohteet vain muutamaan. Pysy tiukkana äläkä anna itsesi (ja matkakumppaneiden) etsiskellä lentoja ja hotelleja viiteen eri kohteeseen. Se vain hankaloittaa asioita. Päättäkää yhdessä kaksi parasta kohdetta, joiden väliltä valitsette sitten sen paremman.

Jos olette lähdössä matkaan isommalla porukalla, on fiksua jakaa hommia ja vastuuta kaikkien kesken. Lomastressi ei ehdi edes kertyä, kun jokainen hoitaa oman osansa järjestelyistä.

5. Yksinkertainen on kaunista

Vältä lomastressi, tee selkeä matkasuunnitelma

On aivan selvää, että matkasuunnitelman tekeminen pitkälle road trip -matkalle USA:ssa on paljon monimutkaisempaa kuin kaupunkimatkan suunnittelu, olit sitten menossa vaikkapa New Yorkiin tai Los Angelesiin. Joskus siis pitäytyminen yksinkertaisessa suunnitelmassa helpottaa reissuun lähtöä.

Jos haluat käydä useammissa kohteissa samalla matkalla, hyvä vaihtoehto on ottaa stopover-lennot. Jos taas sinulla ei ole tiedossa pitkää lomaa, viikonloppumatka Eurooppaan on oikein hyvä vaihtoehto. Ota kohteeksi vaikkapa Bristol, Barcelona, Dublin tai Alicante; lue lisää vinkkejä parhaan viikonloppuloman valintaan.

6. Lue Skyscannerin matkavinkit ja inspiroidu

Vältä lomastressi, tee selkeä matkasuunnitelma.

Skyscannerin avulla löydät tietenkin halvat lennot ja parhaat hotellit. Mutta me tarjoamme myös muuta: Matkavinkkejä ja inspiroivia matka-artikkeleita, joita lukemalla on entistä helpompaa päättää, mihin matkustaa, milloin ja mitä kaikkea matkakohteessa voit nähdä ja tehdä!

Haaveiletko kaupunkilomasta Euroopassa? Miltä kuulostaisi matka Espanjan Aurinkorannikon ihaniin kaupunkeihin tai Portugalin parhaisiin matkakohteisiin? Esittelemme myös kaupunkien tärkeimpiä nähtävyyksiä ja kerromme, millainen matkasuunnitelma kannattaa laatia road trip -reissulle Euroopassa tai automatkalle Yhdysvalloissa.

7. Etsi hotelli, jossa saat hiukan ekstraa

Vältä lomastressi, tee selkeä matkasuunnitelma.

Lomastressi on helppo välttää, kun valitset juuri sinulle ja matkaseurueelle sopivan hotellin. Kun yöpymiseen sisältyy aamiainen, sinun ei tarvitse heti aamusta etsiä paikkaa, jossa nauttia aamupuuro tai kahvi ja croissantti. Mutta tsekkaa myös muut palvelut: Tarjoaako hotellisi lentokenttäkuljetuksen? Pääsetkö rentoutumaan hotellin uima-altaassa? Onko hotellissa leikkipaikka lapsille? Voitko käyttää hotellin wifi-yhteyttä?

Kun etsit hotellin Skyscannerin hotellihakusivuilta, voit suodattaa hakutuloksia helposti vaikkapa hinnan tai tähtiluokituksen perusteella. Vertaile hotelleja hinnan perusteella tai sijainnin mukaan, tai valitse sopiva lisäsuodatin, esimerkiksi parveke, ilmastointi, wifi tai vaikkapa golf-kenttä lähellä. Muista, että matkahakumme sisältää hotellien lisäksi myös loma-asuntoja, hostelleja ja retkeilymajoja.

8. Tee pätevä matkasuunnitelma…

Vältä lomastressi, tee selkeä matkasuunnitelma

Matkasuunnitelma on syytä tehdä huolella ja muistaa sellaiset tärkeät asiat kuten matkavakuutus, passit ja viisumit sekä tarpeelliset rokotukset. On siis hyvä tarkistaa, että koko matkaseurueen passit ovat voimassa, matkavakuutukset on otettu ja rokotukset ovat ajantasalla. Maakohtaiset rokotussuositukset kannattaa käydä läpi reilusti ennen matkaa, sillä monet rokotteet pitää ottaa viikkoja ennen reissuun lähtöä.

9. … mutta älä suunnittele liikaa

Vältä lomastressi, tee selkeä matkasuunnitelma

Kilometrin mittainen matkasuunnitelma ei ole se juttu, joka oikeasti auttaa lomastressin lievittämisessä. Matkalla täytyy pystyä ottamaan iisisti, rentoutumaan ja tekemään spontaaneja ratkaisuja: Jos yhtäkkiä alat tuntea halua lähteä kokeilemaan leijaliitoa, tee niin! Jos road trip -suunnitelmasi muuttuvat matkan aikana ja haluatkin nähdä lisää idyllisiä pikkukaupunkeja, poikkea päätieltä maaseudulle.

10. Ennen matkaan lähtöä

Pakkaa oikein

Muistithan varmasti kaiken? Onko mukana passi ja hammasharja? Entä lasten pehmonallet? Älä vaivaa mieltäsi turhilla yksityiskohdilla, vaan pakkaa matkatavarasi fiksusti. Me Skyscannerilla tiedämme parhaat vinkit siihen, miten selviät pakkaamisesta kaikkein helpoimmin. Tässä siis avuksesi 16 vinkkiä siihen, kuinka pakkaat oikein.

Lentoyhtiöillä on omat ohjeistuksensa ja rajoituksensa matkatavaroiden suhteen, ja siksi olemmekin koonneet tietoja eri lentoyhtiöiden matkatavararajoituksista. Lue lisää esimerkiksi miten pakkaat matkatavarat oikein Finnairin lennolle ja mitkä ovat Norwegianin matkatavararajoitukset.

Ja hei: Lomastressi ei ehdi edes yllättää, kun teet lähtöselvityksen lennolle etukäteen netissä tai lentoyhtiösi sovelluksessa.

Äläkä unohda passiasi!

Kartta

Skyscanner on maailman matkahakukone, jonka avulla säästät rahaa lennoistahotelleista ja autonvuokrauksesta.