uutiset Salainen Italia: 5 Italian kaupunkia, joista et ole vielä kuullut

Kaikki artikkelit

Salainen Italia: 5 Italian kaupunkia, joista et ole vielä kuullut

Psst! Nappaa sisäpiirin vinkit uudenlaista Italian-matkaa varten ennen kuin sana leviää!

Luuletko jo nähneesi Italian? Mitäpä jos vierailisit ihanassa Luccassa tai suuntaisit Milanon sijaan Materaan?

Ihana kaupunkiloma Italiaan tarkoittaa yleensä matkaa Roomaan, Firenzeen tai Venetsiaan, eikö totta? Mutta Italiasta löytyy myös monia vähemmän tunnettuja, mutta jännittäviä kaupunkeja, joihin matkailijat eivät ole vielä löytäneet. Tässä parhaat vinkkimme seuraavaa Italian-matkaasi varten; lähde kokemaan jotakin uutta!

Etsi lentoja Italiaan

Photo: Ralf612 / Pixabay

1. Bergamo

Viehättävä Bergamo on jäänyt naapurikaupunki Milanon varjoon, mutta mikään varjoisa pikkukaupunki se ei todellakaan ole. Kukkulalla Alppien juurella sijaitseva Bergamo on itse asiassa kuin kaksi eri kaupunkia: kukkulalle rakennettu historiallinen Città Alta on keskiaikainen ”yläkaupunki”, jossa vanha venetsialaismuuri ympäröi Piazza Vecchiaa ja Santa Maria Maggiore -kirkkoa, kun taas ”alakaupunki” Città Bassa on vilkas ja moderni osa Bergamoa. Hyppää kiskovaunujen kyytiin, ajele ylös Città Altaan ja ihaile arkkitehtuuria ja maisemia.

Jos kaipaat aktiviteetteja, kesäisin alueelta löytyy mahtavia vaellus- ja pyöräilymaastoja. Talvisin Alppien parhaat laskettelu- ja lautailumaastot ovat aivan käden ulottuvilla. Kaupungista löytyy runsaasti viehättäviä kahviloita, joihin voi pysähtyä nauttimaan kaupunkitunnelmasta ja jäätelöstä – tällainen löytyy esimerkiksi La Siestasta, Via Sant’Alessandron varrelta. Maista myös paikallista makeaita herkkuja eli polenta e osei -kakkuja, jotka on usein koristeltu marsipaanilinnuilla.

Löydä lentoja Milanoon
Lucca

2. Lucca

Unohda hetkeksi moderni elämäntyyli ja nautiskele keskiaikaisesta fiiliksestä toscanalaisessa Luccan kaupungissa. Lucca sijiatsee vain 20 minuutin junamatkan päässä naapurikaupunki Pisasta, tai voit myös ajella Luccaan vuokra-autolla. Myös tämä pikkukaupunki on ympäröity vanhoilla muureilla, mutta nämä muurit ovat itse Leonardo Da Vincin suunnittelemat.

Löydä lennot Pisaan

Nouse ylös Guinigi-torniin katselemaan kaupunkia ja sitä ympäröivää toscanalaista maaseutua lintuperspektiivistä. Kävelylle kannattaa lähteä Piazza dell’Anfiteatrolle, jota ympäröivät ihanat ravintolat ja kahvilat tarjoavat terasseillaan maistuvia toscanalaisherkkuja kuten pastaa lihakastikkeella sekä ohrasta valmistettua farro-keittoa. Joka vuosi loka-marraskuussa Luccassa järjestetään suuri kansainvälinen sarjakuva- ja pelitapahtuma; tarjolla on peliesittelyitä, kirjailijapuheita ja livemusiikkia.

Mitä tehdä Roomassa? Top 10 nähtävyydet! 
Upeat historialliset nähtävyydet, aukiot, suihkulähteet, hurmaavat kahvilat ja lumoava Colosseum – kaikki nämä odottavat sinua Roomassa.

Photo: cee_xmas / Instagram

3. Montalcino

Toscanalaisen kukkulan huipulla, Sienan kaupungista etelään, sijaitsee Montalcino. Kaupunki ei ole kovin tunnettu, mutta sitä ympäröivät upeat viinitarhat ja oliivipuutarhat, joiden tuotteet ovat maailmankuuluja. Maistele Brunello-viiniä, lähde kierrokselle oliivipuutarhaan, pysähdy ihailemaan Sant’Antimon luostaria ja nauti herkullista lounasta jossakin kaupungin monista pikkuravintoloista. Iltaisin mystiset, himmeästi valaistut kadut täyttyvät paikallisista (ja muutamista matkailijoista), jotka kerääntyvät nauttimaan yhdessä illallista; esimerkiksi polentaa ja villisikaa tomaattikastikkeessa. Aamuisin tuoreiden leivonnaisten tuoksu saa veden herahtamaan kielelle.

Montalcinoon on helpointa matkustaa Pisan tai Firenzen kautta junalla tai vuokra-autolla.

Löydä lennot Pisaan Etsi lentoja Firenzeen

Cinque Terre on Välimeren parhaiden matkakohteiden joukossa.
Matkusta Italian Rivieralle nauttimaan maisemista ja mauista!

Syrakusa, Photo: fpinoparisi / Pixabay

Photo: fpinoparisi / Pixabay

4. Syrakusa

Sisilian kaakkoisrannikon helmi Syrakusa (joka tunnetaan myös nimellä Siracusa) sijaitsee kimaltelevan Joonianmeren äärellä. Vieraanvaraisuudestaan tunnettu kaupunki tarjoaa mitä parhaimmat mahdollisuudet nauttia kalaravintoloiden anneista kuten frutta di maresta sekä sisilialaisesta sardiiniherkusta, pasta con sardesta. Ruokahalua voi herätellä vaikkapa tutkimalla muinaisen Kreikan ja Rooman ajan raunioita Neapolisin arkeologisessa puistossa. Tutustu Syrakusan rauhallisiin aukioihin ja toreihin sekä viehättäviin terasseihin, joita hurmaavat vaaleanpunaiset ja violetit talot ympäröivät. Sunnuntaisin Piazza Santa Lucialla paikalliset perheet nauttivat pyhäpäivän tunnelmasta.

Lennä Cataniaan ja matkusta Syrakusaan suoralla bussikuljetuksella lentokentältä.

Etsi lennot Cataniaan Löydä hotelli matkalle Italiaan
Matera

5. Matera

Materan kaupunki näyttää aivan muinaiselta raamatunaikaiselta paikalta; siellä onkin kuvattu monia hittielokuvia kuten Kuningas Daavid, Matkalla Beetlehemiin sekä Mel Gibsonin Passion of the Christ. Matera sijaitsee eteläisellä Basilicatan alueella, ja kaupunki ympäristöineen näyttää jääneen kivikaudelle: kaupungin vanhimmasta osasta, Sassista, löytyy 9000 vuotta vanhoja luola-asuntoja. Jopa alueella leivotulla leivällä on pitkä historia, sillä se valmistetaan muinaisilla pelloilla kasvaneesta durumvehnästä ikivanhalla tekniikalla. Leipää kannattaa maistaa upeiden viinien tai paikallisen ruusunlehdistä tehdyn rosolio-liköörin kera. Hyvän viinin kanssa voi nauttia myös hyvästä kirjallisuudesta, ainakin joka syyskuussa järjestettävässä Women’s Fiction Festival -kirjatapahtumassa.

Lennä vaikka Bariin, josta on puolen tunnin junamatka Materaan.

Etsi lennot Bariin Löydä hotelli matkalle Italiaan

Top 10 Rooma: paikallisten parhaat vinkit.
Näe Italian-matkallasi Rooman kaikki puolet; lue lisävinkit!

Käännetty Catherine McCloinin Skyscannerille kirjoittamasta artikkelista.

Skyscanner on maailman matkahakukone, jonka avulla löydät parhaat mahdolliset lennot, hotellit ja autonvuokraukset.

Kartta