uutiset Porton nähtävyydet top 7 ovat tässä!

Kaikki artikkelit

Porton nähtävyydet top 7 ovat tässä!

Upea katedraali, Douro-joen maisemat ja vanhakaupunki Ribeiran kadut houkuttelevat matkaan. Skyscanner vinkkaa nyt tärkeimmät Porton nähtävyydet ja ihanimmat käyntikohteet.

Viinikaupunki Porto on tunnettu tietysti portviinistään, mutta kaupungista löytyy paljon muutakin nähtävää ja koettavaa. Tässä siis Porton nähtävyydet top 7 -listamme, olkaa hyvät!

Porton nähtävyydet

1. Catedral do Porto

Mahtava Porton katedraali on oikeutetusti ykköskohde Porton nähtävyydet -listalla. Mahtavan katedraalin rakentaminen aloitettiin jo vuonna 1100 ja sitä on rakennettu aina vuoteen 1737 saakka! Monet kuninkaalliset on vihitty näiden seinien sisällä ja monet myös haudattu kirkon kappeleihin.

Lue lisää: Porto on yksi Portugalin parhaista matkakohteista!

2. Vanhakaupunki Ribeira

Porton suosituin nähtävyys on sen vanhakaupunki, Ribeira, joka on myös Unescon maailmanperintökohde. Ribeiraan kannattaa lähteä kävelylle vaikka jokaisena lomapäivänä, sillä täällä eivät Porton nähtävyydet lopu. Idylliset pikkukadut, kauniit rakennukset sekä kahvilat ja terassit, joissa voit istahtaa nauttimaan lasillisen sitä kuuluisaa portviiniä!

3. Casa da Musica

Porton nähtävyydet hivelevät myös korviasi. Tee visiitti Casa da Musica -konserttitaloon, jonka akustiikkaa on kehuttu ympäri maailman. Korkeatasoisia konsertteja on lähes päivittäin, mutta rakenuksessa on paljon muutakin koettavaa. Ota osaa opastetulle kierrokselle tai istahda kahvilaan nauttimaan tunnelmasta; kahvila on avoinna joka päivä klo 9-24!

4. Palácio da Bolsa

Porton nähtävyydet eivät olisi mitään ilman kuuluisaa Palácio da Bolsaa. Tämä entinen pörssirakennus toimii nykyisin upeana käyntikohteena, jossa näet arkkitehtuurin lisäksi myös koristeellisia huoneita, taideteoksia ja veistoksia. Erityisen hieno paikka palatsissa on nk. aatelisten portaikko, jonka suunnitteli Gustavo Adolfpho Gonçalves e Sousa.

5. Dom Luis I -silta

Portoa kutsutaan siltojen kaupungiksi ja upein niistä kaikista on mahtava kaksitasoinen Dom Luis I -silta. Tätä siltaa pitkin pääset Vila Nova da Gaian, jossa parhaat portviinikellarit sijaitsevat. Tämän Douro-joen ylittävän sillan rakentaminen alkoi jo vuonna 1880 ja se on lähes 400 metriä pitkä.

Vinkki: Porto on myös mukana Euroopan parhaat road trip -reissut listalla, lue lisää!

6. Sielujen kappeli, Capela Das Almas

Varmasti kaunein Porton nähtävyydet -listan kohteista on sinisenä hehkuva Sielujen kappeli, Capela Das Almas. Sen upeat sini-valkoiset seinäkuvat kertovat monien pyhimysten elämästä. Ota siis suunnaksi Rua de Santa Catarina ja ihastele taiteilija Eduardo Leiten kätten työtä.

7. Livraria Lello

Livaria Lello on yksi maailman kuuluisimmista kirjakaupoista. Jo tämä 1800-luvun rakennus itsessään on taidetta. Kirjakauppa on myös nähty useassa Harry Potter -elokuvassa ja sen kauniit puiset kierreportaat sekä lasimaalauksin peitetyt kattoikkunat ovat todella näkemisen arvoiset!

Skyscanner on maailman matkahakukone, jonka avulla löydät parhaat lennothotellit ja autonvuokraukset.

Kartta