uutiset Parhaat perhelomat Pohjoismaissa

Kaikki artikkelit

Parhaat perhelomat Pohjoismaissa

Skyscanner vinkkaa parhaat kohteet, kun ollaan lasten kanssa lomalla. Hauskat ja vauhdikkaat perhelomat ovat nyt vain klikkauksen päässä!

Parhaat perhelomat vietetään hauskoissa kohteissa, joissa riittää tekemistä ja näkemistä. Linnanmäki on varmasti tuttu, joten Skyscanner vinkkaa nyt Pohjoismaiden parhaat huvipuistot ja teemapuistot, joihin kannattaa varata matka vaikka heti. Näissä kohteissa riittää naurua ja vauhtia, kun ollaan lasten kanssa lomalla.

Perhelomat: Lasten kanssa lomalla

1.  Gröna Lund, Tukholma

Tukholman Djurgårdenin saaressa sijaitseva Gröna Lund on Ruotsin vanhin ja kuuluisin huvipuisto. Parhaat perhelomat vietetään tällaisissa kohteissa, joissa viihtyy koko perhe. Gröna Lundissa aikuiset ja lapset pääsevät huvittelemaan 30 huvipuistolaitteessa ja pelaamaan erilaisia jännittäviä pelejä. Tiesitkö, että perheen pienimmät (0-3-vuotiaat) ajelevat pikkulasten laitteissa täysin ilmaiseksi!

Gröna Lundin alueella on paljon ravintoloita ja kahviloita, tai voitte nauttia omista eväistä kuuluisan ketjukarusellin, Kättingflygarenin, viereisellä piknik-alueella. Muista, että kannattaa ehkä ensin käydä pyörimässä Katapultissa ja uudessa Snake-laitteessa ennen lounasta.

Lue lisävinkit matkallesi: Nämä ovat Tukholman tärkeimmät nähtävyydet!

2. Liseberg, Göteborg

Göteborgin upea Liseberg-huvipuisto on mitä parhain kohde, kun ollaan lasten kanssa lomalla. Hupia riittää aina huhtikuusta lokakuun puoliväliin saakka, ja alueelta löytyy muun muassa Valkyria-vuoristorata, jonka suurin nopeus on 105 km tunnissa ja jossa on Euroopan suurin pystysuora pudotus: 50 metriä! Pupumaailma Rabbit Land puolestaan on pienimpien lasten suosikki. Perhelomat Lisebergissä ovat myös musiikkia korvillesi, sillä alueella järjestään huippusuosittuja konsertteja. Vinkki: Huvipuiston ravintoloista löytyy paljon vaihtoehtoja myös kasvissyöjille.

Monet Ruotsin parhaista nähtävyyksistä löytyy Göteborgista. Yksi koko perheen kohde on tiedekeskus Universeum, jossa voitte sukeltaa teknologian, mysteerien ja luonnon maailmaan. Göteborg on yksi Euroopan parhaista kaupunkilomakohteista, lue lisää!

3. Muumimaailma, Naantali

Muumimaailmassa sadut heräävät eloon ja lapset pääsevät tutustumaan tuttuihin hahmoihin ihan oikeasti. Täällä ovat Muumit ja Mörkö tavattavissa! Muumimaailmasta löytyy kaikki saduista tutut paikat: poliisiasema, paloasema, Nipsun kesämökki ja Mörön talo – ja tietenkin Muumitalo. Etsi ja löydä sinisen Muumitalon taikasimpukat ja hyppää seikkailuun Niiskun keksintöpuistossa. Näe ihanat esitykset kuten Niisku ja suuri lentokilpailu, ja ota osaa Pikku Myyn iltapäiväjumppaan.

Eivätkä perhelomat olisi mitään ilman uimarantaa, askartelupaikkoja, putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita. Huilipuistossa voi ottaa päiväunet vaikkapa riippukeinussa aivan kuten Muumipappa. Joskus nokoset ovatkin paikallaan, kun ollaan lasten kanssa lomalla.

4. Fårupin kesäpuisto, Tanska

Fårupin kesäpuisto Pohjois-Jyllannissa on todella monipuolinen matkakohde kun tähtäimessä on perheloma, jossa on aktiviteetteja vaikka useammalle päivälle. Nimittäin, kesäpuiston alueella on huimat 60 eri huvipuistolaitetta ja vesiaktiviteettia! Vauhdikkaat vesiliu’ut ja hurjat laitteet tarjoavat hauskuutta Aquapark-vesipuiston alueella. Koe Vesikanuunan (Vandkanonen) vapaapudotus ja Vesiputouksen (Vandfaldet) 35-metriä pitkä vesiliuku!

Kaunis puurakenteinen Falken-vuoristorata nousee ylös 20 metrin korkeuteen ja se ajaa jopa 75 km tuntivauhtia. Vieläkin nopeampaa vauhtia saatte Lynetin kyydissä, sillä se kiihdyttää 0–80 km/h kahdessa sekunnissa! Lasten oma huvipuistoalue on Børnetivoli ja koko perhe nauttii päivästä vaikkapa soutuveneen, polkuveneen tai kanootin kyydissä. Jos vaatteet kastuvat niin alueelta löytyy vaatteidenkuivauslaitteita. Nukahtaneet pikkulapset, laukut ja eväät kulkevat mukana vaikkapa vedettävässä kärryssä.

Lähin lentokenttä on Aalborg, josta voit vaikkapa vuokrata auton Syscannerin avulla ja jatkaa matkaasi kesäpuistoon, matkaa on vain 30 kilometriä.

5. Legoland, Tanska

Elämyspuisto, jossa perhelomat ovat yhtä juhlaa! Tanskan Billundissa sijaitseva Legoland ei paljon esittelyjä kaipaa, sillä se on yksi suosituimmista koko perheen matkakohteista. Puisto on täynnä värejä, yksityiskohtia ja elämyksiä. Puistosta löytyy huimat yli 50 miljoonan legopalikkaa!

Jääkarhut, merirosvolaivat, ritarit ja Ninjagot ovat saaneet omat seikkailualueensa. Pelejä, huvipuistolaitteita ja aktiviteetteja riittää kaikenikäisille. Legolandissa ajellaan polkuautoilla, kiipeillään ja rakennellaan omat seikkailut!

6. Hunderfossen, Norja

Tämä satujen teemapuisto on loistava matkakohde, kun ollaan lasten kanssa lomalla. Puisto on saanut nimensä Hunderfossen-peikon mukaan ja valtava 14-metrinen peikkopatsas vartioikin huvipuistoaluetta. Ja perhelomat eivät tietenkään olisi mitään ilman satulinnaa, johon pääsette visiitille!

Hunderfossenissa voi myös ajaa go-kart-autoilla, kiipeillä ja kokeilla hurjia vuoristoratoja. Teemapuistoon pääsee helposti Lillehammerista, helpointa on ottaa lento Osloon ja jatkaa matkaa vaikkapa vuokra-autolla, jonka löydät Skyscannerin avulla.

7. High Chaparral, Ruotsi

Perhelomat hurjissa meiningissä: Lasten kanssa lomalla keskelle Villiä Länttä! High Chaparral on kuin valtava karjatila, jossa yhdellä lipulla hyppäätte keskelle todellista seikkailua. Lähtekää nauttimaan Wild West Stunt Showsta ja tapaamaan Lucky Lukea.

High Chaparral -teemapuistossa pääsee kokeilemaan poniratsastusta ja kullanhuuhdontaa, risteilylle siipirataslaivalla ja opettelemaan miekkailutaitoja Zorron miekkailukoulussa. Miltä kuulostaisi perheloma keskellä saluunoita, puhveleita, cancan-tanssia ja auringonpaistetta? Alueella on myös uima-altaita, jos homma menee liian hikiseksi. High Chaparral on valittu Ruotsin parhaaksi teemapuistoksi useana vuonna.

Lähin lentokenttä, johon löydät suoria lentoja, on Göteborg, josta voit vaikkapa vuokrata auton Syscannerin avulla ja jatkaa matkaasi Villiin Länteen, matkaa on vain 140 kilometriä ja ajat sen alle kahdessa tunnissa.

8. Vesipuisto Jukupark, Kalajoki

Ota suunnaksi Kalajoen hiekkasärkät ja monipuolinen vesipuisto Jukupark. Perhelomat täällä Suomen kauneimpien rantojen kupeessa ovat täynnä menoa ja meininkiä. Hurjastele erilaisissa vesiliukumäissä: koe River Ride -liuku renkaalla ja Surfing Hill -mäki matolla, pää menosuuntaan! Perheen pienimmille on ihan oma allas- ja liukumäkialue. Lasten kanssa lomalla pitää olla vauhtia ja paljon kivaa tekemistä, ja niitä löytyy Jukuparkista.

Lähimmät lentokentät ovat Kokkola (70 km Kalajoelta) ja Oulu (130 km), varaa lennot kumpaan tahansa ja vaikkapa vuokraa auto Skyscannerin avulla. Olet pian perillä huvittelemassa!

9. Dyreparken, Norja

Kristiansandin kupeessa sijaitsevassa Dyreparkenissa yhdistyvät huvipuisto, teemapuisto ja eläintarha! Eläintarhassa eläimet käyskentelevät vapaampina kuin tavallisissa eläintarhoissa, ja voit nähdä punapandoja, apinoita ja tiikereitä.

Teemapuistossa pääsee kiipeilemään ja tapaamaan merirosvoja, huvipuistossa jännitetään muun muassa kummitustalossa ja vesiliukulaitteissa. Käykää myös tutustumassa kardemummakylään ja Kapteeni Sapelin merirosvolaivaan!

10. Astrid Lindgrenin maailma, Vimmerby

Perhelomat keskellä kaikille tuttuja satuja? Kyllä, ehdottomasti! Astrid Lindgrenin maailma on teatteri- ja teemapuisto, joka sijaitsee Vimmerbyssä. Täällä kuuluisa kirjailija itse syntyi ja eli koko lapsuustensa ja nuoruutensa. Mikä voisi olla hauskempaa lasten kanssa lomalla: Vierailu Pepin Huvikummussa ja Vaahteramäen Eemelin luona. Täältä löytyy myös maaginen Ronja Ryövärintyttären maailma ja pääsee tapaamaan Leijonamielen veljeksiä.

Voit matkata Astrid Lindgrenin maailmaan Tukholmasta Malmöstä tai Göteborgista. Löydä siis lennot, vuokraa auto Skyscannerin avulla ja lähde matkaan!

Skyscanner on maailman matkahakukone, jonka avulla säästät rahaa lennoistahotelleista ja autovuokrauksesta.

Kartta