uutiset inspiraatio Parhaat nähtävyydet Ruotsi: Näe nämä kohteet

Kaikki artikkelit

Parhaat nähtävyydet Ruotsi: Näe nämä kohteet

Naapurimaamme Ruotsi tarjoaa lomallesi upeita maisemia, saaristolaistunnelmaa, historiallisia nähtävyyksiä ja vauhdikasta tekemistä koko perheelle!

1. Vanhakaupunki, Tukholma

Iki-ihana Gamla Stan on takuulla Tukholman, ja koko Ruotsin, legendaarisin nähtävyys. Vanhakaupunki on Tukholman alkuperäinen, keskiaikainen keskusta ja se sijaitsee neljällä saarella. Saarista suurin on Stadsholmen ja pienemmät ovat nimeltään Riddarholmen, Helgeandsholmen ja Strömsborg. Gamla Stan on itse asiassa yksi Euroopan parhaiten säilyneitä keskiaikaisia kaupunkikeskustoja, täällä Tukholma perustettiin vuonna 1252.

Kaikki Tukholmassa käyneet tietävät nuo kapeat ja kiemurtelevat mukulakivikadut, viehättävät pikkuputiikit, idylliset kahvilat ja ravintolat sekä ihanan värikkäät talot. Vanhakaupungin sydän on Stortorget-tori, mutta vanhakaupungista löytyy myös historiallis-kulttuurisia helmiä. Nähtävyydet Ruotsi -listalle kuuluvat ainakin Nobel-museo ja Suurkirkko (Storkyrkan), joka tunnetaan nimellä Tukholman tuomiokirkko (Stockholms domkyrka).

Skyscanner vinkkaa Tukholman parhaat ja tärkeimmät nähtävyydet, lue lisää!

Löydä halvat lennot Tukholmaan!

2. Visby, Gotlanti

Gotlanti on todellinen kesähelmi Ruotsin rannikolla, hyvin lähellä Tukholmaa. Ja saaren ykköskohde on hansakaupunki Visby. Kaupunki on Unescon maailmanperintökohde ja sen historia näkyy jo kaupunkiin tullessa mahtavissa puolustustorneissa ja kaupunkia ympäröivissä muureissa.

Visby on uskomattoman kaunis saaristolaiskaupunki, jonka vanhimmat rakennukset ovat peräisin 1100-luvulta. Sitä kutsutaan myös ruusujen kaupungiksi, sillä kesäaikaan Visby täyttyy kukkivista ja tuoksuvista ruusuista. Turhaan ei tätä kaupunkia kutsuta Pohjolan kauneimmaksi kaupungiksi ja satukaupungiksi. Eikä Visbyssä tarvitse vain vaellella kaduilla: kaupungin kupeessa on useita uimarantoja ja läheisestä Kneippbystä löytyy lasten suosikki: Peppi Pitkätossun kesämaa.

Lennä vaikka Helsingistä Tukholmaan Arlandaan tai Turusta Tukholmaan Arlandaan, vuokraa auto ja lähde autoreissulle Gotlantiin. Voit myös jatkaa Tukholmasta lennolla Visbyhyn tai löytää kesäkaudella suorat lennot Helsingistä Visbyhyn.

Löydä halvat lennot Tukholmaan!

Löydä edulliset lennot Visbyn lentokentälle

3. Uppsalan tuomiokirkko, Uppsala

Uppsalan tunnetuin nähtävyys on tämä tuomiokirkko, joka on Pohjoismaiden suurin ja näyttävin. Se tunnetaan myös nimellä Uppsalan katedraali, ja se onkin todella mahtavan näköinen. Kirkon rakennustyöt aloitettiin 1200-luvulla ja kirkko vihittiin käyttöön vuonna 1435. Täällä on kruunattu kuninkaallisia aina 1700-luvulle saakka. Kirkon torni on lähes 120 metriä korkea ja siksi Uppsalan tuomiokirkko onkin kaupungin maamerkki.

Uppsalassa käydessä kannattaa tehdä visiitti myös hienoon Carl von Linnén nimeä kantavaan Linnéträdgården-puutarhaan. Se perustettiin jo vuonna 1655 ja oli Ruotsin ensimmäinen kasvitieteellinen puutarha. Myös Pohjoismaiden vanhin yliopisto sijaitsee Uppsalassa ja sen vanha päärakennus Gustavianum anatomiasaleineen on nykyisin mielenkiintoinen museo.

Muista, että vain 5 kilometriä kaupungista löydät Vanhan Uppsalan kivikirkon, kolme suurta hautakumpua kansainvaellusajalta (400–500-luvulta) sekä keskiaikaiset Moran kruunauskivet, jotka ovat historiallinen helmi Ruotsin nähtävyydet -listalla!
Uppsalaan pääset kätevästi vaikkapa junalla Tukholmasta, matkaa on noin 70 kilometriä.

Löydä lennot Tukholmaan!

4. Liseberg, Göteborg

Göteborg on kaunis ja vauhdikas matkakohde, jossa viihtyvät niin aikuiset kuin lapsetkin. Varsinkin Pohjoismaiden suurimmassa huvipuistossa, Lisebergissä! Huvipuiston kesäkausi alkaa huhtikuussa ja jatkuu aina lokakuun puoliväliin asti. Huvipuistolaitteiden lisäksi alueella järjestään huippusuosittuja konsertteja, nautitaan herkuista ja pelataan monenlaisia pelejä. Talviaikaan Lisebergissä järjestetään joulumarkkinat.

Huvipuistokäynnin jälkeen kannattaa piipahtaa myös lähellä sijaitsevassa tiedekeskus Universeumissa, jossa pääsee tutustumaan vaikkapa teknologiaan, kemiaan, mysteereihin, tieteellisiin kokeisiin, luontoon ja sademetsän eläimiin.

Monet Ruotsin nähtävyydet löytyvät Göteborgista, sillä kaupunki tarjoaa myös festareita, kulttuuria, historiaa, maisemia ja hyvää ruokaa. Göteborg onkin yksi parhaista kaupunkilomakohteista, lue lisää!Suoria lentoja Helsingistä Göteborgiin löytyy runsaasti, etsi omasi!

Etsi lennot Göteborgiin

5. Silta, Malmö

Nähtävyydet Ruotsi -listalta löytyy myös tv:stä tuttuja kohteita! Nykyisin kaikki tuntevat Malmön ja Kööpenhaminan välillä kulkevan Juutinrauman sillan tv-sarjasta Silta. Ja tämä silta todella onkin näkemisen (ja kokemisen) arvoinen! Se on arkkitehtonisesti massiivisen upea ja matka Malmöstä Kööpenhaminaan junalla kestää reilut puoli tuntia. Ensimmäiset 8 kilometriä kuljetaan sillalla ja viimeiset 4 km vedenalaista tunnelia pitkin.

Ruotsin kolmanneksi suurin kaupunki Malmö tarjoaa myös muuta mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Kaupungin maamerkki on Pohjoismaiden korkein pilvenpiirtäjä Turning Torso (190 metriä), joka on espanjalaisen arkkitehti Santiago Calatravan käsialaa. Näe myös kauniit vanhat talokorttelit ja rentoudu valkohiekkaisella Ribersborgin hiekkarannalla. Sinne on vain 20 minuutin kävelymatka keskustasta, kauniissa maisemissa.

Lentoja Malmön lentokentälle löytyy muun muassa Tukholman kautta, löydä halvat ja näppärät lennot Skyscannerin avulla!

Löydä ja varaa lennot Malmön lentokentälle

6. Kurt Wallanderin Ystad ja Alen kivet

Monille suomalaisille dekkarien ystäville Kurt Wallander on tuttu hahmo sekä tv:stä että Henning Mankellin kirjoista. Viehättävä Ystad on jopa idyllisempi kuin Wallander-sarjoissa ja -kirjoissa, joten tänne Skånen sydämeen kannattaa tulla pidemmäksikin aikaan. Keskiaikaiset, pastellinväriset talot, mukulakivikadut ja auringossa kylpevät aukiot ovat melkein kuin satukirjoista tai menneisyyden vuosisadoilta.

Ystadin alueella voit nähdä myös upean historiallisen kivimonumentin. Alen kivet eli Ales stenar on viikinkiaikainen, laivanmuotoinen kiviasetelma. Tämän kivirakennelman rakentamisajankohdaksi on ajoitettu 600-1000 j.a.a, joten nämä 59 kiveä ovat olleet täällä hyvin, hyvin pitkään. Miksi kivet on aseteltu tänne meren tuntumaan, onko niitä käytetty kenties tähtien asemien tarkkailuun? Tutkijat eivät ole varmoja, mutta historiallista tunnelmaa paikassa ainakin on.

Lennä Malmön lentokentälle vaikkapa Tukholman kautta ja jatka matkaasi Ystadiin (60km) junalla tai vuokra-autolla. Löydät vuokra-auton Skyscannerin avulla, ja halvat ja näppärät lennot Skyscannerin matkahakukoneella!

Löydä ja varaa lennot Malmön lentokentälle

7. Kolmården, Norrköping

Norrköpingin lähellä sijaitseva Kolmårdenin eläinpuisto on yksi Euroopan suurimpia eläinpuistoja ja Ruotsin nähtävyydet -listan suosituimpia kohteita. Lähes 200 hehtaarin alueella asustelee 750 eläintä sadasta eri eläinlajista. Eläinpuistossa pääsee tutustumaan muun muassa savannien, viidakkojen ja merten luontoon ja eläimiin. Suosituin kohde Kolmårdenissa on delfiinishow. Erittäin jännittävä on myös köysiratareitti yli safarialueen eli pääset näkemään leijonat ja kirahvit mahtavasti yläilmoista. Alueelta löytyy myös tiikerimaailma, merimaailma, petolintushow ja muutamia huvipuistolaitteita.

Voit lentää suoraan esimerkiksi Helsingistä Norrköpingiin tai voit lentää Helsingistä Tukholmaan Arlandaan tai Turusta Tukholmaan Arlandaan. Arlandasta kulkee eläinpuistoon busseja tai voit vuokrata auton Skyscannerin avulla ja ajaa itse 170 km matkan Kolmårdeniin.

Etsi parhaat lennot Norrköpingiin

8. Öölanti

Nähtävyydet Ruotsi -listamme vie sinut myös saaristoon. Kalmarin kaupungin edustalla sijaitsevaa Öölantia kutsutaan Ruotsin aurinkoisimmaksi paikaksi. Tämä reilut 135 kilometriä pitkä ja 16 kilometriä leveä saari tarjoaa kävijöille sellaista luontoa ja maisemia, jota ei löydä mistään muualta Ruotsista. Öölannin saarelle tullaan nauttimaan karun kauniista luonnosta, bongailemaan muuttolintuja, ihmettelemään muinaishistoriallisia kohteita ja uppoutumaan maalaisromanttiseen tunnelmaan. Saarelle tultaessa ylitetään kaunis kuusi kilometriä pitkä silta, joten viehättävään tunnelmaan pääsee heti.

Saarella liikkuessa kannattaa nähdä ainakin Sollidenin linna, jossa kuninkaalliset viettävät kesälomiaan. Muita nähtävyyksiä ovat kivikautinen Eketorpin linnake, Gettlingen kivikehä ja Borgholmin tuulimyllyt.

Voit lentää suoraan esimerkiksi Helsingistä Kalmariin tai voit lentää Helsingistä Tukholmaan Arlandaan tai Turusta Tukholmaan Arlandaan. Tai voit vuokrata auton Skyscannerin avulla Arlandasta ja ajaa itse matkan Öölantiin upeiden ruotsalaismaisemien halki.

Löydä lennot Kalmariin!

9. Astrid Lindgrenin maailma, Vimmerby

Astrid Lindgrenin maailma eli Astrid Lindgrens Värld on teatteri- ja teemapuisto, joka sijaitsee kirjailijan syntymäkaupungissa, eli Vimmerbyssä. Käy vierailulla Pepin Huvikummussa, Vaahteramäen Eemelin luona, koe Ronja Ryövärintyttären maailma ja tapaa Leijonamielen veljekset. Astrid Lindgrenin maailma on värejä, leikkiä ja mielikuvitusta täynnä.

Voit matkata Astrid Lindgrenin maailmaan Tukholmasta, Malmöstä tai Göteborgista. Löydä siis lennot, vuokraa auto Skyscannerin avulla ja lähde matkaan!

Oletko suunnitellut kaupunkimatkaa tai lomareissua muualle Eurooppaan? Skyscanner kertoo, mihin kohteisiin ja milloin löydät parhaat lentodiilit, lue lisää!

Löydä halvat lennot Tukholmaan!

Löydä ja varaa lennot Malmön lentokentälle

Etsi halvat lennot Göteborgiin

10. Åren laskettelukeskus, Åre

Skandinavian suurin ja tunnetuin hiihtokeskus on talvikohteiden ykkönen Ruotsissa! Kolme hiihtokeskusta ja yli 100 rinnettä takaavat vauhdikkaan loman kaikenikäisille. Pääset myös ihailemaan maisemia Åreskutan tunturin huipulta, 1420 metrin korkeudesta. Ruotsi-nähtävyydet tarjoavat siis myös vauhdikasta meininkiä ja urheilullista tekemistä. Lumiloma Åressa odottaa! Lennä 90 kilometrin päähän Östersundin lentokentälle, kuljetukset kentältä hiihtokeskukseen alkavat joulukuun alussa ja jatkuvat aina toukokuun lopulle saakka.

Etsi ja varaa lennot Östersundiin

Lisää matkauutisia ja vinkkejä tarjolla, tilaa uutiskirjeemme:

Kartta