uutiset Paras kylpylä Tanska-reissulle: top 10 kylpylähotellit

Kaikki artikkelit

Paras kylpylä Tanska-reissulle: top 10 kylpylähotellit

Rentoa ja romanttista tunnelmaa, maistuvaa lähiruokaa, hiekkarantoja ja upeita maisemia. Lue lisää ja varaa paras kylpylä Tanska-matkalle.

Olitpa sitten lähdössä viikonloppulomalle tai pidemmälle matkalle, Skyscanner kertoo nyt, mistä löytyy paras kylpylä Tanska-reissuun. Ota vinkit talteen!

Paras kylpylä Tanska

1. Svinkløv Badehotel, Jyllanti

Ihana kylpylä Tanska-reissulle löytyy Jyllannista. Keskellä hiekkadyynejä sijaitsevassa Svinkløv Badehotel -hotellissa asustelet aivan merenrannassa. Svinkløvissä nautit maisemien lisäksi myös loistavaa ruokaa, hotellin keittiö on nimittäin tunnettu annoksistaan, jotka on valmistettu tuoreista ja paikallisista raaka-aineista. Nämä näkymät ovat myös tv:stä tuttuja, sillä täällä on kuvattu suosittua Rantahotelli (Badehotellet) tv-sarjaa. Hotellin toiminnassa on haluttu pitää kiinni tanskalaisista perinteistä, tosin rakennus itsessään jouduttiin uusimaan vuonna 2016 tapahtuneen tulipalon jälkeen. Nyt Svinkløv on entisessä loistossaan.

2. Kellers Badehotel, Fanø

Nyt pääset todelliseen kylpylätunnelmaan: mainio kylpylä Tanska-lomalle sijaitsee Fanøssa. Vain muutama sata metriä Kellers Badehotel -kylpylähotellista ja olet Fanøn upeilla hiekkarannoilla. Hotellin koko nimi on Kellers Badehotel & Spisehus ja siellä rentoudut ja nautiskelet, varsinkin hyvästä ruoasta ja viineistä. Fanøn kaunis luonto ja rantaviiva tarjoavat mahtavia ulkoilumahdollisuuksia. Tai vain kuljeskelet rannalla ja bongailet hyljeitä.

3. Havgaarden Badehotel, Pohjois-Jyllanti

Maan pohjoisrannikolla sijaitseva Havgaarden Badehotel on täydellinen paikka idylliselle kylpylälomalle. Terassilta avautuu käsittämättömän kaunis näkymä ja puutarha tarjoaa monia suojaisia ja vehreitä paikkoja, joissa istuskella. Ja kylpylähotellista johtaa portaat suoraan rantaan! Täällä nautit lomasta ympäri vuoden, tunnelmallinen takkahuone on paras paikka rentoutua viileän päivän jälkeen.

4. Hjerting Badehotel, Lounais-Jyllanti

Lähde matkalle Lounais-Jyllantiin ja löydä alueen paras kylpylä Tanska-lomallesi: Hjerting Badehotel, joka sijaitsee Esbjergin kaupungin kupeessa. Tämä todellinen rantahotelli vuokraa perinteisten hotellihuoneiden lisäksi myös rantataloja. Ne ovatkin loistava vaihtoehto pidemmille lomille tai reissuille lasten kanssa. Taloista löytyy tietenkin oma keittiö sekä terassi, josta ihailet auringonnousuja ja -laskuja. Kylpylähotellista löytyy kuntosali, sauna ja hyöryhuone sekä erilaisia spa-palveluita.

5. Hjorts Badehotel, Pohjois-Jyllanti

Perinteinen kylpylähotelli listallamme on Hjorts Badehotel Kandestederne-alueella, lähellä Skagenia. Tämä hotelli avasi ovensa jo vuonna 1890 ja on todella hurmaava. Hotellissa pääset kiinni vanhanajan tunnelmaan ja rauhalliseen elämänmenoon. Huoneet on sisustettu yksinkertaisen tyylikkäästi eikä niistä löydy tv:tä tai minibaaria. Nauti keittiön taikomista annoksista ja rentoudu puutarhassa. Hotellista löytyy tietenkin myös sauna. Voit myös vuokrata polkupyörän ja lähteä pyöräreissulle.

6. Helenekilde Badehotel, Tisvildeleje

Kaunis Helenekilde Badehotel on mahtava kylpylä Tanskan matkallesi! Rakennus oli alun perin huvila, mutta jo vuonna 1904 se muutettiin kylpylähotelliksi. Täällä Tisvildelejen kaupungin kupeessa, pohjoisrannikolla, löytyy historiallista charmia ja luksusta samalla matkalla. Ja Helenekilden sisarhotelli Tisvildeleje Strandhotel sijiatsee vain kilometrin päässä.

7. Badehotel Harmonien, Ærø

Badehotel Harmonien, eli entiseltä nimeltään Badehotel Ærø, on säilyttänyt autenttisen fiiliksen. Täällä hurmaavan Ærøskøbingin kaupungin keskustassa olet kuin keskellä satukirjaa. Kaupungin mukulakivikadut ja kauniit talot luovat idyllistä tunnelmaa, josta pääset nauttimaan myös kylpylähotellissa. Hotellin puutarhasta voit kulkea suoraan merenrantaan tai istahtaa puutarhapaviljonkiin. Huomioi, että hotellihuoneissa ei ole suihkuja, vaan voit peseytyä ja pestä pyykkiä yhteisissä tiloissa.

8. Allinge Badehotel, Bornholm

Allinge Badehotel on todella persoonallinen kylpylä Tanskan Bornholmin lähellä, jonka toiminnasta vastaa yrittäjäpariskunta Lisbeth and Tom Panduro, jo vuodesta 1989 alkaen! Itse asiassa, hotellirakennus on vanha 1700-luvulla rakennettu maatila ja Næs-ranta on vain kivenheiton päässä talon puutarhasta. Kaikkiin huoneisiin on oma sisäänkäynti ja suihkutilat. Yhteisistä tiloista löytyy kirjoja, sanomalehtiä sekä yhteiskäytössä oleva keittiö. Aamiainen kuuluu tietenkin hintaan ja kävelymatkaa paikallisiin kauppoihin on vain 5 minuuttia.

9. Dyvig Badehotel, Als-saari

Tämä kaunis, puna-valkoinen kylpylä Tanskan itärannikolla, Alsin saarella, hemmottelee monin eri tavoin. Maisemien ja rennon tunnelman lisäksi Dyvig Badehotelista löytyy makunautintoja. Itse asiassa, Dyvig Badehotelin viinilista on kuuleman mukaan yksi Tanskan hotellien parhaista! Ruoka on valmistettu paikallisista luomu- ja lähituotetuista raaka-aineista.

10. Hotel Frederiksminde, Præstø

Nauti lomasta, maisemista ja mauista täällä Præstøn pikkukaupungin kupeessa. Hotel Frederiksminden keittiö on noteerattu maailmanlaajuisesti Michelin-tähdellä. Ravintola tarjoilee tuoretta kalaa, sesongin liharuokia ja lähiruokaa, keittiössä puikoissa on mestarikokki Jonas Mikkelsen. Hotellin huoneet ovat tunnelmalliset ja pääsetkin täällä 1800-luvun lopun tunnelmaan. Suuri ja vehreä puutarha ja rantaviiva 50 metrin päässä, mitä muuta tarvitset?

Käännetty J. Rosendalin alkuperäisartikkelista.

Skyscanner on maailman matkahakukone, jonka avulla säästät rahaa  lennoistahotelleista ja autovuokrauksesta.

Kartta