uutiset Matkaopas Portugali: Parhaat matkakohteet.

Kaikki artikkelit

Matkaopas Portugali: Parhaat matkakohteet.

Matka Portugaliin on täynnä aurinkoa ja tunnelmaa. Lue Skyscannerin matkaopas Portugalin matkaasi varten, ja varaa lennot jo tänään!

Upea ja tunnelmallinen pääkaupunki Lissabon, Algarven aurinkoiset rannat, viinikaupunki Porto ja Madeiran saaren vehreys… Skyscannerin Matkaopas Portugali esittelee nyt Portugalin parhaat kohteet.

1. Ihana Lissabon

Portugalin matkaopas vie sinut ensimmäiseksi Lissaboniin. Lissabon on viehättävä ja sympaattinen pääkaupunki, jonka kiehtova menneisyys ja leppoisa elämänmeno takaavat mielenkiintoisen matkan. Lissabonissa nautit maisemista, kulttuurista, historiasta, fado-musiikista, tunnelmasta ja hyvistä mauista; vain muutamia mainitaksemme.

Lissabon oli aikanaan Euroopan vauraimpia kaupunkeja, sillä sieltä lähtivät laivat merten taa löytöretkille, ja sinne laivat myös palasivat. Vanhoista loiston ajoista muistuttavat komea Hieronymoksen luostari ja rannassa ylväänä seisova Bélemin torni.

Lissabonin vanhin kaupunginosa on vanhakaupunki Alfama ja siellä voit vaeltaa kapeita kujia pitkin aivan kuin asukkaat jo satoja ja satoja vuosia sitten. Nämä sokkeloiset ja ylöspäin mutkittelevat pikkukadut voivat johdattaa sinut vaikkapa Castelo de São Jorgen linnoitukselle.
Parhaiten näet kaupungin kauniit kalkkikivitalot ja kaikki nähtävyydet vanhojen keltaisisten raitiovaunujen reiteillä. Hyppää kyytiin ja koe uniikki tunnelma!

Museoita, kirkkoja, aurinkoa ja upeaa fado-musiikkia tarjoava Lissabon tätä ja paljon muuta. Lue lisää ja nappaa vinkit matkallesi: Nämä ovat Lissabonin parhaat nähtävyydet.

Tiesitkö, että Lissabon on yksi Euroopan parhaista kaupunkilomakohteista.

Löydä lennot Lissaboniin

Matkaopas Portugali: Ihana Lissabon

2. Aurinkorannikko Algarve

Portugalin eteläkärjen aurinkorannikko Algarve tarjoaa aurinkoa ympäri vuoden: täällä aurinko paistaa yli 300 päivänä vuodessa! Hienohiekkaiset hiekkarannat houkuttelevat pulahtamaan Atlantin aaltoihin ja niiden sanotaankin olevan Euroopan parhaita rantoja. Pehmeähiekkaisia hiekkarantoja reunustavat monin paikoin suuret kalliomuodostelmat ja uimarantoja löytyykin joka makuun: on vilkkaita biitsejä, monipuolisia vesipuistoja kaikenikäisille ja rauhallisia poukamia rentoon loikoiluun. Algarven alueella pääset myös harrastamaan sukellusta, syvänmeren kalastusta ja monenlaisia vesiurheilulajeja.

Lue lisää vinkkejä: Algarve on yksi niistä kymmenestä Välimeren matkakohteesta, joita et voi missata.

Suosituin matkakohde Algarven aurinkorannikolla on Albufeira ja löytyy siksi myös meidän Portugalin matkaopas -listaltamme. Albufeirasta löytyy perinteistä rantalomameininkiä: vesipuistoja, kauniita katuja, mukavia hotelleja, paljon ravintoloita ja pubeja sekä juuri sopivan vilkasta iltaelämää. Piipahda myös Albufeiran vanhakaupungissa nauttimassa rauhallisemmasta fiiliksestä ja perinteisestä portugalilaistunnelmasta – ja hyvästä ruoasta! Muista maistaa alueen maistuvia grillattuja kala- ja äyriäisruokia.

Lue lisää: Albufeira on yksi Euroopan parhaista rantalomakohteista.

Vinkki: Vuokraa auto Skyscannerin avulla ja näet koko Etelä-Portugalin rannikon parhaat käyntikohteet ja kauneimmat kaupungit! Ota ensimmäisenä suunnaksi vaikkapa Silvesin kaupunki ja upea Silvesin linna.

Etsi ja löydä lennot Algarveen, Faron kentälle

Matkaopas Portugali: Aurinkorannikko Algarve

3. Viehättävä Faro

Aivan keskellä Portugalin etelärannikkoa sijaitsee myös ihana Faro, jossa koet sitä todellista portugalilaistunnelmaa. Kaupungin sydän on vanhakaupunki Cidade Velha, joka linnoitettiin jo 900-luvulla. Portugalin matkaopas vinkkaakin, että vanhakaupungin mukulakivikaduilla kävely kuuluu ehdottomana osana Faron matkaa. Poikkea vanhakaupungista pikkuiseen huvivenesatamaan ja jatka sitten matkaasi uudempaan keskustaan, josta löytyy lisää ravintoloita ja kauppoja. Näe myös kaupungin tunnetuin nähtävyys, Faron katedraali.

Uimarannat sijaitsevat rantakaupungin saarilla, joista Ilha de Farolle on helpointa kulkea pitkin siltaa. Rantaviivaa on runsaasti ja tilaa rentoutua ja huvitella. Muille saarille järjestetään venematkoja tai voit napata itsellesi ja seurueellesi taksiveneen.

Kaupungin kupeessa on luonnonpuisto Ria Formosa, josta löytyy superkauniita sinisiä laguuneja, hienoja maisemia ja monenlaista kasvistoa. Voit suunnata päiväretkelle luonnonpuistoon vaikkapa veneellä satamasta.

Vinkki: Vuokraa auto Skyscannerin avulla, lähde matkaan Farosta ja koe mahtava Portugalin road trip! Reitti kulkee Bejan kylän kautta Lissaboniin ja rannikkokaupunki Penicheen , ja sieltä edelleen kauniiseen Portoon. Lue lisää: Viisi parasta road trip -reittiä Euroopassa.

Etsi ja löydä lennot Faroon

Matkaopas Portugali: Viehättävä Faro

4. Kaunis viinikaupunki Porto

Porto on Portugalin toiseksi suurin kaupunki, jonka historiallinen vanha keskusta eli vanhakaupunki Ribeira on Unescon maailmanperintökohde. Douro-joen rannalla sijaitseva Ribeira onkin Porton sydän, jossa ihanat pikkukadut vievät sinut matkalle historiaan ja keskelle autenttista tunnelmaa. Kukkuloille rakennettu ja kallioiden reunustoille ulottuva Ribeira on mitä parhain paikka ottaa valokuvia! Näe myös kaunis konserttitalo Casa da Musica.

Porto tunnetaan tietenkin portviinistä, ja viininviljely onkin täällä voimissaan. Vierailu viinitilalla on ehdoton aktiviteetti matkalla Portoon. Sanotaan, että viiniä varastoidaan vanhaan malliin Douro-joen rannalla, Villa Nova de Gaian puolella sijaitsevissa suurissa vanhoissa viinikellareissa.

Tiesitkö, että Portosta löytyy yksi maaiman kauneimmista ja tunnetuimmista kirjakaupoista, Livraria Lello. Lue lisää: Tämä kirjakauppa löytyy myös Skyscannerin listalta: Maailman erikoisimmat kirjakaupat.

Lue lisää: Meidän avullamme saat aina parhaat lentodiilit Euroopan matkakohteisiin!

Löydä halvat lennot Portoon nyt

Matkaopas Portugali: Kaunis viinikaupunki Porto

5. Atlantin helmi Madeira

Atlantin valtameren helmi on upea Madeira. Matka Madeiralle tuo elämääsi väriä, kauneutta ja vehreyttä: Saaren sää on lähes aina lämmin ja aurinkoinen, ja täällä pääset todella rentoutumaan. Madeiran rannat sopivat mainiosti muun muassa surffaukseen ja vaelluspolut eli levadat vievät askeleesi läpi yhä kauniimpien maisemien. Lähde kävelyretkelle tai pidemmälle vaellukselle ja näe saaren kasvit upeimmassa loistossaan.

Madeiran pääkaupungin Funchal huokuu vanhaa perinteistä tunnelmaa ja varsinkin vanhakaupungin pienten katujen varsilta löytyy viehättäviä pikkukauppoja, kahvilaterasseja sekä ravintoloita, jotka tarjoilevat madeira-viiniä ja perinteistä madeiralaista lihavarrasta.

Funchalin lahti ja satama ovat näkemisen arvoiset, ja muita tärkeitä nähtävyyksiä ovat kaunis Santa Catarinan puisto ja 1500-luvulta peräisin oleva Funchalin tuomiokirkko.

Lue lisää: Skyscanner vinkkaa: Madeira on yksi parhaista rantalomakohteista.

Etsi parhaat halvat lennot Madeiralle

Matkaopas Portugali: Atlantin helmi Madeira
Kartta

Skyscanner on maailman matkahakukone, jonka avulla löydät parhaat lennothotellit ja autonvuokraukset.