uutiset Matkaopas Bologna: Parhaat Bolognan nähtävyydet

Kaikki artikkelit

Matkaopas Bologna: Parhaat Bolognan nähtävyydet

Pohjois-Italian ruokapääkaupunki Bologna tarjoilee Italian parhaita makuja ja kauneimpia nähtävyyksiä.

Bolognan keskiaikaisesta keskustasta ja viehättävien katujen varsilta löydät mielenkiintoisimmat italialaiset makuelämykset ja kauneimmat Bolognan nähtävyydet. Skyscannerin matkaopas Bolognaan esittelee kaupungin tärkeimmät käyntikohteet, lue lisää ja varaa lennot Bolognaan!

1. Kaksi kaltevaa tornia

Bolognan kaltevat tornit ovat kaupungin symboli ja siksi ne ovatkin tunnetuimmat Bolognan nähtävyydet. Korkeampi torneista on Asinelli (97 metriä) ja matalampi nimeltään Garisenda (48 metriä). Ne saivat nimensä tornit rakennuttaneiden perheiden mukaan ja kohosivat nykyisille paikoilleen jo vuosina 1109 ja 1119! Torneihin kannattaa tutustua läheltä ja Asinelliin voi jopa kavuta portaita pitkin. Lähes 500 askelman portaat rakennettiin vuonna 1684.

2. Piazza Maggiore

Bolognan nähtävyydet eivät olisi mitään ilman Piazza Maggiorea, sillä tämä aukio on kaupungin sydän. Piazza Maggiore syntyi tälle paikalle jo keskiajalla ja nykyisin aukion laidoilta löytyykin kaupungin tärkeimpiä ja mielenkiintoisimpia rakennuksia kuten entinen kaupungintalo Palazzo d’Accursio, mahtava Basilica di San Petronio sekä renessanssityylinen Palazzo dei Banchi.

3. Pylväskäytävien kaupunki

Näkyvin osa kaupunkikuvaa ovat katetut jalkakäytävät eli i portici. Näitä pylväskäytäviä löytyy yhteensä jopa 40 kilometriä. Ehdottomasti kauneimmat Bolognan nähtävyydet ovat nämä käytäväkadut ja katujen varsien rakennukset, jotka hehkuvat punaisen ja keltaisen eri sävyissä. Kävelyretket pitkin kaupunkia ovat todellakin osa lomamatkaa Bolognaan.

Bolognan nähtävyydet: kadut

4. Neptunuksen suihkulähde

Fontana del Nettuno eli Neptunuksen suihkulähde on yksi kaupungin kuvatuimmista kohteista ja tunnetuimmista Bolognan nähtävyyksistä. Upea 1500-luvulla rakennettu pronssipatsas on kuvanveistäjä Giambolognan (Giovanni da Bologna) mestariteos. Neptunusveistos oli aikanaan melkoinen skandaali, sillä merenjumala oli veistoksessa aivan alasti. Siksi tuolloin veistokselle lisättiinkin pronssihousut…

4. Basilica di San Petronio

Piazza Maggioren laidalla sijaitsevaa Basilica di San Petronion kirkko on nimetty Bolognan suojeluspyhimyksen Saint Petroniuksen mukaan. Tätä hienoa goottilaistyylistä kirkkoa alettiin rakentaa jo vuonna 1390, mutta erikoista on, että sen julkisivu on edelleen keskeneräinen! Tiilistä ja marmorista rakennettu julkisivu on kuitenkin jo nykyisessä kuosissaan hieno.

Parasta Basilica di San Petronion kirkossa ovat sen 22 sivukappelia, joissa näet historiallisen Bolognan nähtävyydet vuosisatojen ajalta: lasimaalauksia, veistoksia, maalauksia, marmoria ja kaikenlaisia koristuksia.

5. Bolognan yliopisto

Bolognan yliopisto (Università di Bologna) on maailman vanhin toiminnassa oleva yliopisto ja sen historia on todella vaikuttava. Yliopisto perustettiin jo vuonna 1088 ja muun muassa kirjailija Dante Alighieri, tähtitieteilijä Nikolaus Kopernikus ja arkkipiispa Thomas Becket ovat opiskelleet siellä. Visiitti yliopiston vanhaan kirjastoon on elämys!

Lisää historiaa ja kirjallisuuden viehätystä löydät Veronasta. Kaupunkiloma Veronaan on täynnä puistoja ja pikkuravintoloita sekä Romeon ja Julian tarinaa. Verona on yksi mielenkiintoisimmista kaupunkiloman kohteista Euroopassa, lue lisää!

6. Teatro Comunale

Bolognan nähtävyydet ovat kuin musiikkia korvillesi, varsinkin täällä Bolognan oopperatalossa, Teatro Comunalessa! Upea oopperatalo avattiin vuonna 1763 ja siellä on esitetty Rossinin, Verdin, Toscaninin ja muiden mestareiden teoksia. Yli tuhannen hengen katsomo on itsessään jo vaikuttava!

7. Makuelämykset

Bolognan alue on tunnettu tuhdeista ja maistuvista ruokaperinteistään. Perinteistä maalaisruokaa löytyykin oikeastaan kaikista ravintoloista, joten oikeiden italialaisten pizzojen lisäksi pääset maistamaan vaikkapa autenttista jauhelihakastiketta eli ragua tagliatellen kera. Monille matkailijoille paikallinen ruokakulttuuri on Bolognan nähtävyys numero yksi, eikä ihme!

Vinkki: Italian Rivieralla sijaitsee viehättävä viiden kylän muodostelma, Cinque Terre. Jos pidät italialaisesta ruoasta, rennosta elämänmenosta ja kivisistä rannoista, ota suunnaksi Cinque Terre, yksi Välimeren parhaista matkakohteista!

Bolognan nähtävyydet: ruokakulttuuri

Skyscanner on maailman matkahakukone, jonka avulla säästät rahaa lennoistahotelleista ja autonvuokrauksesta.

Kartta