uutiset Matkagurujen vinkit: Maailman parhaat matkakohteet

Kaikki artikkelit

Matkagurujen vinkit: Maailman parhaat matkakohteet

Tunnetut travellerit ja matkailijat vinkkaavat mieleenpainuvimmat matkakohteet. Lue, inspiroidu ja olet valmis varaamaan seuraavan matkasi.

Etsitkö uutta lomakohdetta? Suunnitteletko seuraavaa seikkailua maailmalle, mutta et ole vielä päättänyt mihin lähteä? Me kysyimme matkaguruilta ja tunnetuilta matkailijoilta, mitkä ovat heidän mieleenpainuvimmat matkansa. Lue, inspiroidu ja löydä parhaat matkakohteet seuraavalle reissullesi.

“Matka Turkkiin oli yksi elämäni ikimuistoisimpia kokemuksia.”

Mieleenpainuvimmat matkakohteet: Turkki
Photo: benstevens

Faye Douglas (@fayedougg) matkusti Turkkiin ystäviensä kanssa ja koki elämyksiä, joita hän ei koskaan unohda.

”Matkustin vastikään Turkkiin ystäväporukan kanssa, vietimme muutaman päivän Istanbulissa ja kävimme siellä Sinisessä moskeijassa ja Grand Bazaarissa. Sitten jatkoimme matkaa Göremeen Kayserin lentokentän kautta. Göreme on yksi epätodellisimmista paikoista, joissa olen koskaan käynyt: Viehättävästä pikkukylästä löytyy boutique-luolahotelleja ja kauniita turkkilaisia lamppu- ja tapettikauppoja, taivasta täplittävät erikoiset pienet savupiiput ja kuumailmapallot. Kuudelta aamulla saattoi kuulla liekkien syttyvän ikkunan ulkopuolella – ja taivas oli täynnä näitä ohilipuvia, kauniita kuumailmapalloja. Varasimme kyydin seuraavalle päivälle ja voin rehellisesti sanoa, että taivaalla lipuminen auringonnousua katsellen on takuulla yksi elämäni ikimuistoisimmista kokemuksista.”

Matkavinkkimme:

Tee kuumailmapallolento huhti-kesäkuussa tai syys-lokakuussa, jotta sää ja tuulet suosivat. Aamuaikainen lento auringonnousussa yli mahtavien maisemien on unohtumaton. Vaikka aamukyyti olisikin hiukan kalliimpi kuin päivällä tehtävät, et takuulla kadu muutaman ylimääräisen liiran tuhlaamista tähän elämykseen.

“Kun reissasin yksin Norjassa, koin kaikki neljä vuodenaikaa yhden matkan aikana.”

Parhaat matkakohteet: Norja
Photo: Marco Saracco

Sim Cabasang (@psymerslacker) lähti yksin matkalle Norjaan ja löysi parhaat tavat kokea koko maa samalla reissulla.

“Marraskuussa 2013 etsiskelin reissukohdetta, viikkoa ennen syntymäpäivääni. Mietin, mitkä matkakohteet valitsisin Skyscannerin matkahaussa ja todennäköisesti aivan tahattomasti valitsin kohteeksi kaikkialle. Tutkittuani muutamia sopivia matkakohteita huomasinkin varaavani liput Bergeniin, Norjaan. Ja sitten matkaan!“

“Kaikki, mitä koin matkallani, oli kertakaikkiaan mahtavaa! Erityisesti Norway in a Nutshell -risteilyllä tuntui, että sain kokea kaikki neljä vuodenaikaa saman reissun aikana. Eikä minua haitannut viettää syntymäpäivää yksin; matkakokemus itsessään kruunasi juhlapäiväni. Se oli ehdottomasti yksi parhaista pitkän viikonlopun matkakohteista, joissa olen käynyt.”

Matkavinkkimme:

Norja on monipuolinen matkakohde ja on monta tapaa kokea Norway in a Nutshell -risteily. Lähditpä risteilylle sitten mistä kaupungista tahansa (Oslo, Bergen, Voss, Flåm), suosittelemme tekemään pidemmän retken ja pysähtelemään reitin varrella. Flåmissa voit buukata itsellesi avovenesafarin UNESCO:n suojelemien vuonojen läpi. Paikalliset oppaat kertovat kaiken lähikylistä ja upeista vesiputouksista.

“Buukkasimme kaksi lippua Balille emmekä katuneet hetkeäkään.”

Upea matkakohde Bali
Photo: Getty

Jack ja Becky (@twotickets.toanywhere) ovat matkustelleet maailmalla yli 15 kuukautta ja käyneet 35 maassa. He valitsivat edulliset kaukolennot ja saivat mitä uskomattomimpia muistoja kiertelemällä ja tutkimalla paratiisisaaria.

“Halusimme lähteä Kaakkois-Aasiaan ja löysimme halvimmat lennot Balille, joten siinäpä se, varasimme lennot ja lähdimme matkaan! Vietimme siellä neljä viikkoa, nautimme Uluwatun rannoista, kiipeilimme tulivuorelle, teimme reissun Ubudin vesiputouksille ja vehreille riisiterassiviljelmille, ja näimme elämämme kauneimman auringonlaskun Mount Agung -vuoren yllä.“

“Balilta suuntasimme pikaveneellä viereisille Gili-saarille katsomaan, mitä kaikkea Indonesia voisi reissullemme tarjota. Otimme kaiken irti hienoista valkohiekkaisista rannoista, kävimme snorklaamassa kristallinkirkkaassa vedessä kilpikonnien kanssa, ja nautimme uskomattomista auringonlaskuista viileät cocktailit kädessämme. Viimeisenä listalla oli Lombok, jossa vietimme viimeiset pari päivää tutkien viidakoita ja autiorantoja, otimme muutaman surffaustunnin ja todella nautimme indonesialaisesta elämäntavasta.“

Matkavinkkimme:

Kaakkois-Aasian matkakohteet tarjoavat takuuvarmasti lämmintä säätä ja huojuvia palmuja, löydät niitä kaikilta saarilta. Vältä kuitenkin sadekautta ja varaa matka tammi-maaliskuulle tai kesä-syyskuulle, jolloin päivät pysyvät kuivempina.

“Päädyin kiertämään Eurooppaa sen jälkeen, kun etsin lentoja Skyscannerin Kaikkialle-haulla.“

Parhaat matkakohteet Euroopassa
Photo: Gyula Gyukli

Jessica Rooks (@travelwithmeko) varasi todellisen Euroopan kiertomatkan, jonka aikana hän nautti niin kaupunkilomasta kuin rantatunnelmista. Parhaat lomamuistot syntyivät matkalla Kreikkaan, Italiaan ja Marokkoon… ja hän oli kaiken lisäksi matkan aikaan raskaana.

“Mykonoksen saarella kannattaa lähteä venereissulle ja snorkeloimaan, ehdottomasti paras tapa tutustua kristallinkirkkaaseen Välimereen. Santorinilla näimme mitä upeimpia auringonlaskuja ja kauniita sinisenvärisiä kirkkoja vuorten rinteillä. Halusimme myös kokea aitoa kreikkalaista elämänmenoa, joten päädyimme Ateenaan. Kiipesimme ylös linnakukkulalle Parthenonin temppelille melkoisessa helteessä. Pidimme useita breikkejä, mutta mikään ei estänyt meitä pääsemästä katsomaan tuota upeaa, mystistä rakennusta.“

“Sen jälkeen alkoi tuntua siltä, että raskausajan mielihalut nostivat päätään ja minun alkoi tehdä mieli autenttista italialaista ruokaa! Italia on yksi suosikkimaistani ja se todella vei sydämemme. Oli todella uskomaton fiilis kulkea läpi Rooman ja näyttää kuuluisia raunioita ja upea Colosseum tyttärellemme. Italiasta jatkoimme vielä Marrakechiin, jossa Dhemaa el-Fnan aukion hälinässä näimme käärmeenlumoojia, mattokauppiaita, naisia tekemässä hennatatuointeja ja marokkolaisten öljyjen myyjiä. Jokainen koju houkutteli ostajia omaan uniikkiin tyyliinsä. Koimme myös aavikkoseikkailun kamelisafarilla – vaikka olin itse raskaana ja meillä oli mukana taaperoikäinen tyttäremme! Todella sukelsimme marokkolaiseen kulttuuriin, pukeuduimme kuin paikalliset ja nautimme marokkolaista teetä heidän kanssaan.“

Matkavinkkimme:

Kun saavut Mykonokseen, vuokraa mopedi ja pääset näppärästi kulkemaan pienimmilläkin teillä. Matkakohteet eivät täällä saaristossa rajoitu vain yhteen saareen, sillä myös ympäröiviin saariin kannattaa tutustua. Lähde siis matkaan kaiki-veneellä ja ota suunnaksi vaikkapa Platis Gialos -ranta, joka on rauhaisa myös sesonkiaikaan kun muualla on enemmän hälinää. Kirkkaat vedet sopivat myös monenlaisiin vesiaktiviteetteihin.

Alkuperäinen artikkeli Skyscanner UK / Emily Adams.

Valmiina seikkailuun? Etsi lentoja Kaikkialle näppärän matkahakumme avulla:

Kartta