uutiset Matka Vietnamiin: Parhaat Vietnamin nähtävyydet

Kaikki artikkelit

Matka Vietnamiin: Parhaat Vietnamin nähtävyydet

Lumoava matka Vietnamiin: Tässä ovat parhaat Vietnamin nähtävyydet ja käyntikohteet.

Vietnamin synkkä historia ja upea luonto luovat mitä mielenkiintoisimmat puitteet reissulle Kaakkois-Aasiaan. Matka Vietnamiin on sukellus monipuoliseen ja jopa mystiseen maahan, jossa kauniit maisemat, ystävälliset ihmiset ja mahtava ruoka ovat vain pieni osa kokemuksia. Lue vinkkimme matkallesi: Tässä ovat parhaat Vietnamin nähtävyydet ja käyntikohteet.

1. Kuljeskele Hanoin vanhoissa kortteleissa

Vietnamissa on valtavasti nähtävää ja pääkaupunki Hanoissa käyntikohteita riittää. Kävelyretki vanhoissa kortteleissa Hoàn Kiếm -järven luoteispuolella on elämys: Nämä Co Loan korttelit ovat peräisin 200 e.a.a.
Kaupungin pienistä kaupoista ja putiikeista löydät ihania pikkutuotteita, myös toreja ja markkinoita kannattaa koluta. Punaisenjoen vedestä heijastuvat valot iltaisin ovat Hanoin kaunein juttu.

Matka Vietnamiin

2. Seilaa Halonginlahdella

Matka Vietnamiin ei todellakaan ole täydellinen ilman retkeä Halonginlahdelle. Tämä laskeutuvan lohikäärmeen lahti on Vietnamin tunnetuin käyntikohde. Silmiä hivelevän kauniit karstikalliot ja pikkusaaret, turkoosinsininen meri ja lahdella risteilevät veneet luovat tunnelman, jota et takuulla löydä mistään muualta.

Matka Vietnamiin: Halong Bay

3. Autenttista elämänmenoa

Kauempana Vietnamin suurkaupungeissa ihmiset elävät aivan kuten edelliset sukupolvet. Maaseuduilla, riisipeltojen kupeessa ja vuoristokylissä kuten Mai Chau. Jos haluat, että matka Vietnamiin sisältää myös tutustumista paikallisten oloihin ja elämään, ota suunnaksi esimerkiksi Pohjois-Vietnamin Sapa, jossa riisiterassipellot ympäröivät pikkukaupunkia ja jonka ympäristöstä löytyy Vietnamin parhaat vaellusmaisemat.

Vietnamin nähtävyydet: Sapa

4. Koe Phong Nha-Ke Bangin kansallispuisto

Varaa matka Vietnamiin ja voit kokea yhden maailman kauneimmista kansallispuistoista. Quảng Bìnhin maakunnassa sijaitsevasta Phong Nha-Ke Bangin kansallispuistosta tuli UNESCO:n maailmanperintökohde vuonna 2003. Uniikit maisemat ja kasvistot ovat melkoinen elämys! Kuuluisimpia kohteita kansallispuistossa ovat Phong Nhan lähes 8 kilometriä pitkä luola ja vuoristo, joka on yli 400 miljoonaa vuotta vanha.

Matka Vietnamiin: kansallispuisto

5. Visiitti Huen kaupunkiin

Huen kaupunki on Vietnamin entinen pääkaupunki ja koko maan tärkein historiallinen kohde. Matka Vietnamiin ja Vietnamin viimeisten kuninkaiden kotikaupunkiin on kokemus, sillä se on niin täynnä kohteita, että todennäköisesti joudut valitsemaan. Käy ihailemassa ainakin erittäin kaunista Thien Mu Pagodaa. Toinen mielenkiintoinen kohde on hiukan uudempi: Vuonna 2006 hylätty vesihuvipuisto Thuy Tien järven rannalla.

Vietnamin nähtävyydet: Hue

6. Vietnamin suurin vesiputous

Aivan pohjoisrajan tuntumassa sijaitsee Vietnamin suurin vesiputous, Ban Gioc. Ja se on myös takuulla kaikkein kaunein vesiputous, niin kuin ympäröivä luontokin. Vesiputouksen altaassa voi myös käydä uimassa!

Matka Vietnamiin: Ban Qioc

7. Cu Chi -tunnelit

Ei aivan niin ihana nähtävyys, varsinkin jos kärsit suljetun paikan kammosta: Cu Chi -tunnelit sissisotien ajalta. Pääosin maaseudulta kotoisin olleet sissit rakensivat tunnelit 1940-luvulla yrittäessään vastustaa helikopterien ja kemiallisten aseiden kanssa varustautuneita vastustajiaan. Pitkät tunnelit sopivat piilopaikoiksi ja niitä pitkin saattoi kulkea yli 200 km päähän, jopa Kambodzan rajalle asti.

Vietnamin nähtävyydet: Cu Chi

8. Hoi Anin kaupungin lyhdyt

Satamakaupunki Hoi Anissa sanotaan olevan enemmän lyhtyjä kuin asukkaita. Totta tai ei, ainakin valot ja värit ovat todella lumoavia. Kun suunnitelmissasi on matka Vietnamiin, kannattaa tehdä visiitti Hoi Aniin ja nähdä sen vanhakaupunki kauniine taloineen. Vanhakaupungin tunnelma on ainutlaatuinen ja se onkin Unescon maailmanperintökohde.

Matka Vietnamiin: Hoi An

9. Kelluva tori Can Thossa

Eteläisen Vietnamin ja Mekonign suiston suurin kaupunki Can Tho on monin tavoin monipuolinen matkakohde. Ja sen tärkein nähtävyys on kelluvat markkinat, joissa pääset tekemään ostoksia suoraan pienistä veneistä. Mausteita, hedelmiä ja käsitöitä riittää silmänkantamattomiin.

Matka Vietnamiin: Can Tho

10. Ostoksia Ben Thanh Marketilla

Ho Chi Minh Cityn ydinkeskustassa sijaitseva Ben Thanh Market on markkinapaikka vailla vertaa. Sieltä ostat kaikki tuliaiset, hedelmiä ja leivonnaisia, taidetta, koruja ja vaikka mitä. Visiitti Ben Thanh Marketille on elämys, sillä myyjät kauppakojuissa huutavat ostajille tarjouksiaan ja ostajat tinkivät hinnoista perinteiseen tapaan.

Matka Vietnamiin: Ben Thanh

Skyscanner on maailman matkahakukone, jonka avulla säästät rahaa lennoistahotelleista ja autovuokrauksesta.

Kartta