COVID-19 (koronavirus) saattaa vaikuttaa matkasuunnitelmiisi. Minne ikinä menetkin, löydät uusimmat ohjeet täältä.

uutiset kumppanit Parhaat matkakuvat – ja niiden tarinat

Kaikki artikkelit

Parhaat matkakuvat – ja niiden tarinat

Valmiina eeppiseen matkakuvakisaan ja palkintoon! Yhteistyössä Pexels-kuvapalvelun kanssa tarjoamme uskomattoman Parhaat matkakuvat -valokuvauskilpailun.

Pexels-kuvapankki tarjoaa miljoonia ilmaisia ja upeita kuvia. Ja tänä vuonna Pexels aloittaa joulun juhlinnan aikaisin julistamalla upean Pexelspalooza Giveaway -kuvakilpailun alkaneeksi 1. joulukuuta. Me olemme myös mukana yhdessä Polaroid Originalsin ja Fujifilmin valokuvausammattilaisten kanssa. Kisan voittaja julkistetaan jouluaattona eli 24.12. (kuin myös mysteerimatkapalkinto!), joten kannattaa pysyä kuulolla!

Skyscannerin tiimi rakastaa matkustamista ja, kuten voit varmaan arvata, matkakuvien näpsimistä. Ja niistä löytyykin aivan mahtavia matkaotoksia, jotka kertovat upeista hetkistä matkan varrella, ja myös siitä, että joillakin tosiaan on silmää kauniille kuville. Tässä muutama esimerkki parhaista matkakuvista ja tarinat kuvien takana.

Laurie, Associate Product Manager

Olin töissä Valenciassa ja siskoni tuli käymään luonani. Olimme kiertelemässä City of Arts and Sciences -tiedekeskuksessa ja satuin saamaan kuvan upeasta auringonlaskusta kaupungin yllä. Se oli tärkeää aikaa elämässäni, aloin todella rakastaa ja arvostaa matkustamista, ja erityisesti uusien paikkojen etsimistä ja löytämistä. Nuorempana pidin jotenkin selvänä, että matkustelen ja elelen eri maissa enkä tajunnut, miten upeaa se todella on. Rakkaus matkustamiseen oli juuri se syy, miksi sitten hain Skyscannerille töihin.

Parhaat matkakuvat, kuvakisa

Judson, Senior Design Manager

Matkalla Meksikossa teimme visiitin Tulumin arkeologiselle alueelle. Pieni, karvainen otus hiippaili viidakosta suoraan sisäänkäynnin vieressä sijaitsevaan majaan, se alkoi aukoa piirongin laatikoita ja nappailla tortilloita välipalakseen. Ilmeisesti tortilloiden ei olisi edes pitänyt olla juuri noissa laatikoissa, mutta niin vain eläin löysi ne. Olimme vaimoni kanssa aivan äimänä, kun emme edes tunnistaneet, mikä eläin oli kyseessä. Myöhemmin selvisi, että se oli koati eli nenäkarhu. Vain reissaamalla saatat törmätä otuksiin, joita et tunne!

Oli, Senior User Research Manager

Otin tämän kuvan vaimostani mahtavan 8 tunnin ajomatkan jälkeen. Olimme kierrelleet pitkin Kaliforniaa Death Valleyssa ja Mojaven kansallispuistoissa, ja olimme kolmen viikon road tripin loppusuoralla. Yhdysvaltojen länsirannikon huikeat maisemat olivat lumonneet meidät ja kun pysähdyimme tauolle, tähdet alkoivat vain loistaa ja loistaa. Siinä makoilimme keltaisen 455 Camaron konepellillä kirkkaana kesäyönä Mojaven autiomaassa; eipä voi muuta kuin suositella kokemusta!

Parhaat matkakuvat, kuvakisa

Eileen, Senior Designer

Löysimme sattumalta tämän autiorannan matkallamme Oudekraalin luonnonsuojelualueella, joka on osa Pöytävuoren luonnonsuojelualuetta. Saimme kuulla, että juuri tänne paikalliset aikoinaan tulivat viettämään kesäpäiviä, ennen apartheidin aikoja, ennen kuin ei-valkoihoisia kiellettiin tulemasta alueelle.

Tunsimme valtavaa kunnioitusta sitä kauneutta ja rauhallisuutta kohtaan, joka täällä huokui. Olimmehan aivan kuin etuoikeutettuja nauttimaan tästä upeasta paikasta ihan vain keskenämme. Ja toisaalta mietimme sitä, miten me kaikki asutamme tätä samaa planeettaa eikä mihinkään paikkaan pääsyä, varsinkaan näin maagiseen ja kauniiseen paikkaan, olisi koskaan saanut rajata jonkin sellaisen kuin ihonvärin perusteella. Onneksi tänne nykyään voi tulla fiilistelemään ihan kuka vain.

Andrei, Software Engineer

Olin vuonna 2018 Bordeaux’ssa vierailemassa ystäväni luona. Saapumispäivänäni kaupungin viehättävässä vanhakaupungissa satuttiin viettämään juhlaa, joka jatkui pitkälle yöhön. Paikalliset lauloivat ranskalaista laulua “Andy, dis moi oui” (Andy, sano minulle kyllä) ja minusta tuntui niin kuin se olisi tarkoitettu juuri minulle, kertoen että minun olisi sanottava kyllä hyvillä yöunille. Meninkin nukkumaan ja seuraavana päivänä nautimme suussa sulavia croissantteja, nauroimme ja puhuimme ranskaa siten kuin vain osasimme. Otin tämän kuvan tuulisena päivänä jokirannassa, kun lapset leikkivät vedessä ja aikuiset olivat tanssitunnillaan taivasalla.

Parhaat matkakuvat, kuvakisa

George, Software Engineer

Loisnakkeli-linnut napostelevat pikkuisia hyönteisiä suurempien eläinten turkista. Tämä antilooppi otti aika rennosti ja mussutteli pitkiä heiniä, samalla kun selässä istuskeleva lintukaveri napsi punkkeja ja puutiaisia antiloopin turkista. Pilanesbergin luonnonsuojelualue on kerrassaan henkeäsalpaavan kaunis, ja koska se ei ole alueena yhtä suuri kuin vaikkapa Kruger, pääset paljon lähemmäksi villieläimiä. On todellinen kokemus nähdä eläimiä niin läheltä niiden luonnollisessa elinympäristössä, ja tajuta miten monimuotoisesti kaikki nämä eläimet elävät toistensa kanssa vuorovaikutuksessa.

Jenna, Corporate Travel Manager

Yövyin tässä hotellissa Panamassa, ja uima-allas ja näkymät olivat todella huikeat. Tiesin, että niistä on saatava kunnon kuva. Mutta, olin reissussa yksin, joten miten?! Menin altaalle todella aikaisin aamulla, asettelin kamerajalan ja kameran ylemmän kerroksen tasanteelle, painoin nappulaa ja juoksin suoraan alemman kerroksen altaaseen, ja kuvaan. Pari yrityksen jälkeen olin hengästynyt, mutta onnistuin kuvassa. Kyllä se oli sen arvoista, ja muisto naurattaa edelleen!

Parhaat matkakuvat, kuvakisa

Shaun, Senior Software Engineer

Minut oli irtisanottu ja minulla oli muutama viikko vapaata ennen kuin olin aloittamassa uudessa työssä Skyscannerilla. Olimme kumppanini kanssa halunneet jo pitkään tehdä reissun Uuteen-Seelantiin, vuokrata siellä auton ja ajaa Paihiasta Wellingtoniin. Ajomatkalla näimme kyltin, jossa luki ’Rainbow Falls’ – no olihan se pakko mennä tsekkaamaan. Oli juuri satanut todella rankasti, joten veden ääreen pääseminen oli hiukan hankalaa, mutta kyllä se kannatti. Näimme monia kauniita paikkoja matkamme aikana, mutta joskus ne parhaat kokemukset tulevat eteen aivan kuin sattumalta.

Daniel, Senior Software Engineer

Tämä kuva on otettu Salkantayn solassa. Edes käyttämälläni 12 millin laajakulmaobjektiivilla en pystynyt ikuistamaan solan suuruutta ja laajuutta. Tämä oli hetki ennen kuin aloitimme vaelluksen jyrkimmän osuuden, joka vei meidät 4630 metrin korkeuteen merenpinnan yläpuolelle. Joku huusi takaani ”muuleja!” ja nämä uskomattomat otukset ohittivat meidät polulla. Juuri silloin katsoin taakseni ja näin alhaalla laakson upeissa vihreän ja kullan sävyissä. Valkoiset pilvet vyöryivät alas rinteitä ja polku näytti kulkevan niin kovin pitkälle edessämme. Rauhallisuus olisi varmasti paras sana kuvaamaan sitä tunnetta.

Parhaat matkakuvat, kuvakisa

Andres, Marketing Executive

Olin visiitillä ystäväni luona ja minulle avautui mahdollisuus käydä ihanassa Groningenin kaupungissa. Ilmanalasta huolimatta nautin kaupungin arkkitehtuurista ja kanaaleista. Pyöräretken päätteeksi löysimme Reitdiephavenin alueen, jossa värikkäät talot piristävät maisemaa. Otin tämän kuvan päivän viimeisien valoisien tuntien aikana, jolloin oranssit sävyt saivat kaiken näyttämään entistä upeammalta. Vesi oli täysin peilityyni ja minä istuskelin paikallani täydellistä hetkeä odottaen. Joka kaupungilla on oma sydämensä ja Reitdiephaven on Groningenin sydän.

Will, Senior Designer

Barcelona on uskomaton kaupunki ja olin jo pitkään halunnut päästä ottamaan siellä ilmakuvia. Pitkät kadut, ruutukaava ja neliön malliset korttelit täyttävät designerin sieluni riemulla.

Pian sen jälkeen, kun olin aloittanut työni Skyscannerilla, kansainvälinen design-huippukokous järjestettiin Barcelonassa ja olimme siellä polkaisemassa käyntiin brändäysprojektimme. Heräsin kukonlaulun aikaan kuvatakseni päivänvalossa ja palasin takaisin samaan paikkaan iltamyöhään ottaakseni toisen puolen kuvasta. Se vaati hiukan suunnittelua, mutta onnistuin nappaamaan kuvan samasta kulmasta ja uniikista näkymästä kaupunkiin.

Parhaat matkakuvat, kuvakisa
Instagram @willcheyney

Kate, Marketing Manager

Ennen aikaani Skyscannerilla tein soolomatkan Indonesiaan. Ja koska rakastan ulkoilma-aktiviteetteja, yksi pakollisista jutuista oli vaellus Mount Baturilla. Se on aktiivinen tulivuori ja ehdottomasti yksi Balin kauneimmista paikoista. Aloitimme vaelluksen aamulla kello neljä ja kesti kaksi tuntia päästä ylös asti.

Matkalla huipulle emme nähneet oikeastaan paljonkaan, sillä ympärillä oli pelkkää pimeyttä – paitsi taskulamppujemme valot. Mutta siinä samassa, kun aurinko alkoi nousta, tiesimme että se oli sen arvoista! Taivas muuttui mustasta siniseksi ja sitten oranssiksi, ympärillä näkyivät majesteettiset vuoret ja tulivuoret. Auringonnousu Mount Baturilla oli todellakin yksi kauneimmista, joita olen koskaan nähnyt.

Ellen, Copywriter

Olin lomareissussa poikaystäväni perheen kesämökillä Sandefjordissa, Norjassa. Ensin piti tottua hiljaisuuteen ja eristäytyneisyyteen. Sitten eräänä varhaisena aamuna, kun minun oli vieläkin vaikeaa saada unta hiljaisuuden soidessa korvissani, nousin sängystä ennen muita. Hiippailin ulos kamerani kanssa ja otin suunnaksi tyynen rannan. Ja tiesin, että tämä hetki minun täytyy saada ikuistettua. Siellä rantakivien seassa seisoskellessa otin tämän kuvan. Istahdin rantaan ja uppouduin maisemaan ennen kuin muut heräsivät. Se oli todellinen rauhan hetki.

Parhaat matkakuvat, kuvakisa

Iskikö inspiraatio?

Ota osaa kilpailuun ja jaa parhaat matkakuvasi. Saatat voittaa mahtavan mysteerimatkapalkinnon!

Emme malta odottaa näkevämme sinun parhaita otoksiasi.