uutiset Juhannusmatka Euroopan parhaisiin matkakohteisiin

Kaikki artikkelit

Juhannusmatka Euroopan parhaisiin matkakohteisiin

Vietä juhannus ulkomailla ja koe juhannusjuhlat uudella tavalla!

Nauti iloisesta ja aurinkoisesta keskikesän juhlasta kesälomalla Euroopan parhaissa matkakohteissa. Varaa juhannusmatka vaikkapa Tukholmaan Skansenille, juhannushumuun Riikaan tai maagisiin juhlallisuuksiin Dubliniin. Tai ota suunnaksi Lontoo ja käy kokemassa Stonehengen juhannustaikaa!

1. Tukholma, Ruotsi

Ruotsissa juhannus on yhtä tärkeä juhla kuin Suomessa, ja Tukholmassa juhannuksen parhaat juhlat juhlitaan Skansenilla! Juhannusta juhlitaan samaan aikaan kuin Suomessa. Skansenilla nautitaan kansanmusiikista ja tanssitaan sen tahtiin. Voit shoppailla paikallisia käsitöitä myyntikojuista ja vaikka vierailla ennustajaeukon teltassa. Kauniisti koristeltu juhannussalko on valmis nostettavaksi klo 14 ja voit myös ihan itse tehdä koivu- ja kukkaseppeleen päätäsi koristamaan.

Tässä vinkit matkallesi: Tukholman parhaat nähtävyydet.

2. Lontoo, Iso-Britannia

Juhannusmatka Lontooseen on todellinen kokemus. Varsinkin kun otat kohteeksesi Stonehengen legendaarisen kivikehän, jonka luona vietetään todella maagista keskikesän juhlaa joka juhannuksena. Tämä 4500 vuotta vanha kivimonumentti avataan yleisölle aina keskikesän yöttömäksi yöksi. Vierailuun kannattaa varautua lukemalla lisää aikataulusta ja muista ohjeista. Vuokraa auto ja lähde matkaan: Lontoosta on vain noin 1,5 tunnin ajomatka Amesburyyn, jossa Stonehenge sijaitsee.

Stonehenge-kokemuksen lisäksi lomamatka Lontooseen sisältää tietysti paljon mielenkiintoista nähtävää ja tekemistä. Nouse korkeuksiin London Eye -maailmanpyörän kyydissä ja shoppaile Portobello Marketilla. Lue lisää Lontoon parhaista nähtävyyksistä.

3. Riika, Latvia

Latviassa juhannus eli Jāņi on yksi vuoden kohokohdista! Juhannusta vietetään mökeillä, maalla ja kaupungeissa. Juhannusmatka Riikaan on todellinen elämys: Riikassa juhannusjuhlinta alkaa jo useita päiviä aiemmin, sillä koko kaupungin valtaa juhlahumu ja alkaa innokas koristelu. Kaikkialla näkyy kukkia, seppeleitä, köynnöksiä, koivunoksia – ja kokonaisia koivuja!

Riikassa suurimmat juhannusjuhlat löytyvät Daugava-joen rannalta eivätkä nämä bileet lopu kesken: Latviassa juhannusta vietetään aina aamuyön pikkutunneille asti! Perinteisiin kuuluu laulua, tanssia ja kokon yli hyppimistä sekä herkullinen latvialainen juhannusjuusto, Jāņu siers.

Lue lisää Riikan parhaista nähtävyyksistä.

4. Dublin, Irlanti

Irlannissa kelttiläiset traditiot ovat vielä voimissaan ja nähtävissä, varsinkin keskikesän juhlien aikaan. Juhannusmatka Dubliniin on mahtava tapa yhdistää kaupunkiloma Dublinissa ja reissu legendaariselle Taran kukkulalle juhannuksena!

Taran kukkula sijaitsee County Meathissa, vain 40 km päässä Dublinista. Tara on tunnettu muinaisjäänteistään ja mytologioistaan, ja siksi upealla 155 metriä korkealla kukkulalla vietetään todellista juhannusjuhlaa. Vuokraa auto ja ota suunnaksi Tara, näihin juhannusjuhliin ajat Dublinista alle tunnissa.

Lomamatka Dubliniin tarjoaa kulttuuria ja elämyksiä, mutta myös nautiskelua. Tee matkallasi visiitti Guinness-museoon ja viskitislaamoon, tai vaikkapa suklaatehtaaseen! Lue lisää Dublinin top 15 nähtävyyksistä.

5. Tallinna, Viro

Virossa juhlitaan juhannusta aina 24. kesäkuuta, joten tänä vuonna Jaanipäev-juhla osuu maanantaille. Voit siis nauttia ensin suomalaisesta juhannuksesta ja lähteä sitten juhlimaan Tallinnaan! Juhlallisuudet alkavat jo 23. kesäkuuta, kun Virossa vietetään Voitonpäivää eli toista itsenäisyyspäivää.

Vuoden valoisinta yötä juhlitaan Tallinnassa Viron ulkomuseossa eli ulkoilmamuseossa. Kansanmusiikkia, tanssia, valtavia perinnekeinuja, juomaa ja ruokaa – ja tietysti kokkoja! Tallinnassa juhannusta juhlitaan usein samoin kuin Suomessakin, joten juhlinta kestää monesti yön yli!

Voit myös viettää Tallinnassa ihanan kylpyläjuhannuksen! Lue lisää: Tallinnan parhaat kylpylähotellit.

Skyscanner on maailman matkahakukone, jonka avulla säästät rahaa lennoistahotelleista ja autovuokrauksesta.

Kartta