COVID-19 (koronavirus) saattaa vaikuttaa matkasuunnitelmiisi. Minne ikinä menetkin, löydät uusimmat ohjeet täältä.

uutiset inspiraatio Suomen parhaat saunat: Katso lista!

Kaikki artikkelit

Suomen parhaat saunat: Katso lista!

Suomi on saunojen ja saunojien luvattu maa, suomalaiset saunovat vähintään kerran viikossa ja vievät mukanaan löylyihin matkailijat läheltä ja kaukaa. Mutta missä saa Suomen parhaat löylyt? Skyscanner selvitti, mistä Suomen parhaat saunat löytyvät!

1. Löyly, Helsinki

Helsingin Hernesaaressa sijaitseva Löyly on arkkitehtuuriltaan upea ja näkymiltään ainutlaatuinen. Tämä puinen rakennustaidonnäyte on myös pokannut arkkitehtuuripalkintoja! Tarjolla on löylyjä perinteisessä puusaunassa sekä savusaunassa, ja tietysti mahdollisuus pulahtaa veteen; oli se sitten viileää tai vielä kylmempää… Yleiset saunat ovat joka päivä, saunavuoro kannattaa varata netistä jo etukäteen. Löylyssä saunotaan sekasaunassa eli ota uimapuku mukaasi.
Saunomiskokemuksen jälkeen voit istahtaa ravintolaan nauttimaan lounasta, brunssia tai vaikka terassikahvit.

© porskahdus / Instagram

2. Rajaportin sauna, Tampere

Rajaportin sauna on Suomen vanhin yleinen sauna: se avattiin jo yli 100 vuotta sitten! Vuodesta 1906 alkaen Pispalassa toiminut sauna vetää puoleensa saunojia ympäri Suomen – ja maailman! Täällä voit saunoa ns. aataminasussa, sillä suuri löylyhuone on jaettu kahteen osaan, joten miehille ja naisille on omat saunomistilat. On unoohtumaton elämys kokea löylyt, kun kiuas on kolmen kuution kokoinen ja löylykivet yli tonnin painoisia! Saunomaan pääsee maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin.
Saunan yhteydessä palvelee myös pieni kahvila.

© hgiboy / Instagram

3. Allas Sea Pool, Helsinki

Allas Sea Pool on merikylpylä aivan Helsingin kauppatorin kupeessa. Allas on auki joka päivä aamuvarhaisesta iltamyöhään, ja tarjolla on löylyjä erikseen naisten ja miesten saunassa. Täällä voit nauttia myös pulahduksesta niin kylmään meriveteen kuin lämpimään allasveteen. Merivesialtaan vesi on yhtä viileää – tai kylmää – kuin meressä, vesi puhdistetaan ennen altaaseen laittamista. Sekä merivesiallas että iso lämminvesiallas ovat 25-metrisiä, joten pääset kauhomaan altaissa mukavasti.

© allasseapool / Instagram

4. Kiilopään sauna, Saariselkä

Kiilopään sauna on monien mielestä Suomen paras savusauna. Upealla paikalla sijaitseva sauna takaa pehmeät löylyt ja se lämpiää tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.
Kruunaa saunakokemus pulahduksella Kiilopuroon, jonka vesi takuulla raikastaa mielesi ja kroppasi! Talvisin tietysti avannossa.

© kiilopaa / Instagram

5. Jätkänkämppä, Kuopio

Kylpylähotelli Rauhalahden Jätkänkämppä on Suomen suurin savusauna. Savusaunaan mahtuu kerralla jopa 60 saunojaa! Saunatilat ovat yhteiset naisille ja miehille. Jätkänkämpän saunalta pääsee halutessaan viilentymään Kallaveden vesiin, sillä uintimahdollisuus on taattu ympäri vuoden. Tämä savusauna on auki tilauksesta, mutta kesätorstaisin avoinna kaikille. Tarjolla myös perinteistä musiikkia, tanssia ja buffet-pöytä.

© jjaarne / Instagram

6. Lähteen sauna, Helsinki

Lähteen sauna sijaitsee Lapinlahden sairaalan alueella ja sen historia ulottuu aina 1880-luvulle asti. Se on Helsingin vanhin yleisösauna ja matkaa uimarantaan on vain 100 metriä. Sauna lämpiää joka päivä ja tarjolla on naisten ja miesten vuoroja ma-ti ja to-pe sekä sekavuoroja keskiviikkoisin, lauantaisin ja sunnuntaisin.
Sauna toimii Kahvila Lähteen yhteydessä, joten voit löylyjen ja uinnin jälkeen nauttia vaikkapa perinteiset saunakahvit!

© jenni.jee / Instagram

7. Saaronniemen talviuinti, Turku

Turun Ruissalon Saaronnniemi on monille tuttu uimaranta, mutta myös tunnettu talviuinneista! Talviuinti kausi alkaa lokakuun alussa ja kestää aina huhtikuun lopulle asti. Saunat lämpiävät viikolla tiistaisin ja torstaisin sekä viikonloppuisin niin lauantaina kuin sunnuntaina. Uskaltaudu kylmään tai jäiseen veteen ja lämmittele löylyissä!

© turkuliikkeelle / Instagram

8. Kotiharjun sauna, Helsinki

Perinteinen puulämmitteinen sauna on lämminnyt Harjutorin kupeessa jo vuodesta 1928 asti. Se on Helsingin vanhin korttelipuusauna ja löylyjä voi heitellä erikseen miesten ja naisten saunassa. Kolmaskin sauna löytyy, se on sähkölämmitteinen tilaussauna, jonka voi varata isommalle porukalle tai perheen kesken. Kotiharjuun pääsee saunomaan aina tiistaista sunnuntaihin. Vilvoittele saunan edessä ja katsele Kallion katuvilinää.

© jsaarinen / Instagram

9. Tykkimäen sauna, Kouvola

Kouvolan Käyrälammen rannalla sijaitseva Tykkimäen sauna on yksi uusimmista yleisistä saunoista. Sauna lämpiää biokaasulla ja löylyt ovat pehmoiset. Ota mukaasi uimapuku: Tykkimäen sauna on sekasauna, vaikka tietysti pesu- ja pukuhuoneet ovat erilliset. Voit pulahtaa Käyrälammen veteen ympäri vuoden – varsinkin avantouinti on aina kokemus. Uimaan pääsee kävelemään lämmitettyä käytävää pitkin, joten lampeen ei tarvitse juosta. Saunan yhteydessä on myös kahvila.

© vode66 / Instagram

10. Rauhaniemen kansankylpylä, Tampere

Rauhaniemen kansankylpylä sijaitsee kätevästi aivan lähellä Tampereen keskustaa, vain muutama kilometri Keskustorilta. Rauhaniemi avatiin jo vuonna 1929 ja tunnelma on omaa luokkaansa. Saunoja on kaksi ja molemmat niistä ovat sekasaunoja, joten muista ottaa mukaasi uimapuku tai -housut. Näsijärveen voi pulahtaa kesät-talvet ja avantoon pääsee kävelemään lämmintä mattoa pitkin. Kesäisin on avoinna kesäkahvila.

© lahiomutsi / Instagram

Lue lisää:

Helsingin parhaat: nämä ovat top 10 kohteet!
Helsingin nähtävyydet hurmaavat kävijän. Skyscanner listasi kymmenen parasta. Joukossa on vanhoja klassikoita sekä uusia upeita tulokkaita. Ensi kerralla kun matkustat Helsinkiin, tiedät missä käydä.

Top 10: Suomen kauneimmat paikat
Suomi on täynnä toinen toistaan kauniimpia paikkoja. Skyscanner listasi Suomen kauneimmat maisemat.

Parhaat halpalennot vain muutaman klikkauksen päässä!
Halpalennot on helppo napata, kun tietää, mistä niitä löytää. Skyscanner kertoo, mitkä lentoyhtiöt ja halpalentoyhtiöt tarjoavat halpalentoja ja mihin.

Halvat matkat ja lentodiilit: Parhaat vinkit lentojen, hotellien ja vuokra-autojen löytämiseen
Halvat matkat ovat nyt ulottuvillasi. Lue vinkkimme, kuinka löydät halvat lennot, edullisen majoituksen ja parhaat autonvuokraustarjoukset. Olet sitten lähdössä matkalle Suomeen, Eurooppaan tai kaukomaille, Skyscannerin näppärien matkahakujen avulla halvat matkat ovat muutaman klikkauksen päässä.

Skyscanner on maailman matkahakukone, jonka avulla säästät rahaa lennoista, hotelleista ja autovuokrauksesta.