uutiset Game of Thrones kuvauspaikat: Top 15 kohdetta

Kaikki artikkelit

Game of Thrones kuvauspaikat: Top 15 kohdetta

Ihanat, mahtavat ja maagiset Game of Thrones kuvauspaikat odottavat juuri sinua. Nappaa vinkit talteen ja varaa lennot Game of Thronesin maisemiin!

Game of Thrones kuvauspaikat Espanjassa

1. Alcázar de Sevilla (Dornen vesipuutarhat)

Näe Dornen prinssin Doranin palatsin Vesipuutarhat ihka oikeasti! Ota suunnaksi Sevillan Alcázarin palatsi, joka antaa maagiset puitteet maagisille kohtauksille! On todella helppoa kuvitella Doran Martellin kävelevän palatsin käytävillä ja puutarhassa, aivan niin kuin maurien kuninkaat ja katoliset monarkit aikoinaan. Näe myös palatsin Patio del Cruceron alla sijaitsevat kauniit altaat, Baños de Doña María de Padilla.
Sevillan lähellä sijaitseva ikivanha italialainen amfiteatteri Anfiteatro de Itálica on myös mukana sarjan kausilla 7 ja 8.

Game of Thrones kuvauspaikat

2. Plaza de Toros de Osuna (Meereenin taisteluareena)

Härkätaisteluareena Osuna on yksi Sevillan maamerkeistä. Se on myös näkyvästi esillä Game of Thronesissa, jopa koko sarjan suurimmissa kohtauksissa. Meereenin taisteluareenana tutuksi tullut areena sijaitsee Sierra Sur -vuoriston juurella ja matkustat sinne helposti joko Sevillasta (80km) tai Malagasta (100km). Vinkki: Osunan ravintola Casa Currossa on tarjolla Game of Thrones -teemamenu, joka sisältää annoksia Starkien ja Targaryenien tapaan.

Game of Thrones kuvauspaikat: Osuna

3. Córdoban roomalainen silta (Volantisin silta)

Córdoban roomalaisen sillan eli Puente Romanon historia ulottuu vuosisatojen taakse ja siltä se näyttää myös Game of Thronesissa Volantisin kaupungin siltana. Tosin, sarjassa silta saatiin näyttämään huomattavasti pidemmältä muun muassa kamerakulmien ja drone-kuvausten avulla. Guadalquivirjoen ylittävä silta on kyllä mahtava näky jo sellaisenaan!

Game of Thrones kuvauspaikat: Volantisin silta

Game of Thrones kuvauspaikat Marokossa

4. Aït-Ben-Haddou (Yunkai ja Pentos)

Seuraa Daenerys Targyenin jalanjälkiä Orjienlahden ja vapaiden kaupunkien läpi, lähde matkalle Aït-Ben-Haddoun kaupunkiin, noin 100 km etelään Marrakechistä. Itse asiassa Aït-Ben-Haddou on kylä, jossa on vanha maalinnoitus. Kyläläiset tosin asuvat linnoituksen ulkopuolella, mutta mahtavat maisemat houkuttelevat paikalle sekä matkailijoita että elokuvien tekijöitä. Ja tällä onkin kuvattu monia todella kuuluisia leffoja, kuten esimerkiksi Arabian Lawrence, Gladiaattori, Alexander ja Muumio-elokuvat.

Lue vinkit matkallesi Marrakechiin!

Game of Thrones kuvauspaikat: Ait-Ben-Haddou

5. Essaouira (Astapor)

Game of Thornesissa Astaporin kaupunki sijaitsee Yunkaista etelään, mutta todellisuudessa kuvauspaikka Essaouira sijaitsee Aït-Ben-Haddousta länteen. Sanotaan, että tämä Atlantin rannikon kaupunki on Marokon helmi. Essaouiran tunnetuin maamerkki ovat kaupungin muurit, jotka ovat todella tärkeä osa myös Astaporin kaupunkikuvaa. Essaouiran tunnelma on kuitenkin tv-sarjasta poiketen rento ja idyllinen. 1960-luvulla täällä viihtyivät monet tähdet, esimerkiksi Cat Stevens ja Jimi Hendrix.

Game of Thrones kuvauspaikat: Essaouira

6. Atlas Corporation Studios, Ouarzazate

Ouarzazaten kaupungin liepeillä sijaitseva elokkuvastudio Atlas Corporation Studios on yksi maailman suurimmista kuvauspaikoista. Studiot ovat myös mielenkiintoinen käyntikohde, sillä näissä maisemissa ja lavasteissa. Olet varmasti nähnyt Game of Thornesin lisäksi elokuvat Gladiaattori sekä Asterix & Obelix: Tehtävä Kleopatra.

Atlas Studios

Game of Thrones kuvauspaikat Islannissa

7. Grjótagjá (Jon Snow’n ja Ygritten lemmenpesä)

Pieni laavaluola Grjótagjá sai suuren roolin Jon Snow’n ja Ygritten rakkauskohtauksessa. Vaikka ulkopuolella lumi peittää maan ja jäätä näkyy silmänkantamattomiin, sisällä luolassa kuuma vesi lämmittää ilman jopa +50 asteiseksi. Kuuma paikka kuumalle kohtaukselle…

Lue lisää: Islannin parhaat ja tärkeimmät nähtävyydet

Game of Thrones kuvauspaikat: Islanti

8. Dimmuborgir (Villien leiri)

Grjótagjá-luolan läheltä löytyy kuuluisa Dimmuborgirin laavakenttä, jossa kivet seisovat ja tököttävät oudoissa muodoissa. Islantilaisessa tarustossa tällä paikalla on suuri merkitys, mutta fiktiivisessä Westerosissa täällä sijaitsee Mance Rayderin villien leiri.

9. Vatnajökull (Muurin pohjoispuoli)

Tämä on Islannin saaren suurin jäätikkö, jossa jään paksuus on keskimäärin noin 400 metriä, paikoin jopa kilometrin! Vuosituhansien aikana muotoutunut jäätikkö on myös juuri laaja ja kylmä alue Muurista pohjoiseen.

Game of Thrones kuvauspaikat: Vatnajökull

10. Höfðabrekka (Frostfangs / Huurrehampaat)

Höfðabrekka lähellä Vikiä on Islannin eteläisin kaupunki ja se sijaitsee aivan Mýrdalsjökull-jäätikön kupeessa. Nämä maisemat saivat kunnian esittää sarjan Frostfangs- eli Huurrehampaat-vuoristoa.
Myös upeat mustakivirannat Vikin kaupungin edustalla ovat tuttuja Game of Thronesista!

11. Thingvellir National Park

Þingvellirin kansallispuisto on Unescon maailmanperintökohde ja alue on yli 9 hehtaarin kokoinen kaiken kaikkiaan. Þingvellirin historia ulottuu yli tuhannen vuoden päähän, sillä islantilaiset aloittivat siellä maakäräjät vuonna 930 ja käräjäkivillä kokoontunut allting-kokous olikin yksi Euroopan vanhimmista parlamenteista. Täällä myös kuvattiin Aryan ja Sandor Cleganen matkaa Westerosin kylästä toiseen.

Game of Thrones kuvauspaikat Kroatiassa

12. Dubrovnik (Kuninkaansatama)

Kaikkein kuuluisin Game of Thrones kuvauspaikoista on tietenkin Dubrovnik. Kaupunki on kuin ilmetty Kuninkaansatama, King’s Landing. Eikä todellakaan ole ihme, miksi juuri tämä kaupunki muureineen ja katuineen valittiin kuvauspaikaksi: Kauneutta ja dramatiikkaa huokuva Dubrovnikin vanhakaupunki on kuin eloon herännyt tarukaupunki. Voit melkein nähdä juonittelijoiden supattelevan kujien hämärissä kulmissa.

PS! Tiesithän, että Dubrovnik on yksi Välimeren parhaista lomakohteista, lue lisää.

Game of Thrones kuvauspaikat: Dubrovnik

13. Kaštel Gomilica (Braavos)

Kaštel Gomilica sijaitsee Splitistä länteen ja se sai antaa kasvot Braavosille, merimiesten ja miekkataitureiden kaupungille. Täällä kuvattiin muun muassa ne kohtaukset, joissa Arya myy ostereita satamassa.

14. Lovrijenac-linnoitus (Punalinna / Red Keep)

Kuninkaansataman sydän on tietenkin Punalinna eli Red Keep. Tosielämässä paikka on Dubrovnikin kaupunginmuurien ulkopuolella seisova Lovrijenac-linnoitus. Ja se onkin mahtavalla paikalla, 37-metriä korkean rantakallion laella.

15. Lokrumin saari (Qarth)

Muutaman sata metriä Dubrovnikin rannikolta löytyy Lokrumin saari, vain 10 minuutin venematkan päässä vanhasta satamasta. Saari ja siellä sijaitsevat linnoitus ja hylätty luostari toimivat Qarthin kaupungin kuvittajina.

Game of Thrones kuvauspaikat: Lokrum

Game of Thrones kuvauspaikat:

Alcázar de SevillaDornen vesipuutarhat
Plaza de Toros de OsunaMeereenin taisteluareena
Córdoban roomalainen siltaVolantisin silta
Aït-Ben-HaddouYunkai ja Pentos
EssaouiraAstapor
Atlas Corporation StudiosOuarzazate
GrjótagjáJon Snow’n ja Ygritten lemmenpesä
DimmuborgirVillien leiri
VatnajökullMuurin pohjoispuoli
HöfðabrekkaFrostfangs / Huurrehampaat
Þingvellirin kansallispuisto Westeros
DubrovnikKuninkaansatama
Kaštel GomilicaBraavos
Lovrijenac-linnoitusPunalinna / Red Keep
Lokrumin saariQarth

Skyscanner on maailman matkahakukone, jonka avulla säästät rahaa lennoistahotelleista ja autovuokrauksesta.

Kartta