uutiset Autoloma Saksassa: Top 5 road trip Saksa -reitit!

Kaikki artikkelit

Autoloma Saksassa: Top 5 road trip Saksa -reitit!

Autoloma Saksassa on upea reissu! Miltä kuulostaisi Saksan linnatie, viinireitti tai satumatka Grimmin satujen maailmaan? Skyscanner esittelee nyt parhaat road trip Saksa -reitit.

Autoloma Saksassa on ikimuistoinen elämys, joten aloita road trip Saksa -matkasi suunnittelut vaikka heti! Tässä vinkit, lue lisää ja lähde reissuun.

Vinkit sinulle, joka lähdet ajelemaan Saksaan

Saksan teiden nopeusrajoitukset ovat normaalisti kaupunkialueilla 50 km/h ja taajama-alueen ulkopuolella 70-100 km/h. Autobahneilla eli Saksan moottoriteillä nopeautta ei ole rajoitettu, vaikka suositeltu nopeus onkin 130 km/h. Yleensä autobahneilla ajetaan huomattavasti lujempaa.

Autobahneilla ajettaessa:
Muista aina ajaa oikealla kaistalla ja ohittaa vasenta kaistaa pitkin. Väärästä ajotavasta voit saada tuntuvatkin sakot. Muista myös tankata ennen autobahn-osuutta: Auton pysäyttäminen autobahneilla on kielletty (paitsi onnettomuuden sattuessa), joten saat poliisilta sakot, jos autosi jää tien poskeen tyhjän tankin vuoksi.
Levähdysalueilta (Raststätte) löydät ravintoloita, bensa-asemia ja WC:t, ja näitä levähdyspaikkoja on matkan varrelle yleensä noin 55 km välein.

Road trip Saksa: Autobahn

1. Road trip Saksa: Bundesstraße 500 pitkin Schwarzwaldin halki

Etelä-Saksan upea ajoreitti vie sinut läpi Schwarzwaldin vuoriston ja metsien. Voimme luvata uskomattomia maisemia ajomatkallesi! Bundesstraße 500 -tie vie Ranskan rajalta Iffezheimistä ja päätyy Waldshut-Tiengenin kaksoiskaupunkiin – tai toisin päin. Koko matka on mitaltaan 233 km, mutta hienoin osuus on Schwarzwaldin tie eli Schwarzwaldhochstraße Baden-Badenista Freudenstadtiin. Matkan varrella näet muun muassa vuoriston korkeimman kohdan Hornisgrinden ja häikäisevän Mummelsee-järven.

Road trip Saksa: Autoloma Saksassa Schwarzwaldin halki

2. Road trip Saksa: Saksan linnatie, Burgenstraße

Yli 70 upeaa historiallista linnaa ja kauniita maisemia, mikä voisi olla parempaa. Tällaista reittiä et löydä mistään muualta maailmasta, joten tämä linnojen täyteinen road trip Saksa on ikimuistoinen kokemus. Kokonaismatka on huimat 1200 kilometriä ja päätepisteet ovat Mannheim ja Praha, Tsekin puolella. Ajomatkaa ja näkemistä on niin paljon, että matka kannattaa paloitella. Ja tietysti voit valita oman suosikkiosuutesi ja hurauttaa pelkästään sen! Vaihtoehtoja on runsaasti. Esimerkiksi matkalla Mannheimista Mosbachiin (92 km) näet 10 mahtavaa linnaa, mm. Mannheimin barokkipalatsi, Schwetzingenin linna ja Heidelbergin linna. Mannheimia lähin suuri lentokenttä on Frankfurt, noin 80 kilometriä Mannheimista. Lentokentältä vuokraat auton kätevästi ja voit tehdä sen etukäteen samalla, kun varaat lennot.

Road trip Saksa: Autoloma Saksassa Saksan linnatie

3. Road trip Saksa: Saksan satureitti, Märchenstraße

Autoloma Saksassa voi olla pelkkää satua! Ja tätä satua riittää 600 kilometrin matkalta Keski-Saksan Hanausta aina pohjoiseen, Bremeniin. Grimmin satujen maailmaan keskittyvä satujen ajoreitti kulkee kahdeksan luonnonpuiston läpi ja reitin tärkeimmät kaupungit ovat Hanau, Steinau, Marburg ja Kassel. Alsfeldissa voit vierailla Punahilkan talossa ja Sababurgin linna tunnetaan Prinsessa Ruususen linnana. Hanaun kaupunkia lähin lentokenttä on Frankfurt, josta ajat helposti 30 kilometrin matkan reitin lähtöpisteeseen.

Road trip Saksa: Autoloma Saksassa

4. Road trip Saksa: Saksan viinireitti, Deutsche Weinstraße

85 kilometrin road trip Saksan viinialueella ei ole koskaan huono idea. Kauniit viiniviljelmät ja loistavat viinit ovat pääosassa Saksan viinireitin varrella, Pfalzin alueella Reinin länsi- ja Alsacen pohjoispuolella. Ajomatka kulkee rajantuntumasta Schweigenista pohjoiseen Zellertalin kaupunkiin. Viinireitillä on kuljettu jo 1935 vuodesta lähtien eikä suosio näytä laantuvan – päinvastoin. Pysähdyspaikkoja on todella paljon, vaikka matka ei sinänsä tuntuisikaan pitkältä. Aloita matkasi vaikkapa Saksan viiniportilta, Deutsches Weintor, Schweigen-Rechtenbachin kaupungissa. Muita mielenkiintoisia kohteita ovat Trifelsin linna Annweilerissä sekä Hambachin linna Neustadtin lähellä. Ja tietenkin kaikki lukemattomat viinitilat!

5. Road trip Saksa: Saksan Romanttinen reitti, Romantische Straße

Tämä Etelä-Saksan tunnettu Romanttinen ajoreitti on ollut yksi parhaista road trip Saksa -matkoista aina 1950-luvulta asti. 370-460 kilometrin mittainen autoloma Saksassa vie Baijerin Würzburgista etelärajan tuntumaan Füssenin kaupunkiin. Sanotaan, että Romanttisen reitin varrella näet sitä oikeaa saksalaista maisemaa ja elämänmenoa, ja voimme taata, että takuulla nautit reissusta! Keskiaikaisia rakennuksia ja linnoja, goottilaista arkkitehtuuria, luontoa ja hyvää ruokaa matkan varrella, ihana kokemus! Lähtöpistettä lähin lentokenttä on Frankfurtissa, joten varaa lennot, vuokraa auto Frankfurtin lentokentältä ja aja 120 kilometrin matka Würzburgin kaupunkiin.