COVID-19 (koronavirus) saattaa vaikuttaa matkasuunnitelmiisi. Minne ikinä menetkin, löydät uusimmat ohjeet täältä.

uutiset Autolla Sveitsissä: Road trip Sveitsi Alppimaisemissa

Kaikki artikkelit

Autolla Sveitsissä: Road trip Sveitsi Alppimaisemissa

Koe mahtava road trip Sveitsi ja lähde kokemaan ikimuistoinen loma autolla Sveitsissä, upeissa Alppimaisemissa. Lue vinkit parhaista reiteistä!

Miltä kuulostaisi loma autolla Sveitsissä, kun tiedossa on kirkkaita järviä ja vuoristosolia, ja mutkittelevia pikkuteitä upeissa maisemissa? Lähde matkaan Zürichistä, Genevestä tai Baselista, reittivaihtoehtoja on useita. Road trip Sveitsi odottaa!

Road trip Sveitsi: Autolla Sveitsissä

Road trip Sveitsi: Säntis-vuori ja Obersee-järvi

Reitti: Zürich – Säntis (Schwägalp) – Obersee (Freienbach), 160 km

Välimatkat:
Zürich – Säntis (Schwägalp) 98 km
Säntis (Schwägalp) – Obersee (Freienbach) 62 km

Matka Zürichistä Schwägalpiin kulkee ensin moottoritie 1 pitkin ja sitten Gossaun kohdalta 8-tietä Schwägalpin kylään. Mahtava Säntis-vuori kohoaa 2,5 km korkeuteen ja pääset nousemaan upean vuorenhuipun tuntumaan köysiratahissillä. Köysiradan lähtöpiste on Schwägalpin kylässä, jossa on myös yksi Sveitsin Alppien korkeimmista vuoristosolista, 1278 metrissä kulkeva Schwägalp Pass.

Schwägalpista matka jatkuu Obersee-järven rantaan, Freienbachin kaupunkiin. Reitti on todella upea, tiedossa on kauniita rinteitä ja mutkaisia teitä. Mutta ei huolta, ajaminen täällä ei ole vaikeaa. Freienbachista löytyy sekä ihania ravintoloita että hyviä yöpymispaikkoja.

Road trip Sveitsi: Autolla Sveitsissä Obersee-järvi

Road trip Sveitsi: Kirkas Klöntalersee-järvi

Reitti: Zürich – Freienbach – Klöntalersee, 78 km

Välimatkat:
Zürich – Freienbach 33 km
Freienbach – Klöntalersee (Glarus) 45 km

Matka Zürichistä Freienbachiin sujuu nopeasti ja helposti moottoritie 3:sta pitkin puolessa tunnissa. Tee visiitti Pfäffikonin linnaan ja nauti järvenrannan ravintoloiden tarjonnasta (ja maisemista!).

Klöntalersee on käsittämättömän upea ja kirkasvetinen vuoristojärvi, jonka todella haluat nähdä. Freienbachista Klöntalerseen järvelle ja Glarusin kylään on matkaa vain 45 kilometriä, mutta ajomatkaan kannattaa varata ainakin tunti. Ensinnäkin, tiet ovat osin kapeita ja mutkikkaita, ja toiseksi, näkymät ovat sen verran upeat, että saatat haluta pysäyttää auton kerran jos toisenkin. Mutta ei liian kapeisiin kohtiin! Tie mutkittelee pienten kylien läpi ja nousee korkealle, ja vastaan saattaa tulla myös lehmälauma, joten ole tarkkana.

Road trip Sveitsi: Genevestä Neuchateliin

Reitti: Geneve – Lausanne – Neuchatel, 135 km

Välimatkat:
Geneve – Lausanne 62 km
Lausanne – Neuchatel 73 km

Ajomatka Genevestä Lausanneen on lyhyehkö, vain reilut 60 km. Voit toki ajaa matkan nopeasti, noin 45 minuutissa, reitti A1-moottoritietä pitkin on helppo ajaa. Mutta me suosittelemme ajelemaan pitkin pienempää 1-tietä, joka kulkee aivan Genevejärven (Lac Léman) rantaa pitkin Lausanneen. Lausannen katedraali on kaunista nähtävää ja urheilusta kiinnostuneiden kannattaa käydä Olympiamuseossa.

Lausannesta matka jatkuu Neuchateliin, reilun 70 km matka moottoriteitä pitkin on näppärä ajaa. Täällä Neuchatelinjärven rannalla hienoja nähtävyyksiä riittää; Neuchatelin linna, kuuluisa vankilatorni ja La Collégiale -luostari ovat muutamia tärkeimmistä. Noin 10 kilometrin päässä kaupungista löytyy Chaumontin vuoren näköalapaikka, ehdoton käyntikohde!

Road trip Sveitsi: Baselista Neuchateliin

Reitti: Basel – Bern – Neuchatel, 153 km

Välimatkat:
Basel – Bern 101 km
Bern – Neuchatel 52 km

Voit ajella Neuchatelinjärven maisemiin myös Baselista käsin. Matka Baselista Berniin taittuu pitkin moottoriteitä A2 ja A1/E25. Bernissä kannattaa pysähtyä ja nauttia kaupungin elämänmenosta ja kauniista vanhakaupungista. Bernistä ajomatka Neuchateliin jatkuu A1/E25-moottoritietä, mutta reilun 20 km ajomatkan jälkeen pääset ajelemaan pienempää ja viihtyisää T10-tietä upeiden maisemien halki. Kun olet reissussa autolla Sveitsissä, pikkutiet ovat juuri sitä, mitä tarvitset!

Road trip Sveitsi: Koe myös nämä autolla Sveitsissä!

Bellinzonan linnat

Sveitsin italiankielisen alueen pääkaupungin, Bellinzonan, kolme keskiaikaista linnaa. Näe Castelgrande muureineen, Montebello sen kupeessa ja kaunis Sasso Corbaro.

Aletschjäätikkö

Alppien suurin jäätikkö. Ota suunnaksi Brigin kaupunki ja 19-tie.

Klausenin vuoristosola, Klausen Pass

1948 metriä merenpinnan korkeudesta kulkeva sola, Altdorfin ja Linthalin välissä kulkeva 17-tien varrella.

Furkan vuoristosola, Furka Pass

2431 metriä merenpinnan korkeudesta kulkeva sola, 19-tien varrella. Täällä on kuvattu myös James Bond -elokuvia!

Flüelan vuoristosola, Flüela Pass

2383 metriä merenpinnan korkeudesta kulkeva sola, Davosin ja Suschin välillä kulkevan tien varrella.

Hiihtokeskus Portes du Soleil

Ranskan ja Sveitsin rajalla, Genevejärven ja Mount Blancin välillä sijaitseva valtava hiihtokeskus.

Grosser Mythen

Kaksihuippuisen Mythen-vuoren korkeampi huippu, 1898 metriä. Loistava retkeilykohde ja vuoren huipulta löytyy myös ravintola!