COVID-19 (koronavirus) saattaa vaikuttaa matkasuunnitelmiisi. Minne ikinä menetkin, löydät uusimmat ohjeet täältä.

uutiset Autolla Ranskassa: Parhaat road trip Ranska -reitit

Kaikki artikkelit

Autolla Ranskassa: Parhaat road trip Ranska -reitit

Tiedossa lomamatka autolla Ranskassa? Skyscanner kertoo parhaat autovinkit ja mielenkiintoisimmat road trip Ranska -reitit.

Haluatko kokea legendaarisen Alppireitin Route des Grandes Alpes? Vai suunnitteletko matkaa Nizzaan ja haluaisit nähdä hieman muutakin? Skyscanner vinkkaa nyt mielenkiintoiset road trip Ranska -reitit. Ota vinkit talteen ja lähde lomalle autolla Ranskassa!

Road trip Ranska: Muista nämä automatkalla Ranskassa

Ranskassa normaalit nopeusrajoitukset ovat taajama-alueella 50km/h, taajaman ulkopuolella 90km/h ja moottoriteillä 130km/h. Kännykkään puhuminen matkan aikana on laissa kiellettyä, joten anna matkaseuralaisten näppäillä puhelinta ja lähetellä viestejä, sillä aikaa kun kuski nauttii ajamisesta. Monissa kaupungeissa pysäköinti kadunvarsilla on maksullista arkipäivinä eli maanantaista lauantaihin. Sunnuntaisin pysäköinti on yleensä maksutonta.

Road trip Ranska: Autolla Ranskassa

Road trip Ranska: Route des Grandes Alpes

Etapit ja tärkein nähtävyys:
Annecy: Annecy-järvi
Plateau-d’Assy: Alppien korkein huippu Mont Blanc
Bourg-Saint-Maurice: Les Arcs köysirata
Bessans
Valloire
Le Monetier-les-Bains: Kylpyläkaupunki
Briancon: Vanhakaupungin linnoitus
Arvieux: Col d’IzoardVars
Barcelonette: Mercantourin kansallispuisto
Guillaumes: Gorges de Daluis -kanjoni
Valberg
Nizza: Upea Ranskan riviera
Yhteensä 600 km

Tämä on reitti, joka kaikkien Ranskan ja Alppien ystävien tulisi ajaa! Mahtava ajomatka, jonka aikana näet niin paljon erilaisia maisemia ja näkymiä, että kerrottavaa (ja kuvattavaa) riittää. Matkan voi aloittaa joko pohjoisesta tai etelästä. Monet pyöräilijät ajavat tämän reitin hieman pidempänä kuin automatkalaiset. Me suosittelemme aloittamaan joko pohjoisesta, Annecyn kylästä tai etelästä, Nizzasta. Matkan pituus on pisimmillään 684 km, mutta ajomatka Annecy-Nizza (tai toisin päin) on suunnilleen 600 kilometriä.

Mahtava Route des Grandes Alpes -reitti kulkee neljän kansallispuiston ja 16 vuoristosolan läpi. Road trip kannattaa tehdä touko-lokakuussa, jolloin suurin osa teistä on avoinna. Muista kuitenkin, että reitin korkeimmat kohdat (Col du Galibier, Col d’Izoard ja Col de l’Iseran) aukeavat vasta kesäkuun puolivälin paikkeilla ja ne suljetaan syksyllä heti, kun ensilumi sataa.

Road trip Ranska: Ranskan Nizzasta Italian Genovaan

Välimatkat:
Nizza – San Remo 55 km
San Remo – Genova 145 km
Yhteensä 200 km

Road trip Ranska voi viedä sinut myös Italiaan! Nizzasta on todella helppoa lähteä automatkalle rajan yli Italian puolelle, Genovaan. Ajomatkaa kertyy hieman alle 200 kilometriä ja matkan ajaa 2,5 tunnissa A10/E80-tiellä, pitkin rannikkoa ja mitä kauneimpia maisemia. Älä kuitenkaan heti lähde ajamaan, vaan nauti Nizzan tunnelmasta. Kävele pitkin Promenade des Anglaisia ja tee visiitti Linnakukkulalle.

Äläkä turhaa kiirehdi ja posota koko matkaa Nizzasta Genovaan yhtä soittoa, vaan pysähdy ainakin kauniissa San Remon rannikkokaupungissa, joka on tunnettu musiikkijuhlistaan, mutta myös ihanista pikkukaduista ja upeasta hiekkarannasta. Huom! Muista varmistaa autovuokraamolta, että saat viedä auton toiseen maahan.
Genovassa riittää nähtävää, onhan kaupunki tunnettu kulttuurista ja kauneudesta. Käy myös ajelemassa upealle Forte Diamante -linnalle!

Road trip Ranska: Napoleonin reitti

Välimatkat:
Grenoble – Manosque 193 km
Manosque – Golfe-Juan 181 km
Yhteensä 374 km

Kuuluisa Napoleon ja road trip Ranska; mikä upea yhdistelmä! Tämä ajoreissu myötäilee Napoleonin kuuluisaa vuoden 1815 matkaa Elbasta Grenobleen. Reitti kulkee Ranskan Alppien kautta, toisessa päässä Grenoble ja toisessa Golfe-Juanin rantakaupunki. Monien mielestä maisemat ovat monin paikoin hyvin samanlaiset kuin yli 200 vuotta sitten. No, osittain varmasti, mutta tiet ovat onneksi hyvässä 2000-luvun kunnossa.

Matka Grenoblesta rannikolle A51/E712-tietä pitkin on noin 370 kilometriä pitkä ja sen voit ajaa jopa 4,5 tunnissa. Mutta kun nyt kerran olet reissussa autolla Ranskassa, ei kannattaa jättää monia hienoja pysähdyspaikkoja väliin.

Pysähdy siis lounaalle tai kahville viehättävään Manosquen pikkukaupunkiin. Tai aja Grenoblesta ensin Écrinsin kansallispuistoon ja jatka sieltä matkaasi Manosqueen ja edelleen Golfe-Juanin kaupunkiin, Ligurianmeren rannalle. Tällöin matkaa kertyy 420 km, joten koukkaus ei ole kovin suuri ja se todella kannattaa! Olethan kuitenkin autolla Ranskassa ja lomalla, joten ei turhaa hoppuilua ja stressiä!