uutiset 5 parasta road trip -reittiä Euroopassa

Kaikki artikkelit

5 parasta road trip -reittiä Euroopassa

Oletko lähdössä autolla Eurooppaan? Hienoa! Automatka Euroopassa on mahtava tapa tutustua moniin maihin ja alueisiin, joita muuten et välttämättä näkisi. Skyscanner vinkkaa nyt viisi parasta road trip -reittiä Euroopassa. Valitse suosikkisi, varaa lennot, etsi vuokra-auto ja lähde matkaan!

1. Road trip Espanjasta Marokkoon: Malaga – Tanger

Tämä road trip alkaa lennoilla Malagaan. Malagasta voit vuokrata auton ja suunnata kohti Gibraltaria, josta pääset lautalla Tangeriin, Marokkoon. Tämä ajomatka ei ole lyhyimmästä päästä, joten varaa matkaan tarpeeksi aikaa ja paljon matkamusiikkia! Hyödynnä myös käteviä matkasovelluksia, joiden avulla vaikkapa reittisuunnitelman seuraaminen ja musiikin kuuntelu sujuvat näppärästi.

Malaga – Benalmadena (32 minuuttia)

Ennen lähtöä Malagasta kannattaa tehdä visiitti Alcazaban linnakkeeseen, joka on yksi tämän reitin upeimmista nähtävyyksistä. Lue lisää: Malagan top 10 nähtävyydet.

MA-20-tietä Malagasta etelään ajaessa näet upeita rannikkomaisemia kuten yhden Costa del Solin mahtavimmista rannoista, Playa de Guadalmarin. Jos haluat venyttää matkaasi hiukan, voit myös kääntyä MA-20-tieltä AP-7:lle ja viettää päivän tai kaksi ihanassa Benalmadenassa. Aurinkoa ja rentoutumista on luvassa. Jos menojalkaa vipattaa, niin Benalmadenan kuuluisa 24h-aukio pitää huolen siitä, että voit piipahtaa drinkille mihin aikaan vuorokaudesta tahansa. Mutta, ei drinkkejä kuskille, ellette sitten varaa hotellihuonetta.

Pienen rentoutumisen ja levon jälkeen matkaa jatkuu AP-7-tietä etelään, kohti Gibraltaria.

Benalmadena – Gibraltar (1 tunti, 38 minuuttia)

Kun ajat AP-7-tietä etelään rannikkoa pitkin, tulet Marbellaan. Lisää ihania rantoja, ravintoloita sekä runsaasti matkailijoita ja paikallisia rentoutumassa ja juhlimassa.

Jos päätät pysähtyä, veryttele jalkojasi kävelemällä Golden Mile -reitti, joka vie Marbellan länsipuolelta läheiseen Puerto Banusiin pikkukaupunkiin. Matkan varrella näkyy upeita julkkiskartanoita, ykkösluokan ravintoloita ja tietysti lisää baareja.

Marbellasta matka jatkuu AP-7-tietä pitkin tunnin verran Gibraltariin, josta lähtevät lautat Marokkoon. Gibraltarin ehdottomasti kaunein paikka on Gibraltar Nature Reserve -luonnonpuisto, jossa pääset tutustumaan toisen maailmansodan aikaisiin tunneleihin ja näkemään ikonisen yli 420 metriä korkean Gibraltarinvuoren.

Gibraltar – Tanger (3 tuntia, 2 minuuttia)

Lauttamatka Gibraltarilta Tangeriin kestää noin 1,5 tuntia ja lauttoja kulkee jokaisena viikonpäivänä. Kun saavut Tangerin satamaan, suuntaa N16-tietä länteen ja saavut Tangerin kaupunkiin.

Tanger on upea marokkolainen rannikkokaupunki, jossa ykkösjuttu on kierrellä vanhakaupungin sokkeloisia pikkukujia ja piipahtaa souk-markkinoilla. Muista tinkiä! Tärkeimmät nähtävyydet ovat Kasbah-kukkula ja museo sekä Zico Socco ja Grand Socco -aukiot. Avenue d’Espagne -kadun kupeessa ovat kaupungin parhaat hiekkarannat.

asther6 / Instagram

2. Mallorcan road trip: Palma – Manacor

Mallorcan saari ei ole suuren suuri, mutta siksi se juuri onkin loistava road trip -kohde. Lennä siis saaren pääkaupunkiin Palmaan, lentokentältä saat kätevästi vuokrattua auton. Sitten vain aurinkovoidetta ihoon, aurinkolasit silmille ja menoksi!

marinaborisova2503 / Instagram

Palma – Magaluf (30 minuuttia)

Ennen kuin jätät Palman kaupungin taaksesi, tee pieni visiitti kaupunkiin ja näe vanhakaupungin kujat sekä kaunis La Seun katedraali. Lue myös, mitkä ovat Mallorcan top 10 nähtävyydet!

Lähde Palmasta länteen Ma-20-tietä, sitten etelään Ma-1-tielle heti Genovan pikkukaupungin kohdalta. Jatka matkaa kunnes pääset kääntymään vasemmalle Camí Cala Figuera -kadulle. Suuntaa etelään ja saavut rentoon Magalufin kaupunkiin. Magalufista löydät rentoa meininkiä, musiikkia ja juhlia. Rannoilla voi loikoilla rauhassa ja iltaelämä on vilkasta. Kaupunkiin voi tutustua myös fillarilla ajellen, joten vuokraa pyörä!

kado_travel / Instagram

Magaluf – Sóller (42 minuuttia)

Magaluf kuuluu Calvian alueeseen ja sen naapurialue Santa Ponza on vain 15 minuutin ajomatkan päässä. Jos siis kaipaat lisää rentoutumista, ruokaa, juomaa ja tanssia, pysähdy siellä.

Magalufista kannattaa jatkaa kohti pohjoista Ma-20-tietä pitkin. Aja Palman ohi ja käänny Ma-11-tielle. Tätä tietä pitkin saavut vanhaan ja idylliseen Sóllerin kaupunkiin. Jos satut paikalle lauantaina, käy kokemassa vilkkaat torimarkkinat. Jos haluat saada maata jalkojesi alle, on parasta suunnata Serra de Tramuntana vuoriston vaelluspoluille. Tämä vuoristo on myös Unescon maailmanperintökohde!

britt_en_mallorca / Instagram

Sóller – Alcúdia (1 tunti, 35 minuuttia)

Nyt suuntaamme kohti vuoristoa ja Alcúdiaa saaren koillisosassa. Lähde Sóllerista pohjoiseen pitkin Ma-10-tietä ja valmistaudu kiemurteleviin reitteihin ja kaarteisiin. Tie kulkee saaren korkeimman kohdan, Puig Majorin, kupeesta. Ja muista, näillä tellä liikkuu myös paljon pyöräilijöitä, ja joskus joku lammaslaumakin!

concledoc / Instagram

Saavuttuasi Alcúdiaan kannattaa ottaa kunnon tauko ja rentoutua vaikkapa upealla Coll Baix -biitsillä. Tosin sinne päästäkseen joutuu hieman kiipeilemään kalliorinteellä, joten jos helpompi vaihtoehto houkuttelee, Aucanada-ranta ja upea majakka ovat hyvä kohde. Jos purjehtiminen, vesiskootterit tai muut vesiaktiviteetit kiinnostavat, Alcúdia on oiva stoppi sinulle. Tee sitten kierros kaupungissa, osta matkaevästä ja valmistaudu suuntaamaan kohti määränpäätä, Manacoria.

jan.p.o / Instagram

Alcúdia – Manacor (1 tunti)

Jos saavut Manacoriin maanantaina, näet kaupungin vilkkaimmillaan. Nimittäin kaupungin maanantaimarkkinat vetävät paikalle niin matkailijoita kuin paikallisia ostoksille. Vihanneksia, hedelmiä, ruokatarpeita, käsitöitä, vaatteita, tuliaisia… Reitti Manacoriin kulkee pitkin Ma-12-tietä Alcúdiasta etelään, käännös oikealle ennen Ca’n Picafortia ja sitten tietä Ma-3410 pitkin kohti Manacoria.

Manacor on itse asiassa Mallorcan toiseksi suurin kaupunki ja sen historia on pitkä ja rikas. Näe ainakin Torre de Ses Puntes -torni sekä 1600-luvulta peräisin oleva Església de Sant Vicenç Ferrer -kirkko. Vietä Manacorissa päivä tai kaksi ennen kotiinpaluuta. Kun olet valmis palaamaan Palman lentokentälle, suuntaa Ma-15-tielle länteen ja pääset suoraan Palmaan.

didalenoli / Instagram

3. Portugalin road trip: Faro – Porto

Jos nautit historiasta, kulttuurista ja upeista merimaisemista, tämä reitti on sinulle! Lähde matkaa varaamalla lennot Faron lentokentälle Portugalissa. Vuokraa auto ja starttaa road trip Portugalissa!

miguel_lamberto / Instagram

Faro – Beja (1 tunti, 33 minuuttia)

Faro on ihana matkakaupunki, jonka sydän on vanhakaupunki Cidade Velha ja tunnetuin nähtävyys on Faron katedraali.

Kun olet valmis lähtemään ajomatkalle, ota A22-tie luoteeseen ja käänny sitten E1-tielle. Ajele kohti pohjoista ja Bejan pikkukaupunkia. Tämä idyllinen kaupunki on kuuleman mukaan itsensä Julius Cesarin perustama, joten käy katsomassa ainakin linnoitus ja näe roomalaisaikaiset rakennukset. Kaupungissa on ihania pieniä katuja ja kujia kuljettavaksi!

sharing_portugal / Instagram

Beja – Lissabon (2 tuntia)

Seuraavana vuorossa Portugalin pääkaupunki Lissabon, jonne pääset IP8-tietä länteen Bejasta. Käänny A2-tielle pohjoiseen kohti Almadan kaupunkia, jossa voit pitää paussin ja käydä katsomassa upeaa Jeesus-patsasta, Cristo Reitä. Jatka Almadasta Tagus-joen suiston yli Lissaboniin. Kaupunki on täynnä nähtävää ja koettavaa. Mahtava Castelo de São Jorge -linnoitus, vanhakaupunki Alfama ja keltaiset raitiovaunut. Lue lisää: Top 7 Lissabonin nähtävyydet.

carlopes27 / Instagram

Lissabon – Peniche (1 tunti, 16 minuuttia)

Oesten maakunnan rannikkokaupunki Penicheen pääset kätevästi lähtemällä A8-tietä pohjoiseen Lissabonista ja suuntaamalla sitten länteen IP6 pitkin. Penichen suurin ranta on mitä parhain spotti surffaukseen ja jos haluat päästä hetkeksi rauhaan kaupungin hälystä, Berlengasin saaristo tarjoaa siihen upeat puitteet! Tsekkaa myös Penichen linnoitus tai Berlengasin saaristoon 1650-luvulla rakennettu Berlengasin linnoitus (Forte de São João Baptista).

wonderlust.portugal / Instagram

Peniche – Porto (2 tuntia, 30 minuuttia)

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä: suunnaksi Porto. Lähde Penichestä A8-tietä pohjoiseen kunnes tie muuttuu A17-tieksi. Jatka kunnes näet viitan tielle A29 kohti Portoa.

Porto on tietysti tunnetuin viinistään eli portviinistä. Tunnelmallisten ravintoloiden ja kivojen kahviloiden lisäksi kaupungista löytyy historiaa ja viihdettä. Tunnetuin alue on vanhakaupunki Ribeira, jonka kujat ja rakennukset huokuvat historiaa. Kaartelevien katujen varsilta löydät mielenkiintoista arkkitehtuuria ja kaupungin parhaita ruokapaikkoja.

Kun kotiinlähtö on lähellä, suuntaa Porton lentokentälle.

visitporto / Instagram

4. Espanjan road trip: Alicante – Ibiza

Espanjan itärannikkoa pitkin kulkevat road trip vie sinut ja matkaporukkasi Alicantesta aina eloisalle Ibizan saarelle. Ota lennot Alicanteen ja valmistaudu matkaan! Ennen auton starttaamista kannattaa tutustua ihanaan Alicanteen hiukan paremmin. Alicante on oivallinen lomakohde, josta löytyy ne kaikkein tärkeimmät: lämmintä merivettä, aurinkoisia päiviä ja palmurantoja. Tsekkaa myös muut nähtävyydet kuten Santa Bárbaran linna. Lue lisää: Alicanten parhaat nähtävyydet!

bilamare / Instagram

Alicante – Dénia (1 tunti, 10 minuuttia)

Ensimmäiseksi lähdetään kohti Déniaan kaupunkia ja kaupungin satamaa, josta lähtevät lautat Ibizalle. Dénian satamakaupunkiin pääsee kätevästi lähtemällä Alicantesta itään AP-7-tietä Benidormin kaupunkin ohitse.

AP-7-tieltä pohjoiseen johtava E-15-tie vie Déniaan. Sataman lisäksi kaupungissa on mahtava linna, monipuolisia sukellusmahdollisuuksia, loistavia ravintoloita ja paljon muuta. Lautan lähtöä odotellessa ei siis tule tylsää.

Dénia – San Antonio (3 tuntia, 30 minuuttia)

Lauttamatka Déniasta päätyy San Antonion lahteen, jossa juhlat ovat jo käynnissä. Kuten ehkä arvelitkin, iltamenoja ja yöelämää löytyy joka lähtöön, mutta täällä pidetään hauskaa myös päivisin. Vesiurheilu ja sukellus ovat ykkösaktiviteetteja rannoilla.

San Antonio – San Jose (20 minutes)

Kun on aika lähteä eteenpäin, suuntaa E-30-tielle ja sitten PM-803-tielle kohti San Josen kaupunkia, jonka paikalliset tuntevat myös nimellä Sant Josep de sa Talaia. San Josen alueella on Ibizan korkein kohta, runsaasti rantoja ja kaupungin meininki on iisimpi kuin muualla Ibizalla. Hyviä ravintoloita riittää, joten lounas tai päivällinen San Josessa on ehdoton juttu!

angiecipri / Instagram

San Jose – Ibiza (30 minuuttia)

Kun lähdet itään San Josesta PM-803 pitkin, päädyt Ibizan kaupunkiin ja sen vanhaan osaan. Ibizan kaupunki on melko pieni, joten matka vanhakaupungista keskustan yökerhoihin on hyvin lyhyt. Vanhakaupunki tunnetaan nimellä Dalt Vila ja sen mukulakivikadut ja pienet kaupat ja kahvilat ovat oiva paikka ottaa tauko ajamisesta.

Kun lähdet palaamaan Alicanteen, pysähdy lauttamatkan jälkeen Déniassa haukkaamassa lounasta tai vietä yö mukavassa hotellissa ennen ajomatkaa Alicanten lentokentälle.

morethanibiza / Instagram

5. Lontoon road trip: Heathrow – Stonehenge

Road trip on seikkailu, varsinkin kun liikenne vaihtuu vasemmanpuoleiseksi! No tästä paremmaksi ei voi brittiläinen road trip tulla, joten lähdetään matkaan Heathrow’n lentokentältä.

Heathrow – Windsor (15-45 minuuttia)

Matka suuntautuu kentältä länteen kohti Windsorin kaupunkia. M4-moottoritie vie suoraan Heathrow’lta Windsoriin, matka-aika riippuu täysin ajankohdasta: ruuhka-aikoina matkaan menee kolme varttia, hiljaisimpina aikoina matka taittuu 15 minuutissa.

Legendaarisen Thames-joen varrella sijaitseva Windsor on mielenkiintoinen matkakohde. Windsorin linna on tietysti se isoin juttu ja kuningatarkin viihtyy täällä silloin kun hänellä on viikonloppuvapaa. Todennäköisesti et näe hänestä vilaustakaan, mutta upeaa historiaa kylläkin!

giuliaillari / Instagram

Legoland Windsor

Ihan mahtavaa! Legoland Windsor on palikkaparatiisi, joka villitsee niin lapset kuin aikuisetkin. Täällä vietät helposti koko päivän: näe viikinkimaailma, legoritarit, faaraot ja merirosvot!

legolandwindsor / Instagram

Eton College

Vain 13 minuutin ajomatkan päässä palikoista näet aivan toisenlaisen nähtävyyden: ikoninen Eton College, joka perustettiin jo vuonna 1440! Täällä on kasvatettu roppakaupalla Britannian pääministereitä, mutta suurta taikaa täältä ei löydy. Ei ihan Tylypahka siis.

princesstamtam1 / Instagram

Windsor – Stonehenge (1 tunti, 45 minuuttia)

Tämän legendaarisemmaksi ei matkakohde ei enää tule: Stonehenge on tuttu kaikille. Toiset saattavat muistaa sen vain Spinal Tap -elokuvasta, toiset taas tuntevat sen muinaishistoriaa tarkasti. Oli miten oli, tänne Wiltshireen on matkaa Eton Collegelta vain vajaa kaksi tuntia ja ajomatka on sen arvoinen. Lähde Etonilta joko M4-moottoritielle tai sitten voit matkata Basingstoken kautta ja lähteä ensin A303-tielle lounaaseen ja sitten M3-moottoritielle.

Mukaellen käännetty Dave Cookin artikkelista.

Lue myös:

Parhaat kaupunkilomakohteet reissulle Eurooppaan! Tiedossa muutamia lomapäiviä, ajatuksissa matka ja kaupunkiloma? Miten olisi Berliini, Split tai Dublin? Vai vievätkö kaikki tiet Roomaan? Jos et vielä tiedä, mihin kannattaa suunnata, katso vinkkimme ja varaa matka kaupunkilomalle!

Parhaat kohteet viikonloppulomalle Euroopassa! Muutama päivä vapaata ja mietit, mihin lähtisit? Reissu Euroopan kaupunkikohteisiin on paras tapa rentoutua, joten löydä itsellesi sopivin matkakohde ja varaa viikonloppuloma nyt!

Parhaat rantalomakohteet: Varaa matka rennolle lomalle näihin kohteisiin! Kesä, syys, talvi, kevät… On sitten mikä aika vuodesta tahansa, paras matka on rantaloma! Rantahiekkaa, aurinkoa ja kimaltavaa merta ei voi koskaan olla liikaa.

Vuoden 2018 suosituimmat matkakohteet ovat tässä!! Mitkä ovat suosituimmat matkakohteet juuri nyt? Skyscanner paljastaa uusimmat matkatrendit: Nämä kohteet ovat nyt in!

Skyscanner on maailman matkahakukone, jonka avulla säästät rahaa lennoistahotelleista ja autovuokrauksesta.