uutiset Välimeren parhaat lomakohteet, joita et voi missata!

Kaikki artikkelit

Välimeren parhaat lomakohteet, joita et voi missata!

Välimeri on monen mielessä, kun suunnitellaan lomalle lähtöä. Eikä ihme! Sieltä löytyy aurinkoa, viehättäviä pikkukaupunkeja ja Euroopan parhaat rannat. Skyscanner listasi parhaat Välimeren parhaat lomakohteet.

1. Languedoc-Roussillon, Ranska

Ranskan välimerellinen alue, Languedoc-Roussillon on täynnä monia mielenkiintoisia kaupunkeja ja kyliä. Satumainen Carcassonen linnakekaupunki ja elegantti Montpellier ovat tutustumisen arvoisia. Rannikolla kannattaa pysähtyä Katalonian kolmanneksi suurimmassa kaupungissa Perpignanissa sekä Colliouren kylässä, joka on viehättävä sekoitus ranskalaista ja espanjalaista kulttuuria. Languedoc-Roussillon on myös maailman suurin viinialue. Languedoc-Roussillon on ehdottomasti yksi Välimeren parhaista lomakohteista.

Upea Languedoc-Roussillon

2. Cádiz, Espanja

Turistit eivät ole kumma kyllä löytäneet vielä Cadizia. Alue on yksi Andalusian, ellei koko Espanjan, kauneimmista. Cadizin suurin aurinkoranta on yksi Euroopan parhaimmista rannoista ja se sijaitsee lähellä kaupungin erikoisen värikkäitä rakennuksia, joista yksi tunnetuin on keltakupolinen katedraali.
Eksy kaupungin kapeille mukulakivikaduille ja keskelle kaikkialla huokuvaa historiaa. Löydä itsesi nauttimassa tapaksia pienestä ja viehättävästä paikalliskuppilasta.

Koskematon Cadiz

3. Cinque Terre, Italia

Italian Rivieralla sijaitsee viehättävä viiden kylän muodostelma, Cinque Terre. Jos pidät italialaisesta ruoasta, rennosta elämänmenosta ja kivisistä rannoista, Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola ja Riomaggiore ovat sinun matkakohteesi. Lähimmät lentökentät löytyvät Milanosta ja Pisasta. Nämä jos mitkä pitäisivät olla osana Euroopan matkakohteet Top 10!

Salainen Italia: 5 ihanaa kohdetta
Nappaa sisäpiirin vinkit uudenlaista Italian-matkaa varten ennen kuin sana leviää!

Cinque Terre Italiassa

4. Mallorca, Espanja

Kaikki, jotka haluavat nauttia kunnon auringonpaisteesta, suuntaavat tietenkin Mallorcalle. Mallorcalla on Euroopan parhaat rannat. Suuret rantalomakeskukset kuten Alcúdia ja Palma Nova houkuttelevat matkalijoita ja perinteikäs kalastajakylä Cala Figuera hurmaa jokaisen. Pilvisenä päivänä kannattaa käydä tutustumassa sisämaan kauniiseen maaseutuun, viinitarhoihin ja oliivilehtoihin. Jos siis pilvisiä päiviä edes tulee!

Lue parhaat vinkit matkallesi aurinkoon: Mallorcan nähtävyydet top 10!

Aurinkoinen Mallorca

5. Dubrovnik, Kroatia

Muurien ympäröimä Dubrovnik on labyrinttimainen kaupunki, jossa on marmoroituja katuja ja upeaa arkkitehtuuria. Se on yksi Välimeren parhaista lomakohteista. Muurien ulkopuolelta löytyy mahtavia uimarantoja ja pieniä saaria. Jos haluat haluat nauttia henkeäsalpaavista maisemista, kokeile kaupungin köysirataa. Meri on todellakin sähkönsininen ylhäältä katsottuna!

Lumoava Kroatia:Lue lisää Kroatian parhaista lomakohteista.

Hurmaava Dubrovnik Kroatiassa

6. Korsika, Ranska

Korsika on välttänyt muiden Välimeren saarien kohtalon ja on edelleen koskematon paikka. Korsikalta löytyy Euroopan kauneimmat rannat ja päätähuimaavan upeita maisemia. Vaikka Korsika on virallisesti osa Ranskaa, korsikalainen kulltuuri on ylpeä omaperäisyydestään. Paikan tunnuslause kuuluukin: valloitettu useasti, mutta ei koskaan alistettu.

Kaunis Korsika

7. Algarve, Portugali

300 aurinkoista päivää vuodessa. Hyvää ruokaa. Mukavia paikallisia. Kultaisia hiekkarantoja ja kalkkikivikallioita. Portugalin koko etelärannikko on yksi Välimeren parhaimmista loma-alueista. Vuokraa auto ja käy tutustumassa kaikkiin sen kauniisiin kyliin.

Aurinkoinen Algaver Portugalissa

8. Adrianmeren rannikko, Montenegro

Montenegrosta on tullut yksi nopeimmin kasvavista matkailukohteista Euroopassa ja se saattaa johtua alueen uskomattomista aurinkorannoista. Täällä on ehkä Euroopan parhaimmat rannat. Käy Kotorin kaupungissa ja kiipeä läheiselle linnakkeelle ihastelemaan maisemia. Voit myös matkustaa rannikkoa pitkin ja viettää päivän kauniissa Sveti Stefanin entisessä kalastajakylässä, josta on rakennettu ylellinen matkailukohde.

Montenegro tarjoaa runsaasti upeita maisemia ja viehättäviä kaupunkeja. Lue lisää: Top 7: Montenegron kauneimmat kohteet

Adrianmeren rannikko

9. Kreeta, Kreikka

Kreeta on Kreikan suurin saari. Sen tuhannen kilometrin mittainen rantaviiva on tehnyt siitä todella suositun rantalomakohteen, ja oikeutetusti. Kreetalla on helposti Euroopan parhaat rannat. Kreeta on monimuotoinen saari, jossa on rantojen lisäksi myös upeita vuoria. Hanian ja Rethymnonin kaupungit ovat täynnä viehättävää venetsialaista arkkitehtuuria ja pääkaupunki Iraklionin ulkopuolelta löytyy Knossoksen palatsin rauniot.

Me listasimme parhaat rantalomakohteet ja Kreeta on niistä yksi, lue lisää! Paras rantaloma: Tänne kannattaa matkustaa.

Kreeta

10. Joonianmeren rannikko, Albania

Albania ei tule ehkä ensimmäisenä mieleen rantalomaa suunniteltaessa, mutta itseasiassa sieltä löytyy yksi Välimeren parhaista lomakohteista. Joonianmeren koskematon rantaviiva, turkoosi merivesi ja dramaattinen vuoristomaisema ovat loistavia syitä matkustaa Albaniaan. Vuokraa auto ja lähde pienelle päiväretkelle rannikkoa pitkin. Matkan varrella Vloresta Sarandeen löytyy jopa kolme upeaa hiekkarantaa.

Joonianmeren rannikko Albaniassa

Parhaat Välimeren lomakohteet

Kaupunki tai alue Maa
Languedoc-Roussillon Ranska
Cádiz Espanja
Cinque Terre Italia
Mallorca Espanja
Dubrovnik Kroatia
Korsika Ranska
Algarve Portugali
Adrianmeren rannikko Montenegro
Kreeta Kreikka
Joonianmeren rannikko Albania

Lue myös nämä:

Etsi halpoja lentoja Skyscannerin karttahaun avulla
Jos olet joustava matkaaja ja olet valmis matkustamaan melkein minne vain, Skyscannerin hintavertailukartta auttaa sinua löytämään aivan uusia matkakohteita, joista et osannut unelmoidakaan.

Uudet lentoreitit Suomesta
Uusi vuosi ja uudet reitit. Muun muassa Finnair, Norwegian ja Air Baltic tarjoavat uusia mielenkiintoisia lentoreittejä Suomesta maailman suosikkikohteisiin.

Skyscanner on maailman matkahakukone, jonka avulla säästät rahaa lennoista, hotelleista ja autovuokrauksesta.

Kartta