Kartta

Halvat lennot Rovaniemeltä Helsinkiin

Lennon tiedot kohteesta Rovaniemi kohteeseen Helsinki Vantaa

Suoraa lentoyhtiötä

5

Lentoa viikossa

55

Keskimääräinen lennon kesto, lennon pituus 695 kilometriä

1h 15min

Suosituin lentoyhtiö viime kuussa

Finnair

Helsinki Vantaa

1 lentokenttä

Lentoyhtiöt, jotka tarjoavat lentoja Rovaniemeltä Helsinkiin

Suoria lentoja Rovaniemeltä Helsinkiin tarjoavat Finnair ja Norwegian. Lentoja löytyy useita joka viikonpäivä.

Lennolle lähtö Rovaniemen lentokentältä

Rovaniemen lentoasema sijaitsee vain 10 km päässä kaupungin keskustasta. Rovaniemen lentoasemalle pääsee kätevästi monilla eri liikennevälineillä. Airportbus-bussi kulkee lentokentän ja keskustan välillä, pysähtyen mm. suurimpien hotellien edessä. Matka maksaa alkaen 7€. Bussin voi tilata myös etukäteen noutamaan sinut ja seurueesi kotiosoitteesta. Pikakuljetuksen bussi numero 8 ajaa keskustan ja lentoaseman lisäksi Santaparkkiin ja Pajakylään niiden aukiolojen puitteissa. Pyhä-Luoston hiihtokeskuksista pääsee lentokentälle SkiBussilla. Taksimatka Rovaniemen keskustasta lentokentälle on lyhyt, joten myös taksilla kentälle pääsee kätevästi.

Lentokenttä on pieni ja viihtyisä, siellä palvelee kahvila ja käytössä on wifi-yhteys, joka on toiminnassa silloin, kun lentoaseman terminaali on auki.

Lennolta saapuminen Helsinki-Vantaalle

Helsinki-Vantaan lentoasema sijaitsee noin 20 km päässä Helsingin keskustasta ja 5 km päässä Vantaan Tikkurilasta.

Suora junayhteys takaa kätevän ja nopean matkan lentokentältä Helsinkiin ja Vantaalle. Matka Helsinkiin maksaa seutulipun verran eli 5,50€ ja Vantaalle 3,20€. Lipun voi ostaa R-kioskilta, lentokentän omalta juna-asemalta automaatista tai HSL:n mobiilisovelluksella. Huom! Lippuja ei myydä junassa. Kehäradan junat pysähtyvät muun muassa Pasilassa (Hki), Tikkurilassa (Vantaa) ja Martinlaaksossa (Vantaa). Voit tarkistaa juna-aikataulut täältä: I-juna, Lentoasema - Myyrmäki - Helsinki ja P-juna, Lentoasema - Tikkurila - Helsinki

Lentokentältä pääsee kätevästi Helsingin keskustaan HSL:n busseilla. Bussit numero 615 ja 415 kulkevat Rautatientorille ja bussi 617 Hakaniemeen. Pyydä kuljettajalta seutulippu, joka maksaa 5,50€. Myös useat kaukoliikenteen bussit kulkevat lentokentän kautta. Niin paikallisbussien kuin kaukoliikenteen linja-autojen pysäkit sijaitsevat kätevästi aivan terminaalien edessä. Taksimatka lentokentältä Helsingin keskustaan kestää liikenneruuhkista riippuen 30-40 minuuttia ja matkan hinta on noin 45€.

Mitä muuta sinun tulee muistaa, kun matkustat kotimaassa

Vaikka kotimaan lennoilla matkustaessa ei tarvita passia, sinulla tulee olla mukanasi virallinen henkilötodistus. Matkustamiseen ja lentokenttämuodollisuuksiin kannattaa varata riittävästi aikaa, sillä varsinkin lomakausina lähtöselvitys, matkatavaratiskit ja turvatarkastus saattavat ruuhkautua. Lentoyhtiöiltä ja lentokenttien sivuilta saat myös tietoja matkatavararajoituksista. Tutustuthan määräyksiin siitä, mitkä matkatavarat ovat sallittuja käsimatkalaukussa kuljetettaviksi ja mitkä tulisi laittaa ruumaan meneviin matkalaukkuihin. Lue lisää eri lentoyhtiöiden käsimatkatavararajoituksista.

Hyvä tietää: Helsinki

Sää ja ilmasto: Pohjois-Suomen ja etelärannikon säät eroavat toisistaan huomattavasti. Lauhat talvet ja raikkaan tuuliset kesäillat ovat tuttuja Helsingissä.

Hintataso: Helsingin hintataso on korkeampi kuin Pohjois-Suomen. Ostoksilla käydessä hintaero on noin 20% ja Helsingin ravintoloissa hinnat ovat selvästi kalliimmat. Esimerkiksi oluttuopin saa Rovaniemen keskustassa noin 4€, kun taas Helsingin keskustassa se maksaa keskimäärin 6,50€. Jos haluat nautiskella hyvästä ruoasta, kolmen ruokalajin ravintolailta kahdelle henkilölle maksaa Helsingissä 75-80€, kun taas Rovaniemellä hinta on keskimäärin 45€.

Muuta: Pääkaupunkimme Helsinki ei paljon esittelyjä kaipaa. Aktiviteetteja, historiaa, taidetta, nähtävää ja koettavaa löytyy kaikenikäisille ja joka lähtöön. Kesäkohteista tunnetuin on Linnanmäki ja talvisin kannattaa suunnata Jääpuistoon luistelemaan. Suomenlinna on ykköskohde kaikkina vuodenaikoina. Taiteenystäviä hemmotellaan, sillä mm. Ateneumin, Kiasman ja Design-museon vaihtuvat näyttelyt tarjoavat aina mielenkiintoista nähtävää. Lue lisää Helsingin parhaista nähtävyyksistä.

Tiedot on tarkistettu helmikuussa 2017.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.