Tietosuojalausunto

Viimeksi päivitetty 1. lokakuuta 2018

Ei yllätyksiä!

Keräämme, käytämme ja jaamme tietojasi aina vain tässä käytännössä kuvatuilla tavoilla.

Pidämme tietosi turvassa

Olemme sitoutuneet meille antamiesi henkilötietojen luottamuksellisuuteen ja tietoturvaan.

Hallitset aina tietojasi

Voit päivittää profiilisi ja viestintäasetuksesi milloin tahansa.

Lisätietoja tästä käytännöstä

Käyttöehtojemme ja evästekäytäntöjemme ohella tässä käytännössä selitetään, miten keräämme ja käsittelemme henkilötietojasi kaikilla verkkosivustoillamme, mobiilisovelluksissamme ja muissa palveluissamme. Tarkastamme tämän lausunnon aika ajoin varmistaaksemme, että se on ajan tasalla. Jos teemme siihen muutoksia, julkaisemme uusimman version täällä. Kun teemme siihen merkittäviä muutoksia, kerromme siitä käyttäessäsi seuraavan kerran palveluitamme tai muulla viestinnällä.

Lue lisää tästä käytännöstä

Termi ”henkilötiedot” esiintyy tässä käytännössä usein. Tarkoitamme sillä kaikkia tietoja, jotka liittyvät sinuun tunnistettavissa olevana henkilönä. Se sisältää esimerkiksi tiedot, joista sinut voi tunnistaa sinänsä, kuten nimesi, yhteystietosi, matkasuunnitelmasi, Internetin protokollaosoitteesi (”IP-osoite”), evästemerkkijonosi tai laitetunnuksesi, sekä tiedot, joista sinua ei voi sellaisenaan tunnistaa, mutta joita tallennamme kyseisten tunnistetietojen ohella, kuten tieto siitä, miten käytät palveluitamme tai missä maassa olet palveluitamme käyttäessäsi.

Voimme puhua vain omasta puolestamme, joten tämä lausunto ei kata sitä, miten esittämämme lentoyhtiöt, verkkomatkatoimistot, hotellit, autonvuokrausyritykset ja muut matkailualan yritykset (kutsutaan niitä ”matkantarjoajiksi”) keräävät tai käsittelevät tietojasi. Please change into: Tämä tarkoittaa sitä, että tehdessäsi varauksen matkantarjoajalta se käsittelee tietojasi oman tietosuojalausuntonsa ja käyttöehtojensa mukaisesti. Mutta syytä huoleen ei ole, sillä annamme sinulle aina linkit, joten voit lukea ne ennen varauksen tekemistä.

Miksi ja miten käytämme henkilötietojasi?

Käytämme tietojasi vain, jos olet antanut meille suostumuksesi, jos käyttö on tarpeen pyytämiesi palveluiden toimittamiseksi, jos käyttö on tarpeen laillisten oikeuksien tai velvollisuuksien käyttämiseksi tai noudattamiseksi tai jos käytämme niitä tavanomaisiin, tässä käytännössä esitettyjen kaltaisiin liiketoimintatarkoituksiin.

Lue lisää siitä, miksi ja miten käytämme henkilötietojasi

Silloin kun meidän on tehtävä niin toimittaaksemme palveluitamme tai edistääksemme solmimasi sopimuksen – tai sopimuksen, jota parhaillaan solmit – toteuttamista, kuten tehdessäsi varausta meiltä tai matkantarjoajalta.Miten käytämme henkilötietoja sopimusten tekemiseen.

  • Varmistamme, että palvelumme ovat käytettävissä ja voit käyttää niitä omalla laitteellasi, esimerkiksi muutamme tietojen näyttötapaa laitetyyppisi perusteella.
  • Laadimme tuloksia vastauksena hakuihisi, esimerkiksi tarjoamme sinulle luettelon vaatimuksiasi parhaiten vastaavista lento-, hotelli- tai autonvuokrausvaihtoehdoista.
  • Kun valitset matkantarjoajan, jolta haluaisit tehdä varauksen, teemme jommankumman seuraavista:
    • Ohjaamme sinut edelleen matkantarjoajan alustalle ja liitämme mukaan kaikki tiedot, jotka ovat tarpeen, jotta matkantarjoaja voi tunnistaa sinut ja Skyscannerissa valitsemasi matkavaihtoehdon, mukaan lukien tiedot selaimestasi tai laitteestasi ja matkahaustasi.
    • Edesautamme kyseisen varauksen tekemistä palveluissamme, jolloin keräämme kaikki tiedot, jotka ovat tarpeen varauksen käsittelyä varten, ja siirrämme ne kyseiselle matkantarjoajalle, mukaan lukien yhteystietosi, passi- tai tunnistustietosi ja maksutietosi.
  • Otamme yhteyttä sinuun viesteillä, ilmoituksilla tai hälytyksillä, jotka ovat tarpeen pyydettyjen palveluidemme toimittamiseksi, kuten varausvahvistussähköpostit tai muu tärkeä viestintä, kuten lennon tilaa koskevat hälytykset ja palveluidemme tai tämän käytännön, evästekäytäntömme tai käyttöehtojemme muutoksia tai päivityksiä koskevat ilmoitukset.
  • Vastaamme tiedusteluihin, jotka olet lähettänyt meille esimerkiksi asiakaspalvelumme ohjekeskuksen kautta tai sosiaalisessa mediassa.
  • Näytämme Skyscannerille lähettämiäsi tai Skyscannerin palveluihin lataamiasi arvosteluita, kuvia ja muuta sisältöä ja mediaa (kutsutaan niitä ”käyttäjäsisällöksi”) ja tarjoamme sinulle työkalut kyseisen sisällön hallinnoimiseksi ja poistamiseksi.
  • Jos olet luonut tilin palveluumme, ylläpidämme ja hallinnoimme sitä sekä varmistamme, että sitä pidetään ajan tasalla ja se on käytettävissä.

Parantaaksemme tai optimoidaksemme palveluitamme sekä muutoin suojataksemme tai edistääksemme oikeutettuja etujamme. Tähän sisältyy melko vakavia syitä, kuten petosten ehkäisy ja tietoturva, mutta myös hauskoja syitä, kuten tuotteiden parantaminen niin, että pystymme tekemään Skyscannerista vieläkin paremman matkaajillemme.Oikeutetut etumme.

  • Tietoturvaan ja petosten ehkäisyyn liittyvät tarkoitukset, esimerkiksi säilytämme maksutietojesi osajoukon, kuten luottokorttisi 4 viimeistä numeroa ja IP-osoitteesi, kirjataksemme maksun mahdollisen alkulähteen tai suojataksemme palveluitamme APIemme väärinkäyttöä vastaan tai automaattisilta ohjelmistoagenteilta.
  • Tunnistamme ja korjaamme palveluidemme vikoja tai parannusta vaativia kohteita käyttämällä sellaisia tietoja kuin selaintyyppi, käyttöjärjestelmä, aluekohtaiset asetukset ja kieltä koskevat tiedot sekä yleinen verkkosivuston toiminta, mahdollisen meille aika ajoin antamasi palautteen ohella.
  • Tarjoamme asiakaspalvelua tai ohjepalveluita sinulle palveluitamme käyttäessäsi tekemiesi kysymysten tai mahdollisesti kohtaamiesi ongelmien osalta. Esimerkiksi vaikka lopullinen matkantarjoaja on vastuussa sinulle ongelmista, joita voit kohdata lennon, hotellin tai muun Skyscannerin kautta varaamasi matkapalvelun osalta, jos otat yhteyttä meihin tai matkantarjoaja ottaa yhteyttä meihin varaukseen liittyvän ongelman vuoksi, meidän on käytettävä joitakin henkilötietojasi voidaksemme auttaa sinua.
  • Ymmärtääksemme ja arvioidaksemme sitä, miten, milloin ja miksi ihmiset käyttävät Skyscanneria, palveluidemme toimittamista, arvioimista, parantamista ja toimituksen optimoimista varten. Esimerkiksi:
    • Valvomme niiden käyttäjien määrää, jotka ohjataan edelleen matkantarjoajille tai jotka tekevät varauksen niiltä, sekä niiden liittyvien matkustusvaihtoehtojen tietoja, jotka on valittu kaupallisia rekistereitä ja liiketoiminta-analyyseja varten.
    • Arvioimme kokonaistasolla, mitkä eri käyttäjäryhmät voivat katsella tai napsauttaa palveluitamme, ymmärtääksemme paremmin, mitkä ominaisuudet tai toiminnot ovat suositumpia tai hyödyllisempiä kuin toiset.
    • Arvioimme ja moderoimme kaiken Skyscannerin palveluihin lataamasi sisällön.
    • Suoritamme A/B-testejä, jotka näyttävät palveluidemme vaihtoehtoiset versiot eri käyttäjäryhmille, arvioidaksemme kyseisten muutosten myönteistä tai kielteistä vaikutusta käyttäjiemme palveluistamme saamaansa kokemukseen. Voimme esimerkiksi muuttaa painikkeen näkyvyyttä, väriä tai sijaintia sivustollamme vierailevien eri käyttäjien kohdalla, jotta ymmärtäisimme, miten voimme tehdä palvelustamme helppokäyttöisemmän tai saada käyttäjiemme huomion kohdistumaan tehokkaammin kaikkein olennaisimpaan tai tärkeimpään tietoon.
    • Mittaamme viestintämme tehokkuutta kirjaamalla ja analysoimalla, ovatko käyttäjät avanneet lähettämämme sähköpostit.
  • Mukautamme palveluistamme saamaasi kokemusta varmistaaksemme, että Skyscannerista saamasi kokemus on mahdollisimman hyödyllinen, tehokas ja olennainen. Esimerkiksi:
    • Käytämme evästeitä muistamaan kieli- ja valuutta-asetuksesi, ja voimme mukauttaa kokemustasi myös korostamalla tai suosittelemalla tiettyjä tietoja tai matkustusvaihtoehtoja, joiden uskomme olevan kannaltasi olennaisia Skyscannerin hakuhistoriasi ja palveluidemme käyttösi perusteella.
    • Jos olet pyytänyt meitä lähettämään sinulle uutiskirjeitä tai muuta markkinointiviestintää, voimme räätälöidä niiden ajoituksen tai sisällön vastaamaan sitä, minkä uskomme kiinnostavan sinua eniten. Jos olet esimerkiksi äskettäin hakenut lentoa Barcelonaan, voimme kysyä sinulta, haluaisitko hakea myös hotellia Barcelonasta.
    • Voimme käyttää sijaintitietojasi ennustaaksemme, miltä lentoasemalta haluat todennäköisesti lähteä tai mille lentoasemalle haluat todennäköisesti palata.
    • Näytämme sinulle asianmukaisia mainoksia palveluistamme tai muista palveluista, joiden arvelemme kiinnostavan sinua. Jos esimerkiksi tiedämme, että olet äskettäin hakenut lentoa tiettyyn paikkaan, voimme näyttää sinulle viestin, jossa kysymme, haluaisitko hakea samasta paikasta hotellia tai autoa. Katso lisätietoja alta osiosta Miten tietojasi käytetään mainontaan?.
    • Kokemuksesi mukauttamiseen kuuluu se, että luomme profiilin ja aikajanan toiminnastasi palveluissamme. Olemme kuitenkin huolellisia varmistaaksemme, että toimintaamme ei kuulu profilointia tai automaattista päätöksentekoa, joilla voisi olla oikeudellisia tai muita merkittäviä vaikutuksia sinuun.
  • Annamme tietoa strategisista liiketoimintapäätöksistä laatimalla anonymisoitujen tietojen koostettuja tietojoukkoja, joiden ansiosta voimme laatia hyödyllisiä näkemyksiä matkailualan toimintamalleista tai suuntauksista. Voimme esimerkiksi käyttää hakutietoja valvoaksemme kohteiden kysyntää ja varmistaaksemme, että hinnat ja matkustusvaihtoehdot, jotka tuomme esiin käyttäjillemme, ovat käytettävissä palveluidemme kautta. Nämä tiedot ovat hyödyllisiä myös matkantarjoajien kannalta, koska ne voivat niiden ansiosta tunnistaa uusia reittejä tai paikkoja, joille on kysyntää, ja varmistaa, että niiden hinnat ovat kilpailukykyiset.
  • Käsittelemme Skyscannerille tekemääsi tai mahdollisesti tekemääsi työhakemusta. Esimerkiksi:
    • Kyseisissä tilanteissa käytämme tietojasi arvioidaksemme sopivuuttasi tehtävään ja kommunikoidaksemme kanssasi koko rekrytointiprosessin ajan, kuten lähettäessämme sinulle sähköposteja työn tai tarjouksen yksityiskohdista ja järjestäessämme tai toteuttaessamme haastatteluja.
    • Riippuen siitä, miten pitkälle pääset rekrytointiprosessissa, käytämme hakemuksessasi olevia tietoja tarkistaaksemme suosituksesi ja taustasi, käytämme todentamis- ja tunnistusasiakirjojasi seulontatarkoituksiin ja vahvistamme soveltuvuutesi työhön ja oikeutesi tehdä työtä sekä mahdollisesti järjestämme matkasi luoksemme haastatteluun.
    • Löydät lisätietoja siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi työpaikkaa hakiessasi.

Jos käsittelemme henkilötietojasi oikeutetun edun perusteella, teemme niin vain, jos käsittely on olennaista, asianmukaista ja rajoitettu siihen, mikä on tarpeellista suhteessa siihen tarkoitukseen, jota varten ne kerättiin. Ja tietenkin varmistamme aina, että oikeutetut etumme eivät vaikuta epäoikeudenmukaisesti omiin oikeuksiisi ja vapauksiisi.

Silloin, kun meillä on suostumuksesi.Lisätietoja siitä, milloin luotamme suostumukseesi.

Hankimme suostumuksesi esimerkiksi seuraaviin tarkoituksiin:

  • Lähettääksemme sinulle sähköposteja pyytämistäsi palveluista, kuten hintahälytyksistä.
  • Lähettääksemme sinulle suoramarkkinointia sähköpostitse, push-ilmoituksin tai muulla keinolla, johon olet antanut suostumuksesi.
  • Tallentaaksemme tiettyjä evästeitä laitteeseesi, jos se vaatii suostumuksesi.
  • Kirjataksemme ja arvioidaksemme meille antamaasi palautetta, jos suostut osallistumaan yksi yhteen -käyttäjätestaukseen.

Jos käsittelemme henkilötietojasi vain suostumuksesi perusteella, voit peruuttaa tämän suostumuksen milloin tahansa joko käyttämällä asianmukaisessa tuoteominaisuudessa tarjottuja toimintoja tai ottamalla yhteyttä meihin.

Silloin, kun se on tarpeen omien laillisten oikeuksiemme tai velvollisuuksiemme käyttämiseksi tai noudattamiseksi.Lailliset velvoitteemme.

Meidän on ehkä säilytettävä ja käytettävä tietojasi oikeusvaateiden yhteydessä tai sääntöjen noudattamista, sääntelytoimenpiteitä ja auditointitarkoituksia varten. Voimme esimerkiksi säilyttää tietoja, jos laki niin vaatii tai jos joudumme tekemään niin tuomioistuimen määräyksen vuoksi tai sääntelyelimen sitä vaatiessa. Käyttäessäsi sovellettavia laillisia oikeuksiasi, jotta saat pääsyn henkilötietoihisi sekä muutettua niitä tai poistettua ne, voimme pyytää sinulta tunnistamis- ja todentamisasiakirjoja henkilöllisyytesi vahvistamiseksi.

Mitä henkilötietoja keräämme?

Kaikista palveluitamme käyttävistä kerätään, tallennetaan ja käsitellään tietojen osia. Keräämme kuitenkin vain tarvittavat tiedot.

Lue lisää siitä, mitä tietoja keräämme ja miten ne kerätään

Emme voi auttaa sinua unelmiesi matkan suunnittelussa ja varaamisessa ilman tietoja. Siispä käyttäessäsi palveluitamme meidän on kerättävä, säilytettävä ja jaettava muutamia henkilötietoja ja pyydettävä, että suostut siihen tämän käytännön mukaisesti. Keräämme tietoja kolmella tavalla:

Annat niitä meille vapaaehtoisesti

Tietoihin, jotka päätät antaa meille, voi sisältyä henkilötietoja, jotka ovat tarpeen, jotta voit tilata matkan itsellesi ja muille. Nämä vaihtelevat haussasi valitsemistasi päivämääristä ja kohteista niihin perustietoihin, joita annat tehdessäsi varausta matkantarjoajalta, kuten nimet ja yhteystiedot. Niihin voi sisältyä myös arvostelujen tai valokuvien kaltaista sisältöä, jota lataat palveluihimme jakaaksesi sen muiden matkaajien kanssa. Tärkeintä on, että riippuu aina sinusta, päätätkö antaa meille tällaisia tietoja vai jättää ne antamatta.

Laadimme tai keräämme niitä automaattisesti

Laadimme tai keräämme joitakin tietoja tietokoneeltasi tai laitteeltasi automaattisesti käyttäessäsi palveluitamme. Näihin kuuluvat sellaiset seikat kuin IP-osoitteesi, tiedot laitteesta ja selaimesta, joita käytät käyttäessäsi palveluitamme, sen verkkosivuston URL, josta kävit sivustollamme, ja kolmannen osapuolen sivustot, joilla käyt napsauttaessasi linkkejä poistuaksesi Skyscannerin sivustolta. Niihin sisältyvät myös Skyscannerin kautta tekemiesi varausten yksityiskohdat. Saatamme tietää myös sijaintisi mobiililaitteesi tai IP-osoitteesi perusteella. Tämä auttaa meitä parantamaan saamaasi kokemusta ja varmistamaan, että saat sisältöä, joka on olennaisinta sinulle.

Saamme niitä kolmansilta osapuolilta

Joskus kolmannet osapuolet antavat meille tietoja sinusta, riippuen siitä, miten päätät olla vuorovaikutuksessa kanssamme. Näin tapahtuu, jos esimerkiksi tulet verkkosivustollemme kampanjakumppanin kautta tai kirjaudut sisään Skyscanner-tilillesi sosiaalisen median sisäänkirjautumistoimintomme avulla. Ja jos sinut ohjataan edelleen matkantarjoajan verkkosivustolle tai sovellukseen suorittamaan varaus loppuun, saatamme kerätä siltä tiedon siitä, jatkoitko matkasi varaamista ja mitä varasit.

Palveluitamme ei ole tarkoitettu alle 13-vuotiaille lapsille, eikä kukaan alle 13-vuotias saa antaa tietoja palveluihimme, palveluissamme tai palvelujemme kautta. Emme tietoisesti kerää henkilötietoja alle 13-vuotiailta lapsilta, ja poistamme ne mahdolliset henkilötiedot, jotka saamme kuulla keränneemme tai vastaanottaneemme ja joita ei ole antanut lapsen vanhempi tai huoltaja taikka joita ei ole annettu lapsen vanhemman tai huoltajan nimenomaisella suostumuksella.

Lue lisää keräämistämme henkilötietotyypeistä

Riippuen siitä, miten olet vuorovaikutuksessa palveluidemme kanssa, saatamme kerätä tai käsitellä seuraavia henkilötietojen ryhmiä kolmella edellä selitetyllä eri tavalla.

  • Yhteystiedot:
  • nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi ja muut vastaavat tiedot.
  • Tunnistustiedot:
  • esimerkiksi kopio passistasi tai muusta henkilöllisyytesi vahvistavasta dokumentaatiosta, joka voi sisältää sellaisia tietoja kuin nimesi, osoitteesi, sukupuolesi, maahanmuuttaja-asemasi, kansallisuutesi ja syntymäpäiväsi.
  • Maksutiedot:
  • esimerkiksi luotto- tai pankkikorttisi numero, viimeinen voimassaolopäivä ja varmennuskoodi varatessasi matkan palveluidemme kautta.
  • Matka- ja varaustiedot:
  • esimerkiksi varausviitteesi, varaushistoriasi, matkustajarekisteritietosi (”PNR-tiedot”), tunnistus- tai passitietosi ja matkasuunnitelmasi.
  • Demografiset tiedot:
  • ikäsi, sukupuolesi, sijaintisi ja valitsemasi kieli käyttäessäsi palveluitamme.
  • Jos haet töitä Skyscannerilta, voimme pyytää tiettyjä tietoja monimuotoisuuden seurantatarkoituksiin (kuten rotu ja etninen ryhmä).
  • Laite- ja sijaintitiedot:
  • yleisiä tietoja laitteestasi, kuten laitteesi IP-osoite, tyyppi, merkki, malli ja käyttöjärjestelmä;
  • täsmälliset sijaintitiedot mobiililaitteesi GPS-tietojen perusteella (kun myönnät meille luvan näiden tietojen käyttöön laitteesi asetusten kautta); ja
  • ei-täsmällinen sijainti IP-osoitteesi perusteella.
  • Käyttö- ja profilointitiedot:
  • Skyscanner-hakuhistoriasi ja matkoihin liittyvät valintasi;
  • se, miten olet ollut vuorovaikutuksessa palveluidemme kanssa, mukaan lukien aika, jonka vietät sivustollamme ja/tai sovelluksessamme, sekä käyttämäsi sivut, ominaisuudet tai toiminnot;
  • linkit, joita olet napsauttanut, jotta sinut ohjataan edelleen palveluihimme tai niiltä pois, mukaan lukien sen matkantarjoajan identiteetti, johon sinut ohjataan edelleen, ja valitsemasi matkapalvelun tyyppi;
  • jos sinut ohjataan edelleen matkantarjoajan verkkosivustolle tai sovellukseen varauksen loppuun suorittamista varten, saatamme kerätä kyseiseltä matkantarjoajalta tiedon siitä, siirryitkö tekemään siltä varausta ja mitä varasit siltä.
  • Valintoihin liittyvät tiedot:
  • valikoidut Skyscanner-tiliisi liittyvät valinnat, mukaan lukien tietyt suostumukset, jotka olet antanut tai evännyt, sähköposti- ja push-ilmoituksia koskevat valinnat ja evästeet, jotka sisältävät mainontaan liittyvät valintasi.
  • Viestintätiedot:
  • sisältää sinulta saamamme viestinnän, kuten palautteen, ohjepyynnöt ja sähköpostitiedustelut sekä muut sähköiset viestintämenetelmät, kuten verkkochatin, pikaviestinnän ja sosiaalisen median; ja
  • kyseiseen viestintään liittyvät metatiedot, kuten kellonajan ja päivämäärän.
  • Käyttäjän laatima tai tarjoama sisältö:
  • Palveluihimme lataamasi sisältö, mukaan lukien kommentit, valokuvat, videot, suositukset, valinnat ja arvostelut sekä metatiedot, kuten kyseiseen sisältöön liittyvä kellonaika ja päivämäärä; ja
  • kaikki tiedot, jotka lähetät meille kanssamme mahdollisesti käymäsi kirjeenvaihdon aikana, kuten allekirjoitukset, valokuvat, mielipiteet ja, jos haet työpaikkaa Skyscannerilta, työhistoriasi yksityiskohdat, palkkatietosi ja muut vastaavat tiedot.
  • Sosiaalisen median tiedot
  • keräämme automaattisesti sähköpostiosoitteesi siltä kolmannen osapuolen sosiaalisen median alustalta, jolta kirjaudut sisään Skyscanneriin; ja
  • tiedot julkisesti käytettävissä olevasta LinkedIn-profiilistasi (tai muusta sosiaalisen verkoston profiilistasi), kuten nimi, sähköpostiosoite ja ansioluettelo rekrytointitarkoituksia varten, jos olet antanut ne kolmannelle osapuolelle ja se on asettanut ne saatavillemme omien ehtojensa ja tietosuojalausuntonsa mukaisesti.

Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi?

Säilytämme tietojasi vain niin kauan kuin tarvitsemme niitä tai niin kauan kuin meidän on lain mukaan säilytettävä niitä. Sitten joko poistamme ne tai anonymisoimme ne niin, ettei sinua voi tunnistaa niistä. Käsittelemme tietoja eri tavoin riippuen niiden käyttötarkoituksesta, mutta voit pyytää meitä poistamaan henkilötietosi milloin tahansa.

Lue lisää siitä, kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi

Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin meidän täytyy. Tämä riippuu siitä, mistä syystä ne kerättiin, tai siitä, onko meillä jatkuva oikeusperuste tehdä niin (jos meidän on esimerkiksi täytettävä meidän välinen sopimus, suoritettava pyytämäsi palvelu tai meillä on oikeutettuja etuja). Voit olla varma siitä, että jos meillä ei enää ole syytä tai laillista vaatimusta henkilötietojesi käsittelyyn, poistamme ne tai säilytämme niitä tavalla, josta sinua ei voi enää tunnistaa.

Meillä on erilaisia säilytyskäytäntöjä erityyppisille henkilötiedoille, ottaen huomioon seuraavat:

  • henkilötietojen keräämisen tarkoitus;
  • se, miten kauan kyseisen tarkoituksen täyttäminen vie; ja
  • muu erityinen syy tai perusteltu oikeusperuste säilyttää henkilötiedot tietyn ajan verran.

Jos sinulla lisäksi on tili palvelussamme, säilytämme henkilötietosi, kuten sähköpostiosoitteesi, nimesi ja muut tiedot, jotta voit kirjautua sisään palveluihimme ja käyttää niitä niin kauan kuin sinulla on tili. Saatamme säilyttää muita tietoja toistaiseksi – kuten IP-osoitteeseen liittyvän sivuston toiminnan – jotta voimme ymmärtää matkaajiamme, parantaa tuotteitamme ja palveluitamme sekä suojata liiketoimintaetujamme.

Voimme myös poistaa käyttäjäsisältöä, joka sisältää henkilötietoja, käyttöehtojemme ja yhteisön ohjeiden mukaisesti.

Olipa säilytysaika miten pitkä tahansa, voit pyytää meitä poistamaan henkilötietosi tietyissä tilanteissa. Lue lisää henkilötietojesi hallinnasta tämän käytännön osiosta Mitä asioita voit valita, ja mitä oikeuksia sinulla on?.

Milloin tietojasi jaetaan kolmansille osapuolille tai milloin ne keräävät tietojasi?

Jaamme tietojasi vain, kun se pyydät meitä tekemään niin, kun se on tarpeellinen osa kanssasi tapahtuvan liiketoiminnan hoitamista ja kun tarjoamme sinulle palveluita tai kun meidän on lain mukaan niin tehtävä. Yritykset, joilta teet varauksen Skyscannerin kautta (kuten lentoyhtiöt tai hotellit), keräävät tietojasi omien käytäntöjensä mukaisesti. Joskus myös palveluidemme kautta mainostavat yritykset saattavat kerätä tietojasi (katso Käytämmekö evästeitä tai muita vastaavia tekniikoita?). Lisäksi myös yritykset, jotka auttavat meitä palveluidemme toimittamisessa, keräävät ja käyttävät tietojasi puolestamme.

Lue lisää siitä, miten jaamme tietojasi tai sallimme muiden kerätä niitä

Henkilötietojen jakaminen kolmansille osapuolille, jotka käsittelevät niitä vain ohjeidemme mukaisesti

Jaamme käyttäjiimme liittyviä tietoja valikoiduille kolmansille osapuolille, jotka tarjoavat meille erilaisia, palveluidemme toimittamista tukevia palveluita (kutsutaan niitä ”kolmannen osapuolen tiedonkäsittelijöiksi”). Nämä kolmannen osapuolen tiedonkäsittelijät vaihtelevat teknisen infrastruktuurin tarjoajista asiakaspalvelun ja todentamistyökalujen tarjoajiin. Vaadimme, että kaikki tietoja puolestamme käsittelevät kolmannen osapuolen tiedonkäsittelijät noudattavat sopimusehtoja, jotka edellyttävät, että tiedot suojataan, niitä käsitellään sovellettavien tietosuojalakien mukaisesti sekä käsitellään vain antamiemme ohjeiden mukaisesti eikä kolmannen osapuolen tiedonkäsittelijän omiin tarkoituksiin (ellet ole nimenomaisesti suostunut siihen, että ne tekevät niin).

Kolmannen osapuolen tiedonkäsittelijät voivat sijaita tai käsitellä tietojasi oman sijaintimaasi ulkopuolella. Jos kolmannen osapuolen tiedonkäsittelijän käyttöömme sisältyy henkilötietojen siirto Euroopasta paikkaan, joka sijaitsee Euroopan talousalueen ulkopuolella, toteutamme asianmukaiset toimenpiteet varmistaaksemme, että henkilötiedot suojataan riittävästi kyseisessä paikassa, useimmiten soveltamalla Euroopan komission hyväksymiä vakiosopimuslausekkeita tiukkojen turvallisuustarkistusten ohella.

Sellaisiin kolmansien osapuolten tiedonkäsittelijöiden tyyppeihin, joiden kanssa saatamme jakaa henkilötietojesi osia, sisältyvät seuraavat:

    • maksujen käsittelijät, jotka olemme valinneet säilyttämään tai käsittelemään turvallisesti maksutietoja, kuten luotto- tai pankkikorttitietoja, joita tarvitaan matkantarjoajilta tehtävien varausten edistämiseksi – kun esimerkiksi annat meille luotto- tai pankkikorttitietosi, säilytämme nämä PCI-vaatimukset täyttävässä tietovarastossa, jonka tarjoaa alan johtava kolmannen osapuolen maksujen käsittelijä;
    • sähköpostien hallinta- ja jakelutyökalujen tarjoajat – jos esimerkiksi tilaat Skyscannerin uutiskirjeet tai muut markkinointiviestit, hallitsemme niiden toimitusta sinulle käyttäen kolmannen osapuolen sähköpostien jakelutyökalua;
    • tietoturva- ja petostenehkäisypalveluiden tarjoajat – käytämme näitä palveluntarjoajia esimerkiksi tunnistamaan automaattiset ohjelmistoagentit, jotka voivat häiritä palveluitamme, tai estämään APIemme väärinkäytön;
    • tietojen yhdistämis- ja analytiikkaohjelmistopalvelujen tarjoajat, joiden ansiosta voimme valvoa palveluidemme toimitusta tehokkaasti ja optimoida sen;
    • seurantatyökalujen tarjoajat, joita käytämme valvomaan tapauksia, joissa napsautat matkantarjoajan verkkosivustolle johtavaa linkkiä ja sinut ohjataan Skyscannerin alustalta matkantarjoajan alustalle;
    • ohjelmistoalustojen tarjoajat, jotka auttavat meitä viestinnässä tai asiakastukipalvelujen tarjoamisessa sinulle – esimerkiksi hallitsemme niitä viestejä ja vastaamme niihin viesteihin, joita lähetät meille ohjekeskuksemme kautta käyttäen kolmannen osapuolen viestinnän hallintatyökalua;
    • rekrytointipalvelujen tarjoajat – kun esimerkiksi haet työpaikkaa Skyscannerilta, käytämme kolmannen osapuolen työkalua hallitaksemme sovellukseen liittyviä tietoja ja säilyttääksemme ne;
    • verkkopilvitallennuspalveluiden tarjoajat ja muiden tärkeiden IT-tukipalveluiden tarjoajat; ja
    • muut Skyscanner-konsernin yritykset tukemaan palveluidemme toimitusta sinulle. Katso Skyscanner-konsernin yritykset napsauttamalla tästä
  • Tämän käytännön päivämäärästä lukien seuraavat Skyscanner Limitedin tytäryritykset tukevat palveluidemme toimittamista:
  • Skyscanner Bulgaria EOOD (Bulgaria)
  • Distinction Informatikai Szolgáltató Korlátolt Felelősségű (Unkari)
  • ExperienceOn Ventures So-ciedad Limitada (Espanja)
  • Beijing Skyscanner Technology Co Limited (Kiina)
  • Skyscanner Private Limited (Singapore)
  • Skyscanner Incorporated (Yhdysvallat)
  • Gogobot Inc d/b/a ’Trip by Skyscanner’ (Yhdysvallat)
  • Youbibi Technology (Shenzhen) Limited (Kiina)

Tietojesi jakaminen kolmansille osapuolille tai sallia niiden kerätä niitä ilman valvontaamme tapahtuvaa käsittelyä varten

Jos ostat matkan matkantarjoajalta palveluidemme varausalustalta, kaikki varausprosessin osana lähettämäsi henkilötiedot jaetaan asianmukaiselle matkantarjoajalle ja/tai kolmannelle osapuolelle, joka on solminut sopimuksen palveluiden tarjoamisesta niiden puolesta, jotta varaus voidaan käsitellä. Kun jaamme henkilötietojasi tällä tavoin, saat mahdollisuuden tarkastaa ensin matkantarjoajan tietosuojalausunnon ja käyttöehdot. Suosittelemme, että tarkastat nämä asiakirjat huolellisesti ennen oston viimeistelyä, jotta ymmärrät, kuinka matkantarjoaja käyttää tietojasi. Saatamme jakaa henkilötietosi matkantarjoajalle myös sen, tai meidän, tavanomaisia varmennus- ja petostentunnistustarkoituksia varten.

Jaamme henkilötietosi kolmansille osapuolille, jos nimenomaisesti annat meille luvan siihen, esimerkiksi kun meillä on käynnissä kampanja kumppanin kanssa ja ohjeistat meidät jakamaan sähköpostiosoitteesi kyseiselle kolmannelle osapuolelle kampanjasähköpostien vastaanottamista varten.

Käyttäjäsisältöön sisällytetyt julkisesti saatavilla olevat henkilötiedot, kuten nimesi, ulkomuotosi sekä arvosteluiden ja julkaisujen sisältö, voidaan jakaa ja/tai tehdä käytettäväksi huolellisesti valituille kolmansille osapuolille, joiden kanssa meillä on sopimuksellinen suhde kyseisen sisällön näyttämiseen liittyen osapuolen matkustamiseen liittyvissä tuotteissa ja palveluissa. Lue lisää henkilötietojesi hallinnasta niiden jakamiseen liittyen tämän käytännön osiosta Mitä asioita voit valita, ja mitä oikeuksia sinulla on?.

Kolmannet osapuolet, kuten mainostajat, markkinointiverkostot ja tytäryhtiöt (katso alta osio Kuinka mainostamme?), voivat myös kerätä tiettyjä tietoja sinusta käyttämällä evästeitä ja vastaavia tekniikoita. Esimerkiksi IP-osoitteesi ja toimintaasi liittyvät tapahtumat, kuten haut, jotka olet suorittanut, tai sivut, joita olet katsonut Skyscannerissa, voidaan kerätä ja välittää näille kolmansille osapuolille, jotta ne voivat tarjota sinulle asianmukaista mainontaa verkossa. Tällä tavoin kerätyt tiedot eivät koskaan sisällä nimeäsi, yhteystietojasi tai muita tietoja, joista sinut voisi tunnistaa verkon ulkopuolella. Saat lisätietoja Skyscannerin mainonnasta, mukaan lukien se, miten voit kieltää tietyt mainontatyypit, tämän lausunnon osiosta Kuinka mainostamme? ja evästekäytännöstämme.

Tietojen jakaminen oikeudellisista ja muista syistä

Saatamme jakaa tietojasi tarvittaessa käyttöehtojemme tai muiden sopimusten täytäntöönpanemiseksi tai mahdolliselle tai lopulliselle ostajalle, jos Skyscanner itse (tai osa liiketoimintaamme) myydään. Saatamme jakaa tietojasi myös, jos se on tarpeen laittoman tai laittomaksi epäillyn toiminnan, petokset mukaan lukien, estämiseksi tai havaitsemiseksi tai syytteen nostamiseksi siitä taikka muun vahingon estämiseksi tai tarvittaessa vastauksena laillisesti sitoviin pyyntöihin, meitä vastaan tehtyyn oikeustoimeen tai oikeuksiemme ja vaateidemme täytäntöönpanemiseksi.

Miten pidämme henkilötietosi turvassa?

Tietosuojasi suojaaminen kuuluu kulttuuriimme, ja käytämme alan tavanomaisia menetelmiä sen suojaamiseksi.

Lue lisää siitä, miten pidämme henkilötietosi turvassa

Henkilötietojesi pitäminen turvassa on meille ensiarvoisen tärkeää. Rajoitamme pääsyn niihin vain niille Skyscanner-konsernin työntekijöille, joiden on saatava yhteys tietoihisi tehtäviensä hoitamiseksi ja palveluidemme toimittamiseksi.

Valitettavasti mikään verkkosivusto tai sovellus ei voi taata täydellistä tietoturvaa, mutta olemme laatineet koko organisaation laajuisen tietoturvaohjelman, joka on suunniteltu pitämään henkilötietosi mahdollisimman hyvässä tallessa. Se käyttää erilaisia teknisiä, organisatorisia ja hallinnollisia turvallisuusmenettelyitä ja parhaan käytännön tekniikoita, riippuen käsiteltävien tietojen tyypistä. Esimerkiksi tietokonejärjestelmillä, joita käytämme tietojesi tallentamiseen, on pääsyrajoitukset ja pilvipohjaiset palvelimet, jotka käyttävät alan tavanomaista levysalausta. Käytämme TLS- ja HTTPS-salausta suojataksemme henkilötietosi, kun siirrämme niitä internetissä. Ja suoritamme tietoturva-arvioita kolmannen osapuolen tiedonkäsittelijöille, jotka käsittelevät tietojasi.

Varmistaaksemme ”sisäänrakennetun tietosuojan” kulttuurimme ylläpidon tarjoamme perusteellista tietoturvaa ja -suojaa koskevaa koulutusta kaikille Skyscanner-konsernin työntekijöille. Palvelujemme kehittämisen tarkoituksena on, että henkilötietoja käytetään mahdollisimman vähän, mukaan lukien tietojen minimointitekniikat kuten anonymisointi ja pseudonymisointi. Lisäksi aina kehittäessämme tai päivittäessämme palveluitamme tavoilla, joihin liittyy henkilötietojen uusien muotojen keräämistä tai käyttöä, toteutamme tietosuojan vaikutusten arviointia ymmärtääksemme, ja vähentääksemme, sinuun kohdistuvan tahattoman vaikutuksen todennäköisyyttä.

Mihin tietosi tallennetaan?

Tietojasi säilytetään turvallisesti eri puolilla maailmaa sijaitsevissa konesaleissa – tarkka sijainti riippuu siitä, missä olet käyttäessäsi Skyscanneria. Tietojasi käsittelevät vain toimittajat, jotka tarjoavat asianmukaiset sopimukselliset suojatoimet käsittelemilleen tiedoille. Tietojasi voidaan toisinaan säilyttää maissa, joissa on erilaiset tietoturvatasot kuin omassa maassasi, mutta varmistamme, että niiden maiden standardit vastaavat omia standardejamme.

Lue lisää siitä, mihin tietosi tallennetaan

Säilytämme sinusta keräämiämme tietoja turvallisilla palvelimilla eri paikoissa, riippuen siitä, miltä puolelta maailmaa käytät sivustoamme. Käytämme tällä hetkellä palvelimia, jotka sijaitsevat Amsterdamissa, Irlannissa, Frankfurtissa, Hongkongissa, Venäjällä, Singaporessa, Tokiossa ja Isossa-Britanniassa. Nämä palvelimet tarjoaa ja/tai niitä tukevat kolmannet osapuolet, jotka toimivat ohjeidemme mukaisesti (katso lisätietoja osiosta Milloin tietojasi jaetaan kolmansille osapuolille tai milloin ne keräävät tietojasi?).

Toisinaan tietojasi on siirrettävä sellaisiin maihin tai säilytettävä sellaisissa maissa, joissa on erilaiset tai lievemmät tietosuoja- ja tietoturvastandardit kuin omassa maassasi. Tarjoamme kuitenkin näiden maiden paikallisten lakien mukaisesti suojatoimet, jotka ovat tarpeen tietojesi suojaamiseksi niiden sijainnista riippumatta. Teemme tämän asianmukaisten teknisten, organisatoristen ja hallinnollisten turvallisuusmenettelyiden yhdistelmällä ja toteuttamalla tarpeellisia oikeudellisia sopimuksia näiden vaatimusten tukemiseksi. Esimerkiksi säilytämme eurooppalaisten käyttäjien henkilötietoja Euroopan talousalueen ulkopuolella vain, jos Euroopan komission hyväksymä tapa varmentaa siirto on toteutettu.

Miten tietojasi käytetään mainontaan?

Näet erilaisia mainoksia käyttäessäsi palveluitamme, ja saatat nähdä Skyscanneria koskevia mainoksia myös ollessasi muilla alustoilla. Nämä mainokset saattavat tulla meiltä tai kolmansilta osapuolilta, ja ne voidaan mukauttaa, jotta niistä tulee kannaltasi olennaisempia. Tiedot, joita käytetään mukauttamaan näkemiäsi mainoksia, saattavat sisältää yksityiskohtia siitä, mitä olet hakenut Skyscannerissa, tai yleisiä sijaintitietoja kaupungin tai lentoaseman tasolla, mutta ne eivät koskaan sisällä nimeäsi, yhteystietojasi tai muita tietoja, joista sinut voisi tunnistaa verkon ulkopuolella. Jos haluat hallita sitä, miten tietojasi käytetään mainontatarkoituksiin, saat lisätietoja alta ja evästekäytännöstämme.

Lue lisää siitä, miten tietojasi käytetään mainontaan

Mainokset, joita saatat nähdä käyttäessäsi Skyscanneria

Näet usein mainoksia käyttäessäsi palveluitamme. Näitä toimitamme joko me suoraan tai niitä toimittavat kolmannen osapuolen mainontaratkaisujen tarjoajat, joiden kumppanina toimimme (kutsutaan niitä ”kolmannen osapuolen mainosratkaisuiksi”).

Suurin osa näistä mainoksista mukautetaan, jotta ne ovat olennaisia kannaltasi, ja ne voidaan jakaa kahteen eri ryhmään. Ensinnäkin mainokset, jotka mukautetaan sinua varten niiden tietojen perusteella, jotka me tai kolmannen osapuolen mainosratkaisut keräävät sinulta käyttäessäsi palveluitamme, kuten yleinen sijaintisi (kaupungin tai maan mukaan) ja Skyscanner-hakusi tai varaushistoriasi (”Skyscanneriin liittyvät tiedot”). Jos siis esimerkiksi olet varannut lennon Roomaan, näet mainoksia Rooman hotelleista pikemminkin kuin Pariisin hotelleista (Pariisi on ihana, mutta se voisi olla hieman ärsyttävää!). Skyscanneriin liittyvät tiedot eivät koskaan sisällä nimeäsi, yhteystietojasi tai muita tietoja, joista sinut voisi tunnistaa verkon ulkopuolella. Toiseksi mainokset, jotka mukautetaan sinua varten niiden tietojen perusteella, joita me emme näe tai joita me emme voi valvoa ja jotka kolmannen osapuolen ratkaisut sen sijaan keräävät sinusta, kun olet käyttänyt muita kuin Skyscannerin verkkosivustoja tai alustoja (”muut kuin Skyscannerin alustat”). Yhteisesti viittaamme näihin ”kiinnostuksen kohteisiin perustuvina” mainoksina.

Kolmannen osapuolen mainosratkaisut tallentavat tiedot, joita tarvitaan näiden kiinnostuksen kohteisiin perustuvien mainosten toimittamiseen, IP-osoitteesi ja/tai evästetunnuksesi ohella, jotta sinulle voidaan näyttää mainoksia ilman, että kolmannen osapuolen mainosratkaisujen on tallennettava tietoja, joista sinut voisi tunnistaa verkon ulkopuolella, kuten nimesi tai osoitteesi.

Mainokset, joita saatat nähdä ollessasi muilla kuin Skyscannerin alustoilla

Saatat nähdä palveluidemme mainoksia, kun olet poistunut Skyscannerilta ja käytät muita kuin Skyscannerin verkkosivustoja. Näin voi tapahtua esimerkiksi silloin, jos käyttämäsi muu kuin Skyscannerin alusta asettaa mainostilaa myyntiin ja Skyscanner tai kolmannen osapuolen mainosratkaisu, jonka kanssa työskentelemme, ostaa kyseistä tilaa. Skyscanneria käyttäessäsi näkemiesi mainosten tavoin nämä mainokset voidaan mukauttaa ja tarjota sinulle niiden tietojen vuoksi, joita kolmannen osapuolen mainosratkaisut ovat keränneet sinusta joko silloin, kun käytit palveluitamme, tai silloin, kun käytit muita kuin Skyscannerin alustoja. Jos esimerkiksi olet hakenut lentoa Edinburghista Lontooseen Skyscannerin alustalta tai toiselta, muulta kuin Skyscannerin alustalta ja me olemme pyytäneet kolmannen osapuolen mainosratkaisua näyttämään mainoksemme henkilöille, jotka ovat ilmaisseet kiinnostuksensa matkustaa Lontooseen, kolmannen osapuolen mainosratkaisu voi luokitella sinut tuohon ryhmään ja näyttää sinulle mainoksemme.

Miten voin hallita, mitä mainoksia näen?

Löydät lisätietoa mainosasetuksiesi räätälöimisestä evästekäytännöstämme.

Käytämmekö evästeitä tai vastaavia tekniikoita?

Käytämme evästeitä ja vastaavia tekniikoita, jotka auttavat toimittamaan, optimoimaan, muokkaamaan ja analysoimaan palveluitamme sekä mainontatarkoituksiin.

Lue lisää evästeistä ja vastaavista tekniikoista

Mitä asioita voit valita, ja mitä oikeuksia sinulla on?

Jos sinulla on Skyscanner-tili, voit milloin tahansa profiiliisi siirtymällä käyttää, muokata, ladata tai poistaa tärkeitä profiilisi liittyviä henkilötietoja. Täältä voit hallinnoida myös tilaus- ja markkinointivalintojasi.

Sinulla on myös niihin henkilötietoihin liittyviä oikeuksia, joita meillä on sinusta, ja selitämme nämä oikeudet alla tarkemmin. Voit käyttää näitä oikeuksia ottamalla meihin yhteyttä ohjekeskuksemme kautta.

Lue lisää valinnoistasi ja oikeuksistasi

Sinulla on oikeus pyytää meiltä kopiota henkilötiedoistasi; korjata tai poistaa henkilötietojasi tai rajoittaa niiden käsittelyä ja saada meille antamasi henkilötiedot jäsennellyssä, koneellisesti luettavassa muodossa. Lisäksi voit vastustaa henkilötietojesi käsittelyä joissakin tilanteissa (erityisesti, jos meidän ei tarvitse käsitellä tietoja täyttääksemme sopimukseen perustuvan tai muun laillisen vaatimuksen). Jos olemme pyytäneet suostumustasi, voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa. Jos pyydät peruuttamaan suostumuksesi siihen, että Skyscanner käsittelee tietojasi, tämä ei vaikuta käsittelyyn, joka on jo toteutettu tuolloin.

Nämä oikeudet voivat olla rajoitettuja, jos esimerkiksi pyyntösi täyttäminen paljastaisi toisen henkilön henkilötietoja tai jos pyydät meitä poistamaan tietoja, joita laki vaatii meidän säilyttävän tai joiden säilyttämistä koskevat pakottavat ja oikeutetut edut. Jos sinulla on ratkaisemattomia huolenaiheita, sinulla on oikeus valittaa tietosuojavaltuutetulle.

Siltä osin kuin et pysty käyttämään näitä oikeuksia tyydyttävästi profiilisi kautta, voit ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaamme postitse osoitteeseen Skyscanner, Quartermile One, 15 Lauriston Place, Edinburgh EH3 9EN tai sähköisesti ohjekeskuksemme kautta.

Jos sinulla on ratkaisemattomia huolenaiheita, sinulla on oikeus valittaa tietosuojavaltuutetulle.

Keitä me olemme, ja miten saat meihin yhteyden?

Palvelumme tarjoaa Skyscanner Limited, Isossa-Britanniassa rekisteröity yritys.

Skyscanner Limited on niiden tietojen rekisterinpitäjä, joita palvelumme kerää sinulta.

Yritystunnuksemme: 04217916

Päätoimipaikkamme osoite: Floor 6, The Avenue, 1 Bedford Avenue, London, United Kingdom, WC1B 3AU.

var show=function (elem){elem.style.display=’block’;};var hide=function (elem){elem.style.display=’none’;};var toggle=function (elem){if (window.getComputedStyle(elem).display===’block’){hide(elem);return;}show(elem);};document.addEventListener(’click’, function (event){if (!event.target.classList.contains(’toggle’)) return;event.preventDefault();var content=document.querySelector(event.target.hash);if (!content) return;toggle(content);}, false);