Kartta

Lentoyhtiöt: WOW air

Islantilainen WOW air kuvailee itseään halvaksi, mutta korkealentoiseksi lentoyhtiöksi. Se haluaa tarjota nimensä mukaisesti lentoasiakkailleen WOW-reaktioita, oli kyse sitten lippujen hinnoista, kohteista tai asiakaspalvelusta. WOW air on täysin yrittäjä Skúli Mogensenin yksityisomistuksessa, joka tunnetaan ensisijaisesti teknologia-alan vaikuttajana. Yhtiö aloitti toimintansa vuonna 2012, mutta jo seuraavana vuonna WOW airille myönnettiin Islannissa arvostettu laatusertifikaatti Air Operator´s Certificate. WOW airin kasvu on ollut hurjaa, ja vuonna 2016 sen matkaajamäärä ylitti jo 1,5 miljoonaa matkustajaa. Vuoden 2017 matkustajaennuste on huikeat 3 miljoonaa. WOW airilla työskentelee tällä hetkellä yli 9000 ahkeraa ja tunnollista työntekijää.

*Sivustoilla esitetyt tiedot on tarkistettu 24.04.2017, mutta ne ovat voineet muuttua myöhemmin. Tarkastakaa ystävällisesti tietojen paikkansapitävyys suoraan lentoyhtiön omilta sivustoilta.

Miksi lentää WOW airilla

Miten tehdään lähtöselvitys?

WOW airilla voit tehdä lähtöselvityksen joko verkossa tai lentokentällä. WOW airin verkossa tehtävä lähtöselvitys on saatavilla lentomatkaajille aikaisintaan 24 tuntia ja viimeistään yhtä tuntia ennen matkaa. WOW airin sähköinen lähtöselvitys on mainio vaihtoehto niille, jotka haluavat vastaanottaa tarkastuskorttinsa sähköpostilla matkapuhelimeen, mutta tarvittaessa voit myös tulostaa sen paperille. Muistathan, että tehtyäsi lähtöselvityksen verkossa et voi enää muuttaa varaustasi, eli et pysty muuttamaan lentoasi, lisäämään henkilöitä varaukseesi tai valitsemaan istuinta lennolle. WOW airin lähtöselvitystiskit aukeavat kolme tuntia ja sulkeutuvat 45 minuuttia ennen lentoasi.

Matkatavarat ja kulut

WOW airilla voit ottaa matkustamoon mukaasi yhden henkilökohtaisen käsimatkatavaran, joka saa olla mitoituksiltaan enintään 42 x 32 x 25 cm ja painaa enintään 10 kiloa. Tämän lisäksi voit ostaa WOW airilta itsellesi yhden lisämatkatavaran, joka on mitoituksiltaan enintään 56 x 45 x 25 cm ja saa painaa enintään 12 kiloa. Osto tulee kuitenkin tehdä 24 tuntia ennen matkaasi. Lähtöselvitettäviä matkalaukkuja voit ottaa mukaasi WOW airilla matkustaessasi enintään kolme kappaletta, ja lähtöselvitettävät laukut saavat painaa enintään 20 kiloa. Yksittäisen lähtöselvitettävän matkalaukun mitoitukset eivät saa ylittää 158 cm yhteismitoitusta.

Istuimet

WOW airilla saat lempipaikkasi varattua pienellä lisämaksulla. Tarvitsetko lisätilaa vai tykkäätkö istua keskellä istuinriviä? Kaikki tämä onnistuu WOW airilla verkkovarauksen kautta. Voit valikoida istuimesi koneen etu- tai takaosasta tai XL legroom- tai Big Seat -ominaisuudella. Paikkavarauksen voit tehdä WOW airin sivustoilla ”My Booking”-kohdasta.

Varausmaksut ja muut maksut

WOW airin konseptiin ei kuulu varausmaksujen veloitus lentoasiakkailta, vaan kaikki maksut perustuvat vapaaehtoisuuteen, olivat kyseessä sitten lisäpalvelut tai peruutus- tai muutosmaksut.

Tarjoilu lennolla

Tarjoilu WOW airin lennoilla on maksullista, kuten monilla muillakin halpalentoyhtiöillä. Tarjolla on monenlaisia herkullisia lämpimiä ja kylmiä ateriavaihtoehtoja ja tämän lisäksi pientä naposteltavaa ja virvokkeita. Voit esimerkiksi ostaa isompaan nälkään pizzan tai patongin lihalisukevaihtoehdoilla. Valikoimista löytyy iso valikoima myös erilaisia proteiinipainotteisia vaihtoehtoja niille, jotka haluavat pitää nälän loitolla pidempään ja kevyesti. Tällöin voit valita itsellesi rahkan, jogurtin tai smoothien. Myös kasvissyöjille vaihtoehtoja löytyy esimerkiksi puuroista ja keitoista.

WOW air

4,0/5
6517 arvostelun perusteella

Pisteytämme palveluntarjoajat käyttäjäpalautteen perusteella, jota saamme hintojen luotettavuudesta, maksuista, asiakaspalvelusta ja palveluntarjoajan sivuston helppokäyttöisyydestä.

Lisätietoa

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.