Kartta

Lentoyhtiöt: Swiss

Sveitsin suurimman lentoyhtiön Swissin historia on mielenkiintoinen. Se syntyi Swissairin jälkeläisenä vuonna 2002, jolloin itse lentoyhtiö meni konkurssiin. Lufthansa osti Swissin vuonna 2005 ja jo vuonna 2006 virallisemmin nimellä Swiss International Airlines toimiva lentoyhtiö oli osa Star Alliance -lentoyhtiöallianssia. Tänä päivänä menestyksekäs Swiss lentää yli 100 kohteeseen 46 maassa sen kotikentiltä Zürichistä ja Genevestä. Swiss on yksi maailman tunnetuimmista lentoyhtiöistä, mistä kertovat myös sen matkustajamäärät: se lennättää 16 miljoonaa matkaajaa vuosittain maailman joka kolkkaan.

*Sivustoilla esitetyt tiedot on tarkistettu 21.3.2017, mutta ne ovat voineet muuttua myöhemmin. Tarkastakaa ystävällisesti tietojen paikkansapitävyys suoraan lentoyhtiön omilta sivustoilta.

Miksi lentää Swissillä

Miten tehdään lähtöselvitys?

Swiss tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja lähtöselvityksen tekoon. Kaikkein suositeltavin tapa tehdä lähtöselvitys on tietenkin verkossa, mikä onnistuu sekä Swissin verkkosivustojen että Swiss-sovelluksen kautta. Verkkolähtöselvitys aukeaa matkustajille 23 tuntia ennen lentoa. Jos olet kovin unohtelevaista sorttia, voit aina tilata automaattisen lähtöselvityksen Swissiltä, jolloin vastaanotat tarkistuskorttisi suoraan matkapuhelimeesi tai sähköpostiisi. Jos tarvitset lisäapua lähtöselvityksesi kanssa, kannattaa se tehdä Swissin omalla lähtöselvitystiskillä tai itsepalveluautomaatilla.

Matkatavarat ja kulut

Swissillä käsimatkatavaroiden määrä riippuu matkustusluokastasi. Economy-luokassa matkustavat saavat viedä matkustamoon yhden max. 8 kiloa painavan laukun, jonka mitat saavat olla enintään 55 x 40 x 23 cm. Business- ja First-luokkiin pätevät samat mitoitussäännöt, mutta yhden laukun sijaan saat viedä matkustamoon kaksi laukkua. Light-luokassa lentolipun hintaan ei kuulu kirjattua matkalaukkua ilmaiseksi. Classic- ja Flex-luokissa kirjattavia matkalaukkuja saa ottaa yhden max. 23 kiloisen laukun ja Business-luokkaan kaksi 32 kiloista matkalaukkua.

Istuimet

Istuinpaikkojen viihdykkeet ja ominaisuudet riippuvat täysin matkustusluokastasi tai lentokonetyypistä. Swiss Economy -luokan matkustajat voivat tehdä etukäteisvarauksen istuinpaikastaan omien tarpeidensa mukaan. Mikäli haluat lisää jalkatilaa tai paikan ikkunan vierestä, se onnistuu, jos matkustat Classic- tai Fare-luokassa. Jos sen sijaan lennät Light-luokassa, tulee sinun maksaa pieni veloitus paikkavarauksestasi. Euroopan lennoilla se on CHF 12.00/suunta ja kansainvälisillä lennoilla CHF 29.00/suunta. Tutustu Swissin tarjoamiin muihin istuinluokkiin lentoyhtiön omilla sivustoilla.

Tarjoilu lennolla

Swiss on ylpeä tuoreista ja herkullisista aterioistaan, jotka se tarjoaa yhdessä paikallisten tuottajien kanssa. Swissin pitkillä kansainvälisillä lennoilla tarjoillaan kaksi lämmintä ateriaa välipaloineen ja Euroopan sisäisillä lennoilla joko kevyt ateria tai välipala. Ateriat voivat olla matkustajan mieltymysten mukaan joko liha- tai kasvispainotteisia ja kaikki juomat kuuluvat lipun hintaan, matkustitpa missä matkustusluokassa tahansa

Lisäpalvelut

Lentomatkustajille Swiss tarjoaa monipuolista viihdykettä lentojen ajaksi. Tarjolla on muun muassa viihdekanava, jossa on jopa 140 elokuvaa valittavana. Voit valita myös itsellesi mieluisia tv-sarjoja tai rentouttavaa musiikkia päiväuniesi ajaksi. Lapsille on toki omat vaihtoehtonsa eli tarjolla on elokuvia, satukirjoja, piirrettyjä ja videopelejä. Swiss tarjoaa lennon ajaksi myös nettiyhteyden, joka toimii kohtuullisesti. Jos kuitenkin tarvitset enemmän virtaa vaikkapa Skype-palaverisi ajaksi, voit ostaa sitä Swissin verkkosivustojen kautta luottokortillasi.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.