Kartta

Lentoyhtiöt: Qantas

Qantas on Australian suurin lentoyhtiö ja se operoi maan sisällä oman brändinsä lisäksi Jetstar-lentokoneyhtiötä. Vuodesta 1920 asti toiminut Qantas tunnetaan erityisesti turvallisuudestaan, luotettavuudestaan ja asiakaspalvelustaan. Qantas lennättää lentomatkaajia ympäri maailmaa eli tarjonnassa on runsain määrin sekä maan sisäisiä että kansainvälisiä lentoja. Lentoyhtiön suuruudesta kertoo sen työntekijöiden määrä: Qantas työllistää lähes 30 000 ihmistä, joista suurin osa on Australian rajojen sisällä. Qantas on ylpeä ja arvostettu maailmanlaajuisen oneworld-allianssin jäsen.

*Sivustoilla esitetyt tiedot on tarkistettu 26.1.2017, mutta ne ovat voineet muuttua myöhemmin. Tarkastakaa ystävällisesti tietojen paikkansapitävyys suoraan lentoyhtiön omilta sivustoilta.

Miksi lentää Qantasilla

Miten tehdään lähtöselvitys?

Lentomatkustajat voivat tehdä Qantasilla lähtöselvityksen neljällä eri tapaa: mobiilina, verkossa, lentokentällä tai automaattisesti. Mobiili- ja Auto Check In -lähtöselvitykset eivät valitettavasti vielä toimi kansainvälisille lentomatkustajille, ja ne ovat saatavilla ainoastaan Australian sisäisille lennoille. Mobiililähtöselvitys toimii kuten muillakin lentoyhtiöillä eli valitset mobiilina vain Check-in- tai Manage Booking -kohdan ja Qantas lähettää sinulle tekstiviestivahvistuksen. Verkossa tehtävän lähtöselvityksen voit tehdä aikaisintaan 24 tuntia tai viimeistään 30 minuuttia ennen lentoa. Löydät varauksesi verkossa varausnumerollasi tai muilla tavoin, jos olet Qantas Frequent Flyer -jäsen. Jos lennät Australian sisäisesti, voit tehdä lähtöselvityksen itsepalveluautomaatilla. Auto Check in -lähtöselvityksessä sinulle lähetetään tekstiviesti, ja voit käydä tallentamassa tarkistuskortin Qantas-applikaation kautta.

Matkatavarat ja kulut

Qantasilla matkatavarasäännökset vaihtelevat matkustusluokittain ja sen mukaan, mihin päin maailmaa olet matkaamassa. Hyvänä nyrkkisääntönä on, että saat viedä yhden ilmaisen käsimatkatavaran mukanasi matkustamoon, mutta sen tulee mahtua edessä olevan istuimen alle. Economy-luokan matkaajat voivat lähtöselvittää mukaansa enintään 30 kiloa painavan laukun ja Premium Economy- ja Business-luokan matkustajat enintään 40 kilon painoisen matkalaukun. Matkalaukkusäännöksissä on suuria eroja kansainvälisien kohteiden välillä ja niistä voit käydä lukemassa lisää Qantasin omilta sivustoilta.

Istuimet

Qantasilla voit valita lempipaikkasi lentokoneesta, kun olet tehnyt matkavarauksen. Tämä etu on kuitenkin saataville vain harvoille ja valituille. Istuimen voivat vapaasti valita seuraaviin ryhmiin kuuluvat asiakkaat: lentomatkustajat, jotka lentävät Qantasilla Australian sisäisesti tai kansainvälisesti Economy Saver- tai Flex-luokassa. Istuimen saavat valita vapaasti myös muutamat muut matkustajat, ja näistä luokista voit lukea lisää Qantasin omilta sivustoilta. Sinulla on tämä etu käytettävissäsi myös, kun teet lähtöselvityksen 24 tunnin sisällä ennen matkaa. International Economy- ja Sales-luokan matkaajat valitsevat istuimensa lisämaksusta.

Varausmaksut

Kun teet varausta Qantasin omilla verkkosivustoilla, sinulta ei veloiteta varausmaksuja. On kuitenkin hyvä huomioida, että varausmaksut veloitetaan tietyissä tilanteissa, kuten luottokorttimaksuissa ja esimerkiksi varatessasi matkalippua puhelimitse tai vastaanottotiskillä missä päin tahansa maailmaa. Kun teet varauksen Australian sisäisesti, veloitetaan sinulta 35 AUS dollaria. Jos sen sijaan teet varauksen Australian ulkopuolella sijaitsevassa Qantasin asiakaspalvelussa, on veloitus 60 AUS dollaria. Veloituksista voit käydä lukemassa lisää oheisesta Qantasin omilta sivustoilta.

Lisäpalvelut

Qantasin erikoisuuksiin kuuluu, että voit varata lentoyhtiön kautta koko Australian matkan tai minkä muun tahansa lomakohteen suunnitelmineen aina kuljetuksista hotelleihin ja aktiviteetteihin! Qantas tarjoaa yli 250 kohdetta ympäri maailman. Qantas tekee yhteistyötä esimerkiksi tunnetun kotimajoittajan AirBnB:n kanssa, mutta heidän valikoimastaan löytyy myös lukuisia hotelleja. Autonvuokraus luonnollisesti kuuluu myös Qantasin tarjontaan, joten voit näppärästi saada auton allesi lentoyhtiön kautta. Qantas tarjoaa lisäksi aktiviteetti-ideoita tulevalle Australian matkallesi, ja niihin voit käydä tutustumassa Qantasin omilla sivustoilla.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.