Kartta

Lentoyhtiöt: Primera Air

Primera Air on aidosti pohjoismainen lentoyhtiö, jonka omistaa islantilainen valmismatkoja tarjoava Primera Travel Group. Esimerkiksi suomalainen Lomamatkat kuuluu tähän matkanjärjestäjäkonserniin. Pohjoismaisuus näkyy Primera Airin toiminnassa vahvasti, ja esimerkiksi kaikki sen lentokapteenit ovat pohjoiseurooppalaisia. Primera Air ylpeileekin sillä, että sen henkilökunta osaa toimia välillä haastavissakin Skandinavian sääolosuhteissa. Primera Airilla on tarjolla erikseen kevät-, kesä- ja talvikohteet. Kesäsesongin aikaan sen suosituimpia kohteita ovat aurinkoiset kaupungit, kuten Alicante ja Barcelona ja talvella suomalaistenkin suosikit Fuerteventura ja Gran Canaria.

*Sivustoilla esitetyt tiedot on tarkistettu 21.3.2017, mutta ne ovat voineet muuttua myöhemmin. Tarkastakaa ystävällisesti tietojen paikkansapitävyys suoraan lentoyhtiön omilta sivustoilta.

Miksi lentää Primera Airilla

Miten tehdään lähtöselvitys?

Primera Airilla on tarjolla perinteinen lentokenttälähtöselvitys sekä itsepalveluautomaatti. Pidäthän huolen, että sinulla on kaikki mahdolliset matka-asiakirjat mukanasi ennen lentokentälle saapumistasi. Primera Air suosittelee, että matkustajat olisivat lentokentän lähtöselvitystiskillä noin kahta tuntia ennen matkaa. Itse lähtöselvitystiski sulkeutuu 45 minuuttia ennen lentoa. Itsepalveluautomaatteja on vain tietyillä lentokentillä, joista Primera Air liikennöi. Näitä ovat Aalborg, Kööpenhamina, Billund ja Tukholma. Myös Malmöhön suunnitellaan parhaillaan itsepalveluautomaattia.

Matkatavarat ja kulut

Primera Airilla matkustamoon saa tuoda yhden käsimatkatavaran. Tämä käsimatkatavara saa painaa enintään 10 kiloa ja sen mitoitukset saavat olla enintään 54 x 45 x 25 cm. Yksittäinen kirjattu matkatavara, joka on varattu suoraan Primera Airilta, saa painaa enintään 23 kiloa. Primera Airilla matkatavaroissa on maksuja, jotka eivät sisälly lentolipun hintaan. Vauvan kanssa matkustavat saavat ottaa matkustamoon mukaansa myös yhden standardikokoisen matkalaukun, jossa on vauvantarvikkeita, vauvan kantokorin ja lastenvaunut alle 6-vuotiaalle lapselle. Huomioithan, että lentokoneeseen siirtymisen jälkeen nämä tavarat laitetaan lentokoneen säilytystiloihin.

Istuimet

Primera Airilla istuinpaikan varaaminen on maksullista ja sen voi tehdä aikaisintaan 7 päivää ennen matkaa. Primera Air ei kuitenkaan suosittele paikkavarausta etukäteen, koska lentoyhtiö ei voi taata paikkavarauksen toteutumista koneessa. Tähän vaikuttavat esimerkiksi paikkojen rajallisuus lentokoneen mallista ja olosuhteista riippuen. Istuinpaikka on joka tapauksessa maksullinen, varasit paikan etukäteen tai et.

Varausmaksut ja muut maksut

Primera Airilla on useita eri varausmaksuja. Tällaisia ovat muun muassa nimenmuutos lentolippuun ja kaikki muut mahdolliset muutokset lippuun. Myös lennon ajankohdan vaihtaminen on maksullista. Suomen hinnasto vaihtelee varausmaksuissa 15 eurosta 50 euroon.

Lisäpalvelut

On hyvä varautua siihen, että Primera Airilla kaikki lisäpalvelut ovat maksullisia. Kuten varausmaksut, lisäpalvelumaksut määräytyvät kohdemaan mukaan, jotka on jaoteltu Primera Airilla Tanskaan, Ruotsiin, Norjaan, Suomeen ja Islantiin. Esimerkkejä lisäpalveluhinnastoista Suomesta lähtevien ja saapuvien lentojen yhteydessä ovat esimerkiksi istumapaikkavaraukset, joiden hinta vaihtelee paikan sijainnista riippuen välillä 15-25 euroa. Primera Airilla on mahdollisuus saada myös erikoisruokia, kuten vegaanisia ja gluteenittomia aterioita. Aterioiden hinnat vaihtelevat välillä 16-18 euroa. Jos teet varauksen kirjatulle matkatavaralle verkossa, tulee sille hintaa 25 euroa ja lentokentällä 50 euroa.

Primera Air

4,5/5
4221 arvostelun perusteella

Pisteytämme palveluntarjoajat käyttäjäpalautteen perusteella, jota saamme hintojen luotettavuudesta, maksuista, asiakaspalvelusta ja palveluntarjoajan sivuston helppokäyttöisyydestä.

Lisätietoa

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.