Kartta

Lentoyhtiöt: Eurowings-Germanwings

Vuonna 2002 perustettu Eurowings on saksalaisten oma halpalentoyhtiö, jonka omistaa lentojätti Lufthansa. Lentoyhtiöllä on useita lentokenttiä Saksassa, joista se operoi lentoja yli 130 kohteeseen ympäri maailmaa. Näitä solmukohtia ovat päälentokenttä Kölnissä sekä kentät Berliinissä, Hampurissa, Stuttgartissa ja Düsseldorfissa, mutta Eurowings toimii myös kauempana Hannoverissa ja Dortmundissa. Eurowings on yksi kolmesta Euroopan suurimmasta halpalentoyhtiöstä.

*Sivustoilla esitetyt tiedot on tarkistettu 23.2.2017, mutta ne ovat voineet muuttua myöhemmin. Tarkastakaa ystävällisesti tietojen paikkansapitävyys suoraan lentoyhtiön omilta sivustoilta.

Miksi lentää Eurowingsilla

Miten tehdään lähtöselvitys?

Eurowings tarjoaa mahdollisuuden tehdä lähtöselvitys verkossa, mobiilina tai lentokentällä. Verkossa tehtävä lähtöselvitys tarjoaa lentomatkustajille selkeästi eniten nopeutta ja vaivattomuutta. Verkossa tehtävä lähtöselvitys aukeaa matkustajille käyttöön 72 tuntia ennen lentomatkaa. Sen avulla pystyt helposti valikoimaan itsellesi myös istumapaikan, jonka jälkeen vastaanotat tarkastuskorttisi. Ja kaikki tämä onnistuu ilman turhia jonoja! Mobiililähtöselvitys on sekin yksinkertaista: lataat vain Eurowingsin sovelluksen ja vastaanotat tarkastuskorttisi suoraan matkapuhelimeesi. Jos tarvitset lisäapua lähtöselvityksen kanssa, kannattaa se tehdä lentokentällä matkavirkailijoiden avustamana.

Matkatavarat ja kulut

Eurowingsilla käsimatkatavaroiden ja matkalaukkujen mitoitukset ja määrät vaihtelevat matkustusluokan mukaan. Lentoyhtiöllä näitä matkustusluokkia on kaksi: Basic/Smart ja Best. Basic/Smart-luokassa matkustaessasi voit ottaa mukaasi yhden käsimatkatavaran veloituksetta. Sen mitoitukset eivät saa ylittää 55 x 40 x 23 cm eikä paino 8 kiloa. Best-luokassa matkustaessasi voit ottaa mukaasi kaksi käsimatkatavaraa veloituksetta. Näiden lisäksi kummankin luokan matkustajat voivat ottaa mukaansa yhden henkilökohtaisen tavaran. Matkustusluokittain määräytyvät myös ruumaan menevät laukut, joihin voit käydä tutustumassa Eurowingsin omilla sivustoilla.

Istuimet

Istuinominaisuudet ja niiden saatavuudet vaihtelevat Eurowingsilla matkustusluokittain. Jos matkustat esimerkiksi Basic-luokassa, on sinulla oikeus varata itsellesi Standard-istuin. Smart-luokassa istuinvarauksesi on ilmainen, mutta voit lisäpalveluna 4-6 euron hintaan hankkia siihen lisäjalkatilaa. Jos sen sijaan matkustat Best Fare -luokassa, on sinulla oikeus varata itsellesi istuinpaikka lentokoneen riveiltä 1-3, joissa on kaikissa rutkasti lisäjalkatilaa.

Varausmaksut ja muut maksut

Eurowings on halpalentoyhtiö, joten suurin osa sen palveluista on maksullisia. Tämä kuitenkin riippuu myös matkustusluokastasi. Jos matkustat Basic-luokassa, joudut maksamaan tietyistä palveluista enemmän kuin Smart-luokan matkaaja. Kummatkin matkustusluokat voivat kuitenkin valikoida Flex-ominaisuuden, joka antaa mahdollisuuden perua tai muuttaa lentovarausta vielä 30 minuuttia ennen lentoa.

Lisäpalvelut

Eurowings tarjoaa erilaisia lisäpalveluja matkailijoilleen, jotta heillä olisi mahdollisuus tehdä lentomatkastaan omannäköinen. Lisäpalveluihin kuuluu muun muassa lentojen aikainen viihde eli Wings Entertainment -paketti: hintaan 3,90 € lentomatkustajat saavat käyttöönsä viihdepaketin, joka sisältää elokuvia, tv-sarjoja, äänikirjoja ja lauluja. Lapsille vastaavat viihdepaketit saa edullisempaan 1,90 euron hintaan. Huomaathan, että myös ruoka-ateriat ja välipalat ovat Eurowingsilla maksullisia. Valikoimaan voit käydä tutustumassa lentoyhtiön omilla sivustoilla, ja voit varata myös ruot matkalle verkossa etukäteen.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.