Kartta

Lentoyhtiöt: Branson Air Express

Vuonna 2002 perustettu Swiss International Air Lines eli Swiss on Sveitsin suurin lentoyhtiö. Se lentää maailmanlaajuisesti yli 80 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Amerikassa, Etelä-Amerikassa, Afrikassa sekä Aasiassa. Swissin päälentokenttänä toimii Zürichin lentoasema ja päämajaansa se pitää Baselin kaupungissa. Kaiken kaikkiaan se lentää reittejään Zurichista, Baselista ja Genevestä. Swissillä lentokoneita on 90 ja se lennättää yli 16 miljoonaa matkustajaa vuosittäin. Swiss Cargo tarjoaa kuljetuspalveluja 120 kohteeseen 80 eri maassa. Swissillä on henkilökuntaa 8250 maailmanlaajuisesti. Swiss on osa Lufthansaa yrityksen ostettua sen vuonna 2005. Swiss on myös Star Alliancen jäsen.  

Miksi Valita ... Swiss?

Matkatavarat ja kulut

Matkatavarasäädökset on laadittu Swissin matkustajaluokitusten mukaan. Swiss Economy-luokan matkustajat saavat ottaa matkustamoon mukaan yhden matkalaukun. Matkalaukun koko ei saa ylittää mitoiltaan 55 cm x 40 cm x 23 cm ja sen paino ei saa ylittää 8 kg. Swiss Business-luokan ja First-luokan matkustajat saavat ottaa mukaansa kaksi matkalaukkua. Swissin lähtöselvitettyjen matkalaukkujen koko- ja painorajoitukset vaihtelevat matkaluokitusten mukaan. Swiss Economy-luokan matkustajat saavat tuoda ruumaan 1 x max. 23 kg painavan laukun, Swiss Business-luokan 2 x max. 32 kg painavat laukut ja Swiss Economy-luokan matkustajat 3 x max. 32 kg painavat laukut.

Miten tehdä lähtöselvitys?

Swissin lähtöselvityksen voi tehdä verkossa, mobiilina tai lähtöselvitystiskillä. Swissin online- ja mobiililähtöselvitys aukeavat 23 tuntia ennen lennon lähtöä. Lähtöselvitystiskien aikatalut vaihtelevat maittain, joten on hyvä ottaa asiasta etukäteen selvää Swissin verkkosivustoilta. Matkustajia, joilla on erikoistarpeita, pyydetään saapumaan lähtöselvitykseen hyvissä ajoin ennen lähtöä. Online-lähtöselvitys on vaihtoehdoista nopein: valitset vain istuimen, printtaat lähtöselvityslipukkeesi ja viet lähtöselvitettävät matkalaukkusi vaivattomasti lentokentältä löytyville ”Bag drop” -tiskeille. Lähtöselvitystiskien aukioloaikataulut vaihtelevat lentokentittäin. Tarkasta oman lähtöselvitystiskin aukioloaika osoitteesta: www.swiss.com.

Istuimet

Swissin Economy-luokan istuinten standardikoot ovat 81.3 cm (pituus) ja 43.9 cm (leveys), Swiss Business-luokan standardikoot 152.4 cm (pituus) ja 52.1 cm (leveys) ja First-luokan 210 cm (pituus) ja 55.9 cm (leveys). First-luokan matkaajat voivat nauttia oman privaatin sviitin rauhasta, josta löytyvät kaikki mukavuudet. Business-luokassa istuimen voi kallistaa nukkuma-asentoon niin halutessa. Business-matkaajille tärkeät sähköpistokkeet löytyvät luonnollisesti työpöydän ääreltä. Economy-luokan matkaajilla on myös runsaasti tilaa ja jopa 140 kanavaa, joista nauttia lennon aikana. Kaikissa matkustajaluokissa on viihdejärjestelmä, USB-portti matkapuhelimen tai tietokoneen käyttöön ja muita elektronisia laitteistoja.

Varausmaksut

Swissillä on erinäisiä palvelumaksuja. Tällaisia ovat muun muassa matkalaukkujen painosta riippuvat maksut, istuinten varaaminen ja tietyt virvoikkeet. Useimmat veloitukset koskevat myös lippuihin liittyviä muutoksia tai peruutuksia tai veloituksia korttimaksuista. Lisätietoja löydät osoitteesta: www.swiss.com

Virvokkeet

Swissin ateriat tarjoillaan matkaluokan mukaan. First-luokan matkustajille tarjoillaan gourmet-tason ateriakokonaisuus, Business-luokan matkustajille korkealuokkainen ja palkittu menukokonaisuus ja Economy-luokan matkustajille kolmen ruokalajin kokonaisuus riippuen lennon reitistä ja pituudesta.

Täsmällisyys

Flightstatsin mukaan Swiss pysyi 86 % tarkkuudella lähtöaikataulussa ja 89 % tarkkuudella saapumisaikataulussa vuoden 2014 alkupuolella. Flightstatsin tilastoilla mitataan lehtoyhtiöiden saapumis- ja lähtötäsmällisyyttä 15 minuutin sisällä ilmoitetusta aikataulusta.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.