Kartta

 Helsinki-Vantaan lentoasema

Helsinki-Vantaa on Suomen matkustajamäärältään ylivoimaisesti vilkkain lentokenttä. Lentoasema avattiin vuoden 1952 olympialaisten aikana, ja nykyisin se koostuu kolmesta kiitotiestä ja kahdesta terminaalista. Helsinki-Vantaan sijainti EU-alueen koillislaidalla tekee siitä erinomaisen lähtöpisteen Kaukoidän lennoille. Helsinki-Vantaan lentoaseman toiminnasta vastaa Finavia Oyj. 

Skyscannerillä löydät edullisimmat lennot Helsinki-Vantaalta. Käytä lentohakuamme löytääksesi sopivimmat lennot tiettyinä päivämäärinä, tietyn kuukauden aikana tai jopa koko vuotena. Voit hakea lentoja Helsinki-Vantaalta haluamaasi määränpäähän, tai kirjoittaa kohdekenttään "mihin tahansa". Näin saat parhaat hinnat kohteisiin ympäri maailman.Voit suodattaa hakusi lentoyhtiön ja määränpään lentokentän mukaan. Lisätietoa Helsinki-Vantaan lentoyhteyksistä saat tämän sivun linkkejä klikkaamalla. 

Lentokentät lähellä lentokenttää Helsinki Vantaa:

 Kulkuyhteydet

Ajaminen piilota 

Ajo-ohje:

Helsinki-Vantaan lentoaseman liittymä on Vantaalla Kehä III:n varrella, ja lentokentälle on opasteet kaikilta suuremmilta väyliltä. Saavuttuasi lentoaseman sisääntulotielle, seuraa opasteita terminaaleihin tai pysäköintialueille. Kaikkiin pysäköintitaloihin pääsee sisääntulotien vasenta kaistaa pitkin.

Voit pysähtyä jättämään matkustajia Terminaalien T1 ja T2 edustoille, mutta kuljettajan täytyy pysyä auton luona. Jos haluat saattaa matkustajia terminaaliin tai tulla heitä vastaan, voit jättää autosi vihreällä merkitylle pikapysäköintialueelle. 

Pysäköinti:

Lentoasemalla on runsaasti eri pysäköintivaihtoehtoja lyhyt- ja pitkäaikaista pysäköintia varten. Lentoaseman sisääntulotiellä on opasteet eri pysäköintialueille. 

 

Lentokentän alueella toimii myös yksityinen pysäköintialue Lentoparkki, josta on bussikuljetukset lentoasemalle.

 

Junat piilota 

Juna:

Nopean junayhteyden Helsinki-Vantaalle arvioidaan valmistuvan vuonna 2014. Siihen asti lähin junayhteys on Tikkurilan asemalta, josta on suora bussiyhteys Helsinki-Vantaalle. 

Bussit piilota 

Bussit ja linja-autot:

Helsinki-Vantaan molemmille terminaaleille on bussiyhteydet Helsingin keskustasta ja Tikkurilan rautatieasemalta. Lentoasemalle on myös hyvät ja tiheät linja-autoyhteydet kaupungeista ympäri maata.

Taksi piilota 

Taksit:

Molempien terminaalien edessä on taksiasema. Matka Helsingin keskustaan vie noin puoli tuntia. 

 Helsinki-Vantaalle liikennöivät lentoyhtiöt

 Yhteystiedot

Helsinki Vantaa Lentokenttä

Osoite:
Finavia Corp,
Helsinki Airport,
P.O. Box 50,
01531 VANTAA,
FINLAND

Puh:+358 20 708 000
Faksi:+358 20 708 3296

Verkkosivusto

Omistaja:
Finavia

 Tarkka sijainti

Pituuspiiri:24° 58' 18'' E
Leveyspiiri:60° 19' 32'' N
IATA-koodi:HEL
ICAO-koodi:EFHK

 Helsinki-Vantaan sijainti

Google map

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.