Helsinki Vantaa lentokenttäSaapuvat ja lähtevät

Pikahaku

Halpoja lentoja kohteesta Helsinki Vantaa

Lähde matkaan Skyscannerin mobiilisovelluksella

Tarkista Helsinki-Vantaan lentokentän saapuvat ja lähtevät lennot reaaliajassa Skyscannerin avulla.

Olet sitten lähdössä lomareissuun tai menossa kentälle vieraita vastaanottamaan, me tarjoamme tarkat tiedot, joiden avulla voit varmistaa lentojen lähtö- ja saapumisajat ja näet lentojen tämän hetkisen tilanteen. Näin Helsinki-Vantaan saapuvat ja lähtevät lennot ovat aina muutaman klikkauksen päässä!

Löydä lentosi tiedot ja tilanne Helsinki-Vantaan lentokentällä ylläolevan lentolistan avulla. Etsi tietoja lennon numeron, lentoyhtiön tai lennon ajankohdan mukaan. Näet myös tarkat tiedot siitä, mistä terminaalista lentosi lähtee tai mihin odottamasi lento saapuu. Helsinki-Vantaan saapuvat ja lähtevät lennot ovat aina helppo tarkistaa!

Helsinki-Vantaa: lähtevät lennot

Terminaalit
Helsinki-Vantaan lentokentällä on kaksi terminaalia, terminaalit T1 ja T2. Terminaalien välillä on yhdyskäytävä ja niiden välinen etäisyys on vain 300 metriä. Molemmat terminaalit ovat auki vuorokauden ympäri.

Suurin osa suosituimpien lentoyhtiöiden lennoista lähtee terminaalista T2. Muun muassa Finnairin, British Airwaysin ja Norwegianin lennot lähtevät terminaalista T2.
Terminaalista T1 lähtevät muun muassa SAS:n, airBalticin ja Lufthansan lennot.

Lennolle lähtö
Lähtöselvitys kannattaa tehdä jo etukäteen joko lentoyhtiön omilla verkkosivuilla tai mobiilisovelluksella tai paikan päällä lentokentän lähtöselvitysautomaatilla.
Finnairin lennoille lähtöselvityksen voi tehdä netissä jo 36 tuntia ennen lennon lähtöä. Norwegianilla ja British Airwaysilla useimmille lennoille lähtöselvityksen voi tehdä netissä 24 tuntia ennen lähtöä, SAS:lla 22 tuntia ennen lähtöä. AirBaltic tarjoaa mahdollisuuden tehdä mobiililähtöselvitys netissä jopa 5 päivää ennen lennon lähtöä.

Lentokentän lähtöselvitysautomaatti tulostaa tarkastuskortin eli boarding passin ja mahdolliset matkatavaratarrat eli tägit, jos sinulla on lentokoneen ruumaan meneviä matkalaukkuja. Kiinnitä matkatavaratarra ruumaan menevän matkalaukun kahvaan ja siirry oman lentoyhtiösi matkatavara- eli bag drop -automaatille.

Kulje turvatarkastukseen sähköisen portin eli e-gaten kautta. Näytä paperinen boarding pass tai mobiilitarkastuskorttisi e-gaten lukijalle, joka tarkistaa lentosi tiedot. Jos matkustat kaukomaille tai muuten vain Schengen-alueen ulkopuolelle, siirry turvatarkastukseen passiautomaatin kautta. Lähtöportilla voit nousta koneeseen sähköisen tarkistusportin kautta. Digitaalisella portilla oleva lukija tarkistaa paperisen boarding passin tai mobiilitarkastuskortin tiedot, jonka jälkeen voit siirtyä koneeseen.

Lähtöportit ja kiireiset ajat
Helsinki-Vantaan lähtevät lennot on jaettu eri lähtöporteille: Kotimaanlennot ja Euroopan Schengen-maiden lennot lähtevät porteilta 11-31. Kaukolennot ja Euroopan non-Schengen-lennot lähtevät porteilta 31-55, joihin kuljetaan passintarkastuksen kautta.

Kiireisintä aikaa Helsinki-Vantaan lentokentällä ovat aamu (klo 6.00-8.30) ja iltapäivä (klo 14.00-17.30) sekä lomasesonkien kuten kesä- ja hiihtolomien ensimmäiset päivät.

Helsinki-Vantaa: saapuvat lennot

Matkatavaroiden nouto
Helsinki-Vantaan lentokentällä on kolme uloskäyntiä ja matkatavara-aulaa, joista matkatavaroita noudetaan. Kun saavut lentokentälle, voit tarkistaa lentokentän asiakasnäytöiltä, saapuvatko matkatavarasi tuloaulaan 1, 2A vai 2B.
Kaikista tuloauloista on helppo ja lyhyt matka terminaalien eteen tai lentokentän omalle juna-asemalle, joka sijaitsee terminaalien välisen yhdyskäytävän päässä.

Hotellit lähellä lentokenttää
Jos olet vain pysähtymässä Helsinki-Vantaalla, voit myös yöpyä kenttäalueella. Lentokenttähotelli GLO Hotel Airport sijaitsee lentokentällä, T2-terminaalissa. Hotelleja löytyy myös lähistöltä ja niihin on helppoa matkustaa, sillä hotellibussit kuljettavat matkustajat suoraan hotellien eteen. Bussi lähtee T2-terminaalin edestä laiturilta 21 ja T1-terminaalin edestä laiturilta 10. Lähistön hotelleja ovat mm. Bonus Inn Airport Hotel, Best Western Airport Hotel Pilotti, Scandic Helsinki Aviapolis, Scandic Helsinki Aviacongress ja Holiday Inn Helsinki-Vantaa Airport.

Liikenneyhteydet Helsinki-Vantaan lentokentälle

Helsinki-Vantaan lentoasema sijaitsee pääkaupunkiseudulla, vajaan 20 km päässä Helsingin keskustasta ja 5 km päässä Vantaan Tikkurilasta. Kentälle pääsee kätevästi monilla eri tavoin.

Junalla
Suora junayhteys on kätevä tapa kulkea lentokentälle niin Helsingin keskustasta kuin Vantaalta. Kehäradan junat pysähtyvät muun muassa Pasilassa, Tikkurilassa ja Martinlaaksossa. Matkustaminen junissa maksaa seutulipun verran (5€). Muista ostaa lippusi etukäteen! Lentokentän omalta juna-asemalta on helppoa kävellä kentälle suoraan terminaalien T1:n ja T2:n väliselle käytävälle.

Bussilla
Helsingistä pääsee lentokentälle myös paikallisliikenteen linja-autoilla (mm. linjat 615 ja 415 keskustasta, linja 617 Hakaniemestä ja linja 561 Itäkeskuksesta). Matka maksaa seutulipun verran (5,50€ kuljettajalta osatettuna, 5€ etukäteen ostettuna).

Monet kaukoliikenteen bussit tarjoavat kyytejä lentokentälle. Kaukoliikenteen ja paikallisliikenteen bussit pysähtyvät kätevästi T2-terminaalin edessä, joten käynti kentälle on helppo ja sujuva.

Autolla
Taksimatka Helsingin keskustasta lentokentälle kestää 30-40 minuuttia ja se maksaa noin 40-50€. Jos ajat kentälle omalla autollasi, lentokentän pysäköintialueilta on maksuton bussikuljetus terminaaleihin.

Lentokentällä on runsaasti parkkialueita niin lyhyeen kuin pidempiaikaiseen pysäköintiin. Huomioithan, että vuosina 2018-2020 lentokentällä tehdään laajennustöitä ja siksi pysäköintihallit P3 ja P5 sekä ulkopysäköintialueet P4A ja P4B ovat toiminnassa.

Matkustajia saattavat tai vastaanottavat autoilijat voivat ajaa terminaalien edustalle ja pysähtyä hetkeksi. Matkaa on kuitenkin jatkettava välittömästi. Jos kuljettajan on aikomus poistua autosta, täytyy auto ajaa joko P3:n uudelle pikaparkkialueelle tai johonkin muista pysäköintialueista.

Tiedot tarkistettu tammikuussa 2019