Kartta

Halvat lennot kohteeseen Zagreb

Zagreb – Yhtä suurta katukahvilaterassia

Kroatian pääkaupunki Zagreb on ihanteellinen viikonlopun mittaiselle lomalle. Persoonallinen kaupunki tarjoaa monipuolisesti nähtävyyksiä, runsaan kahvilakulttuurin sekä meneväisen yöelämän.

Historia ja nähtävyydet

Zagrebin virallinen historia juontaa juurensa jo vuoteen 1094. Kaupunki jakautuu ylä- ja ala-alueisiin. Yläkaupungista löytyy muun muassa muurien ympäröimä Zagrebin tuomiokirkko 1200-luvulta, ja siellä sijaitsevat myös tärkeät kirkolliset instituutiot kuten Zagrebin arkkihiippakunta ja Kroatian kirkon arkkipiispa.Alakaupungista löytyy Zagrebin keskusta, joka on kuin hevosenkengän muotoinen. Hevosenkenkä muodostuu vihervyöhykkeestä, jossa ovat kaupungin puistot ja puutarhat. Sieltä löytyvät muun muassa taidepaviljonki, kasvitieteellinen puutarha ja Kroatian kansallisteatteri. Reitin varrella ovat myös valtion instituutiot kuten ministeriöt, museot ja muut hallintorakennukset.

Ruoka ja juoma

Zagreb on täynnä ihania kahviloita, terasseja ja konditorioita. Zagrebin päämarkkinapaikka on Dolac, jossa voi tehdä ruokaostoksia. Alueelta löytyy myös lukuisia ravintoloita ja pikaruokapaikkoja. Suositeltavia tuliaisia ovat eritoten paikalliset juustot. Hotel Esplanaden Le Bistro -ravintolan juustokakkua pidetään kaupungin parhaana. Trg Petra Preradovica -aukio ja sen ympäristö on lämpimään aikaan huhtikuusta lokakuuhun kuin yhtä suurta terassimerta.

Shoppailu & vapaa-aika

Ilica on Zagrebin pääshoppailukatu, jonka ympäristöstä löytyy myös paljon pieniä persoonallisia putiikkeja. Kaupungin keskustan pääaukio Trg Jelacica on mainio paikka tuliaisten ostoon. Zagrebissa on paljon suosittuja ostoskeskuksia, kuten Arena Center, Avenue Mall, City Center One East ja West – ja lukuisia muita! Jos haluaa kotiin viemisiksi jotain persoonallista, kannattaa panostaa paikallisten suunnittelijoiden tuotteisiin, joita löytyy kaupungista runsaasti.

Milloin Zagrebiin?

Zagreb on ympärivuotinen kohde, mutta kevät ja kesä ovat kauneinta ja vehreintä aikaa kaupungissa. Toisaalta syksy ja talvi ovat samalla tavoin suositeltavia ajankohtia vierailulle. Sanotaan, että paikalliset osaavat ottaa ilon irti myös pimeimpinä aikoina. Tästä kertovat lukuisat tanssitapahtumat kaupungissa.

Ilmasto

Zagrebissa kylmin kuukausi on tammikuu, jolloin keskimääräinen vuorokauden alin lämpötila on -4 astetta. Lämpimimmän kuukauden, heinäkuun, keskimääräinen ylin lämpötila on 26,7 astetta. Zagrebissa satelee tasaisesti pitkin vuotta, ja sateisinta on kesäkuussa.

Lennot

Skyscannerilla löydät halvat lennot Zagrebiin helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Jos voit joustaa matkasi ajankohdan suhteen, kannattaa vilkaista sivun oikeaan laitaan. Palkit näyttävät arviomme lentojen hinnoista kuukausittain, auttaen sinua valitsemaan sopivimmat päivät matkaasi varten.
Mikäli matkustuspäiväsi ovat jo tiedossa, voit syöttää ne lentohakuumme ja saat parhaat lentoyhteydet tietoosi hetkessä. Hotellit Zagrebista löytyvät kätevästi hotellihaullamme, josta ohjaamme sinut suoraan hotellin tai matkatoimiston sivuille.

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Zagreb lähellä

Usein kysytyt kysymykset

Kohteessa Zagreb on yksi lentokenttä: Zagreb.
Delta, KLM Cityhopper, Singapore Airlines, Olympic Air, KLM, Kenya Airways, Norwegian sekä Czech Airlines lentävät suoraan kohteeseen Zagreb.
Edullisin lentokuukausi kohteeseen Zagreb on lokakuu.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.