Kartta

Halvat lennot kohteeseen Calgary

Calgary

Calgary sijaitsee Länsi-Kanadassa, Kalliovuorten itäpuolella. Sen väkiluku on esikaupunkeineen lähes 1,2 miljoonaa ja se on yksi Kanadan nopeimmin kasvavista kaupungeista. Calgaryssa riittää näkemistä: mahtavia pilvenpiirtäjiä, Chinatown, museoita, shoppailualueita…. Tänne matkustavan aika ei tule pitkäksi!

Nähtävyydet & aktiviteetit

Calgaryn keskustaa hallitsevat monet, huikeat pilvenpiirtäjät. Niistä suurin osa toimii toimistorakennuksina. Poikkeus on 190 metriä pitkä Calgary Towerin näköalatori, josta on huikeat maisemat Kalliovuorille. Toisena kaupungin maamerkkinä pidetään Scotiabank Saddledomen rakennusta.

Museoita kiertävälle suositeltavia kohteita on Glenbow Museum, Art Gallery of Calgary, Military Museum ja Telus Sparkin tieteellinen museo. Heritage Park Historical Villagessaon näytillä historiallisia keksintöjä, kuten höyryjuna ja sähköauto. EPCOR Centre for the Performing Artsin tarjonta kannattaa myös tarkastaa. Calgaryn eläintarha on suosittu koko perheen käyntikohde. Chinatownissa kannattaa viettää ainakin yksi päivä.

Devonian Gardens on yksi maailman suurimmasta sisäpuutarhoista ja se sijaitsee The Core Shopping Centren neljännessä kerroksessa. Prince’s Island Park on hieno kaupunkipuisto kaupungin keskustassa.

Calgaryssä järjestetään vuosittain merkittävä rodeofestivaali Calgary Stampede, jota kutsutaan maailman mahtavimmaksi ulkoilmanäytökseksi. Kävijöitä näillä juhlilla on liki puolitoista miljoonaa.

Ruoka

Kanadalla ei ole varsinaista omaa ruokakulttuuria ja kansallisruokia on vaikea nimetä. Kotiruoat ovat liha- ja perunavoittoisia ja pohjautuvat alun perin eurooppalaisiin ruokiin. Luonnollisesti myös amerikkalaiset ruoat, hampurilaiset, pihvit ja ranskalaiset perunat ovat Kanadassa suosittuja. Aasialaiset ravintolat ovat yleisiä ja jokaisessa kanadalaisessa kaupungissa on myös ”kiinalais-kanadalainen” ravintola, joka yhdistää näitä kahta ruokakulttuuria. Calgarylaisessa ruokakulttuurissa on vaikutteita puolalaisesta ja ukrainalaisesta keittiöstä. Kanadaan kuuluu olennaisesti vaahterasiirappi.

Calgaryssa, kuten muuallakin Kanadassa on paljon amerikkalaisia ketjuravintoloita, pikaruokapaikkoja, mutta myös etnisiä, ranskalaisia ja kanadalaisia ravintoloita.

Shoppailu

Suosituimmat ostosalueet ovat The Core Shopping Centre, Stephen Avenue ja Eau Claire Market. Myös 17 Avenue on suosittu shoppailualue. Niistä löytyy niin kansainvälisiä kuin paikallisia ketjuliikkeitä, designia, muotia ja käsitöitä.

Keskustan lisäksi esikaupunkialueella on monia suuria ostosalueita, kuten Chinook Centre ja Southcentre Mall, Westhills, Signal Hill ja Sunridge Mall.

Ilmasto

Calgary sijaitsee Kalliovuorten juurella, kahden joen yhtymäkohdassa. Sijaintinsa vuoksi kaupungin sää on vaihteleva ja vaikea ennustaa. Calgary on Kanadan aurinkoisin kaupunki. Kesäkuukausina keskilämpötila on 20-25 asteen tiimoilla ja talvisin noin -15 asteen tietämillä.

Lennot

Skyscannerilta löydät edulliset lennot Calgaryyn helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Calgary lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.