Kartta

Lennot (mihin) Visby

Visby – Historiallinen kesäparatiisi

Viehättävässä Visbyssä kannattaa ehdottomasti vierailla kesäaikaan. Visby tunnetaankin ruotsalaisten omana ”Mallorcana”, johon tullaan viettämään letkeää rantaelämää. Kaupungissa kukkivat kesäisin miljoonat ruusut, jotka syleilevät kaupunkia huikeassa kukkaloistossaan. Keskiaikainen miljöö nupukiviteineen vie matkailijan mielikuvitusmatkalle historiaan. Visby on ihana saaristokaupunki, jossa viihtyvät kaikenikäiset matkaajat.

Historia ja nähtävyydet

Fornsalen on Visbyn tunnetuin museo, ja siellä voi tutustua Gotlannin värikkääseen historiaan. Kajsarn on Visbyn kaupungin muurissa sijaitseva vankityrmä, joka oli käytössä aina vuoteen 1859 saakka. Toftassa sijaitseva viikinkikylä on koko perheen vierailukohde. Siellä voi kokeilla erilaisia aktiviteetteja kuten jousiammuntaa. Perheen pienimmät pitävät varmasti myös Peppi Pitkätossun Sommarlandista, josta löytyy myös vesipuisto.

Ruoka ja juoma

Visbyssä on monipuolinen ruokakulttuuri, ja sieltä löytää paljon eri makuja maailmalta. Yksi vuoden kohokohtia kulinaristeille on toukokuussa järjestettävä PrimörPremier-festivaali. Visbyn paikallisia herkkuja edustaa sahramipannukakku, joka tarjoillaan tuoreiden marjojen ja kermavaahdon kera. Visbyssä on erityisesti kesäaikaan todella aktiivinen yöelämä eikä ihme, onhan Visbyssä Ruotsin eniten baareja asukasta kohti.

Shoppailu & vapaa-aika

Visbyssä on muutamia hyviä ostosalueita, lähinnä Östercentrum ja Adelsgatan. Östercentrum edustaa hyvin perinteistä eurooppalaista pääkävelykatua. Kadun varrelta löytyvät lähes kaikki suuret kansainväliset ketjut, mutta myös apteekit ja ruokakaupat. Adelsgatan sen sijaan on vastakohta pääkadun hektisyydelle. Sen varrelta löytyy ihania putiikkeja ja kahviloita, joissa voi samalla ihastella vanhan Visbyn arkkitehtuuria.

Milloin Visbyhyn?

Touko-kesäkuu on Visbyn kauneinta aikaa, koska silloin kaupungissa alkaa orkideoiden ja ruusujen kukinta-aika. Myös kesäaika on ihanteellinen rantalomalle, mutta tulee huomioida, että ruotsalaisten lomat voivat ruuhkauttaa saaren hotellit ja ravintolat.

Ilmasto

Gotlannissa vallitsee meri-ilmasto, joka saa aikaan leudot talvet. Kesä alkaa Visbyssä myöhemmin kuin muualla Ruotsissa, mutta syksyllä lämpimät kelit jatkuvat pidempään. Visbyssä kevät ja kesä ovat viileitä, syksy pitkä ja lämmin ja talvi yleensä leuto. Saarella on enemmän aurinkoisia tunteja vuodessa kuin muualla Ruotsissa.

Lennot

Skyscannerilla löydät halvat lennot Visbyhyn helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Jos voit joustaa matkasi ajankohdan suhteen, kannattaa vilkaista sivun oikeaan laitaan. Palkit näyttävät arviomme lentojen hinnoista kuukausittain, auttaen sinua valitsemaan sopivimmat päivät matkaasi varten. Mikäli matkustuspäiväsi ovat jo tiedossa, voit syöttää ne lentohakuumme ja saat parhaat lentoyhteydet tietoosi hetkessä. Hotellit Visbyhyn löytyvät kätevästi hotellihaullamme, josta ohjaamme sinut suoraan hotellin tai matkatoimiston sivuille.  

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Visby lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.