Kartta

Halvat lennot kohteeseen Pattaya (Chonburi)

Pattaya on yksi suosituimmista Thaimaan lomakohteista. Se on myös yksi Thaimaan pitkäaikaisimmista lomakohteista. Pattaya tunnetaan vilkkaasta yöelämästään ja vilkkaasta elämänmenostaan, mutta kohde tarjoaa myös mahdollisuuksia rauhallisempaan lomailuun. Rantaelämän lisäksi siellä voi harrastaa erilaisia ranta-aktiviteetteja, tehdä päiväretkiä läheisille saarille tai golfata.

Nähtävyydet & aktiviteetit

Pattayan tunnetuimmat rannat ovat Pattaya Beach ja Jomtien Beach. Pattaya Beachia reunustaa tyypillinen kävelykatu, jonka varrella on ravintoloita, kauppoja ja illanviettopaikkoja. Jomtien Beach sijaitsee noin neljän kilometrin päässä Pattayan keskustasta ja se on tunnettu vesiurheilumahdollisuuksistaan. Rannalla voi harrastaa esimerkiksi vesihiihtoa ja liitovarjoilua. Jomtien Beach on erityisesti perheiden ja seniorimatkustajien suosiossa ja se onkin Pattaya Beachia rauhallisempi ranta. Jomtien Beachin vieressä sijaitsee 56-kerroksiset Pattaya Park Towersit, jotka ovat osa isompaa elämyspuistoa. Puistosta löytyy muun muassa vuoristoata ja vesipuisto. Golffajia varten Pattayalla on loistavat golffausmahdollisuudet ja alueella on mukava retkeillä ja patikoida. Lähistöllä on monia rauhallisia kalastajakyliä, joissa vai nauttia tuoreista meren herkuista ja yksinkertaisesta tunnelmasta. Pikkukylistä löytyy myös rauhallisia rantoja ja puhtaampaa vettä kuin Pattayan suurimmilta hiekkarannoilta. Yksi suosituimmista kulttuuriretkikohteista on Wat Yansangwararamin temppeli, joka sijaitsee noin 15 kilometrin päässä. Myös Nong Noochin trooppinen puutarha on upea luontokohde. Sukellukseen soveltuu parhaiten Pattayan edustan Korallisaaret. Sinne pääsee säännöllisillä laivayhteyksillä Bali Hai-laiturilta. Meren ihmeisiin voi tutustua Underwater Worldissa, joka on Aasian suurin merimaailmaan vievä tunneli.

Ilmasto

Pattayan ilmasto on kuuma ja kostea. Lämpötila on päivisin 25-30 astetta, ympäri vuoden. Lokakusta helmikuuhun Pattayalla vallitsee viileä ja kuiva kausi, joka on matkustamisen kannalta ihanteellisin ajankohta.

Ostokset

Shoppailu kannalta Pattaya on loistokohde. Siellä on lukuisia ostoskeskuksia ja ostoskatuja. Pattayalta löytyy niin länsimaiset ketjuliikkeet kuin paikallisia putiikkejakin. Myös perinteiset markkinat ovat suosittuja. Parhaat ostospaikat ovat Walking Street sekä rantakadulta löytyvät Festival Center ja Royal Garden Plaza. Monet kauppapaikat ovat auki puolille öin asti. Hintataso on edullinen ja suosituimpia tuliaisia ovat silkkakankaat, käsityöt ja kellot. 

Ruoka

Thaimaalainen ruoka on perusmakujen eli suolaisen, makean, karvaan, tulisen ja happaman harmoniaa. Erilaiset keitot, salaatit, curryt ja riisi ovat tyypillisiä paikallisia ruokalajeja. Ruoka tarjotaan näyttävästi ja tarjoiluastiat koristellaan värikkäiksi taidokkailla hedelmä- ja vihanneskaiverruksilla. Pattayalta saa myös länsimaista ruokaa.

Lennot

Skyscannerilla löydät lennot Pattayalla helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.


Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Pattaya (Chonburi) lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.