Kartta

Lennot kohteeseen Tansania

Taianomainen Tansania

Itä-Afrikassa sijaitsevassa 55 miljoonan asukkaan Tansaniassa on niin monia kerroksia, että sitä on turha yrittää matkailijan haukata kerralla. Useimmiten maahan matkustetaankin Tansanian luomien mielikuvien, kuten ihmeellisten luonnonpuistojen sekä Kilimanjaron vuoriston perässä. Ja hyvä niinkin, mutta Tansania on myös paljon muuta! Hyvät uutiset suomalaisille ovat, että kun hankit lennot Tansaaniaan Skyscannerin kautta, pääset lentämään aina parhailla hinnoilla kohti unelmiesi Afrikkaan. Suomesta lennot Tansaniaan kohdistuvat maan suurimpaan kaupunkiin Dar Es Salaamiin, huikeaan Kilimanjaroon sekä paratiisimaiseen Sansibariin, joihin tutustumme seuraavana.

Intian valtameren äärellä sijaitseva 4,4 miljoonan asukkaan suurkaupunki Dar Es Salaam on usein läpikulkupaikka Tansanian muihin kohteisiin, mutta kaupunkiin kannattaa tutustua edes muutaman päivän verran. Merkittävä satamakaupunki on Tansanian kaupallinen keskittymä, joten se tarjoaa kaikkea aina monipuolisista shoppailumahdollisuuksista erinomaisiin ravintoloihin, joista monet ovat keskittyneet tuoreisiin mereneläviin. Dar Es Salaam on todellinen kulttuurien sekamelska, jossa vaikutteita voi nähdä afrikkalaisuuden lisäksi Arabiasta ja jopa Saksasta. Kilimanjaroa voisi sanoa täysin eläväisen Dar Es Salaamin vastakohdaksi. Hyvin harva ihminen maan päällä ei ole tietoinen sen Kilimanjaron majesteettisesta vuoristosta. Paikalliset kutsuvat Kilimanjaroa "kilmaltavaksi vuoreksi", jolle voi yrittää myös kiivetä, mutta harva pääsee huipulle saakka. Sansibar tunnetaan erityisesti auringonpalvojien ja sukeltajien keskuudessa. Pääkaupunki Zanzibar City sijaitsee Sansibarin pääsaarella Ungujalla. Kaupunki tarjoaa paljon nähtävää ja sen vanhakaupunki on Unescon maailmaperintökohteita. Zanzibar City on koko Sansibarin saarien kulttuurihistoriallisesti merkittävin keskittymä ja siellä voi edelleen aistia arabialaista, persialaista ja jopa brittiläistä tunnelmaa. Kaupungin loistokkain alue löytyy kuitenkin sen itäiseltä rannikolta, josta löytyvät Sansibarin kauneimmat rannat. Kendwanin ranta tarjoaa menevämpää rantaelämää baareineen ja bileineen, joten rauhallista aaltojen liplatusta kannattaa hakea Mnemba-saarelta, jossa sukellusretkillä pääsee kaveeraamaan kilpikonnien tai jopa haiden kanssa.

Suurin osa matkaajista hankkii lennot Tansaniaan ensisijaisesti villin luonnon takia. Parhain aika osallistua safareille on ajanjakso kesäkuusta lokakuuhun, jolloin maassa vallitsee kuiva kausi. Kesäkuukaudet kesäkuusta heinäkuuhun ovat sen sijaan suosiollisimpia aikoja nähdä villielämiä liikkeellä suojelualueilla. Merelliselle Sansibaarille voi näiden ajanjaksojen lisäksi matkailla myös joulukuusta helmikuuhun, jolloin alueella on kuumaa ja kuivaa.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.