Kartta

Halvat lennot kohteeseen Nursultan Nazarbayev

Kazakstanin pääkaupunki Astana on maan toiseksi suurin  kaupunki ja sijaitsee Ishim-joen rannalla. Öljykenttien ja uraanikaivosten avulla rikastunut Kazakstan on rakentanut pääkaupungistaan Astanasta modernin ja kiiltävän kaupungin, jonka arkkitehtuurissa ja ruokakulttuurissa kohtaa lännen, idän, neuvostoajan ja islamin vaikutukset. Futuristiset pilvenpiirtäjät halkovat Astanan taivasta ja kaikkialla on siistiä ja rauhallista. 

Nähtävyydet & aktiviteetit

Astanan nähtävyydet liittyvät sen huikeaan arkkitehtuuriin. Rakennukset ovat kooltaan massiivisia ja korkeita.

93-metrinen Bayterek-torni on hyvä esimerkki kaupungin futuristista rakennusprojekteista. Se muistuttaa  ulkomuodoltaan Chupa Chups -tikkaria. Upeiden näkymien lisäksi tornista löytyy taidegalleria, akvaario ja ravintola.

Khan Satyron maailman suurin teltta ja on pinta-alaltaan 10 jalkapallokentän kokoinen. Tämän läpinäkyvän teltan sisältä löytyy muun muassa puisto, ostoskeskus, vesipuisto ja uimaranta. Khan Satyrissa lämpötila pysyy teltan materiaalin ansiosta miellyttävänä myös talvella.

Kaupungista löytyy myös museoita: Kazakstanin presidentin museosta löytyy maan historiasta kertovia näyttelyitä ja Atameken Map on ulkomuseo, jossa voi tarkastella Kazakstania miniatyyrikoossa pienoismallina. Sen lisäksi kaupungista löytyy Kazakstanin tasavallan ensimmäisen presidentin museo sekäuusi kansallismuseo.
Palace of Peace and Reconciliation
on pyramidin mallinen,  62-metrinen rakennus, josta on upeat maisemat. Sen lisäksi siellä on kaksi taidegalleriaa ja museota, oopperatalo ja kahvila. Shabyt Palacesta löytyy taidetta ja Palace of Independence sijaitsee Kazakh Eli monumentin vierestä, joka on näköispatsas Kazakstanin tasavallan ensimmäisestä presidentistä. Monumentti on tehty valkoisesta marmorista ja sitä ympäröi kauniit suihkulähteet. Kaupungista löytyy myös Keski-Aasian suurin moskeija, Nur-Astana.

Dumanon näkemisen arvoinen, valtava viihdekeskus, josta löytyy niin merimaailma, 3D-teatteri kuin myymälöitä ja kahviloita.

Ruoka

Kazakstanilaisessa ruokakulttuurissa tuhdit lihakastikkeet ovat yleisiä, samoin keitot kuten borsch ja seljanka. Paikallisia annoksia on esimerkiksi Beshbarmak, joka sisältää hevosen lihaa ja pastaa. Boursaky on donitsin kaltainen, ei-makea leipä. Shashlikeja eli lihakebabeja myydään katukeittiöistä edullisella. Hintataso on Astanassa kohtuullinen, hienoimmissa ravintoloissa normaaliruokaloita kalliimpi tietenkin. Kaupungista löytyy myös kaikki länsimaiset pikaruokapaikat.

Shoppailu

Kaupungista löytyy ostoskeskuksia, joissa varsinkin paikalliset nuoret tekevät ostoksia, käyvät syömässä ja elokuvissa. Suosittuja ostoskeskuksia ovat muun muassa Sine Tempore, Keruen ja Mega. Osa ostoskeskuksista muistuttaa enemmänkin supermarketteja tai basaareja, joista löytyy myös ruokatuotteita. Tällaisista paras esimerkki lienee Artem-kauppakeskus. Hintataso ei ole halpa, mutta ei niin kallis kuin kiiltävät kauppakeskukset antavat odottaa.

Matkamuistomyymälät Talisman jaTSUM myyvät perinteikkäitä kazakstanilaisia tuotteita sekä uudempaa matkamuistotavaraa.

Ilmasto
Astana on maailman toiseksi kylmin pääkaupunki. Astanassa vallitsee mannerilmasto, jolloin kesät ovat lämpimiä ja talvet äärimmäisen kylmiä. Talvilämpötila laskevat alle 30 asteen ja vastaavasti taas kesälämpötilat nousevat  usein yli 30 asteen. Astanaan voi matkustaa ympäri vuoden, mutta talven kylmyyteen on syytä varautua. Kovan pakkasen lisäksi kaupungissa puhaltaa kylmä ja kova tuuli talvisin.

Lennot

Skyscannerilta löydät edulliset lennot Astanaan helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Nursultan Nazarbayev lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.