Kartta

Halvat lennot kohteeseen Ben Gurion Intl

Tel Aviv – Aurinkoinen ”Appelsiini”

Tel Avivia kutsutaan paikallisten keskuudessa ”Isoksi Appelsiiniksi”. Trendikkäässä kaupungissa onkin paljon yhtäläisyyksiä toiseen ”hedelmäkaupunkiin” Isoon Omenaan, New Yorkiin. Israelin vapaamielisin kaupunki Tel Aviv tarjoaa huikeita ostosmahdollisuuksia, ja New Yorkin tavoin myös se sijaitsee upean rannikon harjalla.

Historia ja nähtävyydet

Tel Aviv on nuori kaupunki. Se on rakennettu suurimmaksi osaksi viimeisen sadan vuoden aikana. Tel Aviv tunnetaan erityisesti Bauhaus-rakennuksistaan, joita löytyy kaupungista yhteensä noin 4000. Jos taide kiinnostaa, Tel Avivin taidemuseosta löytyy mm. Picasson ja Van Goghin töitä. Huikeat näkymät kaupunkiin tarjoaa Azrielin 49. kerroksen näköalatasanne. Tel Avivin kuuluisimpia nähtävyyksiä on Palmach-museo, jossa voi tutustua Israelin itsenäistymisen historiaan.

Ruoka ja juoma

Carmel Market on Tel Avivin suosituimpia markettipaikkoja. Sieltä voit tehdä herkullisia tuliaislöytöjä, kuten erilaisia yrttejä. Hummus on israelilaisille yhtä kuin kansallisruoka, joten kikherneistä valmistettuihin ruokalajeihin törmää joka nurkalla. Humus Sholom on yksi vanhimmista hummuspaikoista. Se on toiminut Tel Avivissa jo 50 vuoden ajan. Liliyot taas taikoo aitoja juutalaisia herkkuja kosher-sääntöjen mukaan. Trendikkäin nuorten suosima ruokailualue on Neve Tzedek.

Shoppailu & vapaa-aika

Neve Tzedekin ja Florentinin muodikkailla alueilla sijaitsee useita pikkuputiikkeja ja taidegallerioita. Näillä alueilla toimii paljon taiteilijoita ja käsityöläisiä. Aivan naapurissa sijaitsee Hatachanan ostoskeskus, joka on rakennettu vanhan rautatieaseman rakennuksista. Nalagaat Center on myös yksi ehdottomista vierailukohteista. Keskittymästä löytyy muun muassa teatteri ja ravintola, jossa vieraiden silmät peitetään ja sen kaikki tarjoilijat ovat sokeita. Näin aistit saavat kokonaan uuden merkityksen!

Milloin Tel Aviviin?

Parhain aika matkustaa Tel Aviviin on maalis-kesäkuussa ja syys-marraskuussa. Nämä ovat suomalaisten suosimia matkustuskuukausia, koska säät eivät ole tuolloin liian kuumia tai kosteita.

Ilmasto

Tel Avivissa on hyvin vaihteleva ilmasto. Rannikkoalueella on Välimeren ilmasto: kesät ovat kuumia ja kosteita ja talvet leutoja. Tel Avivin lämpötila on tammikuussa 9–17 astetta, kun taas elokuussa lämpötila on 25–35 astetta. Sadekausi kestää yleensä marraskuusta maaliskuuhun. Vuotuinen sademäärä Tel Avivissa on noin 700–800 millimetriä. Maassa sataa erittäin harvoin kesäkuukausina eli huhti–kesäkuussa.

Lennot

Skyscannerilla löydät halvat lennot Tel Aviviin helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Jos voit joustaa matkasi ajankohdan suhteen, kannattaa vilkaista sivun oikeaan laitaan. Palkit näyttävät arviomme lentojen hinnoista kuukausittain, auttaen sinua valitsemaan sopivimmat päivät matkaasi varten. Mikäli matkustuspäiväsi ovat jo tiedossa, voit syöttää ne lentohakuumme ja saat parhaat lentoyhteydet tietoosi hetkessä. Hotellit Tel Avivista löytyvät kätevästi hotellihaullamme, josta ohjaamme sinut suoraan hotellin tai matkatoimiston sivuille. 

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Ben Gurion Intl lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.