Kartta

Lennot (mihin) Rio De Janeiro

Rio de Janeiro – ihmeellinen kaupunki

Värikäs Rio de Janeiro ei paljon esittelyitä kaipaa. Kuumat sambarytmit, ystävälliset ihmiset, upeat rannat ja nähtävyydet vetävät matkailijoita puoleensa vuodesta toiseen. Meneväisen rantaloman lisäksi siellä on lukuisia ikonisia nähtävyyksiä, joihin tutustua.

Historia ja nähtävyydet

Rio de Janeiron kuuluisin nähtävyys on Corcovado-kukkulan 710 metrin korkeudessa sijaitseva Kristus-patsas, joka on äänestetty yhdeksi maailman seitsemästä ihmeestä. Nähtävyys, johon voi yhdistää myös pientä urheiluaktiviteettia, on Santa Teresan rappuset. Sanotaan, että rappusilla on yli 200 askelmaa. 400 metrin korkeudessa sijaitseva Sokeritoppavuori ”Pão de Açúcar” on yksi huikeimmista nähtävyyksistä. Kaunista auringonlaskua pääsee ihastelemaan huipulle kahdella vaijerihissillä.

Ruoka ja juoma

Kaikkein parhain tapa tutustua paikalliseen ruokailukulttuuriin ovat "comida a kilo" -ravintolat. Näissä paikoissa maksat ainoastaan siitä määrästä ruokaa, jonka olet lautasellesi kasannut. Meren äärellä kun ollaan, on Rio de Janeirossa paljon herkullisia kalaravintoloita. Hyvin yleisiä ovat myös rodíziot eli paikalliset buffet-ravintolat. Voi sanoa, että Rio de Janeirossa ovat edustettuina melkeinpä kaikki mahdolliset kansallisuudet, mitä ruokailukulttuuriin tulee.

Shoppailu & vapaa-aika

Rio de Janeiro on unelmakohde shoppailijalle. Sieltä löytyy sekä valtavia ostoskeskuksia että pieniä persoonallisia katumarketteja. Yksi suurimmista tavarataloista on Barra, jossa on hurjat 120 000 neliötä ja sieltä löytyy jopa 877 kauppaa! Täysin päinvastainen shoppailukokemus on Babilônia Fiera Hype, joka on paikallinen ”hippimarketti”. Siellä myydään ensisijaisesti käsitöitä ja taidetta. Feira Hippie Ipaneman alueelta löytää paljon edullisia tuotteita, kuten vaatteita, koruja ja nahkatuotteita.

Milloin Rio de Janeiroon?

Suosituin aika matkustaa Rio de Janeiroon on helmi-maaliskuun vaihe, jolloin järjestetetään maailmanlaajuisesti tunnetut sambakarnevaalit. Tämä kuitenkin aiheuttaa kaupunkiin turistipiikin, jolloin lentojen ja majoituksen hankinta voi olla haastavaa. Joulukuu ja maaliskuu ovat parhaita kuukausia vierailla kaupungissa, jolloin siellä ei ole vielä turistiaika, mutta kuitenkin tarpeeksi lämmintä nauttia rantaelämästä.

Ilmasto

Rio de Janeirossa lämpötilat pysyvät korkeina ympäri vuoden. Kesäkausi kestää joulukuusta helmikuulle, jolloin ilmasto on kuuma ja kuiva, ja lämpötilat pysyttelevät +30 asteen paremmalla puolella. Heinäkuulta syyskuulle kestävä talvikausi on pilvinen, mutta tällöinkin lämpötila pysyttelee +20 asteessa.

Lennot

Skyscannerilla löydät halvat lennot Rio de Janeiroon helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Jos voit joustaa matkasi ajankohdan suhteen, kannattaa vilkaista sivun oikeaan laitaan. Palkit näyttävät arviomme lentojen hinnoista kuukausittain, auttaen sinua valitsemaan sopivimmat päivät matkaasi varten. Mikäli matkustuspäiväsi ovat jo tiedossa, voit syöttää ne lentohakuumme ja saat parhaat lentoyhteydet tietoosi hetkessä. Hotellit Rio de Janeirosta löytyvät kätevästi hotellihaullamme, josta ohjaamme sinut suoraan hotellin tai matkatoimiston sivuille. 

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Rio de Janeiro lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.