Kartta

Lennot Portoon

Miten löydät halvat lennot Portoon?

Ihana Porto kutsuu matkailijat nauttimaan lasillisen maailmankuulua portviiniä ja katsomaan kauas Välimeren aallokoihin. Näin voit hyvinkin viettää lomapäiväsi kauniissa Portossa. Lennot Portoon haet vain sekunneissa Skyscannerin lentohaulla ja voit seurata myös Porton lentojen hintojen vaihtelua HIntavahtimme avulla.

Lentokentät Suomessa, jotka tarjoavat suoria lentoja Portoon

Suomesta lennot Portoon organisoi ainoastaan Helsinki-Vantaan lentoasema. Valitettavasti Suomesta ei kuitenkaan toistaiseksi ole tarjolla suoria lentoja Portoon, vaan kaikki yhteydet vaativat vähintään yhden välilaskun jollakin toisella lentoasemalla.

Mitkä lentoyhtiöt lentävät Suomesta suoraan Portoon?

Suomesta ei valitettavasti lennetä suoraan Portoon, vaan lennot vaativat aina yhden tai useamman välilaskun. Helsinki-Vantaalta Portoon pääsee muun muassa KLM:n ja Lufthansan kyydillä.

Porton lentokentät

Porton Francisco Sá Carneiron lentoasema sijaitsee noin 15 kilometrin päässä kaupunkialueesta. Porton keskustaan lentokentältä pääsee monella eri tavalla. Kaikkein nopein kulkupeli on metro ja lentokentän ja kaupungin väliä operoi violetti linja. Porton lentokentältä kulkee myös aika liuta busseja aina paikallisliikenteestä shuttle-tyyppisiin pikkubusseihin, jotka kuljettavat matkaajat aina hotellin ovelle saakka. Taksikin on näppärä vaihtoehto, mutta varaudu maksamaan keskustareitistä 20-30 euroa. Kaikkiaan taksimatka keskustaan kestää 20-30 minuuttia riippuen ruuhkista.

Milloin on parhain aika vierailla Portossa?

Kaikkein parhain aika hankkia lennot Portoon on sesonkiaikaan toukokuusta syyskuuhun. Tuolloin matkaajia hemmotellaan lämpimällä ja aurinkoisella kelillä. Vaikka kesäisin lämpöasteet kapuavat välillä korkealle, tuo Porton erinomainen sijainti Atlantin rannikolla helpotusta kuumuuteen virkistävien tuulien muodossa. Myös syksy ja talvi ovat miellyttäviä ajankohtia vierailla Portossa, mutta tuolloin kannattaa varautua ajoittaisiin vesisateisiin.

Mitä nähdä ja tehdä Portossa?

Miltä kuulostaa loma, jossa yhdistyvät korkealuokkaiset viinit, kiehtovat nähtävyydet ja kaikki tämä merellisessä ilmastossa? Upealta, eikö? Portugalin toiseksi suurin kaupunki Porto on kaikkea tätä ja vielä enemmänkin. Porton tutkiminen kannattaa aloittaa sen viehättävästä vanhasta kaupungista, joka on löytänyt tiensä myös Unescon maailmanperintökohteeksi. Se on yli 2000 vuotta vanha historiallinen keskus, jossa kannattaa viettää laiskoja lomapäiviä nauttien arkkitehtuurista ja rakennuksista, kuten Porton katedraalista ja Santa Claran kirkosta. Kuten Porton nimikin jo hieman paljastaa, tunnetaan kaupunki portviinistään, ja sitä viljelläänkin läheisellä Douron viinintuotantoalueella. Sinne järjestetään matkailijoille myös tutustumisretkiä, ja Ribeiran eli vanhankaupungin alueelta löytyy monia viinikellareita vaikkapa illanviettoon portviinien parissa. Portosta löytyy myös monia ranta-alueita, joissa vilvoitella kesähelteillä, kuten Fozin ja Praida da Luz.

Kuuluisimmat nähtävyydet: Riberia, Serralves-museo, Gaian ranta-alue, Avenida dos Aliados, Douro

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Porto lähellä

Usein kysytyt kysymykset

Kohteessa Porto on yksi lentokenttä: Porto.
Transavia France, KLM, transavia, Vueling Airlines, Volotea, eurowings, Portugalia Airlines sekä Azul Airlines lentävät suoraan kohteeseen Porto.
Edullisin lentokuukausi kohteeseen Porto on maaliskuu.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.