Kartta

Halvat lennot kohteeseen Lyon Saint Exupéry

Lyon – Esteetikkojen ruokapääkaupunki

Lyon, jos joku, tunnetaan maailmankuuluista ravintoloistaan ja korkealaatuisesta keittiöstään. Lyon omaa myös äärimmäisen kiehtovan ja persoonallisen arkkitehtuurin, jota muualla ei juuri ole.

Historia ja nähtävyydet

Lyon on erittäin vanha kaupunki: se on perustettu jo 43 vuotta ennen ajanlaskumme alkua. Tämä tarkoittaa myös sitä, että Lyonista löytyy lukuisia näyttäviä keskiaikaisia kirkkoja. Kuuluisimpia näistä ovat muun muassa satumainen Notre-Dame de Fourvière ja St. Jeanin Katedraali, jonka rakentaminen aloitettiin jo 1100-luvulla. Lyon tunnetaan myös seinämaalauksistaan, kuten La Fresque des Lyonnais ja La Bibliothèque de la Cité. Useat maalaukset ovat ns. trompe l'œil -maalauksia eli optisia illuusioita.

Ruoka ja juoma

Lyonista ovat lähtöisin monet kuuluisat kokit, ja kaupunki tunnetaan myös erinomaisena viiniseutuna. Ydinkeskusta-alueen suosituimpia ravintoloita on esimerkiksi keskiaikainen Le Baladin, jonka on suunnitellut aikansa suurimpiin kuuluva arkkitehti Philibert Delormen vuonna 1536. Viininystävien kannattaa suunnata La Cave des Voyageursiin - sen viinikellari on vertaansa vailla! Suosittu ruoka- ja juomapaikka on lisäksiL’Apostrophe.

Shoppailu & vapaa-aika

Presqu'îlen ostosalue on yksi keskeisimpiä shoppailualueita Lyonissa. Kaupunginosasta löytyy paljon kahviloita, ravintoloita, putiikkeja ja tavarataloja. Place Bellecour -aukiolta lähtee tie kolmelle Presqu'îlen parhaista ostoskaduista: Rue de la République, Rue Victor Hugo sekä Rue du Président Édouard Herriot. Lyoniin kauniiseen ja persoonalliseen arkkitehtuuriin kannattaa tutustua vuokrapyörillä, joita on saatavilla eri puolilta kaupunkia.

Milloin Lyoniin?

Lyon on ympärivuotinen kohde, ja se on erinomainen lyhyelle viikonlopun mittaiselle kaupunkilomalle. Lyonin keskeinen sijainti mahdollistaa pyrähdyksen myös muualla Ranskassa.

Ilmasto

Lyonin kesät ovat lämpimiä ja talvet viileitä, mutta eivät kylmiä. Lämpötila pysyy suurimman osan vuodesta yleensä plussan puolella. Kesällä heinä-elokuussa lämpötila nousee usein lähelle +30 astetta. Lyonissa satelee tasaisesti ympäri vuoden. Säiden puolesta paras aika matkustaa Lyoniin on keväällä ja syksyllä.

Lennot

Skyscannerilla löydät halvat lennot Lyoniin helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Jos voit joustaa matkasi ajankohdan suhteen, kannattaa vilkaista sivun oikeaan laitaan. Palkit näyttävät arviomme lentojen hinnoista kuukausittain, auttaen sinua valitsemaan sopivimmat päivät matkaasi varten.
Mikäli matkustuspäiväsi ovat jo tiedossa, voit syöttää ne lentohakuumme ja saat parhaat lentoyhteydet tietoosi hetkessä. Hotellit Lyoniin löytyvät kätevästi hotellihaullamme, josta ohjaamme sinut suoraan hotellin tai matkatoimiston sivuille.

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Lyon Saint Exupéry lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.