Kartta

Halvat lennot kohteeseen Liverpool

Monelle tulee Liverpoolista mieleen ensin jalkapallo. Tai Beatles. Sen lisäksi Liverpool on myös kulttuurihistoriallisesti rikas brittiläinen satamakaupunki. Sen arkkitehtuuri on hurmaavaa. Kaupungilla on kiehtova merenkäyntiin liittyvä historia, vilkas satama ja siellä sijaitsee myös Euroopan vanhin Chinatown.

Nähtävyydet & aktiviteetit

Kaupungin arkkitehtuuri on upeaa. Royal Liver Building on Liverpoolin ikoninen symboli. Se on vuonna 1911 valmistunut rakennus, jossa on kuuluisat Liver Birds -lintupatsaat. Liverpoolin satamarakennus, Port of Liverpool, edustaa edvardiaanista arkkitehtuuria ja muistuttaa renessanssin palatseja. Kolmas hieno arkkitehtuurikohde, The Cunard Building, on 1910-luvulta peräisin oleva rakennus, jossa on vaikutteita Italian renessanssista ja uusklassismista. Pier Head Waterfront -rakennus on Unescon maailmanperintökohde.

Näiden lisäksi kaupungissa on paljon historiallisia rakennuksia, jotka hurmaavat. Esimerkiksi kaksi kaupungin katedraalia, Liverpool Metropolitan Cathedral ja Liverpool Cathedral ovat näkemisen arvoiset.

Beatles-fanit suuntaavat The Beatles Story -museoon sekä kiertoajelulle, jonka aikana saa nähdä Beatles-jäsenien lapsuuden kodit, Penny Lanen jaStrawberry Fieldsit. Liverpool on myös muiden bändien, kuten Gerry & the Pacemakersien jaFrankie goes to Hollywoodin kotikaupunki. Myös klassisen musiikin ystävät viihtyvät täällä; Royal Liverpool Philharmonic Orchestran konsertit ovat suosittuja. Kaupungissa on myös monia museoita. Liverpoolin Kansallismuseo on Lontoon jälkeen Britannian suurin. Jalkapallofanien kannattaa tietenkin hankkia liput paikalliseen jalkapallomatsiin. Kaupungin kaksi jalkapalloseuraa on Everton FC jaLiverpool FC.

Shoppailu
Liverpool on yksi Britannian suosituimmista shoppailukaupungeista. Muotiin ja kauneudenhoitoon keskittyviä liikkeitä löytyy paljon. Parhaimpina ostospaikkoina pidetään kaupungin suurinta ostoskeskusta Liverpool Onea, outlet-liikkeistään tunnettua Metquarteria ja huippubrändeihin keskittyvää Cavern Walksia.

Ruoka
Suurkaupungin tavoin Liverpoolissa on tarjolla ruokaa joka makuun. Perinteiseen brittiläiseen keittiöön kuuluu olennaisena osana englantilainen aamiainen (muna, pekonia, papuja ja paahtoleipää) ja tietenkin fish and chips, joita molempia kannattaa nautiskella kaupungin lukuisissa pubeissa. Intialainen ruoka kuuluu olennaisena osana brittiläiseen ruokakulttuuriin ja chicken tikka masala on parhaimmillaan take awayna tai pubissa nautittuna.

Ilmasto
Liverpoolissa vallitsee mieto meri-ilmasto. Kesät ovat viileitä ja talvet lauhoja.
Lennot
Skyscannerilta löydät edulliset lennot Liverpooliin helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Liverpool lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.